Gazetelerdeki Galatasaray Haberleri - Galatasaray Son Dakika Transfer Haberleri (22 Mayıs 2017)

 FutbolArena - Galatasaray’la ilgili gazetelerde öne çıkan haberleri her gün burada bulabilirsiniz. Fanatik, Takvim, Fotomaç, Milliyet, Sabah, AMK Galatasaray Haberleri - Günün Galatasaray Haberleri (22 Mayıs Pazartesi GS haberleri) Günün Galatasaray Haberleri FutbolArena’da sizlerle buluşuyor. Bu haberler arasında Fanatik, Fotomaç, AMK gibi gazeteler başta olmak üzere diğer gazete haberlerindeki Galatasaray adına yaşanan son gelişmeler derlendi. Fanatik Gazetesi Galatasaray Haberleri, AMK Gazetesi Galatasaray Haberleri, Milliyet Gazetesi Galatasaraay Haberleri, Fotomaç Gazetesi Galatasaray Haberleri, Sabah GS Haberleri aramalarında istediğiniz sonuçların hepsini derledik. Bu aramaların hepsini bulabileceğiniz galerimizdeki haberler şu şekilde...

1 ’’Avrupa’sız olmaz’’
’’Avrupa’sız olmaz’’

Fernando Muslera, ligi 3. bitirerek UEFA Avrupa Ligi’ne katılmak istediklerini söyledi. Uruguaylı kaleci, Avrupa kupalarının Galatasaray’sız düşünülemeyeceğini ifade ederek, "Galatasaray gibi bir camia her zaman Avrupa’da olmalı" dedi.

Fotomaç
2 İmzalar ’geçerli’ değil mi?
İmzalar ’geçerli’ değil mi?

Muhalefetin, başkan Dursun Özbek’i seçime götürmek için başlattığı imza kampanyası ile ilgili şok iddia ortaya atıldı. Üyeler tarafından verildiği belirtilen 700 civarındaki imzanın noter onaylı ’ıslak imza’ olmadığı ve yasal olarak geçerlilik taşımadığı ileri sürüldü.

Fotomaç
3 ’İyi bir sezondu’
’İyi bir sezondu’

Tolga Ciğerci, eleştirilerin aksine iyi bir sezon geçirdiğini savundu. Sakatlıklara rağmen pes etmediğini belirten gurbetçi futbolcu, "Devamlı çalıştım, hocam da güvenip forma verdi. Mücadele ederek takımıma destek verdim" derken, "Tek eksiğim gol atamamak. Hedefim takım için oynamak. Önemli olan yaptığım katkı" yorumunu yaptı.

Fotomaç
4 Luce’ye ’dev’ şok!
Luce’ye ’dev’ şok!
Zenit, Rusya Ligi’nde Şampiyonlar Ligi’ne katılma şansını kaybetti. Basın, Lucescu’nun kovulabileceğini ileri sürdü.

Rusya Ligi’nde Mircea Lucescu’nun takımı Zenit, Şampiyonlar Ligi biletini kaçırdı. Zenit son hafta Lokomotiv Moskova’yı deplasmanda 2-0 mağlup etmesine rağmen, CSKA Moskova’nın da Anzhi’yi 4-0 yenmesi üzerine ligi 3. sırada bitirdi. Avrupa Ligi’ne katılacak olan Lucescu basın toplantısında "Kaderim mi? Zenit’le 1 yıl daha sözleşmem var. İlk günden beri benim ve oyuncularımın üstünde baskı kuruldu. Transfer döneminde alacağımız oyunculara dikkat etmeliyiz" dedi.

KALACAĞIM DEDİ AMA...
Rus basını ise Zenit’in Rumen hocanın kovabileceğini duyurdu. Zenit’in Lucescu ile ilgili kararı yakında açıklaması bekleniyor.

Fotomaç
5 Poldi’nin Köln aşkı
Poldi’nin Köln aşkı

İzinde Köln’e giden Lukas Podolski, sosyal medya hesabından fotoğraf paylaşarak, "Köln! Bugün, her gün gibi güzel görünüyorsun" yazdı. Yıldız oyuncu yeni sezonda Japon kulübü Vissel Kobe forması giyecek.

Fotomaç
6 Rotasyona Traore!
Rotasyona Traore!

Karabükspor ile yollarını ayıran Abdürrezak Traore gündemde... Tudor’un, 28 yaşındaki orta sahayı ’rotasyon’da kullanabileceklerini yönetime ilettiği iddia edildi. Traore bu sezon ligde 17 maçta 7 gol atttı.

Fotomaç
7 ’Ver Rodrigues’i al Kace’yi’
’Ver Rodrigues’i al Kace’yi’
Yunan ekibi PAOK’tan G.Saray’a Ergys Kace önerisi geldi. Yunan yetkililer, daha önce sarı-kırmızılara sattıkları 26 yaşındaki kanat Garry Rodrigues’i geri isterken, yerine de Kace’yi vermeyi teklif etti. PAOK, 2020’ye kadar sözleşmesi olan 23 yaşındaki Arnavut ön liberoyu kadro dışı bırakmıştı. G.Saray kabul ederse Kace-Rodrigues takası olabilir.

Fotomaç
8 Wesley’in parasını istedi
Wesley’in parasını istedi

Cimbom’un ilgilendiği Middlesbrough’nun İspanyol forveti Alvaro Negredo, yıllık 4.5 milyon euro talep etti. 31 yaşındaki yıldız, Sneijder’in aldığı parayı istemiş oldu. Hollandalı yıldız, 3.2 milyon euro garanti ve her sezon için 1.3 milyon euro da imza parası alıyor. Middlesbrough ile sözleşmesi bu ay bitecek olan Negredo için Tudor henüz onay vermedi.

Fotomaç
9 Seedorf: Galatasaray’dan teklif aldım
Seedorf: Galatasaray’dan teklif aldım
Hollanda futbolunun efsane isimlerinden Clarence Seedorf, futbolculuk dönemlerinde Galatasaray’dan teklif aldığını doğruladı.

Bir dönem Real Madrid, Inter ve Milan gibi önemli kulüplerin formasını giyen efsanevi Hollandalı orta saha oyuncusu Clarence Seedorf, Roma Açık Tenis Turnuvası’nda yardım amaçlı düzenlenen bir etkinlik sonrası A Spor İtalya Muhabiri Dündar Keşaplı’nın sorularını yanıtladı.
10
Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, sarı-lacivertlilerin başından ayrılacak ve 2004’ün ardından yeniden Hollanda Milli Takımı’nın başına geçecek. Advocaat’lı Hollanda Milli Takımı’nın geleceğini nasıl görüyorsun?

2004 yılında Portekiz’e yarı finalde yenilip, elenmiştik. Advocaat çok tecrübeli bir teknik direktör. Aynı zamanda milli takımda da görev almış, tanıyan bir isim. Bu zor dönemde milli takımı tanıyan tecrübeli bir teknik adamın yeniden göreve getirilmesini anlayabiliyorum. Umarım bu yeni görevde başarılı olur ve takıma huzur gelmesini sağlar. Biraz da şansın yardımıyla Rusya’da yapılacak olan 2018 Dünya Kupası’na Hollanda’nın katılmasını sağlar.
11
Basında daha önce senin adın bazı Türk takımlarının teknik direktörlüğü için geçmişti. Türk takımlarının seninle ilgilendiği yazılmıştı. Türkiye’den böyle bir teklif gelirse görev almayı düşünür müsün? Türk futbolu hakkında düşüncelerin neler?

Bana göre, Türk futbolu son dönemde çok iyi bir konuma geldi. Geçmişte benimle ilgilenen takımlar oldu. Bunlar arasında Galatasaray ve daha farklı kulüpler de oldu. Ama net bir sonuca varılamadı. Tabi, somut bir teklif gelmesi durumunda bunu değerlendiririm. Türkiye’de gönüllü şekilde seve seve çalışmak isterim. Bana göre Türk futbol çok iyi seviyededir.

12
Galatasaray’dan teklif aldığın doğru mu?

Evet, geçmiş dönemde ilglendiklerini biliyorum ama resmi bir teklif sunulmadı. Sadece Galatasaray değil, başka önemli kulüpten gelecek somut bir teklif olursa bunu ciddi şekilde değerlendiririm.

Türkiye’de vatandaşların Sneijder Galatasaray’da, Robin Van Persie de Fenerbahçe’de oynuyor. Bu iki isim üzerindeki düşüncelerin neler?

İki futbolcu da başarılı ve kaliteli olduklarını Türkiye’de geçirdikleri süre içinde ispatladılar. İkisi de iyi oynuyorlar. Son dönemde çok iyi takip edemedim maçlarını ama bugün halen iki oyuncuyu bu iki önemli kulüp tuttuysa demek ki, bir şekilde katkı sağlamaya devam ediyorlar.

Fanatik
13 Galatasaray’da Josue gelecek sezon yok!
Galatasaray’da Josue gelecek sezon yok!
Galatasaray’ın sezon başında kiralık olarak kadrosuna kattığı Josue için Porto ile yapılan görüşmelerden olumlu sonuç çıkmadı.

Portekizli orta saha gelecek sezon sarı-kırmızılı formayı giymeyecek. Galatasaray, kulübü ile bir yıl daha sözleşmesi bulunan Portekizli oyuncu için 500 bin euro bonservis bedeli teklif ederken, Porto 2 milyon euro’dan aşağı inmedi.

Görüşmeler tıkanırken, Igor Tudor da, Sneijder’i daha fazla zorlayacak bir isim istedi.

Sarı-Kırmızılılar’da kiralık olarak forma giyen Josue, lig ve kupada 31 maça çıktı, 4 gol 5 asistlik performans sergiledi.

Skorer
14 2 teknik adam 3 Galatasaraylı’ya talip!
2 teknik adam 3 Galatasaraylı’ya talip!
Tudor’un ’yetersiz’ bulduğu Chedjou’ya Abdullah Avcı’nın çalıştırdığı Medipol Başakşehir, Koray Günter ve Hakan Balta’ya da Hamza Hamzaoğlu’nun takımı Osmanlıspor talip oldu. Koray, Bursaspor’un da transfer listesinde.

Galatasaray’da gözden çıkarılan savunma oyuncuları transferin gözdesi oldu. Tudor’un ’yetersiz’ bulduğu Hakan Balta, Koray Günter ve Aurelien Chedjou’ya Spor Toto Süper Lig’den çok sayıda teklif geldi... Sarı kırmızılıların önümüzdeki sezon düzenli olarak forma giyeceği bir takıma kiralamak istediği Koray Günter’e iki kulüp birden talep oldu. Bursaspor ve Osmanlıspor, 23 yaşındaki futbolcuyu transfer etmek için çalışmalara başladı.
15
CHEDJOU BAŞAKŞEHİR YOLUNDA

Hamza Hamzaoğlu’nun teknik direktörlüğünü yaptığı Osmanlıspor, Koray Günter’in yanı sıra, Hakan Balta’yı da renklerine katmak istiyor.Sezon sonu sözleşmesi bitecek olan Chedjou’ya da, Abdullah Avcı’nın çalıştırdığı Medipol Başakşehir Kulübü kanca attı. Fransa ve Katar’dan da teklifler alan Kamerunlu futbolcunun Türkiye’de kalmak istediği, bu nedenle turuncu lacivertli kulübe gitmeye sıcak baktığı belirtildi.

Hürriyet
16 Defans silbaştan
Defans silbaştan
Hırvat hoca yeni sezonda Semih Kaya, Ahmet Çalık ve Serdar Aziz’le yola devam edeceğini yönetime bildirdi. İki tane yabancı stoper takviyesi istedi.

Galatasaray’da gelecek sezon farklı bir defans hattı olacak. En büyük değişim ise stoper mevkisinde yaşanacak. Bu sezon ligde savunmada bir türlü dikiş tutturamayan sarı-kırmızılılar, en çok kafa golü yiyen takım olmuştu... Yeni yapılanma için düğmeye basan teknik direktör İgor Tudor’un ligin bitmesiyle 3 isimle yollarını ayırma kararı aldığı öğrenildi. Hırvat çalıştırıcının, sözleşmesi biten Aurelien Chedjou’nun yanı sıra Hakan Balta ve Koray Günter’i kadroda düşünmediğini yönetim kuruluna bildirdiği ifade edildi.
17
TEMASLARA BAŞLANDI

Mevcut kadrodan Semih Kaya, Ahmet Çalık ve Serdar Aziz’le yola devam etmeye karar veren Tudor, gönderilecek oyuncuların yerine ise iki yabancı stoper takviyesi istedi. Yönetim, Hırvat teknik direktörün verdiği liste üstünde çalışmalarını sürdürüyor. Bu arada gözden çıkarılan isimlerden Hakan Balta ve Chedjou ile Osmanlıspor ve Başakşehir’in ilgilendiği belirtiliyor.

MERTESACKER İDDİASI

Savunmayı toparlayacak bir isim arayan Cimbom için Ada basınından Per Mertesacker iddiası geldi. Sarı-kırmızılı kulübün, Alman stoper için Arsenal’in kapısını çalarak nabız yokladığı belirtiliyor. 1.98’lik kule, geçtiğimiz yaz dizinden sakatlandı ve bu sezon bazı maçlarda kadroya alınmasına rağmen hiç forma şansı bulamadı. Galatasaray’ın 1 yıl daha sözleşmesi bulunan oyuncuyu, Arsenal’in gözden çıkarması halinde bedelsiz ya da Lukas Podolski ve Eboue gibi uygun bir bonservis ücretiyle almak istediği kaydedildi.
18

DENAYER DÖNÜYOR

Yönetim, eski oyuncusu Jason Denayer için de girişimleri sürdürüyor. Belçikalı stoper, sezonu Sunderland’da kiralık geçirmişti. Manchester City, 2020’ye kadar sözleşmesi bulunan 21 yaşındaki oyuncuyu yeni sezonda da kadroda düşünmüyor. Denayer, Galatasaray’ın teklifine olumlu bakıyor. City, kiralama konusunda ikna edilirse Denayer yeniden ’Aslan’ olacak.

Fotomaç
19 Yeniden Cardona
Yeniden Cardona
Meksika basını, Galatasaray’ın Monterrey’de forma giyen 24 yaşındaki Kolombiyalı orta saha oyuncusu için yeniden harekete geçtiğini yazdı.

G.Saray geçtiğimiz sezon devre arasında da ilgilendiği Edwin Cardona için yeniden harekete geçti. Meksika basınına göre sarı-kırmızılı yönetim, 24 yaşındaki orta saha oyuncusunu transfer etmek için Monterrey kulübü ile görüşmeleri sürdürüyor. 1.86 boyunda olan Kolombiyalı orta saha oyuncusu Edwin Cardona, orta sahanın her bölgesinde forma giyebiliyor. Transfermarkt verilerine göre bonservis bedeli 5 milyon euro. Monterrey ile sözleşmesi 2020 yılına kadar devam eden Kolombiyalı oyuncu, 25 kez milli formayı giydi, 4 gol attı.
20
4 MİLYON EURO’YA ALINDI

Bu sezon 25 resmi maçta 1.332 dakika görev yapan genç orta saha oyuncusu, 5 gol ve 1 asistlik performans sergiledi. Cardona, profesyonel kariyerinde daha önce Atletico Nacional, Independiente Sante Fe ve Junior FC’nin formalarını giydi. Meksika ekibi, geçtiğimiz sezon yıldız oyuncu için 4 milyon euro bonservis bedeli ödedi. G.Saray’ın 3 milyon euro önereceği belirtiliyor.

MESAFE TANIMIYOR

Cardona bir orta saha olmasına karşın geçen sezon Meksika Ligi’nde 18 gol atınca herkes şaşırdı. Daha önce bu futbolcu için yapılan yorumlarda, "Bazen bir 10 numara, bazen Gerrard- Lampard ekolünden dengeli merkez orta saha, bazense yerli üretim Rodrigues" ifadesi kullanıldı. Mesafe tanımaksızın şut çeken Cardona’nın duran toplardan asistleri de var.

Fotomaç

Futbolarena anasayfasından devam...