Galatasaray Haberleri - Galatasaray Transfer Haberleri (5 Ağustos 2018)

FutbolArena - Galatasaray’la ilgili gündemde yer bulan tüm haberler FutbolArena farkıyla sizlerle buluşuyor. Gazetelerde Bugünün Galatasaray Haberleri (5 Ağustos Pazar GS haberleri) Fanatik, Fotomaç, AMK gibi gazeteler başta olmak üzere diğer gazete haberlerindeki Galatasaray adına yaşanan son gelişmeler derlendi. Fanatik Gazetesi Galatasaray Haberleri, Milliyet Gazetesi Galatasaray Haberleri, Fotomaç Gazetesi Galatasaray Haberleri, AMK Gazetesi Galatasaray Haberleri, Sabah GS Haberleri aramalarında istediğiniz sonuçların hepsini derledik. Bu aramaların hepsini bulabileceğiniz galerimizdeki haberler şu şekilde...

1Galatasaray kafilesi Konya’da
 Galatasaray kafilesi Konya’da


Sarı-kırmızılıları, Konya Havalimanı’nda bir grup taraftar karşıladı.

Taraftarlar, teknik direktör Fatih Terim ve takımın bazı oyuncularına sevgi gösterilerinde bulundu. Terim, taraftarların yanına giderek fotoğraf çektirdi selamlaştı.

Güvenlik önlemleri altında takım otobüsüne binen sarı-kırmızılı kafile, havalimanından çevik kuvvet ekipleri eşliğinde ayrılarak, konaklayacağı otele hareket etti.

Fanatik
2 Galatasaray, TFF Süper Kupa maçına hazır
Galatasaray, TFF Süper Kupa maçına hazır

Galatasaray, 2018 TFF Süper Kupa mücadelesinde Akhisarspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını bu akşam yaptığı antrenmanla tamamladı.

Galatasaray, TFF Süper Kupa’da Akhisarspor ile yarın Konya’da yapacağı maçın hazırlıklarını tamamladı. Konyaspor Kayacık Tesisleri’nde teknik direktör Fatih Terim yönetiminde basına kapalı gerçekleştirilen antrenmanda futbolcuların, ısınma hareketlerinin ardından koordinasyon ve sürat çalışmaları yaptığı bildirildi. Gruplar halinde dar alanda pas çalışmasıyla devam eden idmanın, yenilenme koşusu ve soğuma hareketleriyle tamamlandığı belirtildi.

Antrenmanı, Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ve yardımcı antrenör Servet Çetin’in ziyaret ettiği, teknik direktör Fatih Terim ve yardımcı antrenörler ile sohbet ettikleri aktarıldı.

Galatasaray ile Akhisarspor arasında Konya Büyükşehir Belediye Stadı’nda yarın oynanacak TFF Süper Kupa maçı, saat 20.45’te başlayacak.

Fanatik
3 Göztepe’den Eren Derdiyok’a kanca
Göztepe’den Eren Derdiyok’a kanca


Galatasaray’da geçtiğimiz sezon Bafetimbi Gomis’in gölgesinde kalan ve kadroda düşünülmeyen Eren Derdiyok ile Göztepe ilgileniyor.

Deniz Kadah ile forvet hattını güçlendiren Göztepe, bu bölgeye bir isim daha almayı hedefliyor.

Teknik direktör Bayram Bektaş’ın raporu doğrultusunda Galatasaray’da kadroda düşünülmeyen Eren Derdiyok’u listesine alan İzmir temsilcisi, önümüzdeki günlerde Sarı-Kırmızılılar’ın kapısını çalacak.

Eren geçtiğimiz sezon çıktığı 28 maçta 4 gol, 4 asistlik performans sergilemişti.

Fanatik
4Fatih Terim umut saçtı!
 Fatih Terim umut saçtı!

Fatih Terim, "Galatasaray camiasının fertleri olarak yeni yolculuklar ve başarılar için kolları sıvadık" dedi.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, TFF Süper Kupa mücadelesi öncesi hazırlanan maç kitabına açıklamalarda bulundu. Yeni başarılar için çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Fatih Terim, "Dünya standartlarında bir takım oluşturup takımı her kulvardaki yarışta ayakta tutmak, işin sadece yetenek ve performans değil, ekonomik ve sosyal boyutunu da düşünmek, hepimiz için keyifli olduğu kadar aynı zamanda emek ve yoğun bir süreç. Hedefimiz, sahada taraftarını ve camialarını memnun edecek bir oyun sergileyecek ve taraftarları gibi sahada ruhunu ortaya koyacak bir takım oluşturmak. Kuruluşundan bu yana ülkemizde ve yurt dışında tescillenmiş başarıları ile varlığını sürdüren Galatasaray camiasının fertleri olarak yeni yolculuklar ve başarılar için kolları sıvadık" ifadelerini kullandı.
5
"YENİ SEZONA KENDİNE İNANMIŞ VE MOTİVE OLMUŞ ŞEKİLDE GİRECEĞİZ"

6’ncı kez Süper Kupa’yı müzelerine götürmek istediğini belirten Terim, şunları söyledi:

"Sadece son 10 yılda oynanmış finaller sonunda 5 Süper Kupa’yı müzemize götürdük. İnanıyorum ki Akhisarspor maçı sonrasında bir yenisini daha ekleyeceğiz ve yeni sezona kendine inanmış ve motive olmuş şekilde gireceğiz. İlk kez Türkiye Kupası’nı alan ve Süper Kupa’da rakibimiz olan Akhisarspor’u da bu başarısından dolayı tebrik edip, ülkemizi temsil edecekleri UEFA Avrupa Ligi’nde de şans diliyoruz. Son yıllarda futbol kültürünün gelişmesi ile önemli müsabakalara ev sahipliği yapmış Konya’nın da bizleri iyi bir şekilde ağırlayacağından ve maça enerji katarak keyifli bir karşılaşma olmasını sağlayacağından da şüphemiz yok."

Fanatik
6 Gençlik realitesi
Gençlik realitesi

Avrupa’da Real Madrid, Türkiye’de Galatasaray kadrolarını gençleştirdi.

Şampiyonlar Ligi’ni üç yıl üst üste kazandıktan sonra 33 yaşındaki Ronaldo’yu gönderen Real Madrid, 18’lik Vinicius’u 45 milyon Euro’ya, 22’lik Odriozola’yı ise 30 milyon Euro’ya kadrosuna katarak Avrupa’nın önde gelen takımları içinde en genç ekip durumuna geldi. Yaş ortalamasını 25,4’e indiren Real Madrid’in ardından ise 25,6 yaş ortalamalı Benfica listenin ikinci sırasına oturdu. Süper Lig’den listeye giren Galatasaray, 21 yaşındaki Onyekuru hamlesi ve altyapısından Celil Yüksel (20), Yunus Akgün (18), Ozan Kabak (18) gibi isimleri de A Takım’a almasıyla üçüncü sıraya yerleşti. Cimbom’un 25,8 olan yaş ortalamasının yanı sıra Fenerbahçe 26,5 ile 14., Beşiktaş ise 22 takım arasında 27,7’lik değeriyle ancak 21.olabildi.

Real Madrid’in Flamengo’dan 45 milyon Euro bedelle transfer ettiği Vinicius Junior, performansı en çok merak edilen isim.

(Sabah)
7 İşte Belhanda’ya harcanacak gizemli 2 milyon euro
İşte Belhanda’ya harcanacak gizemli 2 milyon euro

Galatasaray’da eski yönetim, Faslı yıldızın bonuslarla birlikte toplam 10 milyon Euro’ya alındığını duyurmuştu. Ancak oyuncunun sonraki satışından Dinamo Kiev’e 2 milyon Euro daha ödeneceği ortaya çıktı.

Sabah Gazetesi’nden Mehmet Özcan’ın haberine göre; Geçen sezon başında 4 yıllık kontrata imza atan Younes Belhanda için Dinamo Kiev’e 8 milyon Euro bonservis bedeli ayrıca Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi’ne katılımlarda toplam 2 milyon Euro bonus ödeneceğini kamuoyuna açıklayan G.Saray’da sır gibi saklanan bir ’detay’ ortaya çıktı. Buna göre, Faslı yıldızın transferinde yapılan pazarlıkta bu rakamların yanı sıra oyuncunun bir başka kulübe satılması halinde Ukrayna kulübüne 2 milyon Euro daha ödenmesinin kabul edildiği öğrenildi. Eski yönetimin imza attığı anlaşma aylar sonra gün yüzüne çıkarken, bu ek maddenin KAP’a yapılan bildirimde yer almaması dikkat çekti.
8
GERÇEK BONSERVİSİ 12 MİLYON EURO

Galatasaray’ın? Belhanda’yı hangi rakama satarsa satsın Ukrayna ekibine 2 milyon Euro ödeyecek olması, verilen bonservis rakamının da toplamda açıklandığı gibi 10 değil 12 milyon Euro’yu bulduğu gerçeğini gözler önüne serdi. Galatasaray bu sezon Şampiyonlar Ligi’ne katıldığı için Kiev’e 500 bin Euro bonus ödeyecek. Sezon başına 3 milyon 350 bin Euro garanti ücret alan Belhanda ise Galatasaray ile yaptığı anlaşma gereği 545 bin Euro da bonusun sahibi oldu ve geçen sezon toplam 3 milyon 895 bin Euro kazandı.
9
İşte Belhanda’nın geride kalan sezonda kazandıkları:

Garanti Ücret: 3 milyon 350 bin Euro

Oynadığı maçlarda kazanılan 69 puan için kazandığı prim: 345 bin Euro

Oynadığı maçlarda kazanılan her 25 puan için kazandığı bonus: 200 bin Euro

TOPLAM: 3 milyon 895 bin Euro

Sabah
10 Gomis’ten yeni sayfa
Gomis’ten yeni sayfa

Kamp döneminde zam ve yeni sözleşme isteği gerçekleşmediği için mutsuz bir görüntü çizen Fransız futbolcu, bütün sorunları bir kenara bırakıp işine konsantre olma kararı aldı.

Galatasaray’da Bafetimbi Gomis yeni bir sayfa açma kararı aldı. Kamp döneminde zam ve yeni sözleşme isteği gerçekleşmediği için mutsuz bir görüntü çizen Fransız golcü, bütün sorunları bir kenara bırakıp işine konsantre olma kararı aldı. Böylece geçen sezon olduğu gibi yine üst düzey bir performans göstermek isteyen 33 yaşındaki yıldız artık maaş konusuna girmeyecek. Menajeri Mendy’den de bu konuda geri adım atmasını isteyen Gomis, sözleşme meselesinin kendisini tartışılır hale getireceği kaygısını taşıyor.
11
Strateji mi?

Avrupa’dan teklif alması şu aşamada söz konusu olmayan Gomis’in, Arap ülkelerine gitmeye ise kesinlikle soğuk baktığı, bu nedenle çok mutlu olduğu İstanbul’da yaşamını sürdürmek istediği bildirildi.

Gomis’in takındığı yeni tavır Galatasaray’da hem memnuniyet yarattı hem de kafa karıştırdı. Oyuncunun göstereceği olumlu performansın masada elinin güçlenmesi anlamına geleceği ve bu durumun yeni pazarlıklarda Fransız oyuncuya ciddi bir koz sağlayacağı öngörülüyor. Sezona girilirken yeni bir süreç başlatan Gomis böylece küsmek yerine işine dört elle sarılma kararı aldı.

Milliyet
12 Galatasaray’da Emre Akbaba formülü
Galatasaray’da Emre Akbaba formülü

Yönetim, Emre Akbaba’yı transfer etmek için yeni bir formül buldu.

Sarı-kırmızılılar Alanyaspor’a 2.5 milyon euro ile beraber bir sonraki satıştan yüzde 20 pay teklif etti.

Başakşehir’in devreden çekilmesiyle eli güçlenen Galatasaray, Beşiktaş’ın da futbolcuyla ilgilendiği iddiaları karşısında teklifini geliştirdi. Sarı-kırmızılılar yarından itibaren25 yaşındaki futbolcunun işini resmiyete dökmek için temaslarını sıklaştıracak. 2. Başkan Abdurrahim Albayrak’ın Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu ile bizzat görüşeceği öğrenildi.

(Milliyet)

13 Belhanda’da Igor Tudor’a eleştiri
Belhanda’da Igor Tudor’a eleştiri

Galatasaray’ın Faslı yıldızı Younes Belhanda, eski teknik direktör Igor Tudor’a eleştiride bulunurken, Fatih Terim’le birlikte nelerin değiştiğini ifade etti.

Galatasaray ’ın yıldız orta saha oyuncusu Younes Belhanda, Hürriyet Gazetesi’ne konuştu. Belhanda, şampiyonlukla noktalanan sezonda Igor Tudor ve Fatih Terim dönemini yorumladı.

Tudor’un taktik hatası yaptığını söyleyen Belhanda, "Bunu eleştirmek için söylemiyorum ama Tudor döneminde farklı sistemler deniyorduk. Bu taktik değişikliklerden dolayı sorun yaşıyorduk. Fakat Fatih Terim geldikten sonra hep aynı şekilde oynadık. Ne oynayacağımızı biliyorduk" dedi. Faslı oyuncu, Tudor yönetiminde büyük maçlarda kaybedilen puanların rövanşının ikinci yarı Terim’le alınmasını ise şu şekilde yorumladı; "Fatih Terim’in yaptığı büyük maçlardaki farkı yarattı. Sonuçta biz büyük bir takımız. Büyük takımlar başkalarına adapte olmaz. Rakip kim olursa olsun, ister büyük takım ister küçük takım, taktiğini aynı şekilde uygular."
14

"ŞAMPİYONLUK İÇİN 5 TAKIM ADAY"

28 yaşındaki futbolcu, Spor Toto Süper Lig’de yeni sezonun yine çekişmeli geçeceğini iddia etti. Şampiyonluk yarışı adayları hakkında görüşlerini aktaran Belhanda, "Şampiyonluk yarışının geçen sezonki kadar zor ve nefes nefese geçeceğini düşünüyorum. Öncelikle Fenerbahçe, Beşiktaş, Başakşehir ile şampiyonluk mücadelesi vereceğiz. Trabzonspor da katılırsa yarış 5 takım arasında geçecek. Şampiyonun yine geçen sezonki gibi son haftalarda belli olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
15
REAL MADRID’İ İSTİYOR

Daha önce Şampiyonlar Ligi’nde Montpellier ve Dinamo Kiev ile boy gösteren Belhanda, bu arenada oynamanın ayrı bir keyfi olduğunu söyledi ve ekledi; "Özellikle Galatasaray taraftarının önünde bu maçlara çıkmak çok güzel olacak. Ve bizim sahamıza, evimize gelen takımlar da bu ambiyansı görme fırsatı bulacaklar. Çok şanslılar. Şampiyonlar Ligi’nde özellikle Real Madrid ile karşılaşmak isterim.

Fanatik
16Serdar Gürler La Liga ekibi Huesca’yla anlaştı
 Serdar Gürler La Liga ekibi Huesca’yla anlaştı

Osmanlıspor’un başarılı oyuncusu Serdar Gürler, La Liga’nın yeni ekiplerinden Huesca’ya transfer oluyor.

Bu sezon La Liga’da mücadele edecek Huesca, Osmanlıspor ile büyük oranda anlaşma sağladı.

Serdar Gürler için 3 milyon Euro’yu gözden çıkaran Huesca’nın kısa süre içinde başkent ekibi ile resmen anlaşıp, transferi açıklaması bekleniyor.
17
İspanyol temsilcisi, 26 yaşındaki milli futbolcu ile 4 yıllık sözleşme imzalayacak.

Fransa doğumlu Serdar, kariyerine Sochaox’da başladı. Daha sonra Elazığspor, Trabzonspor, Kayseri Erciyesspor, Gençlerbirliği’nde forma giyen 26 yaşındaki futbolcu, son 2 sezonu Osmanlıspor’da geçirdi.

(NTVSpor)

Futbolarena anasayfasından devam...