Gazetelerde Galatasaray Haberleri - Galatasaray'ın Transfer Haberleri (26 Mayıs 2017)

 FutbolArena - Sarı kırmızılı ekipteki son gelişmeler ve transfer haberleri FutbolArena’da her gün karşınıza geliyor. Fanatik, Takvim, Fotomaç, Milliyet, Sabah, AMK Galatasaray Haberleri - Bugünün Galatasaray Haberleri (26 Mayıs Cuma GS haberleri) Günün Galatasaray Haberleri FutbolArena’da sizlerle buluşuyor. Bu haberler arasında Fanatik, Fotomaç, AMK gibi gazeteler başta olmak üzere diğer gazete haberlerindeki Galatasaray adına yaşanan son gelişmeler derlendi. Fanatik Gazetesi Galatasaray Haberleri,  Fotomaç Gazetesi Galatasaray Haberleri, AMK Gazetesi Galatasaray Haberleri, Milliyet Gazetesi Galatasaray Haberleri, Sabah GS Haberleri aramalarında istediğiniz sonuçların hepsini derledik. Bu aramaların hepsini bulabileceğiniz galerimizdeki haberler şu şekilde...

1 Bruma, Portekiz U21 takımına çağırıldı
Bruma, Portekiz U21 takımına çağırıldı
Galatasaray’ın Portekizli yıldızı Bruma, Avrupa Şampiyonası’nda mücadele edecek olan U21 Milli Takım kadrosuna davet edildi.

Polonya’da düzenlenecek olan U21 Avrupa Şampiyonası’nda Portekiz, Sırbistan, İspanya ve Makendonya ile birlikte B Grubu’nda mücadele edecek.

Bruma’lı Portekiz, grupta 17 Haziran’da oynayacağı ilk maçındaSırbistan ile karşı karşıya gelecek.

Quaresma A Milli Takımda

Bu arada Portekiz Milli Takımı’nın 3 Haziran’da Güneş Kıbrıs ve 9 Haziran’da Letonya ile oynayacağı Dünya Kupası Eleme karşılaşmalarının aday kadrosuna davet edildi.

Fanatik
2 Clichy’de yeşil ışık
Clichy’de yeşil ışık

G.Saray’a gündemindeki Clichy’de şans doğdu. 31 yaşındaki sol bekin formasını giydiği Manchester City, sözleşmesi 30 Haziran’da bitecek oyuncuyla devam etmeyeceğini açıkladı. Carole ile yolları ayırmayı düşünen Galatasaray’ın onun yerine Fransız savunmacıya geçtiğimiz günlerde teklif yaptığı iddia edilmişti. Aslan, Clichy için yeniden atağa kalkabilir.

Fotomaç
3 Efsane başkan hayatını kaybetti
Efsane başkan hayatını kaybetti

Sarı kırmızılı kulübün efsane başkanları arasında olan Prof. Dr. Ali Tanrıyar tedavi olduğu hastanede 103 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, "Başkanlarımızdan Prof. Dr. Ali Tanrıyar’ın hayatını kaybettiğini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. 1986-90 yılları arasında iki lig, iki cumhurbaşkanlığı kupası kazanan Galatasaray’ın efsane başkanı, İçişleri eski bakanı Ali Tanrıyar’a Allah’tan rahmet; kederli ailesine ve camiamıza başsağlığı diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

Fotomaç
4Komşu ’dan Matos iddiası
 Komşu ’dan Matos iddiası

Sağ bek arayan Galatasaray’a Yunanistan’dan sürpriz bir sağ bek iddiası geldi.

Yunan medyası, sarı-kırmızılı kulübün PAOK’ta forma giyen Leo Matos’un peşinde olduğunu yazdı. Defansta oynamasına rağmen bu sezon 8 gol atarak dikkat çeken 31 yaşındaki Brezilyalı’nın düşük maliyeti nedeniyle Galatasaray için uygun isim olduğu belirtilen haberlerde oyuncunun da İstanbul’da oynamaya sıcak baktığının altı çizildi. Devre arasında da aynı takımdan Rodrigues’i alan Cimbom’un PAOK’la olan iyi ilişkilerinden söz edildi. Matos’un piyasa değedi 1.5 milyon euro civarında.

Fotomaç
5 ’Luce ile anlaştı’
’Luce ile anlaştı’

Bir dönem G.Antep’te oynayan Artem Milevski, Football-Hub’a konuştu. Ukraynalı futbolcu, Rumen hocanın G.Saray’a geleceğini iddia edip, "Lucescu, Rusya’da zorlanır; çünkü orada rekabet var. Bu nedenle Türkiye’ye gidecek. G.Saray’a sportif direktör olacağını duydum" dedi.

Fotomaç
6 Üçünden birini satın
Üçünden birini satın

Başkan Dursun Özbek’le gelecek sezonun planlamasını yapan Igor Tudor; Serdar Aziz, Semih Kaya ya da Ahmet Çalık’tan birinin gönderilmesini istedi

G.Saray’da dün başkan Dursun Özbek ve kurmayları teknik direktör Tudor’un durumunu görüştü. Zirvede takımı hocanın kurmadığı bu nedenle gelecek sezon da devam edilmesi kararı alındı. Toplantı sonrası bu kez Hırvat hocayla bir araya gelen Özbek, gelecek sezonun kadrosu için fikir alış verişinde bulundu.
7
Tudor’un bu görüşmede sürpriz bir şekilde takımdan gönderilmesini istediği 3 isim sıraladığı belirtilirken; Serdar Aziz, Semih Kaya ve Ahmet Çalık’tan birinin gönderilmesini istediği kaydedildi. Genç çalıştırıcının ayrıca Chedjou, Hakan Balta ve Koray Günter için de teklif gelmesi halinde gidebileceklerini söylediği bilgisi paylaşıldı.

7-8 transfer gerekiyor

Özbek-Tudor görüşmesinde yapılacak transferler de ele alındı. Tudor’un başkandan 7-8 transfer talep ettiği ve bu mevkilerin de sol bek, sağ bek, stoper, merkez orta saha, 10 numara ve forvete olduğu ifade edildi.

Fotomaç
8 Cesare Prandelli, resmen Al Nasr’ın yeni hocası
Cesare Prandelli, resmen Al Nasr’ın yeni hocası
Galatasaray’ın eski teknik direktörlerinden Cesare Prandelli resmen Birleşik Arap Emirlikleri ekibi Al Nasr’a katıldı.

Prandelli’nin yarın daha ayrıntılı bilgi vermek üzere bir basın toplantısı düzenleyeceği öğrenildi.

İtalyan teknik adam, 2014-15 sezonunda Galatasaray’a gelmişti. Galatasaray’ın başında 16 resmi karşılaşmaya çıkan Prandelli, kötü gidişatın ardından kulüpten gönderilmişti.

Tecrübeli hoca, kariyeri boyunca Atalanla, Lecce, Hellas Verona, Venezia, Parma, Roma, Fiorentina, İtalya Milli Takımı, Galatasaray ve Valencia takımlarını çalıştırdı.

Prandelli, son olarak Valencia’da göreve başlamış ancak buradan da 10 maç sonra ayrılmıştı. Prandelli, 30 Aralık 2016 tarihinden beri işssizdi.

Fanatik
9 Yüz yüze görüştüler! Bertrand Traore...
Yüz yüze görüştüler! Bertrand Traore...

Chelsea’den kiralık gittiği Ajax’ta yıldızı parlayan 21 yaşındaki forvet Bertrand Traore için Avrupa Ligi finaline giden G.Saray sportif direktörü Ergün, Tudor’un yeni sezon planlarını anlattı. Burkina Fasolu forveti B.Dortmund, Leipzig, Monaco, Lyon, Everton ve Valencia da istiyor.

Forvet hattına iki takviye düşünen Galatasaray’da gündemin ilk sırasında Bertrand Traore var.
10
Ajax’ın Manchester United’a kaybettiği Avrupa Ligi finalini Stockholm’da izleyen Sportif Direktör Cenk Ergün’ün Traore ile yüz yüze bir görüşme gerçekleştirdiği öğrenildi. Görüşmede Ergün genç oyuncuya Igor Tudor’un gelecek sezon için olan planlarını anlattı.

Chelsea’nin Ajax’a tecrübe kazanması için kiraladığı 21 yaşındaki Burkina Fasolu yıldız adayı bu sezon Hollanda ekibi adına 13 gol atıp 6 asist yaptı.
11
Bu performansıyla tüm Avrupa’nın dikkatini çeken Traore ile Galatasaray’ın dışında Almanya’dan Borussia Dortmund ve Leipzig, Fransa’dan Monaco ve Lyon, İngiltere’den Everton ve Stoke, İspanya’dan Valencia ilgileniyor.

Alexander Lacazette’yi satmaya hazırlanan Olympique Lyon, Traore’yi bonservisiyle almak istiyor. Sarı-kırmızılılar ise Tudor- Conte dostluğunu kullanarak bu transferde avantajlı konuma geçmeye çalışacak.

Sabah
12 Stockholm’de çifte zirve
Stockholm’de çifte zirve
Ergün, Manchester-Ajax maçının oynandığı Stockholm’de Ashley Young ve Matteo Darmian için önce İngiliz yöneticilerle, ardından menajerlerle masaya oturdu; iki yıldız için de olumlu yanıt ald

G.Saray’da transfer gündemine iki sürpriz isim birden geldi. Hem de Avrupa şampiyonu bir takımdan... Sarı-kırmızılı kulübün futbol direktörü Cenk Ergün önceki gece Avrupa Ligi finalinde Manchester United-Ajax maçının oynandığı Stockholm’e gitti. İngiltere ekibinin 2-0 kazandığı karşılaşma sonrası temaslara başlayan Ergün’ün Kırmızılar’ın sol açığı Ashley Young ve sağ bek Matteo Darmian için Manchester’lı yöneticilerle temas kurduğu bildirildi. İki futbolcu için pazarlık yapan G.Saraylı idarecinin, Young’ı bonservisiyle, Darmian’ı kiralık olarak istediği ve küçük pürüzler dışında olumlu yanıt aldığının altı çizildi. Ergün bu görüşmenin hemen ardından da Darmian’ın menajeri Manuel Montipo ile buluştu. Montipo aracılığıyla oyuncuya teklifini sunan Ergün, düşünmeleri için birkaç gün süre tanıdığını söyleyip sonrasında Türkiye’ye döndü.
13

İNDİRİM YAPACAKLAR

ManU’nun bu sezon fazla forma şansı bulamayan ve 1 sezon daha sözleşmesi olan Ashley Young’ı elden çıkarmaya sıcak baktığı gelen haberler arasında. Ayrıca Manchester’ın piyasa değeri 7 milyon euro civarında olan 31 yaşındaki oyuncu için ciddi bir indirim yapabileceği de belirtiliyor. Bu transferin gerçekleşmesi durumunda Matteo Darmian’ın da ’evet’ deme şansı yüksek.

Fotomaç
14 Dursun Özbek satmayız demişti! Galatasaray hisse sattı...
Dursun Özbek satmayız demişti! Galatasaray hisse sattı...
Galatasaray Spor Kulübü, Borsa İstanbul’da işlem gören Galatasaray Sportif AŞ ile ilgili olarak dün 504 bin 196 adet hisse sattığını duyurdu. Hatırlanacağı üzere Galatasaray Başkanı Dursun Özbek 2016 yılında yaptığı bir konuşmada hisse satmayacaklarını açıklamıştı.

Galatasaray Spor Kulübü Derneği’nden Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) gönderilen açıklamada, dün Galatasaray Sportif AŞ payları ile ilgili olarak 29,14-31,22 TL fiyat aralığından 504 bin 196 adet satış işleminin kulüp tarafından gerçekleştirildiği belirtildi.

Söz konusu işlemle birlikte Galatasaray Sportif AŞ sermayesinde kulübün paylarının yüzde 66,424’e gerilediği bildirilen açıklamada, satılan 504 bin 196 adet pay senedinin şirket sermayesindeki oranının yüzde 2,3294 olduğu kaydedildi.
15
Borsa İstanbul’da işlem gören Galatasaray Sportif AŞ hisseleri, dün en yüksek 31,68 TL’yi görmesinin ardından sert bir şekilde düşüşe geçerek günü yüzde 5,21 azalışla 29,50 TL’den tamamlamıştı. Galatasaray hisseleri, mayıs genelinde ise yükseliş eğiliminde hareket ederek nisan ayına göre dünkü kapanış itibarıyla yatırımcısına yüzde 21,90 kazandırmıştı.

Satmayız demişti! Satıldı...

Galatasaray başkanı Dursun Özbek daha önce yaptığı açıklamada "Galatasaray’ın finansal yapısını düzeltmek mümkün. 40 yıl oldu Riva’yı aldık, çivi çakmamışız. Onu yapalım. Biz Galatasaray’ı yönetemiyor muyuz, Galatasaray’ı satıp kurtulmak mı istiyoruz? Bu fikre karşıyım. Beni darağacına götürseler de Galatasaray’ın hisselerini sattıramazlar!

Fanatik
16 Leipzig, Bruma için İstanbul’da
Leipzig, Bruma için İstanbul’da
Galatasaray’ın Portekizli futbolcu Bruma’nın, Red Bull Leipzig’e transferin her an gerçekleşebilir.

Bundesliga’da sezonun flaş ekibi olan Leipzig, Portekizli futbolcuyu kadrosuna katmak için sarı-kırmızılılarla görüşmelere başladı.

Leipzig CEO’su Mintzlaff, Bruma için başkan Dursun Özbek’in sahibi olduğu Point Hotel’de Sarı-Kırmızılı yetkililerle bir araya geldi.

Cim Bom’un 18 milyon milyon Euro bonservis bedeli belirlediği genç oyuncu için Alman ekibiyle kıran kırana pazarlık sürüyor.

BeinSports
17 Cenk Ergün’den Bruma açıklaması
Cenk Ergün’den Bruma açıklaması
Cenk Ergün’den son dakika Bruma açıklaması geldi. Cenk Ergün, "Leipzig dahil olmak üzere başka kulüplerin de ilgisi var. Biz oyuncumuzu satmak istemediğimiz için belirlediğimiz bir bonservis ücreti de yok" dedi.

Bruma hakkında çıkan transfer dedikoduları için Galatasaray futbol direktörü Cenk Ergün açıklamalarda bulundu.

Ergün, Bruma’ya başka kulüplerin ilgisinin olduğunu söyleyerek, "Leipzig dahil olmak üzere başka kulüplerin de ilgisi var Bruma’yla. Bugün öyle bir görüşme olmadı. Bruma’nın da ilgilerden bilgisi ve haberi de var. Şu anda bir seviyeye gelmiş görüşme yok. Biz oyuncumuzu satmak istemediğimiz için belirlediğimiz bir bonservis ücreti de yok" diye konuştu.
18
GÖRÜŞTÜĞÜMÜZ OYUNCULAR VAR

Gomis ile Galatasaray’ın görüşme yapıp yapmadığıyla alakalı soruya Cenk Ergün, "İsimlerden bağımsız görüştüğümüz oyuncular var. İşler gerçekleşene kadar olan ya da olmayan ile ilgili ben bir yorum yapmayayım. Olduğu zaman seve seve konuşuruz" açıklamasını yaptı.
Öncelikli pozisyon belirlemediklerini söyleyen başarılı futbol adamı, "Forvette de eksiğimiz var. Zaten pozisyon olacak oyuncu eksiğimiz var. Sezon sonunda da Podolski aramızdan ayrılıyor. Matematiksel olarak da bir eksiğimiz var" dedi.

Hakan Balta’nın sözleşmesinin bittiğine değinen Ergün, "Chedjou’nun sözleşmesi bitiyor ve kendisiyle bir konuşmamız olmadı. Tabi ki doğal hakkı istediği kulüple görüşebilir. Son maçlar belli olsun net şekilde konuşabiliriz" diye konuştu.

Fanatik
19 Alman yıldız Amin Younes için dev pazarlık!
Alman yıldız Amin Younes için dev pazarlık!
Sportif Direktör Cenk Ergün, Hollanda ekibinin Manchester United ile oynadığı UEFA Avrupa Ligi finalinde 23 yaşındaki Amin Younes’ı izlediği öğrenildi. Igor Tudor’un listesinde ilk sıralarda yer alan genç yıldız için kulübünün 6-7 milyon euro bonservis ücreti istediği bildirildi.

Galatasaray Bruma’nın ayrılmak istemesi üzerine yerine futbolcu bakmaya başladı bile...

Cim-Bom Avrupa Ligi’nde fırtına gibi eserek final oynayan Ajax’ın yetenekli oyuncusu Amin Younes’a gözünü dikti.
20
Hollanda ekibinin, Manchester United ile önceki gece İsveç’in başkenti Stockholm’de oynadığı UEFA Avrupa Ligi finalini izleyen Galatasaray Sportif Direktörü Cenk Ergün, akıllara yine sarı-kırmızılıların radarındaki hücum oyuncusu Bertrand Traoe’yi getirmişti. Ancak Ergün’ün Stockholm’de bulunma nedeninin Traore değil aynı takımda oynayan Amin Younes olduğu belirlendi.

Sarı-kırmızılıların Lübnan asıllı Alman futbolcunun transferi için yoğun çaba harcadığı ve temasların tüm hızıyla sürdüğü ortaya çıktı. Teknik Direktör Igor Tudor’un listesinde ilk sıralarda yer alan yetenekli futbolcunun bonservisinin 6-7 milyon civarında olduğu belirtildi.Galatasaray’ın ise 4 milyon euroya bu işi bitirmeye çalıştığı bildirildi. Oyuncunun kulübüyle 1 sene sözleşmesinin kalması pazarlıklarda sarı-kırmızılıların elini güçlendirebilir. Sol kanatta oynayan genç futbolcunun ayrıca forvet arkası ve sağ kanatta da oynayabildiği, çok yönlü profilinin, tercih edilmesinde önemli bir rol oynadığı belirtildi.

Skorer

Futbolarena anasayfasından devam...