Fatih Altaylı: ''Dursun Özbek yetersiz olduğunun farkında bile değil!''

FutbolArena - Galatasaray camiasının önce gelen isimlerinden olan eski yöneticilerden ve Habertürk Gazetesi yazarı Fatih Altaylı Galatasaray gündemini değerlendirdi.

1 Fatih Altaylı: ’’Dursun Özbek yetersiz olduğunun farkında bile değil!’’
Fatih Altaylı: ’’Dursun Özbek yetersiz olduğunun farkında bile değil!’’
’’Galatasaray tam bir çöküş içinde. Dursun Özbek’in ve kardeşinin gideceği yok. Gitsin de yerine ben talibim diyen doğru düzgün bir aday yok.
2
’’DURSUN ÖZBEK’E İÇİM ACIDI’’

Dursun Başkan zaten gitmiş de haberi yok. Erdoğan Teziç’in cenazesinde karşılaştık başkanla. Bitik durumda. Ve daha kötüsü, camia ile de bağı kopmuş. Orada eski başkanlar, Divan Kurulu Başkanı, Galatasaray’ın en önemli isimleri birlikte. Başkan aralarında değil. Tek başına bir yerde. Çok üzüldüm başkan adına. İçim acıdı.
3
’’GİDERSE KİM GELECEK?’’

Giderse kim gelecekten daha önemli soru şu: Camia, gelecek adamın çözümlerine hazır mı? Riva ve Florya da elden gittiğine ve borçlar aynen durduğuna göre çözümler azalıyor ve zorlaşıyor. Peki, camia bu çözümlere ve zorluklara hazır mı? Genel Kurul buna karar verirse biri çıkar.
4
’’ESKİLER ZARAR VERDİ’’

Az önce de söyledim zaten Fenerbahçe o konuda daha şanslı diye ama Galatasaray’ın da çok çok üstün bir yönü var; ortak aklı var. Bu başka hiçbir camiada yok. Özhan Canaydın bu ortak aklı katletti. Galatasaray’ı böldü, dağıttı. Hala onun acılarını çekiyoruz. Mali olarak da Ünal Aysal büyük zararlar verdi. Çıkış var mı? Yok değil. Yeter ki, Galatasaray bu çıkışa hazır olsun ve kabul etsin.
5
’’BAŞKAN YETERSİZ VE FARKINDA DEĞİL’’

Cenazede Divan Başkanımız İrfan Aktar’la konuştuk. "Çok sallıyorsun bana" diye takıldı. "Dur daha sallamaya başlamadım. Durumdan memnunsan susayım" dedim. O da gidişatın kötülüğünü benim kadar görüyor. Kendisinden rica ettim, "Abi, Galatasaray’ın en önemli organının başındasın. Eski başkanları, aklı erenleri, çözüm yolu bulabilenleri ve yönetimi bir araya getir. Buradan çıkmamız lazım. Ama birlikte çıkabiliriz. Başkan yetersiz ve farkında değil" dedim.
6
’’BİR HAMLE BEKLİYORUM’’

Yakında bir hamle yapmasını bekliyorum. Bir çözüm bulunur. Bir yolu vardır. Yol yoksa da yol yapılır. Aynı şeyi bir duayen, herkesin saygı duyduğu bir isimden, rahmetli Erdoğan Teziç’ten rica etmiştim birkaç hafta önce. "Biraz bekleyelim" demişti. Ömrü vefa etmedi. Nur içinde yatsın.
7
’’TUDOR’DAN CACIK OLMAYACAĞI ORTADA’’

Biraz yoğurt, biraz su eklesen bile Tudor’dan artık cacık olmayacağı ortada. Ama mesele Tudor değil. Mesele yönetim. "Terim gelse ne olur? Mourinho gelse ne olur?" dedim daha önce. Bu yönetim kafası ile hiçbir şey olmaz. Bak bu takım, hemen hemen aynı kadro ile Hamza Hamzaoğlu ile şampiyon oldu. Kötü yönetimle Terim’i de gördük.
8
’’CANAYDIN ZAMANI NE OLDU’’

Canaydın zamanı Terim yok muydu? Ne yaptı? Şampiyon mu olduk o zaman? Galatasaray’a lazım olan pozitif yönü ağır basan bir yönetim. Hoca sonraki mesele. İyi bir yönetimle çalışmaya devam etse belki şimdi Hamza, Türkiye’nin en iyi hocası olmuş olurdu.
9
’’TERİM, YÖNETİMLE EFSANE OLDU’’

Terim iyi yönetimle geldi, efsane oldu. İmparator oldu. Aynı Terim bu tarz bir yönetimle gelse rezil olurdu, kariyeri başlamadan biterdi belki de! Galatasaray’a lazım olan birbiriyle dost, pozitif bir yönetim anlayışı.

Futbolarena anasayfasından devam...