Gazetelerde Galatasaray Haberleri - Galatasaray Transfer Haberleri (22 Nisan 2017)

FutbolArena - Galatasaray’da yaşanan son gelişmelerle ilgili gazetelerdeki haberleri tarayarak sizler için bir araya getirdik.  Fanatik, Fotomaç, Sabah, AMK Galatasaray Haberleri - Bugünün Galatasaray Haberleri (22 Nisan Cumartesi GS haberleri) Bugünün Galatasaray  Haberleri arasında Fanatik, Fotomaç, AMK gazeteleri başta olmak üzere diğer gazete haberlerinde neler var? Fanatik Gazetesi Galatasaray Haberleri, AMK Gazetesi Galatasaray Haberleri ve Fotomaç Gazetesi Galatasaray Haberleri, Sabah GS Haberleri aramalarında istediğiniz sonuçların hepsini derledik. GS haberleri, Habertürk GS Haberleri, Hürriyet Galatasaray haberleri, Milliyet Galatasaray haberleri gibi aramalarda istediğiniz tüm haberleri tek yerde topluca okuyabilirsiniz...

1 Ghezzal için pazarlık
Ghezzal için pazarlık
Beşiktaş maçı için İstanbul’a gelen Lyon’lu Rachid Ghezzal’ın menajerinin Tudor’un menajeri Seric ile yemek yiyip, transferi konuştuğu iddia edildi

Galatasaray’ın transfer listesinde yer alan Lyon’un sağ açığı Rachid Ghezzal’ın menajeri Nikola Franco’nun İstanbul’a geldiği iddia edildi. Lyon’un UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinde Beşiktaş ile oynadığı rövanş karşılaşmasını izleyen Hırvat menajerin, karşılaşmadan önce İgor Tudor’un menajeri Anthony Seric ile yemek yediği belirtiliyor. İkilinin, Ghezzal’ın transfer şartlarını konuştuğu ileri sürüldü. Cezayir futbol sitesi ’competition.dz’ geçtiğimiz günlerde sarı-kırmızılı ekibin, Ghezzal’la ilgilendiğini yazmıştı.
2
SÖZLEŞMESİ BİTECEK

Lyon ile sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Rachid Ghezzal, sağ kanatta oynuyor. 24 yaşındaki futbolcu bu sezon takımına 32 maçta 2 gol, 7 asistlik katkı sağladı. Genç yetenek ile Atletico Madrid ve Sevilla’nın da ilgilendiği belirtildi. Galatasaray’ın Tudor’un beğendiği Ghezzal’ı şartlar oluşursa kadrosuna katmayı planladığı ifade edildi.

ASLEN CEZAYiRLi TAM BiR JOKER

Fransa’da doğan Rachid Ghezzal aslen Cezayirli. Lyon’un alt yapısında yetişti. 2012 yılından bu yana görev yaptığı A takımda 81 maçta 11 gol attı. Milli takım tercihini Cezayir’den (11 maç/1 gol) yana kullanan solak futbolcu, orta sahanın her bölgesinde oynayabiliyor.

Fotomaç
3 İşte benim sistemim
İşte benim sistemim
Juventus’un Barcelona’yı 3-0’ın rövanşında 0-0 ile Devler Ligi’nden elemesi, İgor Tudor’a da ilham verdi.

Maçı, futbolcularıyla izleyen Hırvat hocanın, Juventus’u örnek göstererek, "İşte benim G.Saray’a getirmek istediğim sistem. Barça’ya Nou Camp’ta 90 dakikada 1 şut attırdılar. Çok gol atan değil, yemeyen kazanır" dediği belirtildi.

KALESİ KAPANMIYOR

Tudor ’gol yemeyen kazanır’ mantığında ancak G.Saray savunması bu konuda sınıfta kaldı. Sarı-kırmızılı takım, bu sezon oynadığı 36 resmi maçın sadece 7’sinde kalesini kapatabildi. 29 maçta en az bir gol yiyen Cimbom, 14 golle ligin ağlarında en çok kafa golü gören takımı. Tudor’un derbide nasıl bir tedbir alacağı merak konusu...

Fotomaç
4 Derbi öncesi meteorolojiden şok uyarı!
Derbi öncesi meteorolojiden şok uyarı!
Galatasaray-Fenerbahçe derbisine kısa bir süre kala Meteoroloji’den gelen son dakika bilgileri endişe verici.

Galatasaray-Fenerbahçe derbisi öncesi meteorolojiden son dakikada gelen haber futbolseverleri büyük şaşkınlığa uğrattı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türk Telekom Arena’da pazar günü oynanacak zorlu maç öncesi keyif kaçıran haberler verdi.

Genel müdürlükten verilen bilgiye göre derbinin oynanacağı pazar günü, yurdun çeşitli yerlerinde yağmur ve kar yağışı bekleniyor.
5
Verilere göre maçın oynanacağı pazar günü İstanbul’da kuvvetli yağış ve şiddetli rüzgar görülebilir. Genel müdürlükten yapılan yazılı açıklamaya göre, Marmara’nın kuzey ve doğusu yağışlı, Marmara’nın doğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ile kar şeklinde olması bekleniyor.

23 Nisan’da beklenen çok kuvvetli fırtına, soğuk hava ve kar yağışlarına bağlı olarak meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar, çatı uçmasına, ağaç ve direklerin devrilmesi, zirai don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Fanatik
6 İlk beş sırayı yenemedi
İlk beş sırayı yenemedi

G.Saray ligde ilk beş sırada yer alan takımlara karşı başarılı olamadı.

Beşiktaş karşısında sahasında 1-0 kaybeden ancak deplasmanda 2-2 berabere kalan sarı-kırmızılı takım, Başakşehir karşısında sahasında 2-1 ve deplasmanda 4-0 kaybetti. G.Saray, üçüncü sırada yer alan F.Bahçe karşısında deplasmanda 2-0 yenilmişti. Trabzon önünde evinde 1-0 deplasmanda 2-0 kaybetti.

Fotomaç
7 Tudor, De Jong’u kulübeye hapsetti
Tudor, De Jong’u kulübeye hapsetti

Galatasaray’ın hocası İgor Tudor göreve geldiğinden bu yana Nigel de Jong’u fazla tutmuyor. Hırvat çalıştırıcı, Hollandalı ön liberoyu son 5 maçtır kulübeye hapsetti. Çaykur Rizespor ve Beşiktaş karşılaşmalarında 90’ar dakika oynayan De Jong son 5 mücadelede ise sadece Adanaspor maçında 13 dakika oynadı. De Jong, derbide forma bekliyor.

Fotomaç
8 Tudor son Aslanı arıyor
Tudor son Aslanı arıyor
Sneijder ve Podolski yarın 11’de. Sağ bekte Sabri de formasını geri aldı. Sadece defansta Hakan Balta ile Semih Kaya arasında kararsız olan Tudor’un silahı ise pres olacak.

G.Saray’da teknik direktör Igor Tudor, Fenerbahçe maçının onbirini büyük ölçüde belirledi. Hırvat teknik adam sadece defansın göbeğinde Hakan Balta ile Semih Kaya arasında kararsız kalırken, bu konudaki kararını da bugün vermesi bekleniyor. Hafta başından beri çift kalelerde derbi provasını yapan Aslan’ın kalesinde yarın akşam Muslera yer alacak. Defansın göbeğinde Aurelien Chedjou’yu yine ilk planda düşünen Tudor, sağ bekte uzun bir aranın ardından Sabri Sarıoğlu’na şans verecek. Tecrübeli oyuncu son idmanlarda sürekli as takımda yer aldı. Sol bekte Carole oynayacak.
9

EREN&GARRY KULÜBEYE!

Orta sahada Selçuk İnan’ın yeri banko. Yanında ise Tolga’nın forma giymesi bekleniyor. Son maçlarda yedek soyunan Wesley Sneijder tekrar onbire dönecek. Kanatlarda Yasin ile Bruma’yı tercih eden Tudor, forvette ise Podolski’ye şans tanıyacak. Eren ve Garry Rodrigues kulübede oturacaklar. Tudor’un tek kararsız kaldığı mevki stoper. Burada Hakan Balta ile Semih Kaya’dan birisini seçecek. Hırvat hocanın silahı ise pres olacak. Orta sahada herkes rakibe basacak.


Fotomaç
10 Sneijder 2 kilo verdi
Sneijder 2 kilo verdi

Adanaspor ve Başakşehir maçlarında yedek soyunan Sneijder, Fenerbahçe derbisinde Galatasaray’ın en önemli kozu olacak.

Teknik Direktör Igor Tudor’un kilolu bulduğu Hollandalı yıldız, referandum nedeniyle lige verilen arada kendisine sıkı bir diyet programı uygulayıp iki kilo eridi. Önce Sportif Direktör Cenk Ergün’le toplantı yapan Sneijder ardından yardımcı antrenör Ayhan Akman’a derbide ilk 11’de olmak istediğini söyledi. Son olarak teknik direktör Tudor’la görüşüp formayı istedi.
11
LENS’İ ANLATTI

Fenerbahçe kalecisi Volkan’ı daha önce 3 kez uzaktan avlayan Sneijder, iki haftadır tesislerde özel şut çalışması yaptı. Hollandalı yıldız, milli takımdan arkadaşı Lens’i, karşılıklı oynayacak Carole’e uzun uzun anlattı.

İKİ STOPER KİM OLACAK?

4-2-3-1 dizilişine dönecek Tudor, Sneijder’in sağında Yasin, solunda Bruma, ileri uçta Podolski, sağ bekte Sabri, sol bekte Carole, ön liberoda Selçuk, yanında De Jong’u oynatacak. Tek soru işareti, iki stoperin kim olacağı... Son idmanda Ahmet Çalık as takımda oynadı. Semih-Chedjou- Hakan son forma için kapışıyor.

Sabah
12 Galatasaray’ın eski başkanından Beşiktaş’a göndermeye sert tepki!
Galatasaray’ın eski başkanından Beşiktaş’a göndermeye sert tepki!

Galatasaray eski Başkanı Faruk Süren, "Tarih bir kere yazıldı" mesajına sert tepki gösterdi. Faruk Süren, "Galatasaray’ın bu kupayı almasının üzerinden 17 sene geçmiş. Cim-Bom başta olmak üzere hiçbir Türk takımı bu başarıyı tekrarlayamamış. Kendi ayıbımızı başkasına nazire yaparak örtemeyiz. Geçmişe bakarak avunmak yerine yeni başarılar kovalanmalı" dedi.

2000 yılında UEFA Kupası’nı alan Galatasaray’ın başında başkan olarak yer alan Faruk Süren’den kulübe ağır eleştiriler geldi. Beşiktaş’ın elenmesinin ardından dün sarı-kırmızılı kulübün resmi twitter hesabından , "Tarih bir kere yazıldı" paylaşımına tepki gösteren Süren, yaptığı açıklamada, yayınlanan mesaj için "Yersiz bir gönderme" yorumunda bulundu.
13
Bir Türk markası

Süren, "Galatasaray’ın bu kupayı almasının üzerinden 17 sene geçmiş. Cim-Bom başta olmak üzere hiçbir Türk takımı bu başarıyı tekrarlayamamış. Kendi ayıbımızı başkasına nazire yaparak örtemeyiz. Beşiktaş bir Türk markasıdır. Bu başarıyı elde etse alkışlardım" dedi.

Süren, uluslararası seviyede rakipleriyle rekabet halinde olmalarının doğal olduğunu söyleyerek şöyle devam etti:

"Önemli olan Galatasaray olarak sen bu rekabette neler yaptın? Geçmişe bakarak avunmak yerine yeni başarılar kovalamalı ve rakiplerinizi kıskandırmalısınız."
14
Henüz davet yok

Bilindiği gibi Galatasaray eski Başkanı Faruk Süren, Beşiktaş ile birlikte, Lyon’da oynanan ilk karşılaşmaya gitmiş, siyah-beyazlıların başkanı Fikret Orman ve diğer yöneticilerle birlikte tribünde yerini almıştı. UEFA Kupası’na ulaşan tek başkan olan Süren’in bu tavrı futbol camiasında büyük takdir toplamıştı.

Süren son olarak 17 Mayıs tarihinde kulübün düzenleyeceği UEFA Kupası programıyla ilgili kendisine davet gelmediğini de belirterek, o tarihde yurt dışında olacağını söyledi.

Fanatik
15 Bruma’dan sürpriz! O maçı izlemeye gitti...
Bruma’dan sürpriz! O maçı izlemeye gitti...
Galatasaray’ın yıldız futbolcusu Bruma, bir günlük Kıbrıs kaçamağı yaptı.

Galatasaray’ın yıldız futbolcusu Bruma, bir günlük Kıbrıs kaçamağı yaptı. Sarı-kırmızılı futbolcu, Kıbrıs Rum Kesimi Ligi’nde mücadele eden AEL Limassol takımında forma giyen ağabeyi Mesca’nın maçını izlemek için Kıbrıs’a gitti. Özel bir uçakla KKTC Ercan Havaalanı’na inen Portekizli futbolcu, buradan kendisini bekleyen özel bir araçla Rum bölgesine geçti.

Metehan sınır kapısından Güney’e geçen Bruma, çarşamba akşamı AEL Limassol’un APOEL ile oynadığı maçı izledi. Kıbrıs Rum Kesimi Kupası çeyrek finalindeki karşılaşmada Bruma’nın kardeşi Mesca 55 dakika forma giyerken, müsabaka 1-1 sona erdi. Kardeşi ile maç sonunda bir araya gelen Bruma, daha sonra aynı yoldan İstanbul’a döndü.

Skorer
16 Dursun Özbek’ten Balotelli açıklaması!
Dursun Özbek’ten Balotelli açıklaması!


Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, A Spor’da gündeme dair önemli açıklamalar yaptı. Özbek, Balotelli iddialarına ilişkin de açıklamalarda bulundu ve Balotelli ile ilgilenmediklerini söyledi.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, A Spor’da Gündem Özel programına konuk oldu. Özbek, gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İşte Dursun Özbek’in açıklamalarından önemli bölümler:
17
"Beşiktaş buraya kadar çok iyi geldi Avrupa’da. Elenmelerine üzüldüm. Tebrik ediyorum Beşiktaş’ı oyunu için. O paylaşım olmaması gereken bir paylaşımdı. Zamanlaması yanlış oldu. Bu konuda gerekeni yapacağız! O paylaşım olmaması gereken bir paylaşımdı. Zamanlaması yanlış oldu. Bu konuda gerekeni yapacağız!"

"Galatasaray, UEFA tarafından mercek altına alındı. 2014 yılında bir anlaşma yapıldı. Fakat Galatasaray verdiği sözü tutamadı. Sütten ağzı yanan, yoğurdu üfleyerek yer. Bizim sütten ağzımız yandı.TFF Başkanı Yıldırım Demirören’le görüştüm. "UEFA’yla görüşmemize siz de gelin" dedim."
18
’Yeni bir anlaşma planlıyorum’

"UEFA’yla yeni bir anlaşma yapılmasını planlıyorum ben. Bu yönetimleri de hizaya getiriyor. Biz 80-90 milyon Euro’lardan 65 milyon Euro’ya gelmişiz (Oyunculara verilen toplam maaş) Şu an 61 milyon Euro’dayız...Önümüzdeki sezon çok iyi bir takım kurup, maaş skalasını da düşürmek istiyoruz."

Özbek’ten FETÖ açıklaması

"Galatasaray gibi 500 yıllık geleneği olan, devletine bağlı bir kulüp böyle bir şeyi kabul edemezdi (FETÖ ihraç konusu). O dönem FETÖ’den bu 7 kişi için delil topladık, disipline sevk ettik. Kaçak bu kişiler. Konu o kadar net ki... Biz Zekeriya Öz’ü Nisan’da üyelikten atmıştık. Hakan Şükür, Arif Erdem’le birlikte atılmadı. Genel Kurul’da yapılan birkaç konuşma, konuyu hassas hale getirdi ve istenmeyen bir sonuç ortaya çıktı. Bunu beklemiyorduk. Galatasaray’ın FETÖ’den yana olduğu düşünülebilir mi? Hakan Şükür ve diğerleri kaçak zaten. Bizim bunları savunmamız mümkün olabilir mi? FETÖ konusunda tavrını bizim kadar net koyan başka bir kulüp yok! Varsa ben bilmiyorum!"
19
’Tuzak demek yanlış olur ama...’

"Galatasaray’da kimse 15 Temmuz’u bu ülkeye yaşatan insanların yanında duramaz. Rahatsızlandığım için genel kurulda FETÖ ihraçlarıyla alakalı konuşma yapamadım. Tuzak demek yanlış olur ama... Kimsenin bunu yaptığını düşünmek istemiyorum. O gün bazı konuşmacılar provokasyon yaptılar. Bir gazeteci üyemizin üyeliğini sonlandırdım!"

Ergin Ataman ile sezon sonu

"Amatör şubelerin gelirleri çok az. Biletler çok ucuz. Kombineler çok ucuz. Basketboldan gelirimiz az. Geçen sezon iyi bir takım kurarak Eurocup’ı kazandık basketbolda. Bir ilki başardık. Cumhurbaşkanımız "Avrupa şampiyonu olan takıma 12500 kişilik salon yapılır mı ya, 15000’lik yap" dedi, biz de öyle yapıyoruz. Ergin Ataman geçen sene çok iyi bir başarı yakaladı. Sözleşmemiz devam ediyor.Sezon sonunda verilecek kararı bugünden söylemeyemem."
20
’Taraftarın protesto hakkı var’

"Taraftarın protesto hakkı sonuna kadar var ama zamanı önemli. Ben sosyal medyada çok sevilen bir başkan değilim. Bu bir gerçek. Başka başkanlar daha çok sevilebilir. Bütün mali yükler benim sırtımda. Yönetim istifa demek, devam eden bütün projelerimize zarar verir. Kimseye fayda getirmez. Seçimler 2018 Mayıs ayında. Ben hesabımı o zaman herkese veririm. Yarı yolda bana git dersen, hedefler-projelerim yarım kalır."

’Balotelli ile ilgilenmiyoruz’

Özbek, dış basında çıkan Balotelli iddialarına da açıklık getirdi. Özbek, konuyla ilgili olarak, "Balotelli haberleri çıkmış... Aynı Ibrahimovic olayları gibi. Çok çektik biz bu Ibrahimovic’ten. Hiç ilgimiz yoktu." dedi.

Fanatik
21 Galatasaray’da derbi maçı hazırlıkları
Galatasaray’da derbi maçı hazırlıkları

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’in 28. haftasında 23 Nisan Pazar günü sahasında Fenerbahçe ile yapacağı derbi maçın hazırlıklarını sürdürdü.

Florya Metin Oktay Tesisleri’nde teknik direktör Igor Tudor yönetiminde gerçekleştirilen ve ısınma hareketleriyle başlayan antrenmanda, savunmada pozisyon alma çalışması yapıldığı, sonrasında gruplar halinde oynanan ayak tenisi ile idmanın tamamlandığı kaydedildi.

Sarı-kırmızılılar bu akşam yapacağı antrenmanla Fenerbahçe derbisinin hazırlıklarını tamamlayacak ve tesislerinde kampa girecek.

AA

Futbolarena anasayfasından devam...