Gazetelerde Galatasaray Haberleri - Galatasaray Transfer Haberleri (20 Aralık 2017)
FutbolArena - Galatasaray’la ilgili gündemde yer alan tüm haberler FutbolArena’da. Gazetelerde Bugünün Galatasaray Haberleri (20 Aralık Çarşamba GS haberleri) Fanatik, Fotomaç, AMK gibi gazeteler başta olmak üzere diğer gazete haberlerindeki Galatasaray adına yaşanan son gelişmeler derlendi. Fanatik Gazetesi Galatasaray Haberleri, Fotomaç Gazetesi Galatasaray Haberleri, AMK Gazetesi Galatasaray Haberleri, Milliyet Gazetesi Galatasaray Haberleri, Sabah GS Haberleri aramalarında istediğiniz sonuçların hepsini derledik. Bu aramaların hepsini bulabileceğiniz galerimizdeki haberler şu şekilde...
1 Tudor veda etti

Hırvat hoca, tesislerde son kez futbolcularla bir araya geldi, çalışanlara veda etti. Dünkü antrenmana takımın başında Emrah Bayraktar çıktı
Malatyaspor yenilgisi sonrası görevine son verilen teknik direkör İgor Tudor, dün tesislere son kez gitti. Futbolcularla ve tesis çalışanlarıyla vedalaşan Hırvat hoca, burada kısa bir konuşma yaptı. Kulüp personelleriyle tek tek vedalaşan Tudor, daha sonra Florya’dan ayrıldı. Tüm futbolcuların da yer aldığı vedanın ardından sarı- kırmızılılar, Göztepe ile Süper Lig’in 17. haftasında oynanacak maçın hazırlıklarına başladı. Uzun yıllar Galatasaray altyapısında görev yapan Emrah Bayraktar, takımının başında idmana çıktı.
Fotomaç
2 Terim ilk kez konuştu

Herkesin gözünü çevirdiği Fatih Terim kendisine "Hocam Galatasaray’a gidiyor musun?" diye soran yakın dostlarına "Ne arayan var ne de soran" yanıtı verdi.
Galatasaraylı taraftarların çok büyük bir çoğunluğunun yeniden yuvaya dönmesini istediği Fatih Terim sessizliğini koruyor... Fakat tecrübeli teknik adamın kendisine "Hocam Galatasaray’a gidiyor musun?" diye soran yakın dostlarına "Öyle bir durum yok. Beni ne arayan var ne de soran" ifadesini kullandığı öğrenildi.
3

ALTERNATİF OLMAZ
Yine alınan bilgilere göre eğer Başkan Dursun Özbek ilk olarak bir yabancı teknik adamla görüşüp teklif yaparsa Fatih Terim için Galatasaray defteri kapanacak. Başarılı hocanın asla başka bir ismin alternatifi olmayı kabul etmeyeceği ve bu nedenle yaşanacak gelişmeleri çok yakından takip ettiği belirtiliyor.
Yine alınan bilgilere göre eğer Başkan Dursun Özbek ilk olarak bir yabancı teknik adamla görüşüp teklif yaparsa Fatih Terim için Galatasaray defteri kapanacak. Başarılı hocanın asla başka bir ismin alternatifi olmayı kabul etmeyeceği ve bu nedenle yaşanacak gelişmeleri çok yakından takip ettiği belirtiliyor.
4

GALATASARAY’I BEKLİYOR
Bosna Hersek Futbol Federasyonu’ndan teklif alan fakat ekonomik koşullarda anlaşma sağlayamayan Fatih Terim’in yine yurt dışından talipleri olduğu fakat Galatasaray’ı beklediği ifade ediliyor. Eğer Dursun Özbek’ten herhangi bir teklif gelmezse, Terim de diğer alternatifleri değerlendirecek ve kariyerinde yeni sayfa açacak.
Takvim
5 Preud’homme iddiası

Fatih Terim, Bilic, Koeman ve Blanc’tan sonra Galatasaray için yeni bir teknik adam daha ortaya atıldı. Sarı-kırmızılıların adaylar arasına Michel Preud’homme’yi de aldığı iddia edildi. 4 yıl çalıştırdığı Club Brugge ile geçtiğimiz sezonun ardından yollarını ayıran 58 yaşındaki teknik adamla da temas kurulduğu ileri sürüldü.
Fotomaç
6 Ümit Özat, G.Saray’dan o ismi istedi

Gençlerbirliği, Galatasaray’ın genç oyuncusu Ahmet Çalık’a talip oldu.
Tarihinin en kötü dönemlerinden birini rahmetli başkan İlhan Cavcav’ın adının verildiği sezonda Gençlerbirliği devre arası için şimdiden çalışmalara başladı.
Kırmızı- Siyahlılar’ın gündeminde ise geçen sezonun devre arasında Galatasaray’a satılan Ahmet Çalık var.
Teknik direktör Ümit Özat’ın, genç oyuncunun kiralık olarak kadroya katılmasını istediği belirtildi. Yönetimin birkaç güne kadar girişimlere başlayacağı ifade edildi.
Ahmet bu sezon Galatasaray formasıyla ligde 3 maça çıkabildi.
Fotomaç
7 Aklı yabancıya kaydı!

Başkan Özbek yakın çevresinin "Camianın yarısı Terim’e karşı. Huzursuzluk çıkabilir" ikazları sonrasında rotasını yabancı teknik adamlara çevirdi. Hemen Blanc’ın menajeriyle temasa geçilirken, Özbek’in büyük hayranlık duyduğu Le Guen’e Bursa’dan ayrılması durumunda resmi teklif yapılacak.
Tudor’la yolların ayrılmasından sonra Galatasaray yeni teknik adamını arıyor... Başkan Dursun Özbek seçim kararı alsa da birçok isimle görüşmelere başlanmış durumda. Önceki günkü yönetim toplantısında Fatih Terim ismini gündeme getiren Özbek’in sürpriz bir şekilde rotayı yabancı hocalara çevirdiği öğrenildi.
Özbek’in bu kararında, yakın çevresinde yer alan ve sözüne çok güvendiği birkaç ismin "Camianın yarısı Fatih Terim’i istiyorsa yarısı da Terim’e karşı. Huzursuzluk çıkabilir" uyarısının büyük rol oynadığı belirlendi.
8

TULUN, KOEMAN’LA GÖRÜŞÜYOR
Bu gelişme sonrası Fransız teknik adam Laurent Blanc’ın menajeriyle temasa geçilip resmi görüşmelere başlandı. Eski yönetici Bülent Tulun’un ise Hollandalı Ronald Koeman’la görüştüğü iddia edildi.
9

PAUL LE GUEN DE LİSTEYE GİRDİ
Özbek’in Bursaspor’u çalıştıran Paul Le Guen’e çok büyük hayranlık duyduğu ve Fransız hocanın da listede yer aldığı öğrenildi. Fakat Le Guen, Bursaspor’dan ayrılması durumunda resmi teklif yapılacak.
10

TUCHEL, BAYERN’İN GÜNDEMİNDE
Sezon başında Dortmund’tan ayrılan Thomas Tuchel de adaylar arasında. Alman hocanın ismi, yeni sezon için Bayern Münih’le anılıyor. Hedef, yeni teknik adamı devre arası kampına yetiştirmek.
11

’DEVRE ARASI KABUL ETMEM’ DEDİ AMA...
Dünyaca ünlü teknik adam Laurent Blanc önceki gün Fransız basınına, "Devre arasında gelen teklifleri kabul etmem" diye konuşmuştu. Fakat Dursun Özbek, tecrübeli hocayı listenin ilk sırasına aldı.
Takvim
Dünyaca ünlü teknik adam Laurent Blanc önceki gün Fransız basınına, "Devre arasında gelen teklifleri kabul etmem" diye konuşmuştu. Fakat Dursun Özbek, tecrübeli hocayı listenin ilk sırasına aldı.
Takvim
12Ünal Aysal’dan flaş hamle!

Özbek, "3 yıl için yeniden seçilmek istiyorum" diyerek adaylığını resmen açıklarken sarı-kırmızılı kulisler de hareketlenmeye başladı.
Galatasaray’da sandıklar yeniden ortaya çıktı. Dursun Özbek’in, "Saldırı altındayız" diyerek olağanüstü kongreye gitme kararı almasının ardından seçim rüzgarları iyiden iyice esmeye başladı. Sarı-kırmızılı kulüp, 13/20 Ocak’ta başkanını seçecek ve başkan adaylarının önünde sadece 9 gün kaldı. 29 Aralık’a kadar listelerini teslim etmeleri gerekiyor. Özbek dün "3 yıl için göreve talibim" diyerek adaylık sürecini resmen başlatırken muhalefet de başkan adayı çıkarmak için kolları sıvadı.
13

ÖZTÜRK SESSİZ
Genel Kurul üyeleri ocak ayında yapılacak seçimde Dursun Özbek’e karşı Hakan Üstünberk ve Yiğit Şardan’a aday olmaları konusunda teklif götürdü. Ancak ikili zamanın kısıtlı olması ve yoğun iş programları nedeni ile bu teklifi geri çevirdi. Ardından gözler daha önce adaylık için sıcak mesajlar veren Ünal Aysal ve Adnan Öztürk’e çevrildi. Öztürk çevresinde sessizlik hakim... Ancak taraftarların gönlünde ayrı bir yeri bulunan Aysal’dan olumlu bir mesaj geldi. Özbek karşısında en güçlü aday olarak görülen Ünal Aysal’a da teklif giderken, eski başkanın, "Düşüneceğim" dediği öğrenildi.
Genel Kurul üyeleri ocak ayında yapılacak seçimde Dursun Özbek’e karşı Hakan Üstünberk ve Yiğit Şardan’a aday olmaları konusunda teklif götürdü. Ancak ikili zamanın kısıtlı olması ve yoğun iş programları nedeni ile bu teklifi geri çevirdi. Ardından gözler daha önce adaylık için sıcak mesajlar veren Ünal Aysal ve Adnan Öztürk’e çevrildi. Öztürk çevresinde sessizlik hakim... Ancak taraftarların gönlünde ayrı bir yeri bulunan Aysal’dan olumlu bir mesaj geldi. Özbek karşısında en güçlü aday olarak görülen Ünal Aysal’a da teklif giderken, eski başkanın, "Düşüneceğim" dediği öğrenildi.
14

ALBAYRAK BEKLEMEDE
Galatasaray’ın seçimlerinin sürpriz adayı ise bugünlerde adı teknik direktörlük için geçen Fatih Terim... Gönlünde başkanlık yattığı bilinen Terim’in destek olması halinde seçime girmeyi ciddi ciddi düşündüğü ifade ediliyor. Öte yandan başarılı hocanın aday olmaması halinde Abdurrahim Albayrak veya Burak Elmas’ın yarışa dahil olabileceği yorumları da yapılıyor.
Fotomaç
15Görevden kaçmayın

Dursun Özbek, gönlündeki hocayı isim vermeden böyle işaret etti: Fatih Terim, G.Saray’a muhteşem hizmetler vermiştir. Elbette ki Galatasaray’a hizmet aşamasına gelindiği zaman yönetim kurulu tüm değerlendirmeleri yapmak zorundadır
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, olağanüstü genel kurul kararının alınmasının ardından dün düzenlediği basın toplantısında birbirinden çarpıcı açıklamalar yaptı. İşte Özbek’in öne çıkan sözleri: "Yönetim olarak seçimli genel kurul yapılmasına ihtiyaç hissetiğimiz için bu seçimi yapıyoruz. Galatasaray Başkanı ve yönetimini yıpratmak isteyenler, kulübe vurmaya başladı. Galatasaray bunu hak etmiyor. Hiç kimse sadece başkanı ve yönetimi yıpratmak amacıyla Galatasaray’a zarar veremez. Kimse Galatasaray’ın kılına zarar veremez."
16

DAHA GÜÇLÜ OLACAĞIZ
"Bugün olduğu gibi mayısta da şampiyonluğun en önemli adaylarından biriyiz. Mayıs 2018 Galatasaray için çok kritik bir tarihtir. Artık kenetlenme zamanı. 20 Ocak’ta kim seçilirse seçilsin, geriye kalan Galatasaraylıların görevi; seçilen başkanın etrafında birleşmek. 2018 yürüyüşünde başkanın yanında olacağız. 2018’e daha güçlü bir yönetim ve daha güçlü bir camia ile girmeliyiz.
17

HERKESE KAPIMIZ AÇIK
"2.5 seneden beri olduğu gibi yönetim görevinin başındadır. Galatasaray için en iyisini yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bu seçim, şampiyonluk yarışını asla etkilemeyecektir. Yeni yönetim için şu ana kadar kimse ile görüşmedim. Yürüşümüze katılacak kim varsa herkesle görüşeceğim. Burada önemli olan Galatasaray’a hizmet etme arzusunda kim varsa onlarla görüşeceğim. Herkese kapım açık. Huzur içinde mayıs 2018’e gitmemiz gerekiyor. Hizmetten kaçmamamız gerekiyor. Lütfen göreve davet edilen kişiler bundan kaçmasın."
18

FATİH’İ YIPRATMAYIN
"Fatih Terim benim çok sevdiğim, Galatasaray’a müthiş hizmetler vermiş bir Galatasaraylı. 1-2 aydan beri Fatih Terim etrafında devamlı bir tartışma dönüyor. Bunun Fatih’e zarar verdiğini düşünüyorum. Galatasaray’ın sembolleşmiş bir ismini neden biz yıpratıyoruz. Biz bütün bunları değerlendirip seçim yapmak durumundayız. Bu isimlerin yıpratılmamasını istiyoruz. Bırakın yönetim kurulu bunu değerlendirip kararını versin."
"Fatih Terim benim çok sevdiğim, Galatasaray’a müthiş hizmetler vermiş bir Galatasaraylı. 1-2 aydan beri Fatih Terim etrafında devamlı bir tartışma dönüyor. Bunun Fatih’e zarar verdiğini düşünüyorum. Galatasaray’ın sembolleşmiş bir ismini neden biz yıpratıyoruz. Biz bütün bunları değerlendirip seçim yapmak durumundayız. Bu isimlerin yıpratılmamasını istiyoruz. Bırakın yönetim kurulu bunu değerlendirip kararını versin."
19

TEK TEK ANLATAYIM
"3 aylık değil 3 yıllık dönem için seçim yapmak doğru. Yönetimlerde süreklilik esastır. Bundan sonra daha kolay yönetilecek bir G.Saray bırakmak istiyoruz. Seçime herkes eşit şartlarda giriyor. Adaylar, G.Saray ile ilgili ne bilmek istiyorsanız, gelin evraklarıyla beraber tek tek anlatayım. Bilin ona göre seçime girin, ona göre projelerinizi yapın. 24 saat kulüpteyim, gelsinler tek tek anlatıyım. Seçim dönemi çekişmelerinin son bulması için seçime gidiyoruz."
Fotomaç
"3 aylık değil 3 yıllık dönem için seçim yapmak doğru. Yönetimlerde süreklilik esastır. Bundan sonra daha kolay yönetilecek bir G.Saray bırakmak istiyoruz. Seçime herkes eşit şartlarda giriyor. Adaylar, G.Saray ile ilgili ne bilmek istiyorsanız, gelin evraklarıyla beraber tek tek anlatayım. Bilin ona göre seçime girin, ona göre projelerinizi yapın. 24 saat kulüpteyim, gelsinler tek tek anlatıyım. Seçim dönemi çekişmelerinin son bulması için seçime gidiyoruz."
Fotomaç