Gazetelerde Galatasaray Haberleri - Galatasaray Transfer Haberleri (23 Nisan 2017)

FutbolArena - Galatasaray’da yaşanan son gelişmelerle ilgili gazetelerdeki haberleri tarayarak sizler için bir araya getirdik.  Fanatik, Fotomaç, Sabah, AMK Galatasaray Haberleri - Bugünün Galatasaray Haberleri (23 Nisan Pazar GS haberleri) Bugünün Galatasaray  Haberleri arasında Fanatik, Fotomaç, AMK gazeteleri başta olmak üzere diğer gazete haberlerinde neler var? Fanatik Gazetesi Galatasaray Haberleri, AMK Gazetesi Galatasaray Haberleri ve Fotomaç Gazetesi Galatasaray Haberleri, Sabah GS Haberleri aramalarında istediğiniz sonuçların hepsini derledik. GS haberleri, Habertürk GS Haberleri, Hürriyet Galatasaray haberleri, Milliyet Galatasaray haberleri gibi aramalarda istediğiniz tüm haberleri tek yerde topluca okuyabilirsiniz...

1 ’’Futbol aklımız eksik’’
’’Futbol aklımız eksik’’
Başkan Dursun Özbek, A Spor’da Mircea Lucescu sorusunu yalanlamamıştı. Özbek "Futbol aklımız eksik" diyerek Rumen hocaya açık kapı bıraktı. Özbek’in sözleri başarıya aç taraftarı heyecanlandırdı.

Fotomaç
2 G.Saray’a başarılar diledi
G.Saray’a başarılar diledi
Cimbom’un efsane forvetlerinden Didier Drogba, F.Bahçe derbisi öncesi eski takım arkadaşlarını arayarak başarı diledi. Fildişili golcünün "Sizden bu maçta galibiyet bekliyorum" dediği öğrenildi. Arda Turan da mesaj yolladı.

Fotomaç
3 ’Balotelli, Tudor ile kavga eder’
’Balotelli, Tudor ile kavga eder’
Hırvatistan’ın Jutarnji Gazetesi, Cimbom’un gündeminde olduğu belirtilen Mario Balotelli’nin transfer edilmesi halinde teknik direktör Igor Tudor ile anlaşmasının zor çok olduğunu yazdı. Gazetede yer alan haberde "Tudor eski takımlarında futbolcularını birkaç defa itti. Bunu Balotelli’ye yaparsa cevabını alır ve kavga ederler" satırlarına yer verildi.

Fotomaç
4 Biriz birlikteyiz
Biriz birlikteyiz
Fenerbahçe maçı için tek yürek olan sarı-kırmızılı ekip "Biriz-Birlikteyiz" yazılı formalarıyla sahada olacak. Maçtan galibiyetle ayrılarak derbi hasretine son vermek isteyen Cimbom, ayrıca koltuğunu da geri almak istiyor.

Beklenen gün gelip çattı. Galatasaray bugün taraftarı önünde ezeli rakibi Fenerbahçe’yi konuk edecek. Fırat Aydınus’un yöneteceği karşılaşma saat 19.00’da başlayacak. Tudor’un göreve gelmesinin ardından 7 maçta sadece 3 galibiyet alan ve Başakşehir’e yenilerek Şampiyonlar Ligi fırsatını tepen Galatasaray, Fenerbahçe derbisine dönüm noktası olarak bakıyor.
5
Sarı-kırmızılı ekip bugün sahadan galibiyetle ayrılırsa yeniden 3. sıraya yerleşecek ve Avrupa Ligi’ne 3. Ön elemeden katılma açısından önemli bir avantaj yakalayacak.

Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor ve Bahçeşehir karşısında bu sezon hiç galibiyeti bulunmayan Cimbom bu kötü istatistiğe de son vermeyi amaçlıyor. Bu karşılaşma için küskünlükleri bir kenara bırakıp kenetlenen Galatasaray, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çoçuk Bayramı sebebiyle sahaya "#Biriz-Birlikteyiz" yazılı formayla çıkacak. Cimbom’un forma sponsoru NEF’in hazırladığı projeyle birçok çocuğun eğitim masrafına da katkı sağlanmış olacak.

Fotomaç
6 4 isim sınırda
4 isim sınırda

Cimbom’da F.Bahçe derbisi öncesi 4 futbolcu sarı kart sınırında bulunuyor. Selçuk İnan, Nigel de Jong, Eren Derdiyok ve Josue kart görmeleri durumunda cezalı duruma düşecekler ve Bursaspor mücadelesinde forma giyemeyecekler. Gereksiz karta karşı uyarıldılar.

Fotomaç
7 Derbiye scout akını
Derbiye scout akını

Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki zorlu karşılaşmayı Avrupa’nın ünlü scout ekipleri de gelecek. Atletico Madrid, Werder Bremen ve M. United kulüplerinin scoutları başta olmak üzere birçok önemli ekibin maçı izlemek için bilet talep ettiği ifade edildi. İki takımda da önemli isimler bulunuyor. Ancak ilk etapta bu kulüplerin, gözlerinin Bruma ile Simon Kjaer üzerinde olacağı ifade edildi.

Fotomaç
8 Carole 11’e dönüyor
Carole 11’e dönüyor

Aslan’da sol bekte bir süredir Martin Linnes forma giyiyordu. Ancak derbiyle birlikte bu görevi Lionel Carole üstlenecek. Fransız futbolcu da büyük bir hırsla bu mücadeleyi bekliyor. İgor Tudor, Carole’den riskli oynamamasını ve arkasına adam kaçırmamasını istedi.

Fotomaç
9Arena’da rekor günü
 Arena’da rekor günü

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak derbide Türk Telekom Arena’nın bu sezon ilk kez dolu olması bekleniyor. Bu sezon kötü gidişat ile tribünleri dolduramayan sarı-kırmızılılarda derbi maça ilgi son anda yükselirken, 25 bin bilet satıldığı öğrenildi. TT Arena’da oynanacak olan dev derbide stadın tamamen dolması bekleniyor. Derbide ayrıca 2 bin 500 Fenerbahçe taraftarı izleyecek.

Fotomaç
10 Galatasaray derbi galibiyetine hasret
Galatasaray derbi galibiyetine hasret
Spor Toto Süper Lig’in 28. haftasında yarın Fenerbahçe’yi ağırlayacak Galatasaray, son dönemde derbi kazanamıyor.

Bu sezon istediği performansı ortaya koyamayan ve şampiyonluk yarışında geride kalan sarı-kırmızılı takım, ligde çıktığı son 7 derbide de galibiyet elde edemedi.
11
Galatasaray, güçlü rakipleri Fenerbahçe ve Beşiktaş’a karşı son iki sezonda oynadığı lig maçlarını galip tamamlayamayarak, kötü bir seriye imza attı.

Sarı-kırmızılı ekip, söz konusu karşılaşmalardan 4 yenilgi ve 3 beraberlikle ayrıldı.
12
Ligde son galibiyet Beşiktaş’a karşı

Galatasaray, Süper Lig’de son derbi galibiyetini, 2014-2015 sezonunun 33. haftasında Beşiktaş’a karşı elde etti.

Rakibini, 24 Mayıs 2015 tarihinde oynanan maçta Türk Telekom Arena’da 2-0 mağlup eden sarı-kırmızılılar, sonrasında ligde çıktığı hiçbir derbiyi kazanamadı.

Sarı-kırmızılı takım, bu sürede Beşiktaş ile oynadığı 4 maçın 3’nü kaybetti, birinde berabere kaldı. Galatasaray, Fenerbahçe ile oynadığı 3 maçta ise bir mağlubiyet ve 2 beraberlik yaşadı.
13
Rakipleriyle oynadığı bu 7 derbide 4 gol atan sarı-kırmızılı takım, kalesinde ise 7 gole engel olamadı.

Galatasaray ayrıca, bu dönemde Ziraat Türkiye Kupası’nda Fenerbahçe ile oynadığı finali 1-0 kazanırken, TFF Süper Kupa’da Beşiktaş ile yaptığı, normal süresi 0-0, uzatma bölümü 1-1 biten maçtan ise penaltı atışları sonucunda galip geldi.

14
Özbek döneminde 2 galibiyet aldı

Galatasaray, kulüp başkanı Dursun Özbek döneminde sadece 2 derbi galibiyeti elde etti.

Sarı-kırmızılı takım, 23 Mayıs 2015’te yapılan genel kurulda başkanlığa seçilen Özbek yönetiminde şu ana kadar Beşiktaş ve Fenerbahçe ile 10 karşılaşma oynadı.

Galatasaray, 8’i Süper Lig, biri Türkiye Kupası, biri de TFF Süper Kupa’da oynanan bu maçlarda 2 galibiyet, 4 beraberlik ve 4 mağlubiyet yaşadı.

Söz konusu müsabakalarda rakip fileleri 8 kez havalandıran Galatasaray, kalesinde ise 10 gole engel olamadı.
15
Türk Telekom Arena karnesi

Galatasaray, 2011 yılının ocak ayında açılışı yapılan yeni stadı Türk Telekom Arena’da oynadığı derbi maçlarda 4 kez yenildi.

Türk Telekom Arena’da bugüne kadar tamamı Süper Lig’de olmak üzere 14 derbi müsabakası oynayan sarı-kırmızılı ekip, 8 kez kazanırken, 4 kez rakiplerine yenildi, 2 kez de eşitliği bozamadı.

Yeni stadındaki ilk derbisinde Fenerbahçe’ye 2-1 yenilen Galatasaray, 2012-13, 2013-14 ve 2014-15 sezonlarında sahasındaki tüm büyük maçları kazandı.
16
Sarı-kırmızılı ekip, 2011-12 sezonunun normal bölümündeki iki derbiyi de galip tamamlarken, play-off etabı olan Süper Final’de Fenerbahçe’ye yenilip, Beşiktaş ile berabere kaldı.

Geçen sezon sahasında Fenerbahçe ile berabere kalıp, Beşiktaş’a yenilen Galatasaray, bu sezonun ilk derbisinde ise siyah-beyazlı takıma mağlup oldu.

Türk Telekom Arena’daki 14 derbide rakip ağları 20 kez havalandıran sarı-kırmızılı takım, kalesinde ise 14 gol gördü.

AA
17 Poldi’nin son derbisi
Poldi’nin son derbisi

Sezon sonu Vissel Kobe’nin yolunu tutacak olan Lukas Podolski, Fenerbahçe maçıyla birlikte son derbisine çıkacak. Alman forvet bu özel günde fileleri havalandırmak istiyor. Devre arası alınan Ahmet Çalık da ilk derbisine çıkacak. Beşiktaş ve Trabzonspor’a karşı yedekti.

Fotomaç
18 Bir dünya klasiği!
Bir dünya klasiği!


Galatasaray’la Fenerbahçe dünyanın sayılı derbileri arasında gösterilen dev karşılaşmada nefesleri kesecek bir "üstünlük" mücadelesi verecek.

TT Arena’da saat 19.00’da başlayacak maç, zirvenin uzağında olan iki takım için de Şampiyonlar Ligi bileti alabilme adına büyük önem taşıyor.

236 MİLYON EURO’LUK DERBİ

Transfermarkt verilerine göre ev sahibi Galatasaray’ın kadro değeri 100 milyon euro. Konuk Fenerbahçe ise 136 milyon euro’luk değere sahip. Muslera 14 milyon euro’luk değeriyle derbinin en pahalı ismi.
19
AYNI DAKİKALARDA BİRİ YİYOR, DİĞERİ ATIYOR

G.Saray, en fazla golü (14) son 15 dakikalarda bulurken, kalesinde en çok golü (8) 31-45 dakika aralığında gördü. En çok golü (14) 31-45 dakika aralığında atan F.Bahçe, en fazla golü (6) son 15 dakikalarda yedi.

GALATASARAY ZAFERE HASRET

Ligde son 7 derbide kazanamayan (4 yenilgi, 3 beraberlik) Aslan, Özbek döneminde 10 derbide 2 galibiyet, 4 beraberlik ve 4 mağlubiyet aldı. Kanarya ise bu sezon oynadığı 3 derbinin 2’sini kazanıp 1’inde berabere kaldı.

Fotomaç
20 Yıldız yağacak!
Yıldız yağacak!

Bu yıl 17 Mayıs’ta UEFA Kupası’nın kazanılmasının 17. yılını kutlayacak olan Galatasaray büyük bir organizasyona imza atmaya hazırlanıyor.

Gösteri maçında Vieira, Adams, Kanu, Davor Suker, Kewell, Samuel Eto’o, Bobic, Gattuso, Desailly, Taffarel, Bülent Korkmaz, Gheorghe Hagi, Hasan Şaş, Tugay Kerimoğlu gibi efsaneler boy gösterecek. Bu muhteşem organizasyonun geliri Birleşmiş Milletler ile yapılan ortak çalışma sonucu Senegal’deki futbol okulu projesine harcanacak.

Fotomaç
21 İmha timi hazır
İmha timi hazır
Cimbom bugün ’olmak ya da olmamak’ derbisine çıkıyor... Hırvat hoca da G.Saray’daki geleceği açısından önemli maçta Sneijder, Podolski ve Bruma’yı birlikte oynatacak.

Aslan’da gözler sezonu kurtarma maçı olarak görülen Fenerbahçe derbisine çevrildi. Başakşehir bozgunu sonrası koltuğu sallantıda olan İgor Tudor, 4 yiyen kadroda ciddi değişikliklere gidiyor. Hakan Balta, Josue gibi isimlere kement vuracak olan Hırvat çalıştırıcı kariyerleri boyunca önemli derbilerde boy gösteren Wesley Sneijder ve Lukas Podolski gibi isimleri 11’de sahaya sürecek. Cimbom’un hücum hattını kanatlardan Bruma ve sezonun ilk yarısında attığı gollerle dikkat çeken Yasin Öztekin destekleyecek. Tudor özellikle Wesley Sneijder’e şut emri verdi.
22
BİTSİN ARTIK BU ÇİLE

Galatasaray bu sezon büyük maçlarda kayıp. Sıralamada kendisinden yukarıda olan Beşiktaş, Başakşehir ve Fenerbahçe maçlarında hiç galibiyet alamadı. Sadece deplasmanda Beşiktaş ile berabere kalabildi. 5. sıradaki Trabzonspor’a da içeride-dışarıda kaybetti. Sarı-kırmızılı yönetim, taraftarlar ve futbolcular 2014-15 sezonunda Beşiktaş’a karşı alınan derbi galibiyeti sonrası büyük maçlarda zafer elde edemedi. Ezeli rakibi Fenerbahçe’ye karşı son galibiyetini 2014 yılında TT Arena’da almıştı.
23
TUDOR: SERT OYNAYIN

Igor Tudor, defansn göbeğinde Semih Kaya-Ahmet Çalık ikilisine görev vermeyi planlıyor. Hırvat çalıştırıcı yan toplarda dikkatli olmalarını söylerken rakibe yakın oynamalarını istedi. Tudor "Sürekli temas halinde olmanızı istiyorum. Oyun içi sertliği sonuna kadar zorlayın" talimatını verdi.

F.BAHÇE’YE KARŞI 4-2-3-1

Igor Tudor, F.Bahçe derbisinde Jan Olde Riekerink’in taktiğini kullanacak. 4’lü savunmanın önünde 2 ön libero ile rakibin hücumlarını savuşturmaya çalışacak. Öndeki 4’lü de sık sık yer değiştirerek rakip savunmanın dengesini bozarak gol arayacak.

Fotomaç

Futbolarena anasayfasından devam...