GS Transfer: Galatasaray sol beke kimi alacak? İki aday var!

Galatasaray transfer haberleri kapsamında düşünülen mevkilerden biri de sol bek. Sol bek için Cimbom'un gündeminde iki futbolcu var.

FutbolArena Özel - Galatasaray'ın sol beki Türk olacak! Sarı kırmızılı takım Carole'nin ayrılığı sonrasında Nagatomo'ya alternatif olacak bir yerli sol bek arayışına girdi. Galatasaray'ın gündeminde iki isim var. Bu isimler Akhisarspor'dan Ömer Bayram ve Boluspor'dan Umut Meraş Galatasaray transfer haberleri FutbolArena'da!


GS Transfer Haberleri: Galatasaray Ömer Bayram'ı alacak mı?


Galatasaray transfer listesinde bulunan Umut Meraş veya Ömer Bayram ikilisinden birini kadrosuna katmak isterken bu oyuncular için yapılan girişimler hızlandırıldı.

FutbolArena'nın edindiği bilgilere göre iki yerli sol bekten biri Galatasaraylı olacak. İki futbolcunun da Galatasaray'a gelmek istediği öğrenildi. Sarı kırmızılılar maliyetlerine göre karar verecek.


Umut Meraş kimdir? Nasıl bir futbolcu?


Umut Meraş geçen sezon Spor Toto 1. Lig'de Play-Off mücadelesi veren Boluspor'un en iyi oyuncularından biriydi. Henüz 22 yaşında olmasına rağmen takımın güvenilen, oturmuş isimlerinden biri olmayı başardı.

İYİ ÖZELLİKLERİ

Umut Meraş'ın en iyi özelliği savunmada birebirlerde sağlam bir oyuncu olmasıydı. Hem hız olarak, hem de güç olarak rakip kanat oyuncularına ezildiğini hiç görmedim. 1. Lig'de birebir pozisyonlarda geçmesi en zor bek oyuncusuydu. Rakibiyle boğuşmaktan kaçınmayan, yere sağlam basan, kalın bir futbolcuydu. Fiziği ve oyun anlayışı bu açıdan Fenerbahçe'deki Şener Özbayraklı'yı andırıyor.

Yine Şener gibi çizgi üzerinde git-gel yapmayı seven, dayanıklılığı yüksek bir oyuncu. Yorulduğu için geri dönmemezlik yapmıyor. Oyun disiplini ve konsantrasyonu olan bir oyuncu.

Tabi şunu da eklemek gerek. 1. Lig ile Süper Lig'in kanat oyuncuları arasındaki kalite farkı büyük. 1. Lig'in en iyi kanat oyuncuları karşısında geçilmiyordu ama Süper Lig'de çok daha süratli, dripling becerisi çok daha yüksek kanat oyuncularına karşı ne yapacak? Bunu kestirmek o kadar kolay değil.

KÖTÜ ÖZELLİKLERİ

Umut'un 22 yaşında genç bir oyuncu olarak eksiği ise teknik özellikleri. Bunlar genelde daha çok deneyimle öğrenilen konular.

Örneğin oyun kurma... Ne zaman çizgiye, ne zaman merkeze pas atacak? Bunları öğrenmeli. Ortaları da sert ve kavisli yapmaya çalışıyor ama pozisyonuna göre daha yumuşak kesmeyi de öğrenebilmeli. Driplingleri de yine fiziğini ve hızını zorlayarak yapıyor. Tekniği ile adam geçme becerisi yok.

Futbolarena anasayfasından devam...

Galatasaray Son Dakika Haberleri