GS Transfer: Mustafa Cengiz: 'Fenerbahçe'nin Emre Akbaba için resmi teklifi yoktu'

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Emre Akbaba transferinin açıklanmasının ardından perde arkasında yaşananlarla ilgili çarpıcı ifadeler kullandı. 

FutbolArena - Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Emre Akbaba transferinin KAP'a bildirilmesinin ardından basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Emre Akbaba'nın bonservisi ve sözleşme şartları dışında bu süreçte Fenerbahçe ile yaşananlar hakkında konuşan Mustafa Cengiz, çarpıcı ifadeler kullandı.

"TAKIM YETERLİ DERKEN SÖYLEDİKLERİM..."

Takım yeterli derken her zaman en kötüyü dikkate aldım. Benim elimdeki futbolcular, elemanlar, çalışanlar, teknik heyet ve sevgili hocamız dahil bende olduğu sürece en değerli insanlarıdır. Her durumda yeter, her durumda çarpışırız. Ancak dünyadaki her kul, hiçbir takım her zaman yeterli değildir. "Kaynaklar kıt, ihtiyaçlar sınırsız. Hiçbir zaman hiçbir şey yeterli değildir. Dünyada yaratılmış hiçbir kul tek başına yeterli değildir. Barcelona, Manchester United da şu an itibariyle yetersizdir. Biz de teknik heyetin raporu, maddi olanaklarımız ve FFP doğrultusunda harcama yapmak zorundayız. Bu asla ağlamak değildir. Ben çocukluğumdan bu yana ağlamayı unuttum. Allah da kimseyi ağlatmasın. Biz sadece gerçekleri söylesin.

"BİZ ASLA ARKADAN İŞ ÇEVİRMEYİZ"

Biz asla arkadan iş çevirmeyiz. Bizans oyunu yapmayız. Galatasaray'ın karakteri bunu gerektirir. Biz Galatasaray camiası olarak rakibe ve kendine saygı felsefesini benimsemiş durumdayız. Herkes bildiği gibi davranır. Sevgili Abdürrahim'in ifade ettiği gibi kendi doğrularımız ve yanlışlarımızdan sorumluyuz. Rakiplerimizin davranışlarını yorumlamak bizim haddimize değil.

"EMRE AKBABA'YA DURUŞUNDAN ÖTÜRÜ TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

Emre Akbaba'ya duruşundan ötürü teşekkür ediyoruz. Keza Alanyaspor'a, başkan Hasan Çavuşoğlu ve ailesine teşekkür ediyoruz.

"BİZ EMİNDİK"

Emre Akbaba transferinde biz emindik. Taraftarın tepkisi bizi üzdü. Biz ne taraftarımızı, ne camiamızı, ne de bize emanet edilen paraları harcamayız. Hiçbir şey göründüğü gibi değil, kolay değil. Arkasında yazılacak onlarca desten var. Biz elimizden geleni yaptık. Her şeyin hayırlısı.

"4 MİLYON EURO - 4 YILLIK SÖZLEŞME"

Emre Akbaba için bonservis bedeli 4 milyon euro ödeyeceğiz. Bu paranın büyük bölümünü de sponsorumuz NEF karşılayacak. Sözleşme 4 yıllık.

"FENERBAHÇE'NİN RESMİ TEKLİFİ YOK"

Fenerbahçe bizim çok değerli bir rakibimiz. Bu olanlar bizim ilişkimizi etkilemez. Resmiyete intikal etmiş bir davranış yok en azından. Resmi teklifleri yok. Bir takım söylemler var. Biz bu söylemlere inanmak zorundayız.

Sarı Kırmızılı takımla ilgili tüm gelişmelere Galatasaray Haberleri sayfasından ulaşabilirsiniz.

Futbolarena anasayfasından devam...

Galatasaray Son Dakika Haberleri