Bursaspor 0 - 5 Galatasaray yazar yorumları!

FutbolArena - Alınan kötü sonuçlardan sonra avrupa’ya gidememe korkusu ile karşı karşıya kalan Galatasaray, Bursaspor deplasmanında aldığı farklı galibiyet ile biraz olsun nefes aldı.

1
2 Rıdvan Dilmen’in Bursaspor Galatasaray maç yorumu (Sabah)
Rıdvan Dilmen’in Bursaspor Galatasaray maç yorumu (Sabah)
İKİ TAKIM ARASINDAKİ SİKLET FARKI

Saha içi için konuşacak çok bir şey yok... Muhteşem oynayan bir Galatasaray... Takımlar arasında sıklet farkı vardı. Ağır sıklet-hafif sıklet boks maçı gibiydi.
Bursaspor geçen hafta da Akhisar’dan 5 gol yedi. Bursa kolay bir şehir değildir .
Türkiye’de ulaşılmayacak bir başarı elde ettiler, Trabzonspor’dan sonra şampiyon olan bir Anadolu takımı olarak... Orada çalışmak da futbol oynamak da yöneticilik de çok kolay değildir. Şampiyon kadronun, mucize yaratan teknik direktörü yuhalandı maalesef orada, keza Hamza hoca da. Futbol şehridir, altyapıları muazzamdır, Türkiye’nin en önemli değerlerinden biridir.
3
Ama Türkiye’de bir gerçek var: Kadro kaliteniz de önemlidir. Geçen hafta Abdullah Avcı’nın söylediği bir şey vardı;
"Kadro kalitesi yetmez, bir sistem takımı da olmak lazım. Sabır gerek.
Biz üç yıldır bunun için çalışıyoruz." İşte Bursa böyle sabırlı bir şehir değil. Bu da sık antrenör değişikliği getirdi.
4
Buna karşılık da Tudor’un gelişi, sistem istikrarsızlığı derken, Galatasaray yarıştan erken koptu. Tudor’un neye ihtiyacı vardı? Galatasaray’da oyuncuya yönelik bir düzen görüyordu fakat çok sert bir giriş yaptı. Sistemle oynadı, defansı 3’ledi 4’ledi.
Bruma’yı kadro dışı bıraktı, oyuncuları değiştirdi derken idmanlara da devam etti.
Burada Dursun Bey ve yönetimi de belki de mecburiyetten ama Fenerbahçe derbisine rağmen Tudor ile devam kararı aldı. Ben geçen hafta "Tudor seneye zor" demiştim.
Ama özellikle Fenerbahçe ve Galatasaray’da bu aralar pek teknik direktörler konuşulmuyor.
5
Gündemde başkanlar ve taraftarın küskünlüğü var. Advocaat gitti... Bir tarafta da Tudor’un geleceği değil kadronun ve yönetimin geleceği tartışılıyor. Bu dönemde yoğun idman temposunun problemlerini yaşarken semeresini de almaya başladılar.
Mesela son derbide oyunu Galatasaray, 3 puanı Fenerbahçe kazandı. Zaten o yenilginin reaksiyonu çok sert olmadı. Bu maçta da Fenerbahçe gibi size’lı ve kuvvetli bir takım değil, gevşek ve demoralize bir takım bulunca farka gittiler.
Aslında Mutlu hoca önlemleri almaya çalışmış ama yetenek vardı karşısında.
Çalımla attılar, duran toptan attılar.
6
Kontradan attılar. Bir dönem Beşiktaş deplasmanda böyle tek kale oynardı.
Galatasaray, daha farklı da kazanabilirdi ama hakem müsaade etmediği için 5’te kaldı.
Niye hakem sadece 1 dakika uzattı maçı?
Belki Galatasaray 6. golü atacaktı, belki Bursaspor gol atacaktı. Niye bitiriyorsun?
Kupa rövanşı olsa tamam diyeceğim ama bu lig maçı. Hakemler bu uzatma dakikaları olayını aralarında halletsinler çünkü ülkemizde ikili averaj var artık.
7 Ahmet Çakar’ın Bursaspor Galatasaray maç yorumu (Sabah)
Ahmet Çakar’ın Bursaspor Galatasaray maç yorumu (Sabah)
Galatasaray, dün gece baktığımızda belki de sezonun en iyi maçını oynadı.
Birinci dakikadan 90’ıncı dakikaya kadar kontrolü sürekli elinde tutan, pozisyonlar üreten, goller bulan bir Galatasaray vardı. Peki Galatasaray’ın bu kadar iyi görünmesine ne sebep oldu? Galatasaray’ın mükemmel oyunu mu, yoksa ahı gitmiş vahı kalmış Bursaspor mu? Bana göre ikinci şık daha doğru. Galatasaray, haftalar önce Adanaspor’u da benzer bir futbol ve skorla yenmişti. Demek ki Galatasaray’ın karşısında rakip çok güçsüzse Galatasaray şaha kalkıyor.
Tıpkı dün geceki gibi...
8
İNSANLIK SUÇU!

Yaşı gereği Galatasaray’ın en değerli oyuncusu Bruma. Eksikleri var mı, var ama Allah vergisi, çok önemli yetenekleri de var. Sneijder, belki de pabucun pahalı olduğunu anladı. Daha fazla koşuyor, daha fazla mücadele ediyor. Sezon başından beri Galatasaray’ın en önemli eksikliği defans olarak verdiği pozisyonlar ve duran toplardan yenen gollerdi.
Peki bunlar düzelmiş mi? Dün geceye baktığımızda hiçbir şey söyleyemeyiz çünkü rakip gelmiyor, istese de gelemiyor, orta yapamıyor, şut çekemiyor.
Galatasaray belki de hiç kimsenin beklemediği şekilde dün gece farklı bir galibiyet aldı. 5 attılar ama pekala 8 ya da 10 gol de atabilirlerdi.
9
Camianın futbolcuların ve Tudor’un böylesine bir galibiyete ihtiyacı vardı. Bursaspor için söyleyeceklerim çok acı... Lig yeni başlasa düşmenin en büyük aday takımlarından olacaklar. Çok kötüler.

İçi boşalmış, yukarıda da belirttiğim gibi ahı gitmiş vahı kalmış bir Bursaspor izledik.

Kabahat yönetimde mi, yoksa camiada mı bilmiyorum ama Bursa çok kötü yolda.
Gelelim hakem Halis Özkahya’ya... İlk yarıda Galatasaray’ın penaltı beklediği bir pozisyon vardı. Her ne kadar kol açıksa da Ertuğrul’un niyeti topu kesmekti. Kesti de...
10
Ceza alanından geriye doğru seken top bu oyuncunun eline çarptı. Bence devam kararı doğru ama Faty’nin Ahmet Çalık’a yaptığı uçan karate tekmesinde gördüğü sarı kart, tam bir hakem rezaleti. Bunun açıklaması da yok. Ahmet ölebilirdi, suratı parçalanabilirdi, kafatası çatlayabilirdi... Ama Halis Özkahya tam bir eyyam kararla ancak sarı kart verdi.
Bu, bir penaltı yanlışına ya da hatalı bir ofsayt bayrağına benzemez. Bu bir insanlık suçudur ve Faty’yi oyunda tutan hakem de hakem falan değildir.
11 Levent Tüzemen’in Bursaspor Galatasaray maç yorumu (Fotomaç)
Levent Tüzemen’in Bursaspor Galatasaray maç yorumu (Fotomaç)
İŞTE BRUMA BU!


Galatasaraylı futbolcuların kaybedilen derbiden sonra Bursaspor’u farklı yenmeleri abartılacak bir başarı değildir. Yıllardır Bursa’da Galatasaray maçı izledim. Ama hiç bu kadar kalitesiz, etkisiz, zihinsel ve fiziksel olarak tükenmiş bir Bursaspor takımına tanık olmadım. Galatasaray, Bruma ile bulduğu erken golden sonra, Bursasporlu oyuncuların "Hemen gole cevap verelim" direnci ve isteği yoktu. Geldiği günden bu yana her maça farklı kadrolarla çıkan Tudor, nihayet doğruları gördü. Neydi bu doğrular; 1- Galatasaray alışık olduğu 4-2- 3-1 düzenine geri döndü. 2- Derbiyi kaybetmelerine rağmen iyi oynayan kadroyu, Semih dışında aynen sahaya sürdü. Futbolda kadro istikrarı başarının anahtarıdır.
Futbolcular birbirleriyle oynama alışkanlığı kazandığı sürece daha az pas hatası yaparlar.
Daha iyi organize olurlar.
.
12
Tudor pişman olmuştur
İgor Tudor, ilk iki gole imza atan Bruma’yı gördükten sonra Fenerbahçe maçında oyundan çıkardığına herhalde pişman olmuştur. Bruma gibi dar alanda kolay çalım atabilen, içeri, dışarı dikine hızlanabilen, duvar pası yapabilen hızlı bir oyuncu... Eğer senin silahınsa sadece sakatlık durumunda oyundan çıkar... Bruma’nın özellikle Podolski’yle hareket halindeyken yaptığı duvar pası sonrası attığı gol, kaliteliydi. Yasin, koşu kalitesiyle Tudor’un prensi gibi görünüyor. Oyun içinde züccaciye dükkanına giren fil gibi hareket ediyor. Pas gereken yerde şut atıyor, şutu denemesi gereken yerde pas atıyor..
13
Galatasaray’ın oyun aklı Sneijder, kilo fazlalığından dolayı yeterli derecede verimli olamıyor. Sneijder çalım attıktan sonra topa yetişmek için 2. hamlede ağır kalıyor. Takım Sneijder’i sırtlarsa sorun yok. Sonuçta Ahmet Çalık’ın attığı kafa golünde yaptığı orta adrese teslimdi.

14
Tudor gelir gelmez Hakan Balta’ya sırtını dönerek yanlış yaptı. Balta sakin, topu bilen ve iyi kullanan bir oyuncu.
Bursasporlu oyuncuların önde yaptıkları baskıda dağılmadığı gibi hem savunmaya sakinlik getirdi hem de Fernando Muslera’yı rahatlattı.
Çünkü Fernando Muslera, topu oyuna elle sokarken ya Selçuk İnan’ı ya da Hakan Balta’yı tercih ediyor..
15 Kemal Belgin’in Bursaspor Galatasaray maç yorumu (Türkiye)
Kemal Belgin’in Bursaspor Galatasaray maç yorumu (Türkiye)
G.Saray’ın amatör idmanı

"Üçlü savunmadan dörtlüye geçişin Tudor’un uyanışı mı yoksa birilerinin ona akıl verişinden mi kaynak-landığını merak ediyorum"

Galatasaray’ın dün akşam Bursa’da gol şov yaparak kazandığı maçın sakın ola ki bir Süper Lig takımı karşısında sağlandığını sanmayın. Çünkü ev sahibi Bursaspor kaleci Harun, kaptan Batalla ve Merter dışında bir alt ligimizde dahi rahatlıkla küme düşebilecek bir futbolcu topluluğuydu. Bursaspor’un dün akşam oynatılmayan ya da yedek kulübesine sokulan oyuncu profiliyle de kümede kalma savaşı verebilecek, Süper Lig’in en yetersiz kadrosu olduğunu da açık ve net şekilde söylemeliyim.

Galatasaray böyle bir futbolcu topluluğuna karşı Tudor’un haftalar sonra akıl ettiği Hakan Balta ve Podolski arkasında Sneijder doğrulularını da bulduğunu ifade edelim. Hatta buna ilaveten Galatasaray’da Sabri’nin de ilk 11’de yer almaya başlamış olmasını da ekleyelim.
16
abii ki bu kadroya hiç uymayacak üçlü savunmadan dörtlüye geçişin Tudor’un uyanışı mı yoksa birilerinin ona akıl verişinden mi kaynaklandığı ayrı merak konusudur.
Dönersek Bursaspor’a, ilk yarıda kazanılmış, piyango çıkmış gibi 3 galibiyet olmasa ne yazık ki şampiyonluk yaşamış bu takım şimdi çoktan bir sonraki ligin hesaplarını yapıyor olacaktı. Bruma tabii ki en çok konuşulacak oyuncu olacaktır dün akşamdan sonra. Sözüm ona Bursaspor teknik direktörü Aziz Behich’i bu tehlikeye karşı yerleştirerek büyük iş yapmıştı. Yayıncı kuruluşun büyük yorumcuları böyle yorumlamıştı. Ne iş ama değil mi?
17
Tabii ki Galatasaray’ın bundan önceki Adanaspor maçı gibi bu galibiyetiyle her şeyin düzeldiği gibi algılamamak lazım. O maçtan sonra da "Biri Galatasaray’ı dörtlük yaparsa şaşırmayın" demiş ve yazmıştım. Olmuştu da... Ama en azından dörtlüye dönüş, Sabri’nin göreve gelişi ve Hakan’ın dönüşü yeni bir benzeri faciayı uzak tutuyor. Tabii ki bu büyük farklı galibiyeti kutlarken Tudor’a bir soru daha yöneltmek isterim. Soru da şu: Yasin bu takımda yedek olabilecek karatta bir oyuncu mudur?

MAÇIN ADAMI

Bruma

Maçı başlamadan bitiren adam oldu.
18 Ercan Taner’in Bursaspor Galatasaray maç yorumu (Habertürk)
Ercan Taner’in Bursaspor Galatasaray maç yorumu (Habertürk)
Antrenman maçı gibi!


1. "Maç golle başladı" sözü klasiktir... Ama ne yapayım, böyle başladı işte maç...

2. Bruma, Uludağ’da akşam yürüyüşü yaparcasına, ceza sahasına o kadar rahat girdi ki, sonrası malum... Ertuğrul’un neden ayağını uzattığını, hala anlamadığım pozisyon gol oldu..

3. Derbi mağlubiyetinden sonra, Galatasaray’ı bu kadar diri beklemiyordum...

4. İlk yarıda tempoyu istediği gibi ayarlayan, hücum prensiplerinin çoğunu kullanmaya çalışan Galatasaray, beni çok şaşırttı...

5. Demek İgor Tudor, dünyayı yeniden keşfetmeye çalışmasa, takımın oyun düzeni konusunda istikrarı tercih etse bu takım iş yapabilirdi...

6. Acaba Bursaspor çok mu kötü? Yoksa, "Galatasaray bu maça mükemmel mi hazırlanmış?" sorusu, Galatasaray’ın ikinci golünden sonra aklıma düştü...

7. Bursaspor’u uzun yıllardır, böyle yılgın görmedim... Oyuncular, kafalarında sezonu bitirmiş, tatile gitmişler..

8. Ligin ikinci yarısında, sadece 2 galibiyet alabilmiş, meşhur otobüs saldırısı yüzünden Bursasporlu oyuncuların psikolojisi, maalesef yerlerde...
19
9. Bu yüzden, bu maçta, bu düşünceyi ayrı bir yere koymak lazım.. Galatasaray, tamam tempolu oynadı ama karşısında çökmüş bir takım vardı...

10. Bu maçta, Galatasaray’ın ilk yarıdaki net penaltısı verilmedi... Son haftalarda, hakemleri bırakın, yardımcılar bile çok formsuz... Ofsayt kuralı kaldırıldı da biz mi bilmiyoruz yoksa?

11. Galatasaray kadrosunda, kötü sonuçlar alınınca hemen biletleri kesilen oyuncular, dün akşam yine takımın bütün yükünü üstlerine aldılar...

12. Sosyal medya kurbanı Sabri, özellikle ilk yarıda derslik oynadı... Adı ’Sabrini’ olsaydı, böyle mi davranırdı taraftar, çok merak ediyorum...

13. Sneijder’ı ilk yarı çok hırslı gördüm... Mesele yeni sezonda, onun stiline ayak uyduracak yapılanmaya gidebilmek... Yoksa, bu sezonun tekrarı olur...

14. Bursasporlu Batalla’yı unutmadım, bu arada... Jübilesinde oynar gibi, sahaya çıkmıştı sanki... Veda edecek gibi...

15. Tek taraflı bir maç, ortaya farklı bir netice çıkardı...

16. Ama bu maç için, "Tamam, Galatasaray düzlüğe çıktı, yeni sezon, gümbür gümbür bir takım izleyeceğiz" diye düşünmesin Galatasaray taraftarı... Uzun yıllardır, Bursaspor’u kendi evinde bu kadar bitik görmedim çünkü!

Futbolarena anasayfasından devam...