Gazetelerde Galatasaray Haberleri - Galatasaray Transfer Haberleri (23 Haziran 2017)

FutbolArena - Galatasaray’daki son gelişmeler ve transfer haberleri FutbolArena’da her gün sizlerle. Fanatik, Takvim, Fotomaç, Milliyet, Sabah, AMK Galatasaray Haberleri - Bugünün Galatasaray Haberleri (23 Haziran Cuma GS haberleri) Günün Galatasaray Haberleri FutbolArena’da sizlerle buluşuyor. Bu haberler arasında Fanatik, Fotomaç, AMK gibi gazeteler başta olmak üzere diğer gazete haberlerindeki Galatasaray adına yaşanan son gelişmeler derlendi. Fanatik Gazetesi Galatasaray Haberleri,  Fotomaç Gazetesi Galatasaray Haberleri, AMK Gazetesi Galatasaray Haberleri, Milliyet Gazetesi Galatasaray Haberleri, Sabah GS Haberleri aramalarında istediğiniz sonuçların hepsini derledik. Bu aramaların hepsini bulabileceğiniz galerimizdeki haberler şu şekilde...

1 Acerbi teklifi reddedildi
Acerbi teklifi reddedildi

Sassuolo, G.Saray’ın 8 milyon euro önerisini geri çevirdi, ’Satmıyoruz!’ dedi.

Tudor’un stoperdeki ilk tercihi Francesco Acerbi konusunda Aslan duvara tosladı. Sassuolo’nun sportif direktörü Giovanni Carnevali, Sky İtalia’ya, "G.Saray teklifini yaptı ama biz kabul etmedik. Hocamız onu takımda tutmak istiyor" dedi. Cenk Ergün’ün 8 milyon euro önerdiği İtalyan savunmacı için Sassuolo’nun 15 milyon euro istediği belirtildi. Yönetim bunun üzerine Maicon’u İstanbul’a çağırdı.

Fotomaç
2 Sağ beke Brenet
Sağ beke Brenet

Sağ bek için Kenny Tete ile ilgilenen G.Saray, alternatif olarak PSV’de forma giyen Joshua Brenet’i de listesine ekledi. 23 yaşındaki Hollandalı’yı Celtic, Köln, Fiorentina ve Udinese de istiyor.

Fotomaç
3 Sol beke Moreno
Sol beke Moreno

Gael Clichy’ye teklif yapan ve yanıt bekleyen Cimbom için yeni bir sol bek iddiası ortaya atıldı. The Times, sarı-kırmızılı ekibin Liverpool’da yedek kalan Alberto Moreno ile ilgilendiğini yazdı. 24 yaşındaki İspanyol beki, Hertha Berlin ve M’Gladbach’ın da istediği haberde yer aldı.

Fotomaç
4 Vainqueur’a 4 yıllık teklif
Vainqueur’a 4 yıllık teklif

Aslan’ın Fransız ön liberoya yıllık 2.5 milyon euro önererek Marsilya’yı saf dışı bıraktığı ifade edildi.

Fransız L’Equipe’ten bir iddia da orta saha için geldi. G.Saray’ın bonservisi Roma’da bulunan William Vainqueur’a 2.5 milyon euro maaş üzerinden 4 yıllık bir sözleşme teklif ettiği öne sürüldü. Marsilya’nın bonservisi ile kadrosuna katmak istediği futbolcu için sarı kırmızılıların önerdiği yıllık ücrete çıkamayacağı ve bu sebepten dolayı Vainqueur’den vazgeçeceği de haberde yer aldı. 29 yaşındaki Haiti asıllı Fransız ön libero, Rusya tecrübesi de yaşamıştı. Defansif orta saha özellikleri taşıyan Vainqueur, geçen sezon 33 maçta 1 asist yaptı.

Fotomaç
5 Yeter artık Gomis
Yeter artık Gomis

Aslan, Fransız golcüye, ’Seçimini yap, yoksa vazgeçeriz’ mesajı yolladı.

Bafetimbi Gomis’e ültimatom verildi... Yönetim, anlaştığı Fransız golcüye mesaj göndererek, "UEFA Avrupa Ligi’ndeki Östersunds maçları için kadroyu yakında bildireceğiz. Kararını artık vermelisin. Aksi halde yaptığımız teklifi geri çekebiliriz" resti çekti. Gomis’le ilgili bugün açıklama gelebileceği belirtiliyor. Fransız basını ise 31 yaşındaki futbolcunun hâlâ Marsilya’dan haber beklediğini ileri sürdü. Galatasaray, Gomis’in bonservisi için Swansea ile 2.5 milyon euro’ya el sıkışmıştı.

Fotomaç
6 ’’Kararınızı verin’’
’’Kararınızı verin’’
26 Haziran’da kampa katılması istenen Hollandalı maestro, "Eğer yeni sezon planlarınızda yer almıyorsam kampa katılmak yerine ailemle geleceğim adına karar almalıyım" mesajı yolladı.

Wesley Sneijder, Galatasaray’daki geleceğiyle ilgili kararın bir an önce verilmesini istedi. Yönetimin ’26 Haziran’da kampa katıl’ çağrısı yaptığı Hollandalı yıldızın, karşılık olarak, "Bu tarihe kadar hakkımda bir karara varın. Eğer gelecek planlarında yer almıyorsam kampa katılmak yerine ailemle geleceğim adına karar almalıyım" yanıtını verdiği belirtiliyor. Öte yandan Sneijder’in menajeri Guido Albers’in de İstanbul’a geldiği öğrenildi. Albers’in Başkan Dursun Özbek ve Futbol Direktörü Cenk Ergün ile görüşerek, ayrılık olması halinde bunun nasıl gerçekleşeceğini masaya yatıracağı bildirildi.
7
ROBERTO MANCİNİ ÇAĞIRIYOR

Galatasaray’dan yılda 4.5 milyon euro’ya yakın para kazanan 33 yaşındaki maestronun, serbest kalma bedeli 7.5 milyon euro. Albers’in yönetimden indirim istemesi bekleniyor. Wesley ile Kanada’dan Montreal ve Galatasaray’ın eski teknik direktörü Roberto Mancini’nin göreve geldiği Rusya’dan Zenit’in yanı sıra başka kulüplerin de ilgilendiği ifade ediliyor. Mancini’nin geçen sezon 33 maçta 5 gol, 17 asistle oynayan eski öğrencisini takımında görmek istediği öğrenildi.

Fotomaç
8 SPK’dan Galatasaray’a iyi haber
SPK’dan Galatasaray’a iyi haber
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ’nin 86 milyon 355 bin TL bedelli sermaye artırım başvurusunu onayladı.

SPK haftalık bültenine göre, Diriteks Diriliş Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ 7 milyon 150 bin TL bedelli sermaye artırımı, Aktif Bank Sukuk Varlık Kiralama AŞ 150 milyon lira tutarında kira sertifikası, Rönesans Holding AŞ 500 milyon TL, Halk Finansal Kiralama AŞ 650 milyon TL, Palgaz Doğalgaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret AŞ 350 milyon TL ve VakıfBank 16 milyar TL tutarında borçlanma aracı ihracı için SPK’ya başvurdu.

Kurul, Soda Sanayii AŞ’nin 150 milyon TL bedelsiz sermaye artırımı ile Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ’nin 86 milyon 355 bin TL bedelli sermaye artırım başvurusunu onayladı.

Fanatik
9 Galatasaray Yusuf Erdoğan’ı bitiriyor
Galatasaray Yusuf Erdoğan’ı bitiriyor
Bursaspor’un istediği Trabzonsporlu Yusuf Erdoğan’a son olarak Galatasaray talip oldu.

Sarı-Kırmızılılar, Bordo-Mavililer’de fazla forma şansı bulamayan futbolcu için 1 milyon euro bonservis bedeli önerdi.

Genç oyuncu G.Saray’a ve İstanbul’a çok sıcak bakıyor. Cim-Bom, 24 yaşındaki kanat oyuncusu için Bruma alınmadan önce 7 milyon euro teklif etmişti. Ancak o dönem teklif geri çevrilmişti. Şimdi 1 milyon euroya bitme ihtimali var.

Sözcü
10 Sevilla Başkanı müjdeyi verdi: Belhanda ile ilgilenmiyoruz
Sevilla Başkanı müjdeyi verdi: Belhanda ile ilgilenmiyoruz
Galatasaray’ın transferinde son aşamaya geldiği Belhanda ile ilgili Sevilla cephesinden üst üste açıklamalar geliyor.

Dün Sevilla Teknik Direktörü Eduardo Berizzo, katıldığı bir radyo programında Faslı oyuncuyu transfer etmek istediklerini söylemişti.

Bugün ise Sevilla’nın stadı olan Ramon Sanchez Pizjuan’da basına konuşan Sevilla Başkanı Jose Castro, yaptığı açıklamayla Galatasaraylı taraftarların yüreğine su serpti.

Castro, transfer çalışmaları ile ilgili bilgilendirme yaparken, teknik direktör Berizzo’nun aksine Belhanda’nın kesinlikle gündemlerine olmadığını söyledi.

Fanatik
11 Maicon Galatasaray’la görüşmek için İstanbul’a geliyor!
Maicon Galatasaray’la görüşmek için İstanbul’a geliyor!
Galatasaray’ın anlaştığı Brezilyalı stoper Maicon, yarın İstanbul’a geliyor.

Yeni sezonda iddialı bir ekip kurmak için kolları sıvayan Başkan Dursun Özbek ve transfer komitesi aradıkları stoperi Brezilya’da buldu.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’in "Galatasaray uçakları İstanbul’a inecek" sözlerinin ardından gözlerin çevrildiği Sarı Kırmızılılarda, transfere en yakın isim Maicon oldu. Brezilya’nın Sao Paulo takımında forma giyen oyuncu, İstanbul’a gelmek için yola çıktı.

28 yaşındaki oyuncu ile son kez masaya oturacak Galatasaray, son rötoşların ardından Maicon ile 5 yıllık sözleşme imzalayacak.

beINSPORTS
12 Galatasaray’da yeni sezon hazırlıkları sürüyor
Galatasaray’da yeni sezon hazırlıkları sürüyor
Galatasaray Futbol Takımı, 2017-2018 sezonu hazırlıklarını yaptığı antrenmanla sürdürdü.

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, Florya Metin Oktay Tesisleri’nde teknik direktör Igor Tudor yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanın ısınma hareketleriyle başladığı belirtildi.

Açıklamada, futbolcuların dar alanda pas yaparak sürdürdükleri idmanın bir sonraki bölümünde, 10’a 10 topa sahip olma çalışması üzerinde durulduğu ifade edildi. Antrenmanın ana kısmında ise dar alanda 11’e 11 maç yapıldığı aktarıldı.

Galatasaray, hazırlıklarına yarın yapacağı antrenmanla devam edecek.

Fanatik
13 Tudor, Pasalic transferi için Conte’yi aradı!
Tudor, Pasalic transferi için Conte’yi aradı!

Galatasaray Teknik Direktörü, 22 yaşındaki Hırvat oyuncu için Juventus’ta birlikte top koşturdukları Chelsea’nin hocasını telefonla aradı. İngiliz kulübü, Conte’nin aracılık yapmasıyla satmayı planladığı Pasalic’te önceliği sarı-kırmızılı kulübe tanıdı.

Galatasaray’da, Teknik Direktör Igor Tudor’un transferini istediği Mario Pasalic için Chelsea’nin hocası Antonio Conte yeşil ışık yaktı.
14

Tudor, Juventus’taki eski takım arkadaşı olan Conte’yi arayarak bu transferde kendilerine yardımcı olmasını istedi. İtalyan futbol adamı, İngiliz kulübünün bu futbolcuyu Galatasaray’a satması için aracılık edeceği sözünü verdi.

Geçen sezonu Milan’da kiralık olarak geçiren 22 yaşındaki oyuncunun bonservisini elinde bulunduran Chelsea, bir sene sonra serbest kalacak olan Pasalic’i satma kararı almıştı.
15
Anlaşma an meselesi

Tudor’un Conte’yi aramasının ardından İngilizler, Hırvat futbolcunun satışında önceliği Galatasaray’a tanıma kararı aldı. Son 3 sezonu İspanya’da Elche, Fransa’da Monaco ve İtalya’da Milan takımlarında kiralık olarak geçiren Pasalic’in, Chelsea ile sözleşmesi gelecek sezon sona eriyor. Galatasaray genç yetenek için 2.5 milyon euro gözden çıkarmış durumda. Chelsea ile anlaşmanın an meselesi olduğu bildirildi.

Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor’un Hırvatistan’da Hajduk Split’i çalıştırdığı dönemde şans verip gelişiminde önemli bir pay sahibi olduğu Pasalic’in transferine çok önem verdiği bildirildi.
16
Almanya doğumlu olan 22 yaşındaki Hırvat futbolcunun transferi durumunda orta sahaya dinamizm getireceğini belirten Tudor’un, "Galatasaray için çok önemli bir yatırım olur" dediği bildirildi.

Mario Pasalic ne yaptı?

Hırvatistan’ın tüm genç yaş milli takımlarında forma giyen Mario Pasalic, 2014’te ilk kez teknik direktör Kovac tarafından kadroya çağrıldı. 22 yaşındaki futbolcu A Milli Takım formasını 2 maçta giydi.

Skorer
17 Fatih Terim’den flaş sözler: Hep Galatasaraylı kaldım!
Fatih Terim’den flaş sözler: Hep Galatasaraylı kaldım!
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, G.Saray’a o dönemki tabirle ’kaçırılarak’ transferinin ailesini tedirgin ettiğini söylerken sarı kırmızılılarda hep boş mukaveleye imza attığını söyledi. Terim G.Saraylı yöneticilerin "Gidersen gelmezsin" diyerek imza sonrası kendisini bırakmadığını söyledi.

Galatasaray Tarihi ve Galatasaray Efsaneleri belgeselinin 13. bölümünde konuk Fatih Terim’di. Sarı kırmızılılarla hem futbolcu hem teknik direktör olarak birçok başarıya imza atan Terim, belgesel için yaklaşık 2 saat gerçekleşen röportajda Nebil Özgentürk’ün sorularını yanıtladı. TFF’nin Pembe Köşk binasında yapılan çekimlerde Terim zaman zaman heyecanlandı, zaman zaman özeleştiri yaptı ve kırgınlıklarını hatırladı. En büyük idolünün babası Talat Terim olduğunu belirten Terim’in açıklamalarından satır başları şöyle:
18
* Fakir bir çocuktum falan demeyeceğim. Öyle geçti benim çocukluğum ama ben çok mutlu bir çocuktum. Benim idol aramama da gerek yok babam benim için bu konuda çok önemli bir idoldür bir ayağı engelli olmasına rağmen. Bana kattığı çok şey var. Hamuru doğru, iyi yoğurdu babam. O devirde bir ayağınız mağdur olacak ama ailenizi hiçbir akrabanıza muhtaç olmadan, her türlü işi deneyerek geçindireceksiniz... Çok büyük bir başarı bu.
* Ben babamı da hiç bu kadar anlatmadım hiçbir yerde. Böyle bir idealim olmuş olabilir. Onu mutlu etmek ve ailemi mutlu etmek sonra kız kardeşim sülalem, babam. Dolayısıyla belki de öyle için için o duyguyu yaşamışımdır.
19
’KAÇIRILDI’ DEDİLER

* 1974’ün yazında çeşitli maceralardan sonra Galatasaraylı olduk. Balkan Şampiyonası için Avrupa’ya çıkmıştık. Ben Adana Demirspor’la imzalamıştım. O günkü transfer şartları da, o tarihlerde dışarıda olan milli futbolculara bir haftalık bir süre tanımış, o süreyi de Galatasaray değerlendirmek istemiş. Ben de birkaç saat sonra imzaladım. İmzaladım fakat Galatasaray beni göndermedi, gidersen gelmezsin diye.
* Şöyle bir tabir var biliyorsunuz gazete başlıklarında ’kaçırıldı’ diye. Halbuki her kaçırılan belki de hayatından rahat yaşıyor ama tabii kaçırıldı kelimesi ailemizi de tedirgin etmişti.
* Adana Demirspor bana belki çok kimseye yapmadığını yaptı. Benim için özel beslenme kampı, Muharrem Abi’nin restoranında yemek yemek, aylık küçük de olsa amatör bir genç çocuğa maaş gibi bir şey bağlamak. O gün için çok büyük şeylerdi.
20
BOŞ KAĞIDA İMZA ATTIM

* Ben hep Galatasaraylı kaldım. Ben Galatasaray’dan başka yerde oynamadım. 3 misli 5 misli falan teklif vardı ama ben hep boş kağıda imza attım. 74’te de, son transferimde bir hiddetle ve kararlılıkla girdim Hasnun Galip’teki meşhur masanın ucuna. Girdim, dedim ki "Allah aşkına bana bir lira verin ama imzamın karşılığındaki o duyguyu hiç yaşayamadım" dedim. Alp Yalman bir sürprizle karşılaşmış gibi "Eski köye yeni adet getirme kaptan, rica ediyorum at hemen hiç öyle bir şey yok" dedi. Attık imzayı "Özür dileriz yanlış bir şey söyledik" dedik, çıktık.
* Bir liramız kalmadı ki hiçbir zaman. Fazlasını alırdık. Bitti diyelim ama çok acil bir durumumuz var. Hemen bulur buluştururlar verirlerdi. Dolayısıyla aramızda bizim kağıdı veya kalemi gerektirecek bir güvensizlik söz konusu değildi.
* Türkiye’nin gelmiş geçmiş en büyük oyuncularından biriyim. Ama oynadığım oyuncular çok büyük oyuncular. Bakıyorum bazen yetenek olarak tek tek belki hala o dönemkiler gibi gelmedi. Ama Milli Takım olarak hiçbir şey yapamadık.

Fanatik

Futbolarena anasayfasından devam...