Melo'dan derbi öncesi Galatasaraylı futbolculara mesaj

Galatasaray'ın eski futbolcularından Felipe Melo, Beşiktaş derbisi öncesi bir mesaj paylaştı

FutbolArena - Süper Lig'in 19. haftasında Beşiktaş ile Galatasaray karşı karşıya gelecek. Vodafone Park'ta oynanacak derbi öncesi sarı kırmızılıların eski futbolcularından Felipe Melo'dan bir mesaj geldi. Galatasaraylı futbolculara seslenen Melo, "Seyirciler olmasa da oyuncular, orada olamayacak olan milyonlarca taraftar için oynamalıdır." dedi.

"HAYATINIZI SAHADA ORTAYA KOYMALISINIZ"

"Galatasaray - Beşiktaş çok önemli bir karşılaşma. Bu maçlar, bir futbol maçından daha fazlasıdır. Futboldan daha fazlasını yapmalı, hayatınızı sahada ortaya koymalısınız. Çünkü kazanmalıyız. Ve tarih şunu gösteriyor ki Galatasaray böyle maçları hep kazanmıştır. Seyirciler olmasa da oyuncular, orada olamayacak olan milyonlarca taraftar için oynamalıdır. Galatasaray hayattır O yüzden Galatasaray için her şeyimizi ortaya koymalıyız. Ve bu maçı kazanmak için haydi bastırın çocuklar."

BEŞİKTAŞ - GALATASARAY REKABETİ

Beşiktaş ile Galatasaray rekabeti 22 Ağustos 1924 yılında Taksim Stadı'nda oynanan maçla başladı. O müsabakayı siyah-beyazlılar 2-0 kazandı. İki takım arasındaki rekabette bugüne kadar 347 kez kozlar paylaşıldı. Söz konusu maçlarda sarı-kırmızılılar 122 kez sahadan galip ayrılırken, siyah-beyazlılar ise 111 kez rakibini mağlup etti. 114 müsabakadan ise beraberlik çıktı. Galatasaray'ın 484 golüne Beşiktaş 453 ile karşılık verdi.

LİGDE GALATASARAY ÖNDE

İki takım Süper Lig tarihinde ise 124 kez karşılaştı. Bu maçlarda sarı-kırmızılılar 45, siyah-beyazlılar ise 36 kez gülen taraf oldu. 43 müsabakada ise kazanan taraf çıkmadı. Aslan 150 kez rakip fileleri havalandırırken, Kartal ise 129 kez gol sevinci yaşadı.

Son dakika Süper Lig Haberleri FutbolArena'da!

Futbolarena anasayfasından devam...

Galatasaray Son Dakika Haberleri