Gazetelerde Galatasaray Haberleri - Galatasaray Transfer Haberleri (10 Nisan 2017)

Futbol Arena - Galatasaray’da yaşanan son gelişmelerle ilgili gazetelerdeki haberleri tarayarak sizler için bir araya getirdik. Fanatik, Fotomaç, Sabah, AMK Galatasaray Haberleri - Bugünün Galatasaray Haberleri (10 Nisan Pazartesi GS haberleri)Bugünün Galatasaray  Haberleri arasında Fanatik, Fotomaç, AMK gazeteleri başta olmak üzere diğer gazete haberlerinde neler var? Fanatik Gazetesi Galatasaray Haberleri, AMK Gazetesi Galatasaray Haberleri ve Fotomaç Gazetesi Galatasaray Haberleri, Sabah GS Haberleri aramalarında istediğiniz sonuçların hepsini derledik. GS haberleri, Habertürk GS Haberleri, Hürriyet Galatasaray haberleri, Milliyet Galatasaray haberleri gibi aramalarda istediğiniz tüm haberleri tek yerde topluca okuyabilirsiniz... 

1 Galatasaray’da son dakika! Kadro dışı kaldı, tesisleri terk etti...
Galatasaray’da son dakika! Kadro dışı kaldı, tesisleri terk etti...
Gazetelerde Galatasaray Haberleri - Galatasaray Transfer Haberleri (8 Nisan 2017)Galatasaray’da bu akşam oynanacak Başakşehir maçı öncesi sıcak gelişme yaşandı
Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor, Sabri Sarıoğlu’nu Medipol Başakşehir maçının kadrosuna almadı. Galatasaray’da sezon sonunda yeni sözleşme önerilmeyeceği ve takımdan gönderileceği konuşulan Sabri Sarıoğlu hakkında teknik direktör Igor Tudor flaş bir karar aldı.
Hırvat teknik adam, Sabri Sarıoğlu’nu Medipol Başakşehir maçının kadrosuna almadı.
Tecrübeli futbolcu tesislerden ayrılarak evine gitti.
(Skorer)
2 Dursun Özbek’ten iddialı Fenerbahçe maçı açıklaması!
Dursun Özbek’ten iddialı Fenerbahçe maçı açıklaması!
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek Başakşehir ve Fenerbahçe maçları ile ilgili iddialı açıklamalar yaptı. Özbek "Her iki maçın ardından galibiyetleri kutlayacağımıza inanıyorum" ifadesini kullandı.

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Ankara’da 1905 Ankara Galatasaraylı Yönetici ve İşadamları Derneği – Galatasaray Hatıra Ormanı açılış etkinliğine katıldı.

GS TV’ye konuşan Dursun Özbek, Pazartesi günü oynanacak olan Başakşehir maçı hakkında sorulan soruya, "Galatasaray için çok önemli. Takımın durumu çok iyi, geçtiğimiz hafta 4-0’lık bir galibiyet almıştık. Galatasaray olarak amacımız ligi en üst sırada bitirmek. Tüm gücümüzü yarın ortaya koyacağız. İki tane çok önemli maçımız var. Öncelikle yarınki Başakşehir maçı ve iki hafta sonraki Fenerbahçe derbisi. İki maçı da 3’er puanla kapatmak zorundayız. Ben tüm futbolcularıma ve teknik heyete başarılar diliyorum" yanıtını verdi.
3
Fenerbahçe taraftarını 23 Nisan’da oynanacak olan derbiye davet eden Başkan Dursun Özbek, "Kalkan yasak sonrası Kadıköy’de bizim seyircimiz tribünde yerlerini almıştı; Fenerbahçe taraftarını da bizim stadımıza bekliyoruz. Hem Başakşehir hem de Fenerbahçe maçlarının çok keyifli geçeceğine ve her iki maçın ardından galibiyetleri kutlayacağımıza inanıyorum" dedi.
"Uefa ile sıkıntımız yok"

Geçtiğimiz hafta Helsinki’de bulunan ve burada görüşmeler yapan Başkan Dursun Özbek konuyla ilgili olarak, "Taraftarımızın rahat olsun. UEFA konusunda bilgi kirliliği var. Bunları gidermek için defalarca UEFA’ya gittim ve açıklama yaptım. Federasyon yetkilileri de açıkladı. Galatasaray’ın UEFA ile ilgili sıkıntısı yok. Galatasaray’ın sıkıntısı; UEFA’nın Financial Fair Play kurallarına uymak zorunda olması. Bundan sonra dakurallarınındikkate alınması lazım. UEFA yetkilileri de bunu ifade etti. Sadece Galatasaray için değil tüm Türk kulüplerinin UEFA’nın koyduğu kriterleri iyi takip etmesi lazım. Şimdi orada Servet Yardımcı gibi bir arkadaşımız görevde. Bu Türk futbolu için büyük bir şans. Kendisini bir kez daha kutluyorum. Orada bize ilgi çok büyük. Bunu değerlendirmek lazım" ifadelerini kullandı.

1905 AGS’den hatıra ormanı

1905 Ankara Galatasaraylı Yönetici ve İş Adamları Derneği (1905 AGS) tarafından oluşturulan hatıra ormanının açılışı, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek’in katılımıyla yapıldı.

Eskişehir Yolu üzerinde oluşturulan ormanın açılış töreninde konuşan Özbek, "Galatasaray sadece bir spor kulübü değil, Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşudur. Sivil toplum kuruluşlarının toplumlara vermek istediği mesajlar her zaman olmuştur. Galatasaray de her zaman bunun öncülüğünü yapmıştır." dedi.
4 Galatasaray’ın gelişmekte ve büyümekte olduğunu ifade eden Özbek, şöyle konuştu:
Galatasaray’ın gelişmekte ve büyümekte olduğunu ifade eden Özbek, şöyle konuştu:
"Ankara’da değerli kardeşim çok büyük çalışmalar yapıyor. Kulübe katkı sağlama dışında, bir sivil toplum kuruluşu olarak en büyük görevi olan doğaya katkı vermek için yaptığı organizasyondan ötürü huzurunuzda kendisine teşekkür ederim. Doğayı korumamız lazım. Ailemizin dikili bir ağacı oldu. Galatasaray’a çok yakıştı."

Sivil toplum kuruluşlarının sosyal görevleri bulunduğunu hatırlatan Özbek, "Bunlardan birini yerine getiriyoruz. Eskişehir Yolu üzerinde Galatasaray Ormanı’nı yapıyoruz. Bunu organize eden değerli yönetici ve Galatasaraylılara teşekkür ediyorum. Bu manada Galatasaray’ın bayrağı burada her zaman gözükecektir. Bu, ağaçları sadece dikmek ile olmaz. Bunların bakılması lazım. 5-10 sene sonra bir orman haline gelmesi lazım. Ankara Türkiye’nin kalbi." ifadelerini kullandı.

12 bin metrekarelik alana bin fidan dikildi

1905 AGS Başkanı Özgür Savaş Özüdoğru da etkinlikte yaptığı konuşmada, 12 bin metrekarelik alana binin üzerinden fidan dikeceklerini ifade etti.
5
"Ankara’da Galatasaray Kulübünün ve bizlerin artık bir fidanı ve ağacı olacak. ’Bir dikili dalım yok.’ sözünün Ankara’da geçerli olmayacağı bir güne başlıyoruz. Yaklaşık 12 bin metrekarelik bir arazi. Bu arazi üzerinde binin üzerinde fidan dikme imkanımız olacak. Ankara-Eskişehir yolu üzerinde olması en güzel tarafı. Yoldan geçen herkesin anacağı bir yerde."

Konuşmaların ardından Dursun Özbek ve eşi Mesude Özbek ile Özüdoğru kurdeleyi keserek hatıra ormanının açılışını gerçekleştirdi.

Açılışın ardından törene katılanlar, isimlerinin yazılı olduğu fidanları dikti. Törenin ardından ise organizasyona katılanlara pilav dağıtıldı. (Fanatik)
6 Tudor’dan Balotelli’ye izin çıkmadı!
Tudor’dan Balotelli’ye izin çıkmadı!
Galatasaray’da menajerler taraftarından önerilen Mario Balotelli’ye teknik direktör Igor Tudor’dan vize çıkmadı.

Galatasaray’da menajerler taraftarından önerilen Mario Balotelli’ye teknik direktör Igor Tudor’dan vize çıkmadı.

Nice forması giyen ve sezon sonunda serbest kalacak olan İtalyan golcüyü disiplinsiz bulan ve gelmesi durumunda takım içinde sorunlar yaratacağını söyleyen Tudor’un bu yüzden yıldız futbolcunun alınmasına karşı çıktığı belirtildi.

Bu gelişme üzerine sarı-kırmızılı yönetim gelecek sezon için forvet bölgesine başka adaylar üzerinde durmaya başladı.

(Milliyet)
7 ’’Onu kim istemez!’’
’’Onu kim istemez!’’
İki sezondur şampiyon olamadıklarını söyleyen G.Saray’ın hocası, "Önümüzdeki sezonun çalışmalarını yapıyoruz" dedi.

Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor TRT’ye yaptığı açıklamada önümüzdeki sezonun transfer çalışmalarına başladıklarını söyledi. Tecrübeli hoca, "İki sezondur şampiyon olamıyoruz. Önümüzdeki sezon bunu başarmalıyız. Bunun için gerekli transfer çalışmalarını yapıyoruz ama bunun kimler olduğunu ve hangi mevkilere olduğunu sizlere söyleyemem. Mandzukic’e gelince. Onu kim istemez, çok yetenekli bir futbolcu. Yabancı kuralı değişikliği ise kabul edilemez" dedi.
(Fotomaç)
8 Sezonun maçı
Sezonun maçı
Galatasaray, bugün Başakşehir ile karşı karşıya gelecek. Sarı-kırmızılı takım, Şampiyonlar Ligi bileti için büyük önem taşıyan karşılaşmadan galibiyetle ayrılırsa ikinci sıradaki rakibiyle arasındaki farkı bire düşürecek.

Hoca değişikliği yaşayan ve sıkıntılı bir sezon geçiren Galatasaray, Şampiyonlar Ligi umuduna tutundu. Sarı-kırmızılı ekip bugün saat 20.00’de Medipol Başakşehir’e konuk olacak. Adanaspor galibiyeti ve geçen hafta Başakşehir’in yenilmesinin ardından devler sahnesi için büyük bir şans yakalayan sarı-kırmızılı ekip, bugün sahadan galibiyetle ayrılırsa ikinci sıradaki rakibiyle arasındaki puan farkını 1’e düşürecek ve bir yıl uzak kaldığı Avrupa arenasına dönüş yapma şansı yakalayacak.
9 İKİ MAÇI DA KAYBETTİ
İKİ MAÇI DA KAYBETTİ
Ancak bu çok da kolay olmayacak. Başakşehir de şampiyonluk için mücadele ediyor ve Beşiktaş’ın Trabzon’u mağlup etmesiyle bir anda 8 puan geriye düştü. Onlar da bu karşılaşmayı hırslı bir şekilde bekliyor. İki takım bu sezon 3. kez karşı karşıya gelecek ve biri kupa diğeri ligde oynanan iki maçı da Başakşehir’in kazanması Galatasaray’ın işinin ne kadar zor olduğunu net bir şekilde ortaya koyuyor. Buna karşılık Adana’yı 4-0 gibi farklı bir skorla mağlup eden ve moral olarak üst seviyede olan sarı-kırmızılı oyuncular, bugün sezonun maçı olarak gördükleri karşılaşmayı mutlaka kazanmak istiyor.

SNEİJDER YİNE YEDEK
Hafta boyunca Başakşehir’e ezberleten İgor Tudor, güçlü rakibi karşısında Adana maçını kazanan kadroyu sahaya sürecek. Gözden düşen Sneijder bugün de Josue’yi kenardan izleyecek. 4’lü savunma sahada olacak ve Eren ile Podolski gol arayacak.
10 EVİNDE 18 MAÇTIR KAYBETMİYOR
EVİNDE 18 MAÇTIR KAYBETMİYOR
Bu sezon sürpriz bir çıkışa imza atan ve şampiyonluk kovalayan Medipol Başakşehir, Süper Lig’de 18 maçtır evinde yenilmedi. Turuncu-lacivertliler, Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda oynadığı 18 karşılaşmada rakiplerini 12 kez mağlup ederken, 6 kez sahadan berabere ayrıldı.

DÜDÜK ÇAKIR’DA
Medipol Başakşehir ile Galatasaray arasında oynanacak mücadeleyi Cüneyt Çakır yönetecek. Çakır’ın yardımcılıklarını Tarık Ongun ile Alpaslan Dedeş yapacak.

ADEBAYOR KADRODA
Başakşehir’in, Akhisar Belediyespor ile oynadığı Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçında sakatlanarak oyundan çıkan Emmanuel Adebayor’un, Galatasaray maçının kadrosunda olması bekleniyor. Teknik direktör Abdullah Avcı, bugün Mehmet Batdal ile karşılaşmaya başlamayı planlıyor.

6 OYUNCU SINIRDA
Medipol Başakşehir’de ise Marcio Mossoro, Edin Visca, Uğur Uçar, Alexandru Epureanu, Cengiz Ünder ve Samuel Holmen sarı kart ceza sınırında bulunuyor. 6 futbolcu, bugün maçta da kart gördükleri takdirde cezalı duruma düşecek ve 28. haftadaki Çaykur Rizespor maçında forma giyemeyecek.
(Fotomaç)
11 Muslera’nın şartı zam
Muslera’nın şartı zam
Yönetimin sözleşmesini uzatmak istediği Fernando Muslera’nın menajeri Daniel Fonseca’nın "Zam yaparsanız olur" dediği öğrenildi.

Halen yılda 3 milyon 575 bin euro kazanan Uruguaylı file bekçisinin ücretinin 4 milyon 250 bin euro’ya yükseltilmesini istediği gelen haberler arasında. Yönetim bu rakamı kabul ederse Muslera; De Gea (7.2 milyon euro), Neuer (7 milyon) ve Buffon’dan (6.5 milyon) sonra dünyanın en çok kazanan 4. kalecisi olacak.
(Fotomaç)
12 Balotelli’yi kaçırmayalım
Balotelli’yi kaçırmayalım
Yönetim, Tudor’u Balotelli için iknaya çalışıyor: Şenol Güneş de istememişti ama Nice’i uçurdu. Gelirse taraftarı coşturur.

G.Saray’da gündem Mario Balotelli... Forvete düşünülen İtalyan yıldıza, Tudor ’disiplinsiz’ olduğu için çekinceli yaklaşıyor. Yönetimin ise Hırvat hocayı, "Sezon başında Balotelli, Beşiktaş’a da önerilmiş ancak Şenol Güneş de aynı sebeple istememişti. Ama Balotelli, Nice’i golleri ile Şampiyonlar Ligi’ne taşımak üzere. Podolski seneye yok. Sneijder de ayrılabilir. Balotelli transferi taraftarı heyecanlandırır" diyerek ikna etmeye çalıştığı bildirildi. 26 yaşındaki yıldızın, Nice ile sözleşmesi sezon sonunda bitiyor.
(Fotomaç)
13 Kaburgası kırıldı
Kaburgası kırıldı
Galatasaray’la anılan Real Madrid’li Pepe, sakatlandı. Atletico Madrid ile 1-1 berabere kalan Real Madrid’in tek golünü kaydeden ve 67. dakikada oyundan çıkmak zorunda kalan oyuncuyla ilgili yapılan açıklamada, "Sol kaburgasındaki kemiklerinde kırık oluştuğu tespit edilmiştir" denildi.
(Fotomaç)
14 2 kilo verdi aferini aldı
2 kilo verdi aferini aldı
Ahmet Çalık, Igor Tudor’un verdiği diyet programıyla 2 kilo zayıflayınca hocasından ’aferin’ aldı.

Hırvat çalıştırıcı, kilo fazlası olan genç stopere milli arada özel beslenme ve fitness programı vermişti. Sağlık kurulu ve kondisyoner nezaretinde programa harfiyen uyan Çalık, 10 günde 2 kilo zayıfladı. Tudor’un çalışmasını takdir ettiği Ahmet’e Başakşehir karşısında 11’de şans vermesi bekleniyor.
(Fotomaç)
15 Derbi tehlikesi
Derbi tehlikesi
Zorlu Başakşehir maçı öncesinde sarı-kırmızılılarda 3 futbolcu sarı-kart sınırında bulunuyor. Selçuk İnan, Eren Derdiyok ve Nigel de Jong bugün sarı- kart görmeleri halinde 23 Nisan Pazar günü TT Arena’da oynanacak Fenerbahçe derbisinde forma giyemeyecek. Teknik heyet, oyuncuları dikkatli olmaları konusunda uyarırken Cüneyt Çakır’a gereksiz itirazda bulunmamalarını da istedi.
(Fotomaç)
16 Nigel de Jong’a yol göründü
Nigel de Jong’a yol göründü
Galatasaray’da gelecek sezonun planlarını yapmaya başlayan Igor Tudor, Nigel de Jong’un gönderilmesini istedi.
İlerleyen yaşı ve kaybettiği hızı nedeniyle Teknik Direktör Igor Tudor’ un gelecek sezon planlamasında bulunmayan Nigel de Jong ile yollar ayrılacak. 2.5 milyon Euro’luk yıllık ücreti yüzünden yönetimin elden çıkarmak istediği Hollandalı futbolcudan sezon sonunda kendisine takım bulması istenecek.
De Jong ile Tudor’ un yıldızı da bir türlü barışmamıştı.
’MANDZUKIC’İ İSTERİM’
Öte yandan Igor Tudor, verdiği bir röportajda adlarının anıldığı Juventus’un Hırvat golcüsü Mario Mandzukic’le ilgili konuştu. "Mandzukic’i kim kadrosunda görmek istemez ki" diyen Tudor, tüm bölgelere transfer ihtiyacı duyduğunu söyledi. (AMK)
17 Galatasaray’da Wesley Sneijder zirvesi
Galatasaray’da Wesley Sneijder zirvesi
Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor, tecrübeli orta saha Wesley Sneijder’i yeni sezon kadrosunda tutmaya pek sıcak bakmıyor. Yüksek maaş bütçesini azaltmak isteyen sarı-kırmızılılar da başarılı oyuncu gitmek isterse buna engel olmayacak.
Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor’un, geçen hafta oynanan Adanaspor maçında kulübeye çektiği Wesley Sneijder’ın menajeri Guido Albers, yönetimle görüşmek için İstanbul’a geldi. Sarı-kırmızılı yönetim, Hırvat çalıştırıcının gelecek sezon kadrosunda tutmaya pek sıcak bakmadığı Hollandalı yıldızın menajeri Albers ile bugün oynanacak olan Medipol Başakşehir maçından sonra bir araya gelecek. Bir yandan gelecek sezon planlamasını da yapan Galatasaray’da yönetim, Sneijder gitmek isterse buna engel olmayacak. Sarı-kırmızılıların Hollandalı yıldızı, yılda tam 5.3 milyon Euro kazanıyor.
Yüksek maaş bütçesini de azaltmak isteyen yönetim, Tudor’la yaptığı görüşmenin ardından bu konudaki tavrını belirledi. Sneijder’ın sözleşmesinde "7.5 milyon Euro’ya serbest kalır" maddesi yer alıyor.
(AMK)
18 Mancini Galatasaray’ın yıldızı Sneijder’e gözünü dikti
Mancini Galatasaray’ın yıldızı Sneijder’e gözünü dikti
Gelecek sezon Roma’nın başına geçmesi beklenen Roberto Mancini, transfer listesini hazırlıyor. La Gazzetta dello Sport’un haberine göre Galatasaray’da birlikte çalıştığı Hollandalı futbolcuyu da yanında götürmeye hazırlanan Mancini, transfer listesinin en başına Sneijder’ı yazdı.
Fatih Terim’in Galatasaray’dan ayrılmasından sonra sarı-kırmızılı takımın başına geçen ve iz bırakan Roberto Mancini’nin gelecek sezon İtalyan ekibi Roma ile anlaşmasına kesin gözüyle bakılıyor. Hatta La Gazzetta dello Sport, Mancini’nin transfer listesini yazmaya başladı. Listenin ilk sırasında ise Mancini’nin Galatasaray’da birlikte çalıştığı Wesley Sneijder yer alıyor. 32 yaşındaki futbolcuyla yeniden buluşmaya hazırlanan deneyimli çalıştırıcı, Galatasaray’a da önemli bir miktar para kazandıracak. Bilindiği üzere Sneijder’ı transfer etmek isteyen takımın 7.5 milyon Euro’luk serbest kalma maddesini de ödemesi gerekiyor. Sarı-kırmızılı takımdan sezon ortasında ayrılan Mancini, bazı yerli futbolcuların aksine kalan alacaklarından vazgeçmişti.
AĞUSTOS BÖCEĞİ GİBİ
Riekerink döneminde geçen sezonun 2. yarısında fazla kilolarıyla dikkat çeken Wesley Sneijder’in vasat formu bu sezon da sürdü. Sezon başı yaz kampında yine fazla kilolarıyla görüntülenen yıldız futbolcu, bu sezon 11 asist yaptı ama bu asistlerin 9’u Akhisar , Alanya ve Rize gibi küme düşme hattında bulunan takımlara karşı TT Arena’da… Riekerink ile fiziksel gücünü kaybeden Sneijder, Tudor’un gözüne giremedi.
(AMK)
19 Galatasaray’da solun ilacı Fabio Coentrao
Galatasaray’da solun ilacı Fabio Coentrao
Sezon sonunda Lionel Carole ile yollarını ayırmaya hazırlanan Galatasaray’ın gözü Real Madrid’in yıldızı Fabio Coentrao’da...
Yeni sezonda savunmaya ayar çekmeye hazırlanan Teknik Direktör Igor Tudor, geride forma giyen isimler dışında takımdan genel anlamda memnun. Podolski’nin gidişinden sonra bir forvet, Selçuk İnan’ın da yanına güçlü bir orta saha isteyen Hırvat çalıştırıcı esas tercihlerini savunmada kullanıyor. Jedvaj’ı göbeğe monte etmek isteyen Tudor, sezon sonunda 5-6 milyon Euro’ya satılması planlanan Lionel Carole’ün yerine istediği sol beki de buldu.
Juventus’ta forma giydiği eski takım arkadaşı Zidane’ın çalıştırdığı Real Madrid forması giyen Portekizli Fabio Coentrao’yu takımında görmek isteyen Tudor, sol bekteki dertleri sona erdirecek. Bu sezon İspanya’da ligde sadece 22 dakika forma giyen 29 yaşındaki yıldızı kiralama yoluna gidecek olan Galatasaray yönetimi, oyuncunun 4 milyon Euro’luk yıllık ücretini ödeyecek. Zidane’a Coentrao’yu soracak olan Tudor’un vereceği onay sonrasında yönetim harekete geçecek.
PEPE’Yİ DE GETİREBİLİR
Yaşadığı sakatlıklar ve uzun süredir yeşil sahalardan uzak kalması nedeniyle performansı kafalarda soru işareti yaratan Portekizli futbolcu, vatandaşıyla birlikte İstanbul’a gelebilir. Çin takımlarının da ilgisini çeken Real’in 34 yaşındaki stoperi Pepe’yi de isteyen sarı-kırmızılılar, 2 Portekizli yıldızı birlikte transfer etme hamlesinde bulunabilir. (AMK)

Futbolarena anasayfasından devam...