Galatasaray'ın galibiyeti için kim, ne dedi?

Süper Lig'in 20. haftasında Galatasaray, Kayserispor'u 4-1 mağlup ederken spor yorumcularının değerlendirmelerini derledik.

FutbolArena - Süper Lig'in 20. haftasında Galatasaray sahasında Kayserispor'u 4-1 mağlup etti. Spor yorumcuları sarı kırmızılıların sergilediği performansla ilgili değerlendirmelerde bulundu. İşte öne çıkan yorumlar:

MEHMET DEMİRKOL: "DOĞRU TERCİHLER GALİBİYETİ GETİRDİ." (FANATİK)

"Rakibin genel durumundan kaynaklanan dağınıklığını unutmadan Galatasaray'ın özellikle ilk 30 dakikadaki oyununun ne kadar parlak olduğunu söyleyelim. Hem baskı hem baskı sonrası topu dolaştırma hızlıyla yaratılan tempo dikkat çekiciydi. Kayserispor hiç işin içine giremedi. İki savunma kanadını birden hücumun temel unsuru yaparak hücum alanını genişlettiler. Ve asıl önemlisi pas isabeti ve top dolaştırma hızı neredeyse ikiye katlanmıştı. Tabii Mariano'nun harika pasında Adem'in kadife vuruşuyla gelen erken golün hem takım/tribün hem de rakip üzerinde yarattığı etki de ateşleyiciydi. Muslera her zaman olduğu gibi çok net bir pozisyonu çıkarınca bu kimya kesintiye uğramadı. Yavaş yavaş azaldı ama bitmedi. Bu tip sıkıntıda dağınık bir rakibe karşı önemli 3 eksikle çıkılan maçta doğru bir tercih ve doğru bir uygulamaydı uygulanan oyun."

ŞANSAL BÜYÜKA: "GALATASARAY BİTTİ DEMEDEN BİTMEZ" (MİLLİYET)

"Galatasaray karşısındaki Kayserispor takımı kadro alarak çok değişmiş olsa bile, futbol olarak, ligde kalacak puanları toplayacak umudu vermedi. Açık olalım, ligin dibine yerleşmiş bir takımın, umudunu sürdürebilmesi için, rakipler kim olursa olsun radikal sonuçlara imza atması gerekiyor. O ışığı Kayserispor'da göremedik. Süper Lig'in ikinci yarısı başlayalı henüz üç hafta oldu. Galatasaray zirve ile arasındaki 10 puan farkı 5'e indirdi. Yazıyı Fatih Terim'in artık klasikleşmiş sloganı ile bitirelim: Galatasaray bitti demeden bitmez."

LEVENT TÜZEMEN: "OYUNU TUTMAK DA GEREKİR" (FOTOMAÇ)

"Galatasaraylı oyuncuların tempoyu hep yüksek tutmaları, oyundan keyif aldıklarının bir göstergesidir. Ancak bazen oyunu tutmak da gerekir. Çünkü hızlı hücum yaparken, dikkat dağılabiliyor. Kayseri'nin attığı gol, defansif bir zafiyetti. Skoru ele geçirdikten sonra oyunu kontrol edememek son dakikalarda Galatasaray'ı gol yeme adına tehdit ediyor. Terim'in bu zafiyete bir çözüm üretmesi gerekir. Çünkü her takım Kayserispor gibi olmaz."

ALİ ECE: "MUSLERA KURTARDI, ÖMER ATTIRDI" (FANATİK)

"İlk 30 dakika Galatasaray'ın kurduğu üstünlüğün aslan payı, kolektif hücum presin: Kayseri kalecisi İsmail ne eliyle ne de ayağı ile oyunu başlatamadı, topu sürekli gelişigüzel dikmek zorunda kaldı. Sonuçta Galatasaray daha 12. dakikada topa sahip olmada yüzde 78 gibi büyük bir üstünlük kurmuştu. Ancak Seri daha önceki iki maçta sergilediği gerçek kalitesini sergileyemeyince sahneye Ömer Bayram çıktı: Muslera kurtardı, Ömer attırdı, Galatasaray kazandı."

Son dakika Galatasaray Haberleri FutbolArena'da!

Futbolarena anasayfasından devam...

Galatasaray Son Dakika Haberleri