Galatasaray'ın Rocky koreografisi sonrası TFF'den flaş açıklama

Türkiye Futbol Federasyonu, Galatasaray - Fenerbahçe maçında sarı kırmızılı taraftarların tartışma konusu olan koreografinin ardından resmi bir açıklama yayınladı. 

FutbolArena - Galatasaray taraftarlarının Spor Toto Süper Lig 9. haftasında oynanan Fenerbahçe derbisinde Rocky koreografisi gündemde tartışma konusu yaratırken, Galatasaray UltrAslan Taraftar Grubu Lideri Sebahattin Şirin, gerçekleştirilen koreografinin geçen sezon Bursaspor maçında açılan pankarttan doğduğunu belirtti. Bu gelişmeler sonrası Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Binali Yıldırım'dan talimat geldi.

Bu gelişmelerin ardından TFF'den statlara girilen pankartla ilgili açıklama geldi.

TFF'DEN PANKART AÇIKLAMASI!

6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'un Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik uyarınca müsabakalara girişte pankart, afiş ve diğer malzemelerin kontrolünü yapmak, gerektiğinde içeri almamak, stadyuma alınmayacak pankart ve dövizleri belirlemek Mülki İdare Amiri tarafından görevlendirilen Müsabaka Güvenlik Amiri, Emniyet Birimleri ve Spor Kulüplerinin yetki ve sorumluluklarındadır.

Bu nedenle taraftarların, spor alanına sokmak istedikleri afiş veya pankartlara karar vermek Türkiye Futbol Federasyonu'nun yetki ve sorumluluğunda değildir.

Kamuoyunun bilgilerine saygıyla sunarız.

Türkiye Futbol Federasyonu


Galatasaray'ın Fenerbahçe maçındaki koreografisine Binali Yıldırım'dan soruşturma


Galatasaray UltrAslan Taraftar Grubu Lideri Sebahattin Şirin, gerçekleştirilen koreografinin geçen sezon Bursaspor maçında açılan pankarttan doğduğunu belirtti. Bu gelişmeler sonrası Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Binali Yıldırım'dan talimat geldi.

Başbakan Binali Yıldırım, derbideki koreografi için soruşturma talimatı verdi. Galatasaray'a yapılan Rocky Balboa koreografisi altında 'Ayağa Kalk' sloganı sonrası ne gibi bir yaptırım uygulanacağı merak konusu.

Sarı Kırmızılı takımla ilgili tüm gelişmelere Galatasaray Haberleri sayfasından ulaşabilirsiniz.

Futbolarena anasayfasından devam...

Galatasaray Son Dakika Haberleri