GS Transfer: Modeste Galatasaray'a transfer olabilir mi? Kurallar ne diyor?

Transfer döneminin kapanmasına ağmen Modeste Galatasaray'a gelebilir mi? Modeste için FIFA geçici lisans çıkarabilir mi? Spor Hukukçusu ve Avukat Emin Özkurt, FutbolArena'ya konuştu. 

FutbolArena Özel - Galatasaray'ın transfer döneminin kapanmasına kısa bir süre kala hukuki gerekçeler sebebiyle vazgeçtiği Modeste'de yeni gelişmeler yaşanıyor. Yıldız futbolcunun kulübüyle olan sözleşmesini feshetmesinde FIFA tarafından da haklı bulunması üzerine Galatasaray'a transfer olup olmayacağı merak ediliyor.


Galatasaray Transfer Haberleri: Modeste'nin Galatasaray'a transferi


Galatasaray taraftarları sosyal medyada Modeste transfer edilebilir mi? sorusuna yanıt ararken, Spor Hukukçusu ve Avukat Emin Özkurt, konuyla alakalı FutbolArena'ya konuştu:

Öncelikle Şunu belirtmek gerekir ki, Futbolcular, ancak TFF tarafından belirlenen transfer ve tescil dönemleri içinde tescil edilebilirler.

"TRANSFER VE TESCİL DÖNEMLERİ DIŞINDA..."

Uluslararası transferlerde ise Uluslararası Transfer Sertifikası'nın tescil dönemi içerisinde talep edilmiş olması halinde, istisnai olarak transfer ve tescil dönemleri dışında da tescil edilebilir. Dolayısıyla, eğer Galatasaray tescil dönemi içerisinde bu transferi talep etmiş ise ancak o takdirde söz konusu oyuncunun transferi söz konusu olabilir.

"TFF'NİN KULÜPLERE TANIDIĞI TRANSFER DÖNEMİ DAHİLİNDE GERÇEKLEŞİR"

Diğer bir ifadeyle, Prensip ve kural olarak hayır. Transfer penceresi futbolcular için tanınan bir hak değil, kulüpler için tanınan bir haktır ve amacı Eşit şartlarda rekabet etmeleri ve akabinde oluşan kadrolarla yollarına devam etmeleri.Her ne kadar bir oyuncu serbest olsa bile, herhangi bir takımla bağlı olmasa bile, ilgili ligin kulübe tanıdığı pencere halinde transfer edilebilir.

"MODESTE İLE SÖZLEŞME İMZALANIR AMA RESMİ MAÇLARDA OYNAYAMAZ"

Galatasaray ile sözleşme imzalar, antrenmanlara çıkar ve takıma alışır. Ancak TFF'den lisans alamayacağı için herhangi bir şekilde resmi müsabakalarda Galatasaray veya herhangi bir takım adına yarışamaz.Ancak Ocak ayındaki pencerede Galatasaray tescil üzerinden talep eder ve bu tescil üzerinden oynar.

"TFF TARAFINDAN TESPİT VE İLAN EDİLİR"

Serbest oyuncunun Galatasaray'la sözleşme imzalaması yönünde herhangi bir engel söz konusu olmaz. Ancak TFF oyuncuya resmi maçlarda oynamasına imkan sağlaması için önümüzdeki ilk transfer penceresi olarak Ocak dönemini bekler. Bu arada oyuncu Galatasaray'la resmi sözleşme imzaladıktan sonra antrenmanlara ve resmi olmayan maçlara çıkma imkanına sahiptir. Öte yandan, Sezon içerisinde yalnızca iki adet transfer ve tescil dönemi mevcuttur. Transfer ve tescil işlemlerinin yapılacağı tarihler, her sezon için birinci transfer döneminden önce TFF tarafından tespit ve ilan edilir.

Sarı Kırmızılı takımla ilgili tüm gelişmelere Galatasaray Haberleri sayfasından ulaşabilirsiniz.

Futbolarena anasayfasından devam...

Galatasaray Son Dakika Haberleri