Gazetelerde Galatasaray Haberleri - Galatasaray Transfer Haberleri (30 Nisan 2017)

FutbolArena - Galatasaray’da yaşanan son gelişmelerle ilgili gazetelerdeki haberleri tarayarak sizler için bir araya getirdik.  Fanatik, Fotomaç, Sabah, AMK Galatasaray Haberleri - Bugünün Galatasaray Haberleri (30 Nisan Pazar GS haberleri) Bugünün Galatasaray  Haberleri arasında Fanatik, Fotomaç, AMK gazeteleri başta olmak üzere diğer gazete haberlerinde neler var? Fanatik Gazetesi Galatasaray Haberleri, AMK Gazetesi Galatasaray Haberleri ve Fotomaç Gazetesi Galatasaray Haberleri, Sabah GS Haberleri aramalarında istediğiniz sonuçların hepsini derledik. GS haberleri, Habertürk GS Haberleri, Hürriyet Galatasaray haberleri, Milliyet Galatasaray haberleri gibi aramalarda istediğiniz tüm haberleri tek yerde topluca okuyabilirsiniz...

1 17 Mayıs’a özel maç
17 Mayıs’a özel maç
BM Kalkınma Programı’ndan (UNDP) yapılan yazılı açıklamada, THY desteğiyle UNDP ve Galatasaray’ın ev sahipliğinde, ilk defa dünyada yoksulluğu sona erdirmek için "Goals- 4Goals" futbol maçı düzenleneceği duyuruldu. Karşılaşmanın, Galatasaray’ın 2000 yılında UEFA Kupası’nı kazandığı güne denk gelen tarihte yapılacağının belirtildiği açıklamada, sarı-kırmızılı eski futbolcuların yer alacağı takımın maça Fatih Terim teknik direktörlüğünde çıkacağı ifade edildi.

Fotomaç
2 Bruma 15 milyon euro
Bruma 15 milyon euro
Adı Tottenham ile anılan Bruma için sıcak gelişmeler yaşanıyor. Futbol direktörü Cenk Ergün’ün İngiliz ekibi ile Londra’da masaya oturduğu ve 22 yaşındaki Portekizli sol kanat için 15 milyon euro istediklerini iletti. İlk görüşme olumlu geçtiği, tarafların yeniden bir araya gelecekleri bildiriliyor.

Fotomaç
3 Eren ayrılıyor
Eren ayrılıyor
Alacakları zamanında ödenmediği için kulübe protesto çeken Eren Derdiyok’tan sürpriz bir hamle daha geldi. İsviçre pasaportlu oyuncu G.Saray’dan kendisinin satış listesine konulmasını istedi. Menajeri Serkan Okta da Mehmet Özbek’le görüşerek rakam istedi. Özbek 4 milyon euro’luk rakam belirlerken, Okta ise 1.5-2 milyon euro getirebileceğini iletti.

Fotomaç
4 Formalar elde kaldı
Formalar elde kaldı
Fenerbahçe derbisinde bile tribünlere gitmeyen G.Saray taraftarının takıma ne kadar küstüğünü ortaya çıkaran bir rakam daha gündeme yansıdı. 2015 yılında forma satışından 7 milyon TL kâr edilmişti. Fakat 2016 yılında ilgi düşünce sarı-kırmızılı ekip, 10 milyon TL’lik zarar yazdı ve bir kalem de daha fire verdi.

Fotomaç
5 Selçuk İnan’dan Elmander’e övgü dolu sözler
Selçuk İnan’dan Elmander’e övgü dolu sözler
Galatasaray’ın kaptanı Selçuk İnan verdiği röportajda, bir dönem sarı-kırmızılı formayı giyen İsveçli golcü Johan Elmander için "Çok düzgün bir insandı. Çok önemli bir profesyoneldi ve inanılmaz bir takım oyuncusuydu" ifadelerini kullandı.

Galatasaray’da kaptan Selçuk İnan eski takım arkadaşı Johan Elmander hakkında övgüyle söz etti.

6
NTV Spor’a konuşan milli futbolcu, taraftarın da en sevdiği isimlerin başında gelen İsveçli golcü hakkında şu ifadeleri kullandı: "Onu o kadar çok seviyordum ki saha içinde de dışında da onun için her şeyi yapabilirdim çünkü o bir futbolcu arkadaşına ve insana bunu hissettiriyordu. O da sizin için aynı şeyi yapardı. Çok düzgün bir insandı. Çok önemli bir profesyoneldi ve inanılmaz bir takım oyuncusuydu.

Zaten yetenekli bir oyuncuydu. Biz çok önemli hizmetler verdi. Sahanın içinde en iyi anlaştığım en iyi oyunculardan biri olabilirdi. Çünkü varını yoğunu sizin için verebilirdi. Siz yorulduğunuz anda bile yanınıza gelip ’Sen biraz dinlen ben senin yerine koşarım’ diyebilecek bir adamdı. Tabii her zaman söylediğim gibi yetenek çok önemlidir ama bazı zamanlarda yetenekten önce takım oyuncusu olmak, takım için mücadele etmek daha önce gelir."

Fanatik
7 Bony için ilk temas
Bony için ilk temas
4 gün boyunca Avrupa’da görüşme yapan G.Saray sportif direktörü, City’den 28 yaşındaki Bony’yi resmen istedi. İngiliz ekibi 10 milyon euro isteyince B planı yani kiralama seçeneği masaya getirildi.

G.Saray, gelecek sezon için başladığı transfer çalışmalarına tam gaz devam ediyor. Sarı-kırmızılıların futbol direktörü Cenk Ergün 4 gün içinde İspanya, İngiltere ve Almanya’da transfer görüşmelerinde bulundu ve çok geniş bir isim listesiyle İstanbul’a döndü.
8
Ergün’ün ilk etapta Stoke City’de kiralık forma giyen Wilfried Bony için Manchester City ile pazarlık yaptığı ortaya çıktı. Sezon sonunda tekrar City’ye dönecek 28 yaşındaki forveti teknik direktör Pep Guardiola istemiyor.

Bu nedenle City transfer teklifine sıcak bakarken, bonservis bedeli olarak yüksek bir bedel talep etti. İngiliz kulübü, 2015’te 32 milyon euro’ya aldığı Fildişili golcü için 10 milyon euro istedi. Ancak G.Saray yönetimi, kulübü ile 2019’a kadar sözleşmesi bulunan Bony’yi kiralama seçeneğini masaya sürme kararı aldı. Taraflar yakında bir kez daha görüşecek.
9
52 MAÇTA 18 GOL ATTI

Trabzonspor yönetiminin de bir süredir almak için girişimlerde bulunduğu Wilfried Bony bu sezon Stoke City forması ile çıktığı 11 maçta sadece 2 gol atabildi. 1.81 boyundaki Bony, 2010 yılından bu yana giydiği Fildişi Milli Takımı ile 52 maça çıktı ve rakip fileleri 18 kez sarstı.

JOSE DE LİSTEDE

Bony için İngiltere’de görüşme yapan Cenk Ergün, ardından İspanya’ya geçerek Real Sociedad’ın Brezilyalı forveti Willian Jose için de masaya oturdu. Ergün 25 yaşındaki golcü için 6 milyon euro önerdi ama İspanyollar 10 milyon istedi. Maldonado’da sezon başında 6 milyon euro’ya alınan Jose, 32 maçta 14 gol attı ve 4 de asist yaparak değerini füze gibi yükseltti.

Fotomaç
10 Football Leaks, Kjaer ve Chedjou’yla ilgili belgeler yayınladı
Football Leaks, Kjaer ve Chedjou’yla ilgili belgeler yayınladı
Football Leaks, Kjaer için iki kulüp arasında yapılan sözleşmeyi açıkladı. Lille cephesinin ’banka teminatlı’ tedbiri ortaya çıkarken, Fenerbahçe’nin kalan iki taksit için 5 milyon euroluk teminatı zorunlu olarak verdiği belirtildi. Chedjou içinse Galatasaray’ın bonus olarak 600 bin Euro ödediği ortaya çıktı.

Fenerbahçe’de 2015-16 sezonu başında kadroya katılan Simon Kjaer, son dönemin en başarılı transferlerinden biri olarak değerlendiriliyor. Futbolda gizli anlaşmaları ve özel detayları ortaya çıkarmasıyla bilinen Football Leaks, Lille’in son dönemki oyuncu satışlarını gündemine aldı. Bu dosyalar arasında Kjaer’in Fenerbahçe’yi satılış süreci de yer buldu. Tecrübeli stoperin sözleşmesinin ve transferinin bütün detayları incelendi.
11
Buna göre oldukça tedbirli davranan Lille’in Fenerbahçe’ye koyduğu kurallar dikkat çekti. Fransız kulübü, ’banka teminatını’ mecbur bıraktığı transferde Fenerbahçe’ye bazı şartlar getirdi. 7.65 milyon euro tutarındaki transferin 17 Ağustos 2015, 26 Temmuz 2016 ve 25 Temmuz 2017’de olmak üzere 3 takside ayrıldığı belirtildi.

Ancak Lille, 2. ve 3. taksitler için ’banka teminatı’ kuralı koydurdu. Eğer istenen bu teminat 2 Eylül 2015’e kadar sağlanmasaydı, geri kalan 2 taksidin 5 milyon euroluk tutarını bir anda ödemek zorunda kalacaktı. 5 milyon euroluk bu sert kural sayesinde Lille transferde sorun yaşama ihtimalini ortadan kaldırdı.

Fransız kulübü Lille, 2013-15 yılları arasında Fenerbahçe ve Galatasaray’a sattığı iki stoperi; Aurelien Chedjou ve Simon Kjaer sayesinde 14.75 milyon euro para kazandı.
12
Fazladan 600 bin euro

Football Leaks, Lille’in 2013 yılında Galatasaray’a sattığı Aurelien Chedjou transferini de masaya yatırdı. 2013-14 sezonu başında 6.3 milyon euro maliyetle sarı-kırmızılılara katılan Kamerunlu stoperin sözleşmesindeki ’Şampiyonlar Ligi bonusu’ dikkat çekti.

2013-14 ve 2017-18 sezonlarında Galatasaray’ın grup aşamasına kaldığı her sezon için 300 bin euroluk bonus koyuldu. Buna göre Fransız kulübü, 2014-15 ve 2015-16 sezonlarında Şampiyonlar Ligi gruplarında yer alan sarı-kırmızılılardan Chedjou sayesinde 600 bin euro ek gelir kazandı.

Milliyet
13 ’’Erken seçim fayda getirmez’’
’’Erken seçim fayda getirmez’’
Başkan Özbek’in yönetim tarzını eleştiren Adnan Öztürk, buna karşılık, "Hırsla kalkan zararla oturur. Galatasaray’ı, Mayıs 2018’deki seçime hesaplı kitaplı bir şekilde taşımalıyız" diyerek olağanüstü kongreye karşı olduğunu söyledi.

Galatasaray’da camia ve taraftarların büyük bölümü yönetimi eleştiri yağmuruna tutup erken seçim için bastırırken adaylığını açıklayan Adnan Öztürk, Başkan Dursun Özbek’in olağanüstü kongre kararı almayacağını ifade etti. Bu süreçte kendilerine düşen görevin yapıcı eleştirilerde bulunmak olduğunu ve belirten Öztürk, "Ben Mayıs ayında bugün alınacak bir seçim yani genel kurul kararının Galatasaray’a fayda getireceğini düşünmüyorum.
14
DNA’SI KORUNMALI

Ben böyle söyledim diye çok reaksiyon olabilir ama ben bir hesap kitap adamı olarak, camiayı tanıyan bir ferdi olarak söylüyorum. Hırsla kalkan zararla oturur. Dolayısı ile şu anda sakin ve yapıcı bir şekilde Galatasaray’ı, yıpranmadan, DNA’sı ile oynamadan Mayıs 2018’e hesaplı kitaplı taşımaktır bizim görevimiz" dedi. Futbol Arena’ya açıklamalarda bulunan Öztürk, Başkan Özbek’in en büyük sorunun ekibi olduğunu ileri sürdü.

TARZI DEĞİŞMELİ

Özbek’in her işe kardeşiyle birlikte koşmaya çalıştığını ifade eden Öztürk bunun Galatasaray’a fayda sağlamayacağını belirterek şöyle konuştu: Ben Dursun Özbek’e tarzını değiştirmesini tavsiye ederim. Ekibindeki arkadaşlarına daha çok sorumluluk vermeli. İnsan yorulduğu zaman kontrolü kaybetmeye başlar. Bu çalışma tarzı ile hem kendisine hem de Galatasaray’a yazık ediyor. Biraz güven ve ekip çalışması Galatasaray’a ve Dursun Özbek’e iyi gelecektir."
15
’HEPİMİZİN G.SARAY’A EL VERMESİ LAZIM’

Özhan Canaydın ve Ünal Aysal’ın yönetimlerinde önemli görevler üstlenen Adnan Öztürk, Mayıs 2018’deki kongrede bir kez daha yarışa katılacağını söyledi. Öztürk adaylığıyla ilgili, "Şimdi buna çok net cevap vermezsem olmaz. 2018 Mayıs’ındaki seçimde ben varım. Son kez aday olacağım" ifadesini kullandı. Polat’a karşı yarışan Öztürk, "Hepimizin Galatasaray’a el vermesi lazım. Artık yeterli tecrübeye de sahibim. Bir kere daha aday olup elimizden geleni yapacağız. Kazanamazsak da, ondan sonra düşecek görevleri yapacağız" dedi.

TUDOR ANTİPATİK DURUMA DÜŞTÜ

Öztürk, Riekerink’in yerine takımın başına getirilen İgor Tudor’u ise şu sözlerle değerlendirdi: Transfer süreci ve tarzını kabul etmem mümkün değil. Hem Galatasaray’a, hem de Tudor’a yazık oldu. Tudor, yanlış zamanda geldiği için aldığı yenilgiler nedeniyle bence şu anda antipatik duruma düştü. Bunu silebilmesi için uzun zaman gerekecek. Ama bu demek değildir, ’Tudor gitsin’ 1 başkan için 4 hoca çok fazla!..
16
ÖZTÜRK’TEN SATIRBAŞLARI

-Kürsüden eleştiriler yapıldı diye kimse üyeleri Disiplin kurulu ile korkutmaya kalkmasın.
-Dursun Başkan transfer konusunda bonkör. İbrahimovic’le başladı ve Rodrigues ile bitirdi. Galatasaray’ın problemi transfer değil; sorunu akılcı bir yol haritası olmaması ve birlik-bütünlüğün sağlanamamasıdır.
-G.Saray akıl kurumu ise ki akıl kurumu... Karamsarlığa değil, Hep beraber bir akıl üretmeye ihtiyacımız var.
-Galatasaray camiasında geçmişte liseli lisesiz diye nefret ettiğim bir ayrım vardı. Şimdi bir de bunun içine divan üyesi ve olmayanlar diye ayrımlar katmak yersiz.
-Yönetimin derhal bir planlama yapıp aksiyona geçilmezse ben önümüzdeki 5 senenin çok ciddi anlamda kayıp olacağını düşünüyorum.

Fotomaç
17 Galatasaray’a bedava stoper: Manga
Galatasaray’a bedava stoper: Manga
İngiliz basını, sezon sonunda Cardiff City ile sözleşmesi sona erecek olan 28’lik Gabonlu stoper Bruno Manga’nın gelecek sezon Galatasaray forması giyeceğini yazdı.

Cardiff’in sözleşme yenileme isteğini geri çeviren Manga’nın, Galatasaray gibi daha iyi maddi imkânlar sunan ve Avrupa’da mücadele edecek bir takıma gitmek istediği belirtildi.

Gelecek sezon savunmaya en az bir takviye yapacak olan Galatasaray, rotasını İngiltere’ye çevirdi.
18
Ada basınında çıkan haberlere göre sarı-kırmızılılar, Championship ekibi Cardiff City’nin Gabon’lu stoperi Bruno Manga’yı sezon sonunda renklerine katacak. 30 Haziran’da sözleşmesi sona erecek olan 28 yaşındaki Gabon’lu yıldız oyuncu için bonservis ödenmeyeceği aktarıldı.

Cardiff’in sözleşme yenileme isteğini geri çeviren Manga’nın, Galatasaray gibi daha iyi maddi imkânlar sunan ve Avrupa’da mücadele edecek bir takıma gitmek istediği belirtildi.

2014 yılında Fransız ekibi Lorient’ten 6.25 milyon euro karşılığında transfer edilen 28 yaşındaki futbolcu için Avrupa’nın bazı takımlarının ilgisi olduğunun ancak Galatasaray’ın bir adım önde bulunduğunun altı çizildi.

Sözcü
19 Aslan’da Bursa hazırlıkları sürüyor
Aslan’da Bursa hazırlıkları sürüyor
Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’de 1 Mayıs Pazartesigünü Bursaspor’la oynayacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü.

Florya Metin Oktay Tesisleri’nde teknik direktör Igor Tudoryönetimindeki antrenmana sarı-kırmızılı futbolcuların, dar alanda topa sahip olmaçalışmasıyla başladığı belirtildi. Savunmada ve hücumda pozisyon almaçalışmasıyla devam eden antrenmanın duran ve yan top çalışmasıyla tamamlandığıaktarıldı.

Galatasaray, Bursaspor maçının hazırlıklarını bugün öğlen Florya MetinOktay Tesisleri’nde yapacağı antrenmanla tamamlayacak. Sarı-kırmızılı kafilebu akşam deniz yoluyla Bursa’ya giderek kampa girecek.

AA

Futbolarena anasayfasından devam...