Fernando Muslera'dan takım arkadaşlarını yakacak itiraflar

Muslera soruları yanıtladıFutbolArena - Galatasaray’ın kalesini emanet ettiği Fernando Muslera samimi açıklamalarda bulundu. 2011’den beri Galatasaray formasıyla başarılı bir performans sergileyen Uruguay’lı kaleci, sarı kırmızılı taraftarın sevgilisi olmuş durumda. Her sezon hakkında çıkan transfer söylentilerine rağmen Sarı kırmızılı takımda kalan tecrübeli kaleci beIN Sports’ta yayınlanan Quiz programının konuğu oldu. Programda sorulan sorulara samimi açıklamalar veren başarılı eldiven enlerini sıraladı. İşte Muslera’nın cevapları.

1
Kurtarış : Kariyerimde yaptığım en önemli ve en güzel kurtarış 2 tane var. Bir tanesi Fenerbahçe maçında Kuyt’a karşı, diğeri ise Mersin maçında. Bu ikisini söyleyebilirim.
2
Üzüldüğün : 2010 Dünya Kupası’nda Almanya maçı. Türkiye’den ise bu sene oynadığımız Osmanlıspor karşılaşması. Yaptığım hatalardan dolayı çok üzülmüştüm.
3
Az konuşan : Az konuşan futbolcu Furkan. Daha sesini hiç duymadım Furkan’ın.
4
Golcü : En iyi golcü benim için her zaman Burak Yılmaz’dır.
5
İyi kaleci : Daha önce olduğu gibi yine Cenk Gönen’i söyleyeceğim. Şimdi de benim arkadaşım beraber mücadele ediyoruz.
6
Sevdiğin hakem : Bursaspor maçının da gözlemcisiydi kendisi. Saha içinde futbolculara davranışı ve yaklaşımıyla Türkiye’de en sevdiğim hakem Kamil Abitoğlu’dur.
7
İyi oynadığın : Türkiye’de en iyi oynadığım maç bence Mersin idman yurdu maçıydı.
8
Kötü oynadığın : Başakşehir maçı. Galatasaray’a geldiğim ilk sene ilk maçım.
9
İdol: Oscar Cordoba. İdolüm çünkü saha içindeki duruşunu, kaleye hakimiyetini ve tekniğini çok beğeniyorum.
10
Yetenekli : Takımımızda çok yetenekli oyuncu var, çok yetenekli futbolcularla oynadım. Bir tanesini söylemek çok zor.
11
Yeteneksiz : Yeteneksiz futbolcu yoktur.
12
Çalışkan : Takım arkadaşlarımdan Chedjou’yu söyleyebilirim. Devamlı fitness’da. Devamlı çalışıyor.
13
Maç : Unutamadığım 2 maçtan bir tanesi 2010 Dünya Kupası’nda Gana’ya karşı. 2.’si 2011 yılında Copa Amerika’da Arjantin karşılaşması. Arjantin maçı kariyerimde oynadığım en iyi maçtı.
14
Sevindiğin : En sevindiğim maç Dünya Kupası’ndaki Gana maçı. Ligde ise Fenerbahçe Stadında şampiyon olduğumuz maç.
15
Stat : En çok etkilendiğim iki stat var. Bizim kendi stadımız TT Arena ve Konya stadı.
16
Zorda kaldığın : Lazio’daki ilk senemde 5. Maç Milan’a karşı 5-1 kaybetmiştik.4 golde de hatam vardı. Ondan sonra hiçbir maç oynamadım 1 sene antrenmanlar yaparak geçirdim. O yüzden benim için inanılmaz. Eleştirilerin geldiği moral olarak çok bozuk olduğum bir dönemdi.
17
Spor Dalları : Amerikan futbolu ve NBA.
18
Teknik direktör idolün : 2 tane Uruguaylı ismi söyleyebilirim. Bir tanesi Jorge Barrios. Diğeri Daniel Carreno şimdi Katar’ın teknik direktörü kendisi. Benim Uruguay’da 1. ligde oynamamda çok yardımları oldu.
19
Gol : 2010 ve 2014 dünya Kupası’nın en iyi golleri seçildi zaten. Bu iki golde bana karşı atıldı. Biri Kolombiya diğeri Hollanda maçları. Konyaspor maçında frikikten yediğim gol yediğim en güzel goldü.
20
En iyi teknik direktör : Tabii ki birçok iyi hoca ile çalıştım. Ama benim ilk geldiğim zaman özellikle adaptasyon döneminde bana inanılmaz yardımcı olan Fatih Terim’i söyleyebilirim.
21
Yemek yiyen : Jem Karacan çok fazla yemek yiyor ama fiziği her zaman mükemmel.
22
Kötü giyinen : Jose Rodriguez
23
Para : İlk kazandığım para ile kıyafet aldım. Ama biraz daha büyüğü ile şuan hala annelerin oturduğu evi almıştım.
24
Gaddar : En gaddar futbolcu Felipe Melo ama bunu kimse yanlış anlamasın. Sahada en agresif ve bence saygı duyulması gereken bir oyuncu.
25
Yumuşak : En yumuşak futbolcuya Milan Baros diyebilirim. Çünkü hiç faul yaptığını hatırlamıyorum.
26
Süper güç : Elastik bir adam olmak isterdim.
27
Tavsiye : Menajerim Fonseca’nın söylediği bir laf var. Her zaman önüne bak her zaman geleceği düşün der, geçmişten muhakkak ders alıyorsun ama her zaman ileriye bak derdi. En iyi aldığım tavsiye odur.
28
Şarkıcı : Michael Jackson
29
Meslek : Futbolcu olmasaydım doktor olurdum. Hangi uzmanlık alanı bilmiyorum ama doktor olmayı tercih ederdim.
30
Çok konuşan : Eboue’yi söyleyebilirim. Her zaman pozitif ve çok şakacı bir insandı ama devamlı konuşuyordu.
31
Futbol dışında : Futbol dışında zamanımı kız arkadaşım Patricia ile geçiriyorum. Evde dinlenerek film izleyerek geçiyor zamanım.
32
Cimri : En cimri kardeşim Albert Riera. Spesifik bir anım yok ama devamlı euro dolar kurlarını takip ederdi. Onların hesabını yapan devamlı yatırım yapmaya çalışan bir arkadaşımdı.
33
Aktör : Jim Carrey
34
Film : Ace ventura
35
Çizgi film : Tsubasa
36
Şık giyinen : 2 isim verebilirim. Hem Burak hem Ujfa. Ujfa hep tarz gelirdi sakallarına beraber bir tarz yapardı. Ama en şık olarak öncelik her zaman Burak’tır benim için.
37
Abartan : Pablo Pintos. Kasımpaşa’da da oynadı. En abartan futbolcuya onu söyleyebilirim.
38
Doğrucu : Ujfalusi’yi söyleyebilirim. Her zaman düşüncelerini içtenlikle dile getiren bir futbolcuydu.
39
Yemek : Asado. Asado Uruguay’da mangalda yaptığımız bir et. Kıymalı Yumurtalı pide.
40
Lakap : Nando ve Fer
41
Türkçe kelimeler: Diğerlerini söylemek istemiyorum çünkü kötü sözler var o yüzden sadece günaydın.
42
Dünyada tuttuğun takım : Avrupa’dan Inter’i söyleyebilirim. Çünkü Alex orda Felipe orda Mancini var, tanıdığım birçok Arjantinliler de var. O yüzden Inter.
43
Gururlandığını an: Kesinlikle Taffarel’le tanıştığım an en gururlandığımız andı. Onunla çalışmak da benim için gurur verici. Çünkü Güney Amerikalılar için Dünya Kupası’nı kazanmak orda oynamak bambaşka bir duygudur. Taffarel bunu başarmış bir insan. İnanılmaz iyi bir insan.
44
Gol sevinci : Benim için en güzel gol sevinci Manisa’ya attığım gölden sonra yaptığım sevinçtir. Diğer golcülerin yaptıkları sevinçler beni pek ilgilendirmiyor. Ligde attığım ilk gol olduğu için en güzel sevinç oydu bence.
45
İyi ki yapmışım : Evleneceğim kadın Patricia’yı tanımak benim en güzel yaptığım şeydir.
46
Pişman olduğun : Pişman olmam, çünkü yaptığım şeylerden pişmanlık duymam. Denemeyi severim. O deneme sonunda iyi bir sonuç veya kötü bir sonuç da çıkabilir ama yaptığım şeylerden pişman olmam.

Futbolarena anasayfasından devam...