Gazetelerde Galatasaray Haberleri - Galatasaray Transfer Haberleri (26 Ekim 2017)

FutbolArena - Galatasaray’la ilgili gündemde yer alan tüm haberler FutbolArena’da. Gazetelerde Bugünün Galatasaray Haberleri (26 Ekim Perşembe GS haberleri) Fanatik, Fotomaç, AMK gibi gazeteler başta olmak üzere diğer gazete haberlerindeki Galatasaray adına yaşanan son gelişmeler derlendi. Fanatik Gazetesi Galatasaray Haberleri,  Fotomaç Gazetesi Galatasaray Haberleri, AMK Gazetesi Galatasaray Haberleri, Milliyet Gazetesi Galatasaray Haberleri, Sabah GS Haberleri aramalarında istediğiniz sonuçların hepsini derledik. Bu aramaların hepsini bulabileceğiniz galerimizdeki haberler şu şekilde...

1G.Saray yönetiminin gözü Jhon Cordoba’da
 G.Saray yönetiminin gözü Jhon Cordoba’da

Sarı-Kırmızılılar’ın Köln formasını giyen Kolombiyalı forvetle yakından ilgilendiği iddia ediliyor...

Ara transfer dönemi için çalışmalara start veren Galatasaray’da ilk hedef forvet takviyesi... Eren Derdiyok’un yetersizliği nedeniyle Gomis’e yeni bir alternatif arayan Sarı-Kırmızılılar’la ilgili flaş bir iddia geldi.

Cimbom’un Bundesliga ekiplerinden Köln’de forma giyen Jhon Cordoba ile ilgilendiği öne sürülüyor. Yönetimin, 24 yaşındaki Kolombiyalı forveti kiralamak için önümüzdeki günlerde girişimlere başlaması bekleniyor.

Takvim
2 Şampiyonluk yasağı
Şampiyonluk yasağı


Erkenden şampiyon ilan edilmelerinin takımın konsantrasyonunu bozacağını düşünen Başkan Özbek, yönetici, teknik heyet ve sarı kırmızılı futbolculara basına açıklama yapmamaları talimatı verdi

Süper Lig’de henüz 9. hafta geçilmesine rağmen ezeli rakipleri Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın 8’er puan önünde 23 puanla lider durumda bulunan Galatasaray’da gerek yönetim, gerekse Florya’ya sıkı disiplin geldi. Başkan Dursun Özbek, puan farkının hiç kimseyi şımartmaması ve rehavete sokulmaması için gerek yönetim kurulu üyelerine gerekse teknik heyet ve futbolculara şampiyonlukla ilgili açıklamalardan kaçınmalarını istedi ve bu konuda yasaklar koydu.
3
ARTIK HER MAÇIMIZ FİNAL

Takımın namağlup lider durumda olmasının rehavet oluşturmaması için her türlü tedbiri alacaklarını belirten Başkan Dursun Özbek, Fenerbahçe derbisinin artık geride kaldığını ve Trabzonspor maçına konsantre olunması gerektiğini belirterek, "Her maçımız bir final, oynayacağımız her maça da bir final mücadelesi gibi bakacağız. Eğer bir hesap yapılacak ise her maça 3 puan parolası ile bakmalıyız. Ne ilk yarı sonu ne de sezon sonu için puan hesabı yapmayı yasaklıyorum" diyerek işi sıkı tutacaklarını gerek yönetim kurulu üyelerine gerekse Florya’daki profesyonellere anlattı.

Fotomaç
4 Belhanda en kötü 10 numara!
Belhanda en kötü 10 numara!


Fenerbahçe derbisinde kırmızı kart gören Younes Belhanda hedef tahtasında. Galatasaray’ın Faslı oyuncusu, şu ana kadarki skor performansıyla sarı-kırmızılı ekipte görev yapan en kötü 10 numaralardan biri oldu.

Galatasaray’ın en fazla bonservis harcaması (8 milyon Euro) yaparak transfer ettiği isim olan Younes Belhanda, Fenerbahçe derbisinde gördüğü kırmızı kartla eleştiri oklarını üzerine çekti. Avrupa ve ligde 10 resmi maça çıkan Belhanda sadece 1 gol atabildi. Faslı yıldız sarı-kırmızılı formayla şu ana kadar sergilediği performansla taraftarı memnun etmedi. İstatistikler de Belhanda’nın geçmiş sezonlarda Galatasaray’ın 10 numara olarak transfer ettiği oyuncuların gerisinde kaldığını gösteriyor. Hagi’den Sneijder’e kadar uzanan süreçte Belhanda gibi büyük beklentilerle transfer edilmiş 10 numaralar Galatasaray’daki ilk 10 maçında 1’den fazla gol atmayı başarmışlardı.
5
BELHANDA YOK SELÇUK İLK 11’E

F.Bahçe derbisinde kırmızı kart görerek Trabzonspor karşılaşmasında cezalı duruma düşen Belhanda’nın yerine formayı Selçuk İnan alıyor. Sonradan oyuna girdiği Konya maçında taraftarla arasındaki buzları eriten kaptan Selçuk’un Pazar günü 11’de sahaya çıkması bekleniyor. Tudor’un, Ndiaye’yi, Belhanda’nın pozisyonunda oynatacağı, Selçuk’a ise orta sahada görev vereceği kaydedildi.

Fotomaç
6 Koşmak zorundayız
Koşmak zorundayız

Başkan Dursun Özbek, 1905 Kültür ve Sanat Derneği Balosu’nda yaptığı konuşmada, mayıs ayına dikkat çekti. Çok çalışmaya vurgu yapan Başkan Özbek şunları söyledi: Futbol takımımız gayet iyi gidiyor ama bugünden erken yorumlara girmek veya girilmesini istemiyorum. Bugünden böyle bir havaya bürünülmesi bize zarar verir. Lig uzun bir maraton ve nefesimizi başka yere harcamadan koşmak zorundayız. Mayıs ayında Galatasaray’ın geldiği nokta çok önemli...

Fotomaç
7Rodallega Galatasaray maçında yok
 Rodallega Galatasaray maçında yok


Trabzonspor’da Hugo Rodallega, takımı 3-0 öndeyken gördüğü direkt kırmızı kart nedeniyle, hafta sonu oynanacak Galatasaray derbisinde forma giyemeyecek

Ziraat Türkiye Kupası 4. Tur mücadelesinde Trabzonspor, Çorumspor deplasmanına konuk oldu. Bordo-Mavili ekipte 2 gol kaydeden Hugo Rodallega, 62. dakikada rakibine attığı kafa nedeniyle direkt olarak kırmızı kart gördü.

8

Hafta sonu Süper Lig’de Galatasaray’la karşılaşacak Trabzonspor’da sakatlığı nedeniyle 2-3 hafta formasından uzak kalacak Burak Yılmaz’ın yerine forma giymesi beklenen Rodallega, gördüğü bu anlamsız kırmızı kart sonrası, Galatasaray maçında takımını yalnız bırakacak.

Bordo-Mavililer’de, Galatasaray karşısında forma giyecek tek forvet olarak Dame N’Doye kaldı. N’Doye son olarak Trabzonspor formasını 3. haftada Göztepe karşısında 16 dakika giymişti.

Fanatik
9 Galatasaray’daki 6 puanlık farkın sırrı!
Galatasaray’daki 6 puanlık farkın sırrı!

Yeni transferler sahada gösterdikleri başarılı performansla Galatasaray’ı Süper Lig’de lider yaparken, kendi ceplerini de doldurdu. 23 puan toplayan sarı kırmızılı futbolcular ’puan başı prim’ sistemi sayesinde yaklaşık 1 milyon Euro prim kazandı.

Bu sezon başında 10 oyuncuyu renklerine bağlayan Galatasaray yönetimi, hepsiyle ’maç başı’ değil, ’puan başı’ prim sistemiyle anlaştı. Younes Belhanda ve Fernando, puan başı primlerin yanı sıra, oynadıkları maçlarda takımın 25 puan kazanması halinde ekstra prim de elde edecek. Söz konusu puana ulaşıldığı gün Belhanda ekstra 100 bin Euro, Fernando ise 250 bin Euro kazanacak.
10

23 puanı bulunan Galatasaray, bu hafta Trabzonspor deplasmanından 3 puanla dönerse Fernando 250 bin Euro’yu cebine koyacak. Belhanda ise cezalı olduğu için bir sonraki maçı beklemek zorunda. Dursun Özbek yönetimi puana dayalı sistemi ilk defa Wesley Sneijder’de denedi. Yıldız oyuncunun 20 bin Euro tutarındaki maç başı ücreti 2016-17 sezonu başında kaldırıldı ve forma giydiği maçlarda alınan her puana karşılık 5 bin Euro verildi. Öte yandan takımın en eski isimlerinden kaleci Fernando Muslera’nın yeni sözleşmesine de aynı tutarda puan/performans ödül uygulaması konuldu. Futbolcular ise 9 hafta sonunda şu rakamları kazandılar...

Fanatik
11 Souness’ten şok itiraf: Florya’da futbolcular silahlarını çekmiş!
Souness’ten şok itiraf: Florya’da futbolcular silahlarını çekmiş!

Galatasaray eski teknik direktörü Graeme Souness, futbolculuk ve teknik adamlık dönemlerini anlatan bir kitap kaleme aldı. ’Football: My life, my passion’ (Futbol: Hayatım, tutkum) ismini taşıyan biyografi Douglas Alexander’ın editörlüğünde kaleme alındı.

12 bölümden oluşan 280 sayfalık kitabında Türkiye anılarına da geniş yer veren İskoç futbol adamı, Galatasaray’da geçirdiği günleri, Türk futbolu ve ülke üzerine izlenimleri ile başından geçen bazı olayları açık bir dille anlattı.

YARDIMCISI AKCAN

O dönemde Türkiye’de silahlarla sık sık karşılaştığını belirten Souness, Florya’da gerçekleşen bir olayı şöyle anlattı:
12

"Pazar maçlarından önce cumartesileri antrenman yapardık. Sonrasında ben oyuncularla akşam yemeği yer ve ailemin yanına eve giderdim. Futbolcular da yataklarına gider, yardımcım Ahmet’i (Akcan) görevli olarak bırakırdım. Kendisi iyi yabancı dil bildiği için futbolcularla iletişimimde bana çok yardımı dokunurdu.

"BÜYÜK SORUN VAR!"

Yine bir cumartesi gecesi kendisini oyuncuların başında bırakıp, ertesi sabah dönmek üzere Florya’dan ayrılmıştım. Sabah geri döndüğümde beni beklemekte olan Ahmet ’büyük bir sorunumuz var’ dedi ve ardından olanları anlatmaya başladı. Futbolcular oyun odasına gitmiş, yastıkları ve minderleri koymuş, silahlarını çekmiş 30 metre uzunluğunda bir atış poligonu yaratmışlardı. Minderlerin önünde de belirlenen bir hedef vardı ve buna ateş edilerek ortaya bir cumartesi gecesi eğlencesi çıkarılmıştı. İstanbul’da oyuncularımı bundan dolayı kontrol altında tutmam gerekiyordu."

Florya dışında da silahlı hadiselerin yaşandığını aktaran İskoç futbol adamı, konuyla ilgili bir başka anısını ise şu şekilde satırlara döktü:
13
"SİLAHI ÇIKARDI!"

"Fenerbahçe’nin şampiyonluğu kazandığı son lig maçından sonra Beşiktaş’ı kendi sahasında yenmiştik. Boğazın hemen kenarındaki statlarından yine boğaz boyunca, havalimanı istikametinde Florya’ya doğru dönüyorduk. Bütün Fenerbahçe taraftarları sokaklara çıkmış, klaksonları basarak geçiyordu ve trafik kilitlenmişti. Ben otobüsün önünde oturuyordum. Dean Saunders arka bölümdeydi. Fenerbahçeli taraftar arabalarından inmiş otobüsün camına vuruyorlardı. Arka taraftaki cama vurulması üzerine futbolcumuz Arif Erdem çantasına yöneldi, silahını çıkardı ve camı yumruklayan bu adamlara doğrulttu. Grup tabii doğal olarak dağılıverdi."
14
"BAYRAĞI DİKTİKTEN SONRA KOVULACAĞIMI SANIYORDUM"

Fenerbahçe Stadı’nda orta sahaya bayrak diken Souness, bu hareketten dolayı kovulacağını beklerken bir anda el üstünde tutulduğunu da anlattı, "Ben bıyıklı adamlarla hayatımda hiç bu kadar çok öpüşüp, kucaklaşmamıştım!" diye yazdı.

Galatasaray tarihine geçen, Fenerbahçe Stadı’nın ortasına bayrak dikme olayının başkahramanı olan Souness, bu hadiseyi de detaylarıyla anlattı.

Sarı-kırmızılı taraftarların bu hareketinden dolayı ’Ulubatlı Souness’ lakabını taktıkları İskoç teknik adam şu ifadeleri kullandı:
15

"Galatasaray’ın başına geçtiğimde Fenerbahçeli bir yönetici, ’Galatasaray bir sakata imza attırarak ne yapıyor?’ demişti. Ağzı laf yapan, gazetelerde resmi sık çıkan biriydi, o yüzden siması gözümün önünden gitmez. Bundan dokuz ay sonra kupa finalinin ilk maçını kazandık. İkinci maçta 1-0 gerideydik. Uzatmanın son dakikasında top Dean Saunders’ın ayağına geldiğinde, statta aşırı düşmanca bir ortam vardı!

Maçın ardından zaferi kutlamak için sahaya daldık. Tellerin üzerinden dev bir Galatasaray bayrağı verdiler. Oyuncular bayrağı dalgalandırmaya başladı. Sıra bana geldiğinde onlar da kupayı almaya orta sahaya gidiyordu. Ben de orta saha çizgisine doğru onları takip ettim. Boşalmakta olan tribünlere baktım. Bahsettiğim Fenerbahçeli yöneticinin orada olduğunu gördüm. Bir an kendimden geçtim, kendi kendime ’Topal kimmiş sana göstereceğim’ dedim. Orta yuvarlağa gittim ve bayrağı oraya diktim."
16

"KURTULDUM DERKEN..."

Fenerbahçe taraftarının bu olaydan hoşlanmadığını fark ettiğini söyleyen Souness, "İçeri sağ salim ulaşmam için başımın üstünde tutulan sandalyelerin refakatinde tünele yöneldim. Tam kurtuldum diye düşünürken, tünelde Fenerbahçeli bir taraftarla karşılaştım. Biraz gürültü-patırtı koptu haliyle... Soyunma odasına gittim ve ’Evet işte bu. Yarın buradan ilk uçakla ayrılacağım. Kesin beni kovacaklar’ diye düşündüm. Ancak Galatasaraylı yöneticiler aşağı geldiklerinde, gözlerinde yaş vardı ve ben bıyıklı adamlarla hayatımda hiç bu kadar çok öpüşüp, kucaklaşmamıştım!" dedi.
17

Sonrasında bir süre evde silahlı korumalar tarafından korunduğuna dikkat çeken Souness: "Bayrağı dikmekteki amacım Fenerbahçe’yi küçük düşürmek değildi. Türkiye’ye geldiğimde bana kaba ve saygısızca davranan bir adama cevap veriyordum. Günümüzde İstanbul’da Galatasaray’ın dükkanlarına giderseniz, bayrak dikerkenki anımın gerçek boyutlu resimlerini görebilirsiniz. Ve G.Saray’ın iç saha maçlarında rakipten birinin aynı şeyi deneyip sahaya bir bayrak dikmesini engellemek için maçın başından saha çevresinin temizlendiğini görürsünüz."

Graeme Souness, Fenerbahçe’nin evinde orta sahaya Galatasaray bayrağı dikerek tarihe geçmişti.
18
"GECE YARISI EKSPRESİ DEĞİL!"

Souness, ülkesindeki insanların kendisine Türkiye hakkında olumlu bir resim çizmeyen "Gece Yarısı Ekspresi"ni hatırlattıklarını ve bu filmdeki gibi olup olmadığını sorduğunu da belirtti.

İskoç teknik adam, "Ben de buna ’kesinlikle öyle değil’ şeklinde yanıt veriyordum. Ki bunu şuna rağmen söylüyordum; ülkeye ilk geldiğimde Adnan Polat ile yaşadığımız bir olay vardı. Galatasaray Asbaşkanı, beni eşimle birlikte yemek yemeye şehre götürüyordu. Sonrasında ev bakmaya da gidecektik ama yoğun bir trafik vardı. O sırada dört-beş araç önümüzde olan bir araba sağa çekti, içinden elinde silahıyla bir adam fırladı, başka bir adamı sokağın ortasında kovalamaya başladı. Neler döndüğünü kim bilebilir ki... Sanırım bir çeşit Türk tarzı bir yol kavgasıydı" diye yazdı.

Fetullahçı terör örgütüne katılan ve hakkında yakalama kararı bulunan eski futbolcu Hakan Şükür’ün düğününde yaşadıklarına da kitapta yer veren Graeme Souness, terör örgütü lideri Fetullah Gülen’in katıldığı gecede davetlilerin hareketlerini anlatırken, insanların gözlerinin yaşardığını ifade etti.
19

TUGAY KERİMOĞLU’NU ÖVE ÖVE BİTİREMEDİ!

Galatasaray’da öğrencisi olan Tugay Kerimoğlu, Graeme Souness’ın kitabında adından en çok övgüyle söz ettiği isimlerden oldu. Blackburn Rovers’ın başına geçtikten sonra futbolcuyu İngiliz ekibine transfer ettiren Souness, "Tugay yaptığmız en iyi transferlerden biri oldu. Mizah anlayışı zengin, İngilizcesi olan birisiydi. Tugay’ın orta sahadaki rolü, o dönem takımın oyun stilinde belirleyiciydi. Müthiş bir tekniği vardı ve süper bir top dağıtıcısıydı. Keşke İngiltere’ye daha genç bir yaşında gelseydi, çok daha iyi bir futbolcu olurdu" dedi.
20
"İSTANBUL’U SEVDİK"

Galatasaray’ın teknik adamlık kariyerinin en güzel zamanlarını geçirdiği durak olduğunu ifade eden Souness, "İstanbul’daki yaşantımdan keyif aldım" dedi. Çocuğunun orada uluslararası bir okula gittiğini de dile getiren İskoç teknik adam, "İstanbul’u sevdik. Bir çok dostluklar kurduk, futbolda da işler yolunda gitti" dedi.

Fanatik

Futbolarena anasayfasından devam...