Gazetelerde Galatasaray Haberleri - Galatasaray Transfer Haberleri (15 Mart 2017)

Futbol Arena - Galatasaray’da yaşanan son gelişmelerle ilgili gazetelerdeki haberleri tarayarak sizler için bir araya getirdik.  Fanatik, Fotomaç, Sabah, AMK Galatasaray Haberleri - Bugünün Galatasaray Haberleri (15 Mart Çarşamba GS haberleri) Bugünün Galatasaray  Haberleri arasında Fanatik, Fotomaç, AMK gazeteleri başta olmak üzere diğer gazete haberlerinde neler var? Fanatik Gazetesi Galatasaray Haberleri, AMK Gazetesi Galatasaray Haberleri ve Fotomaç Gazetesi Galatasaray Haberleri, Sabah GS Haberleri aramalarında istediğiniz sonuçların hepsini derledik. GS haberleri, Habertürk GS Haberleri, Hürriyet Galatasaray haberleri, Milliyet Galatasaray haberleri gibi aramalarda istediğiniz tüm haberleri tek yerde topluca okuyabilirsiniz.

1 Frikiklerin efendisi!
Frikiklerin efendisi!
Cimbom’un kaptanı yay civarında topun başına geçtiği zaman kalecileri endişe sarıyor. Çünkü Selçuk topu genelde ’örümcek ağlarına’ vuruyor.

Galatasaray’da Selçuk İnan iki haftadır takımını ipten alıyor. Antalya deplasmanında 90+5’te kazanılan serbest vuruşta meşin yuvarlağı Eren Derdiyok’un kafasıyla buluşturup asist yapan 32 yaşındaki yıldız, G.Birliği’ne karşı ise işi kendi gördü. 90. dakikadaki frikikte ligin üst düzey kalecilerinden Hopf’u avlamayı bildi. Topa açılı şekilde yatarak vuran ve falso veren Selçuk genelde barajdaki ikinci adamın üzerinden meşin yuvarlağı geçiriyor. En önemli özelliği ise vuruş hızını iyi ayarlaması. Top ya direkt 90’a takılıyor ya da barajı geçince çabuk düşüp kaleciyi etkisiz bırakıyor.
2
UNUTULMAZ GOLLER

Selçuk’un kariyerinde birçok önemli frikik golü var. Bunların arasında en akılda kalanlar Fenerbahçe’ye attığı 2 frikik golüyle, Türkiye’yi 2016 Avrupa Şampiyonası’na götüren İzlanda karşılaşmasındaki müthiş vuruşu.

TERİM: 100 KERE VUR

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Galatasaray’da görev yaptığı dönemde Selçuk İnan’ın temiz vuruşlarından faydalanmak için onu ekstra çalıştırıyordu. İmparator, idmanların ardından Selçuk’a "100 frikik at ondan sonra soyunma odasına gel" talimatı veriyordu. Selçuk da cansız maketleri baraj yaparak yedek ya da alt yapı kalecilerini şut bombardımanına tutuyordu. Yeteneğine çalışmayı da ekleyince durdurulmaz oldu. Terim, Selçuk frikik kullanırken "Penaltı atıyoruz" diyordu.

Fotomaç
3 Galatasaray, tam 6 ay sonra PFDK’ya sevk edildi!
Galatasaray, tam 6 ay sonra PFDK’ya sevk edildi!
Galatasaray, 3 Eylül 2016 tarihinde Boluspor’la oynadığı hazırlık maçı nedeniyle tam 6 ay sonra Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği tarafından PFDK’ya sevk edildi.

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamada, Galataaray ve Boluspor’un Özel Müsabaka ve Turnuva Talimatlarına uymadığı gerekçe gösterildi ve PFDK’ya sevkine karar verildiği duyuruldu.

Müsabakanın üzerinden 6 ay sonra bu sevkin yapılması ise kafaları karıştırdı.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz haftalarda Beşiktaş da Sancaktepe ile hazırlık karşılaşması oynamış ve sonucunda PFDK’ya sevk edilip para cezasına çarptırılmıştı.

Fanatik
4 Nabız yokladı
Nabız yokladı
Menajer Albers’ın Wesley Sneijder’in sözleşmesini yenilemek için yönetim ile görüştüğü ifade edildi. Albers’ın son 1 yıla giren sözleşmeyi uzatmak istediği ve bu konuda yönetimin fikrini aldığı ifade edildi. Sarı- kırmızılıların, sezon sonunda kararını bildireceği öğrenildi.

Fotomaç
5 Otobüse hiç binmedi ki!
Otobüse hiç binmedi ki!


Luis Cavanda’nın G.Birliği maçı öncesinde teknik direktör Igor Tudor tarafından takım otobüsünden indirildiği iddia edilmişti. Ancak sarı-kırmızılı idareciler "Otobüse sadece maç kadrosundaki futbolcular biniyor. Kısaca Cavanda o otobüse hiç binmedi" dedi.

Fotomaç
6 Igor Tudor: Beynin emrettiklerini bacaklar uygulayamıyor
Igor Tudor: Beynin emrettiklerini bacaklar uygulayamıyor
Galatasaray teknik direktörü Igor Tudor, kulüpteki günlerini ve takımın durumunu Süper Lig’in yayıncı kuruluşu Beinsports’a değerlendirdi. Riekerink döneminden farklı bir idman programı uyguladığını kabul eden Tudor, "Benim için isteyen, çalışan ve tabii ki koşan oyuncu önemlidir. Şu anda oyuncularım benim mantalitemi anladı ama ayakları henüz beyinlerinin emrettiklerini uygulayamıyor"şeklinde konuştu.

Hırvat teknik adamın açıklamaları şu şekilde:

"Karabük’te küme düşmeme mücadelesi daha stresli"

Karabükspor’la Galatasaray’daki duygularım arasında çok fazla fark yok. Real Madrid teknik direktörü olsanız da baskı vadır, motivasyon vardır ancak bu her kulüpte mevcut olan bir durum. Ama küme düşmeme mücadelesi yapan bir takımda bazı duygular daha yoğun yaşanabilir.
7
"Gençlerbirliği maçını kazanmayı hak ettik"

Gençlerbirliği maçında yaşananları ben bir geri dönüş olarak görmüyorum. İlk ayrı iyi oynadık ama ikinci yarıda kötüydük. Selçuk, Sneijder gibi çok kaliteli oyuncularımız var Selçuk’un attığı golle kazandık. Futbol bu tür farkların ortaya çıktığı bir oyun. Ancak şunu söylemeliyim ki, biz maçı kazanmayı hak ettik. Maçları kazanınca daha sakin çalışıyorsunuz. Kaybedince daha stresli oluyorsunuz.

"Galatasaray’a karşı rakipler daha zorlayıcı olur"

Galatasaray ve Karabükspor’daki maçlar çok farklıydı. Bir takım Galatasaray’la oynuyorken o maçta her şeyini verebilir. Trabzonspor maçı tabii ki bizim için hiç kolay olmayacak ama biz elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Ben takımıma da bunu söylüyorum. "Skoru düşünmeyin, çıkın ve oyununuzu oynayın" tavsiyelerinde bulunuyorum. Trabzonspor büyük bir takım, yetenekli ve kaliteli oyuncuları var.
8
"Takımda iyi şeyler gördüm"

Ben buraya 3 hafta önce geldim. Analiz yapıyorum, bazı detayları yeni yeni görüyorum. Bu yüzden Trabzonspor’dan çok kendi takımıma odaklanıyorum. Burada olduğum 3 hafta boyunca iyi şeyler gördüğümü söyleyebilirim.

"Bacaklar henüz beynin komutlarını uygulayamıyor"

Artık Galatasaray’da daha sıkı savunma yapmaya çalışıyoruz. Antalya ve Gençlerbirliği maçında ilk yarılarda çok ilginç şeyler gördüm. Savunma yapma isteği, pres yapma isteği gördüm. Bunlar iyi şeyler. Oyuncuların yüzde yüz olarak benim dediklerimi uygulayabilmeleri için fiziksel olarak çok iyi olmaları lazım. Belki kafada hazırlar ama bacakları henüz onları takip etmiyor. İyi idman yapan oyuncularım var. Bu mantaliteyi onlar da kabul ettiler.
9
"Futbolcu idman maçlarını bile kazanmayı isteyecek"

Dışarıdan nasıl göründüğümü bilemem. Ben çalışmaya ve idmana inanırım. İdman maçlarında bile kazanmayı isterim. Belki de bu 8 yıl Juventus idmanlarında olmamdan dolayı bu şekilde. Çünkü biz Zidane’la antrenman yaparken hep bu şekilde düşünürdük. Bütün hafta zorlu idmanlar yapmazsanız, pazar akşamı nasıl maça çıkacaksınız? Siz robot değilsiniz ki! Bu mümkün değil. İdmanlardaki her maçı, küçük oyunları bile kazanmak istemelisiniz. Artık Bruma, Yasin, Sneijder daha çok savunma yapmayı istiyor. Bu güzel.

"Taktik çok fazla önemli değil"

Fizik kondisyon olarak istediğimiz noktaya gelirsek çok daha yukarılara çıkacağız. Buna inanıyorum. 4-4-2’yle harika oynayan ve bu taktiği kötü oynayan takımlar var. 3-5-2 için de aynısı geçerli. Bu tamamen sahip olduğunuz oyuncularla alakalı. Taktik çok fazla önemli değil. Önemli olan ne zaman aps yapacağınız, kafa yapınız, mantaliteniz.
10
Sistemin çok büyük fark yarattığını düşünmüyorum. Roma, Atalanta 3’lü oynuyor. İnsanlar bunu konuşmayı seviyorlar ama bana inanın sistem bu kadar önemli değil.

"10 numara da sadece bir oyuncudur"

10 numara da bir sayıdır. 10 numara merkezde oynayan bir oyuncudur. Önemli olan kaliteli oyunculara sahip olmak. Kaliteli oyuncular her sisteme kısa sürede adapte olurlar. Bu felsefede oyuncuların performansları daha çabuk ön plana çıkarlar.

"Ben geldim diye sakatlıklar ortaya çıkmadı"

Sakatlıkların neden meydana geldiği cevaplanması zor bir soru. Herkes şimdi ’Tudor geldi. Çok sert idmanlar yaptırıyor ve sakatlıklar oluyor’ diyor. Böyle bir şey yok. Şu an ben normalde yaptırdığım idmanların yüzde 16’sını yaptırıyorum. Çabuk adapte olamayabilirler. Yavaş yavaş gerçekleşecek şeyler bunlar. Ben bizden önce takımın nasıl idman yağtığını da biliyorum.
11
Podolski ve Yasin hem sürekli ileri gidip geri geliyorlar. Antalyaspor maçından sonra sert idman prpgramları koymadım. Yumuşak idman yapmamıza rağmen sakatlıklar oluştu. Çünkü maç içinde normalden fazla efor sarfettiler.

4 savunmacımız sakat. Belki de Trabzonspor maçında ben oynamalıyım bilemiyorum. Benim, 10 kişiyle savunma yapma felsefem yok. ’3’ünüz ileride kalın, geri kalanlar savunma yapsın’ diyemem.

"Benim için önemli olan koşmak"

Her antrenörün bir felsefesi vardır. Benim felsefem çok fazla koşmayı barındırıyor. Hep koşarsınız ama yoğun koşmak zorundasınız. 115-120 kilometre koşabilirsiniz, bunlar güzel ama kaç depar attığınız önemli. Topu kaybettiğimizde hemen kazanmalıyız.

"Pas değil, koşu..."

Bazı şeyleri değiştirmek kolay değil. Son 7 ayda oyuncular hep pas odaklı bir futbol oynamaya çalışıyorlardı. Şimdi bunu değiştirmeye çalışıyoruz. Diğer pas felsefesinin kötü olduğunu söylemiyorum. Yanlış anlaşılmasın ancak ben topsuz alanda koşunun da çok önemli olduğunu düşünüyorum.
12
"Oyunculara mesafe koymak lazım"

Oyunculara yakın olmak önemli ama mesafe de koymanız lazım. Sizin patron olduğunuzu hissettirmeniz, bir şeyler bildiğinizi göstermeniz lazım. Kazandıkça oyuncular da size saygı duyar. İletişim bunun en önemli parçası...

"Puan tablosunu düşünmüyorum"

Ben puan tablosunu çok fazla düşünmek istemiyorum. Maç maç bakmamız lazım. Galatasaray her maçı kazanmak zorudnadır. Biz de cumartesi akşamı sahaya çıkıp en iyi oyunumuzu oynayacağız.

"Burada yıllarca kalmak istiyorum"

Bana inanın ben Galatasaray’da yıllarca kalmak istiyorum. Burası çok büyük bir kulüp. İyi sonuçlar almak ve taraftarı mutlu etmek istiyorum. Geleceği çok fazla düşünmüyorum. Şu ana konsantre oluyorum. Geleceği düşünerek kendimi baskı altına sokamam. Gazeteleri bile okumuyorum. Kardeşim bana haberleri getiriyor ama ben ’Bana söyleme, bana haberleri getirme’ diyorum.

Fanatik
13 Sigthorsson bırakıyor.
Sigthorsson bırakıyor.
Sezon başında G.Saray’a gelip devre arası gönderilen Kolbeinn Sigthorsson futboldan kopuyor. Nantes’a dönen İzlandalı forvet kayıp. Futbolu bırakacağı konuşuluyor..

Fotomaç
14 Başkan Dursun Özbek GSYİAD organizasyonuna katıldı!
Başkan Dursun Özbek GSYİAD organizasyonuna katıldı!
Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, 1905 Galatasaraylı Yönetici ve İşadamları Derneği (GSYİAD) tarafından düzenlenen kahvaltı organizasyonuna katıldı.

1905 GSYİAD Dernek Lokali’nde gerçekleşen organizasyonda Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek ile birlikte Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi İsmail Sarıkaya, 1905 Galatasaraylı Yönetici ve İşadamları Derneği Başkanı Metin Öztürk, Prof. Dr. Emre Alkin, Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri ve davetliler yer aldı.

Prof Dr. Emre Alkin, sporu ve hayatı 21. yüzyıla göre tasarlama üzerine yapmış olduğu konuşmanınardından, davetlilere kitabını imzaladı. Davetlilerle görüş alışverişinde bulunan Başkan Dursun Özbek, daha sonra davetlilerle beraber 1905 GSYİAD Başkanı Metin Öztürk’ün doğum gününü kutladı.

Fanatik
15 Galatasaray’a yılın piyangosu! Bruma ve Ronaldo...
Galatasaray’a yılın piyangosu! Bruma ve Ronaldo...
Aslan’ın Portekizli yıldızı Bruma için Galatasaray’a ’davet faksı’ geldi. Portekiz Futbol Federasyonu, genç yıldızı A Milli Takım kadrosuna davet edecekleri bilgisini aktardı.

Galatasaray’da son dakika gelişmesi... Portekiz Futbol Federasyonu, Galatasaray’a geçtiği ’davet faksı’nda Armindo Bruma’nın A Milli Takım kadrosu için davet alabileceğini aktardı. Prosedür gereği milli takım kadroları resmen açıklanmadan önce kulüplere bilgi faksı gönderilmesi gerekiyor. Portekiz Federasyonu’nun da prosedüre uygun olarak bilgilendirme yaptığı bildiriliyor.

Bu şartlarda Portekiz Milli Takımı’nın cuma günü açıklanması beklenen kadrosunda Bruma’nın da yer almasına kesin gözüyle bakılıyor.
16
İlk kez A Milli olacak olan Bruma, Cristiano Ronaldo, Quaresma ve Nani gibi yıldızlarla birlikte oynama şansına sahip olacak.

Piyasası yükselecek

Bruma’nın milli takımdan davet alması Galatasaray’ı cephesini hayli sevindirdi. Yıldız futbolcunun Portekiz Milli Takımı formasıyla vitrine çıkacak olması piyasa değerini yükselteceği olası bir satış halinde Cim Bom’un kasasına yüklü bir miktar girmesini sağlayacak. Bruma’nın Galatasaray ile Haziran 2018’e kadar sözleşmesi bulunuyor.

Dünya Kupası Avrupa Elemeleri B Grubu’nda 25 Mart’ta Macaristan ile karşılaşacak olan Portekiz, grupta lider İsviçre’nin ardından ikinci sırada yer alıyor.

Fanatik
17 Galatasaray’da Podolski ve Ahmet Çalık takımdan ayrı çalıştı
Galatasaray’da Podolski ve Ahmet Çalık takımdan ayrı çalıştı
Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’in 25’inci haftasında Trabzonspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarına bugün yaptığı çift antrenmanla devam etti. Ahmet Çalık, Lukas Podolski ve Lionel Carole, kendileri için hazırlanan özel program dahilinde çalıştı.

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’in 25’inci haftasında Trabzonspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarına bugün yaptığı çift antrenmanla devam etti. Florya Metin Oktay Tesisleri’nde sabah saat 11.00’de bir araya gelerek günün ilk çalışmasını salonda gerçekleştiren sarı-kırmızılı oyuncular akşam saatlerinde ise ikinci antrenmanı yaptı.

Jupp Derwall Antrenman Sahası’nda teknik direktör Igor Tudor yönetimindeki antrenman, ısınma hareketleri ve sekize üç top kapma, pas çalışmasıyla başladı.
18
Daha sonra aerobic koşu yapan sarı-kırmızılı ekip, ardından topa sahip olma çalışması gerçekleştirdi. Ana bölümde ise çift kale maç yapıldı.

Eren Derdiyok, Aurelien Chedjou ve Hakan Balta, günü tedaviyle tamamladı. Ahmet Çalık, Lukas Podolski ve Lionel Carole, kendileri için hazırlanan özel program dahilinde çalıştı. Semih Kaya ise tedavisinin ardından salonda ve sahada fizyoterapistler eşliğinde çalıştı.

Galatasaray, Trabzonspor karşılaşmasının hazırlıklarını yarın akşam saat 17.00’de Florya Metin Oktay Tesisleri’nde gerçekleştireceği antrenmanla sürdürecek.

Fanatik
19 Faruk Süren: Hayali röportaj vermedim
Faruk Süren: Hayali röportaj vermedim
Galatasaray’ın efsane Başkanı Faruk Süren bugün internette dolaşan sözlerinin yer aldığı röportajın gerçek olmadığını ifade etti.

Galatasaray’ın efsane Başkanı Faruk Süren bugün kendisiyle yapılan bir röportajın internet sayfalarında yayılması üzerine bir açıklama yaptı ve kendisinin röportaj vermediğini belirtti.

Faruk Süren röportajın hayali olduğunu bildirip şu açıklamayı yaptı: "Roportaj verdiğimi bildiren Osman Tanburacı kendi yazdığı kitabının tanıtımı için ziyaretime geldi ve kitabını hediye etti. Bu süre içerisinde bir kahve içimi ve 15 dakika ayak üstü sohbetimiz oldu. Röportaj söz konusu değildi. Bugün yazılanların hepsi O’nun algılayıp, ürettiği ve kendi ifade ettiklerini, Benim söylediğim gibi yansıtarak röportaj şeklinde kamuoyuna duyurmuş. Benim kimse ile özel bir röportajım ve Galatasaray ile ilgili özel konularda açıklamam olmamıştır."

DHA
20 Galatasaray’da şok sakatlık... Eren Derdiyok, Trabzonspor maçında yok!
Galatasaray’da şok sakatlık... Eren Derdiyok, Trabzonspor maçında yok!
Galatasaray’ın yıldız golcüsü Eren Derdiyok, cumartesi akşamı deplasmandaki Trabzonspor maçında forma giyemeyecek.

Galatasaray’ın yıldızı Trabzonspor maçında oynamayacak. Florya’daki bozuk zeminin mağduru olan Eren Derdiyok’un, Cumartesi günkü kritik 90 dakikada forma giymemesi kesinleşti.
Cuma günü yapılan antrenmanda Florya Metin Oktay Tesisleri’nin zemininde oluşan çukura ters basması sonucunda adalesinden sakatlanan Eren Derdiyok, milli takım arasından sonra G.Saray formasına kavuşacak.
21
ARAYI BEKLİYOR

Geçtiğimiz hafta Cuma günü yaşadığı sakatlık nedeniyle Gençlerbirliği maçında forma giyemeyen Eren Derdiyok, Trabzonspor karşısında da takımdaki yerini alamayacak.

Bu durum Sağlık Kurulu tarafından Teknik Direktör Igor Tudor’a da rapor edildi. Eren Derdiyok, önümüzdeki hafta lige verilecek olan arayı tedavi ile geçirip Galatasaray’ın, Adanaspor ile oynayacağı lig maçında formasına kavuşacak.

Hürriyet

Futbolarena anasayfasından devam...