Gazetelerde Galatasaray Haberleri - Galatasaray Transfer Haberleri (8 Mayıs 2017)

 FutbolArena - Galatasaray’da yaşanan son gelişmelerle ilgili gazetelerdeki haberleri tarayarak sizler için bir araya getirdik.  Fanatik, Fotomaç, Sabah, AMK Galatasaray Haberleri - Bugünün Galatasaray Haberleri (8 Mayıs Pazartesi GS haberleri) Bugünün Galatasaray  Haberleri arasında Fanatik, Fotomaç, AMK gazeteleri başta olmak üzere diğer gazete haberlerinde neler var? Fanatik Gazetesi Galatasaray Haberleri, AMK Gazetesi Galatasaray Haberleri ve Fotomaç Gazetesi Galatasaray Haberleri, Sabah GS Haberleri aramalarında istediğiniz sonuçların hepsini derledik. GS haberleri, Habertürk GS Haberleri, Hürriyet Galatasaray haberleri, Milliyet Galatasaray haberleri gibi aramalarda istediğiniz tüm haberleri tek yerde topluca okuyabilirsiniz...

1 Soyunma odasında neler yaşandı?
Soyunma odasında neler yaşandı?
Yayıncı kuruluş beINSPORTS’un Maraton programında Şansal Büyüka, çok önemli açıklamalar yaptı. Büyüka, Galatasaray-Kasımpaşa maçı sonrası Türk Telekom Arena’da yaşanan olayları özetledi.

İşte Şansal Büyüka’nın açıklamaları;
"3-1’lik yenilgi sonrası Igor Tudor soyunma odasına girerek, bugün için idman koyduğunu açıklıyor. Bunun üzerine 4 futbolcu, ’Yarın bizim izin günümüz’ diyor. Bu direniş karşısında Tudor sinirleniyor ve futbol direktörü Cenk Ergün’e dönüyor. ’Bu iş böyle yürümez’ diyen Tudor, Cenk Ergün’den Başkan Dursun Özbek’i aramasını istiyor."
2
"Bunun üzerine başkan aşağıya iniyor ve futbolculara karşı çok sert ifadeler kullanıyor. Ve bugün bu 4 oyuncu Galatasaray antrenmanında hazır bulunuyor. Yönetim şimdilik Igor Tudor’un yanında ancak burası Türkiye yarın ne olacağı belli olmaz."

SNEİJDER SIKINTISI
"Ayrıca sezon başında Sneijder’e kesilen para cezasının da tekrar yürürlülüğe koyulacağı konuşuluyor. Sneijder’ın Ibıza’da yaptığı yatırımlar ve o işlere konsantre olması ile ilgili de sıkıntılar var!"

Fanatik
3 Görevde dursun!
Görevde dursun!
Başkan Özbek, dün Florya Metin Oktay Tesisleri’ne çıkarma yaparken teknik heyet ve oyuncularla bir araya geldi. Zirveden Tudor’a destek çıktı. Ayrıca, sarı-kırmızılı ekibin başında çıktığı 10 karşılaşmanın 5’ini kaybeden Hırvat çalıştırıcıdan yeni sezon için hazırlık yapmasını istedi.

Bu sezon beklentilerin çok altında kalan ve hayal kırıklığı yaratan Galatasaray, 3-1’lik Kasımpaşa mağlubiyetiyle bir kez daha sarsıldı. Taraftarlar yönetim ve teknik heyetin istifası için bastırırken dün de yola devam kararı çıktı. Kasımpaşa maçı sonrası soyunma odasına inen Başkan Dursun Özbek dün de Florya Metin Oktay Tesisleri’nde soluğu aldı. Kasımpaşa yenilgisi sonrası istifasını verdiği iddia edilen İgor Tudor ile yapılan toplantıdan bir kez daha ’devam’ kararı çıktı.
4
CEZALAR SALIYA KALDI

Başkan Özbek, Tudor’a güveninin tam olduğunu ve önümüzdeki yıl da takımı kurması için kendisini desteklediğini söyledi. Başkandan tam destek alan genç çalıştırıcının, yetkilerinin artırılmasını istediği ve Özbek’in de bunu kabul ettiği belirtildi. Salı günü yapılacak toplantıda takımının durumunun bir kez daha konuşulacağı, para ve kadro dışı cezalarının çıkabileceği ifade edildi. Futbolcularla da konuşan Özbek, "Kendinizi toplayın" çağrısı yaptı.

SNEİJDER TOPUN AĞZINDA

Başkan Dursun Özbek toplantının sona ermesinin ardından takımın idmanını izledi. Kasımpaşa maçının ardından izinlerin iptal edilmesine tepki gösteren Wesley Sneijder, takım arkadaşlarıyla birlikte dünkü idmana çıktı.
5
Antrenmana çıkmak istemeyen Hollandalı yıldıza, Galatasaray yönetiminin para cezası vermesi bekleniyor. Sneijder’in soyunma odasında "Bugün maç, yarın antrenman olmaz" ifadelerini kullandığı ileri sürülmüştü.

17 PUAN KAYBETTİ

Tudor, Galatasaray’ın başında tamamı ligde olmak üzere çıktığı 10 resmi maçın yarısını kaybetti. Bu süreçte yapılan 10 müsabakanın yalnızca 4’ünü kazanabilen sarı-kırmızılı takım, 5 yenilgi ve 1 beraberlik yaşayarak, 17 puan kaybetmekten kurtulamadı. Sarıkırmızılı takım, Tudor yönetiminde, Beşiktaş, Trabzonspor, Başakşehir ve Fenerbahçe gibi önemli rakiplerine karşı oynadığı hiçbir müsabakadan puan çıkaramazken, Kasımpaşa yenilgisiyle de adeta çöküşünü ilan etti.

Fotomaç
6 ’Tudor varsa ben yokum’
’Tudor varsa ben yokum’
Kasımpaşa maçında 18. dakikada oyundan alınan Portekizli yıldızın, menajeri Catio Balde’ye böyle dediği öğrenildi. Balde, yönetimle yapacağı sözleşme uzatma görüşmesini de iptal etti.

Galatasaray’da Armindo Bruma krizi tırmanıyor... Kasımpaşa maçında teknik direktör İgor Tudor tarafından 18. dakikada kenara alınan Portekizli oyuncunun takımdan kopma noktasına geldiği belirtiliyor. Genç yıldızın, karşılaşmanın ardından bir araya geldiği menajeri Catio Balde’ye, "Tudor eğer yeni sezonda da görevde kalacaksa, ben yokum" dediği iddia edildi. Sarı-kırmızılı yönetimin daveti üzerine İstanbul’a gelen ve hafta içinde yeni sözleşme için kulüp ile masaya oturmaya hazırlanan Catio Balde’nin bu gelişme üzerine randevuyu iptal ettiği öğrenildi.
7
Balde’nin Bruma’nın da onayı ile kontratını uzatmak için sezon sonunu bekleme kararı aldığı ifade ediliyor. İkilinin tavırlarını, Tudor’un durumuna göre belirleyecekleri ileri sürüldü.

’SEZON SONUNU BEKLE’

Bruma’nın ücretine yapılacak yüzde 50 zam ve yeni sözleşmede yer alması planlanan ’20 milyon euro’ya serbest kalır’ maddesinin de tekrar gözden geçirileceği dile getirildi. Bruma’nın restine, yönetimin nasıl yanıt vereceği merak konusu. Ancak aranın bulunamaması durumunda Bruma ya da İgor Tudor’dan birisi büyük olasılıkla yeni sezonda Galatasaray’da olmayacak.
8
ÇOK KONUŞUYORSUN!

Tudor’un Armindo Bruma’yı Kasımpaşa maçında oyundan neden çıkardığı belli oldu! Hırvat teknik adamın, kaybettiği bir topun ardından geri koşmayan Portekizli oyuncusunu kenardan, "Neden geri gelmiyorsun, biraz geri gel, savunmaya yardım et" diyerek uyardığı, Bruma’nın yüksek sesle, "Çok konuşuyorsun, biraz sus" karşılığını vermesi üzerine sinirlenerek, maçın henüz başı olmasına bakmadan değişiklik emrini verdiği ifade edildi.

’’SEN ÇIKINCA RAHATLADIK’’

Galatasaray’a attığı 2 golle Kasımpaşa’nın 3-1’lik galibiyetinde başrolü oynayan Andre Castro, maçtan sonra kendisi gibi Portekizli olan Bruma’yı teselli etti. Vatandaşının yanına giderek, "Sakatlığın nasıl?" diye soran Castro’nun, Bruma’nın, "Bir şeyim yok ki?" yanıtını vermesi üzerine, "O zaman Tudor’a seni oyundan alıp bizi rahatlattığı için teşekkürlerimizi ilet" esprisini yaptığı öğrenildi. Bruma 18. dakikada oyundan alınana kadar Galatasaray’da Kasımpaşa savunmasını en çok zorlayan isim olarak dikkat çekmişti.
9
’RİBERY GİBİ BRUMA’YI DA KAÇIRACAKLAR’

Bruma konusunda yaşananlar taraftarı kızdırdı. Tudor’u sosyal medyada eleştiren sarı-kırmızılılar, Franck Ribery örneğini vererek, "Bruma’yı da Ribery gibi kaçıracaklar, sonra çok ağlayacağız" yorumu yaptı. 2005’te Metz’den alınan Ribery parası ödenmeyince Marsilya’ya kaçmış, oradan 25 milyon euro’ya Bayern Münih’e transfer olmuştu.

İKİNCİ VAKA

Bruma ile Igor Tudor arasındaki ’patron benim’ tartışması ilk değil. Hırvat teknik adam, Riekerink’in yerine göreve geldiğinde Florya’da çıktığı ikinci idmanda da söylediklerini yapmadığı gerekçesiyle genç yıldızı kadro dışı bırakmış ve Çaykur Rizespor deplasmanına götürmemişti. 1-1 berabere biten o maçta da hücumda Bruma’nın eksikliği hissedilmişti.

PARA CEZASI VERİLECEK!

Sarı-kırmızılı yönetimin, Bruma’ya nasıl bir disiplin yaptırımı uygulayacağı Tudor’un vereceği rapora göre belli olacak. Yönetimin, kadro dışı bırakma fikrine çok sıcak bakmadığı, para cezası ile olayın kapatılacağı belirtiliyor.
10

MUSLERA İLE TEK GELİR KAPISI

22 yaşındaki Bruma, Fernando Muslera ile birlikte Galatasaray’ın para kazanmayı umduğu en değerli oyuncu. Portekizli futbolcu için sezon başında PSV’nin 5 milyon euro’luk teklifi reddedilmişti. İngiliz ve Fransız ekiplerinin de takibinde olan genç yıldızın 31 Mayıs 2018’e kadar sözleşmesi bulunuyor.

19 GOLE KATKI SAĞLADI

Armindo Bruma bu sezon toplamda 10 gol, 9 asistlik performansı ile takımın hücumdaki en önemli oyuncusu. Genç futbolcu, Süper Lig’de 26 maçta 10 gol, 6 asiste imza atarken, Ziraat Türkiye Kupası’nda da forma giydiği 6 karşılaşmada 3 asist gerçekleştirdi.

Fotomaç
11 Melo ile geliyor
Melo ile geliyor
Gelecek sezon yapılacak olan kongrede G.Saray başkanlığına aday olduğunu resmen açıklayan Abdurrahim Albayrak’ın bir de sürprizi olduğu iddia edildi. Albayrak’ın, Felipe Melo ile anlaştığı ve Brezilyalı oyuncunun Albayrak’ın başkan seçilmesi durumunda antrenör veya başka bir görevle göreve geleceği iddia edildi. Melo’nun bu yüzden son dönemde sürekli Albayrak mesajları attığı bildirildi.

Fotomaç
12 Galatasaray’da Tudor’a güvenoyu
Galatasaray’da Tudor’a güvenoyu
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve Teknik Direktörü Igor Tudor’un yaptığı kritik bir toplantıdan devam kararı çıktı.

Galatasaray’da Kasımpaşa yenilgisinin yakınları devam ediyor.

Florya Metin Oktay Tesisleri’nde akşam yapacağı antrenman öncesi Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve Teknik Direktör İgor Tudor bir toplantı yaptı.
13

Dursun Özbek ve Igor Tudor arasında antreman öncesi yapılan zirveden devam kararı çıktı.

Başkan Özbek, Tudor’a güveninin tam olduğunu ve önümüzdeki yıl da takımı kurması için kendisini desteklediğini söyledi. Galatasaray takımı antremana tam kadro katılırken, başkan Dursun Özbek de çalışmayı izledi.

Fanatik
14 Cep telefonu fırlatan taraftara 5,5 yıl hapis
Cep telefonu fırlatan taraftara 5,5 yıl hapis
TT Arena’da 23 Nisan 2017’de Galatasaray - Fenerbahçe arasında oynanan derbide, Fenerbahçe Kaptanı ve kalecisi Volkan Demirel’e cep telefonu fırlatan taraftara, 5.5 yıl hapis cezası istendi.

TT Arena’da 23 Nisan 2017’de Galatasaray’la Fenerbahçe arasında oynanan derbide Fenerbahçe Kaptanı ve kalecisi Volkan Demirel’e cep telefonu atıldı.Telefon, Demirel’in sol bacağına isabet edince maça kısa süreliğine ara verildi.

Bunun üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü Spor Şube Bürosu kamera kayıtlarından tespit ettiği şüpheli V.A.’yı gözaltına aldı.
15
Savcılığa çıkarılan şüpheli V.A. İfadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Suçunu kabul eden V.A. İfadesinde pişman olduğunu belirterek "Bir anlık heyecanla yaptığım bir şeydi. Yapmamam gereken bir davranıştı" dedi.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nın hazırladığı iddianamede şüpheli V.A.’nın sahaya kendisinin kişisel telefonu dışında kullanmadığı başka bir telefon soktuğu ve bu telefonu tribünden kaleci Volkan Demirel’e fırlattığı, telefonun Demirel’in bacağına isabet ettiği belirtildi. Savcılık iddianamede suç unsuru cep telefonunun silahtan sayıldığını belirtti. Savcı şüpheli V.A. hakkında "Spor alanlarına yasak madde sokulması ve müsabakanın bozulması" ve "silahla kasten yaralama" suçlarından 1,5 yıldan 5,5 yıla kadar hapis istedi. V.A. hakkında 1 yıl süreyle spor müsabakalarını seyirden men cezası verildi.

Şampiy10
16 Riekerink, Tudor’a fark attı!
Riekerink, Tudor’a fark attı!
Riekerink’in ardından teknik direktörlük koltuğunu devralan Tudor, sarı-kırmızılı ekibin çıkışa geçmesini sağlayamazken, performansın daha da aşağılara inmesini önleyemedi. Hırvat teknik adam, Galatasaray’ın başında çıktığı 10 maçın 5’ini kaybederek oldukça kötü bir istatistiğe imza attı. Riekerink idaresinde ligde 1,95 olan maç başına puan ortalaması, Tudor’la 1,3’e geriledi.

Spor Toto Süper Lig’in 21. haftasında Jan Olde Riekerink’ten teknik direktörlüğü devralan Igor Tudor, Galatasaray’da beklentileri karşılayamadı.

Süper Lig’in ilk 20 haftasında takımın başında bulunan Riekerink’in performansı büyük eleştirileri hedefe olmasına karşın, sarı-kırmızılı ekibin Tudor yönetimindeki istatistikleri ise çok daha aşağılara düştü.
17
Riekerink’in ardından teknik direktörlük görevine başlayan Tudor, sarı-kırmızılı ekibin çıkışa geçmesini sağlayamazken, performansın daha da aşağılara inmesini önleyemedi.

Hollandalı çalıştırıcıdan, liderin 5 puan gerisinde olan ve şampiyonluk iddiasını sürdüren bir takım alan Igor Tudor, geride kalan 10 haftada sarı-kırmızılı ekibi, UEFA Avrupa Ligi’ne katılım hakkını elinde tutmaya çalışan bir noktaya kadar çekti.

Galatasaray 30. hafta itibarıyla 52 puanda kalırken, zirve ile puan farkı kapatılamayacak noktalara ulaştı.
18
Maçların yarısını kaybetti

Igor Tudor, Galatasaray’ın başında tamamı ligde olmak üzere çıktığı 10 resmi maçın yarısını kaybetti.

Bu süreçte yapılan 10 müsabakanın yalnızca 4’ünü kazanabilen sarı-kırmızılı takım, 5 yenilgi ve 1 beraberlik yaşayarak, 17 puan kaybetmekten kurtulamadı.

Sarı-kırmızılı takım, Tudor yönetiminde, Beşiktaş, Trabzonspor, Medipol Başakşehir ve Fenerbahçe gibi önemli rakiplerine karşı oynadığı hiçbir müsabakadan puan çıkaramazken, Kasımpaşa yenilgisiyle de adeta çöküşünü ilan etti.
19
Galatasaray, Tudor yönetiminde, Antalyaspor, Gençlerbirliği, Adanaspor ve Bursaspor maçlarını galip tamamladı. Antalyaspor ile Gençlerbirliği müsabakalarının son dakikalarda atılan gollerle ve 3-2’lik skorlarla kazanılması da dikkati çekti.

Tüm fırsatları kaçırdı

Galatasaray, Igor Tudor yönetimindeki kritik puan kayıplarıyla tüm şansları kaçırdı.

Tudor yönetimindeki ilk maçta sarı-kırmızılı ekip, Çaykur Rizespor ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı, ardından ise evinde Beşiktaş’a derbide 1-0 kaybetti. Tudorlu Galatasaray, ligin zirvesine ortak olma ve UEFA Şampiyonlar Ligi hedefine yaklaşma fırsatlarını kullanamadı.
20
Sonrasında deplasmanda Antalyaspor’u ve iç sahada Gençlerbirliği’ni son dakika golleriyle 3-2 yenerek çıkışa geçen sarı-kırmızılılar, rakip sahada Trabzonspor’a 2-0 mağlup olarak bir kez daha kritik bir müsabakadan puan çıkaramadı.

Türk Telekom Arena’da Adanaspor’u 4-0 yenmesinin ardından lig ikinciliği için yeniden ümitlenen Galatasaray, Medipol Başakşehir’e 4-0 mağlup olarak taraftarlarına hayal kırıklığı yaşatmayı sürdürdü.

Son olarak iç sahada üst üste Fenerbahçe derbisini ve Kasımpaşa maçını mağlup tamamlayan sarı-kırmızılı takım, adeta dibe vurdu.
21
Tudor, Adanaspor’a karşı 4-0, Bursaspor’a karşı ise 5-0 gibi farklı galibiyetler yaşasa da bu sonuçlar kısa süreli ümitleri ve ardından da hayal kırıklıklarını getirdi.

Riekerink’in gerisinde kaldı

Hırvat çalıştırıcı, koltuğu devraldığı Riekerink’e karşı istatistiklerde geride kaldı.

Galatasaray’ın başında 20 lig müsabakasına çıkan Riekerink, 39 puan toplayıp, maç başına 1,95 puan ortalaması yakaladı. 10 müsabakada 13 puan elde eden Tudor’un ortalaması ise 1,3’te kaldı.

Yine Riekerink döneminde maç başına 1,95 olan gol atma ortalaması, Tudor’la 1,7’ye gerilerken, 1 olan gol yeme ortalaması ise 1,6’ya yükseldi.

Fanatik

Futbolarena anasayfasından devam...