Mustafa Cengiz açıkladı! Koronavirüs testleri

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, gündemdeki konularla ilgili açıklamalarda bulundu.

FutbolArena - Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, gündemdeki konulara ilişkin GSTV'de açıklamalarda bulundu. Anadolu Ajansı, Demirören Haber Ajansı ve İhlas Haber Ajansı'ndan birer muhabirin yer aldığı programda konuşan Mustafa Cengiz'in açıklamaları şu şekilde:

"BEN DE HİÇBİR BELİRTİ YOK"

"Abdurrahim Albayrak'ın eşiyle birlikte oğlu Hikmet Bey de şu anda karantinada. Onun da sonuçları pozitif çıktı. Yusuf Bey'in de test sonuçları gelecek. Hocamızın sağlığı çok iyi. Kendisiyle görüştüm, maşallah gayet iyi. Sevenleri sevinsin, rakipler biraz daha çalışsın. Ben de hiçbir belirti yok. Arada öksürürsem yanlış anlamayın. Bilinen belirtilerin hiçbiri yok. Test yapıldı ve sonuçlarını bekliyoruz. Eğer koronavirüsü gelirse bunu bir şekilde geçireceğiz. Biz devletimizin talimatlarına tamamen uyacağız. Galatasaray olarak da nöbetçi departmanlar hariç tüm departmanları evde çalışmaya sevk ettik. Bu salgından kaçış mümkün görünmüyor. Önemli olan devletin bütün uyarılarına uymak."

"DEVLETİMİZ ÖNCE SEYİRCİLİ OYNANACAK DEDİ, BİZ BUNA UYDUK"

"Biz ligin ertelenmesi için uyarılarımızı yaptık ama hala algı peşinde koşanlar biz sanki maçların seyircili oynanmasını istemişiz gibi davranıyorlar. Devletimiz ne derse o olur. Fakat bir önerimiz varsa da bunu sunarız. 12 Mart Perşembe günü sabah saatlerinde devletimiz maçların seyircili oynanacağını ilan etti. Biz de öğleden sonra devletimizin seyircili oynatma kararı aldığını ve bizim de dezenfekte işlemi yapacağımızı söyledik. Panik yapılmamasını, ateşi yakmaya çalışanlara, ulusun birlik ve beraberliğini bozmaya çalışanlara dikkat edelim dedik. Spor bugün var, yarın yok. İnsan hayatından daha değerli bir şey yok. Akşam devletimiz yeni bir karar aldı. Aniden seyircisiz oynatma kararı aldı. Biz de şaşırdık. Devlet ve TFF o gün sabah seyircili oynanacak dedi ama 3 saat sonra seyircisiz dediler. Biz de yetkililerle görüştük ve en az 1500 kişinin yine statlarda olacağını söyledik. Seyircisiz oynatma yerine erteleme istememizin amacı ne olabilir? Puan mı, asla! Çünkü seyircisiz oynatılsa bizim maçlarımızın 5'i deplasmanda olacaktı. Seyircisiz oynanacağını istesek bu bizim avantajımıza olurdu."

"TFF ERTELEMEDEN YANA OLMADI"

"Maalesef TFF müthiş bir inatla ligin seyircisiz oynanmasını istedi. Bizden başka da bunu konuşan olmadı. Anlatmak istediklerimizi de anlatamadık. Ben en son Nihat Bey'i aradım ve maçların ertelenmesini istedim. 8 maç kalmış, bunlar 1 ayda bile tamamlanır. Devletimiz ne zaman bize yol verirse 1 ayda tamamlanır bu maçlar. Bugün devlet, çıkın oynayın derse biz buna uyarız. TFF asla ertelemeden yana tavır almadı. Biz elimizden gelerek devletimizle görüştük. Sağ olsun Sayın Cumhurbaşkanı ve Spor Bakanı katkıda bulunarak erteleme kararını aldı. Bu refleks için devletimize teşekkür ediyorum. Kulüpler Birliği'nde play-off veya liglerin tescil edilmesi gündeme bile gelmedi. Sadece liglerin seyri üzerine konuşuldu."

"FENERBAHÇE LİGLERİN ERTELENMESİNİ İSTEDİ"

"Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil, liglerin ertelenmesini istemeyen 4 kulüp olduğunu söyledi. İsimlerini vermeyeceğim ama çok merak edildiği için söyleyeyim. Fenerbahçe liglerin ertelenmesini istedi. Yiğidi öldür hakkını yeme. Fenerbahçe'de bir futbolcuda koronavirüs tespit edilmiş. Haklı çıkmaktan utanıyorum. Şimdi bizi eleştirip algı yaratanlar utanıyor mudur? Ben özür falan da beklemiyorum. Tek başımıza mücadele ettik. Geçmiş olsun."

Son dakika Galatasaray Haberleri FutbolArena'da!

Futbolarena anasayfasından devam...

Galatasaray Son Dakika Haberleri