Galatasaray'da o sistem, Tudor'un kafasına yattı!

Galatasaray'da Igor Tudor maçtan maça sistem değiştirirken son denediği sistem Hırvat hocanın kafasına yattı.

FutbolArena Özel - Galatasaray, Süper Lig'in 11. haftasında sahasında ağırladığı Gençlerbirliği karşısında karşısında 3-4-1-2 sistemini kullanmıştı. Igor Tudor'un ilk kez denediği bu sistem Hırvat hocanın kafasına yattı.


Galatasaray'ın iç saha sistemi


Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor, sarı kırmızılı takımın Gençlerbirliği karşısında oynadığı futbolu beğendi.

Tudor'un, Sportif Direktör Cenk Ergün ile yaptığı değerlendirmelerde özellikle Galatasaray'ın iç sahada kendi taraftarının önünde oynayacağı karşılaşmalarda bu taktik üzerinde ısrarcı olacağı öğrenildi.

Zira Tudor üçlü savunma ve ikili forvet ile önde baskı kurup, taraftarının da gücüyle iç sahada rakiplerini kendi sahasına gömmek istiyor.


Igor Tudor'un kullandığı taktik


Igor Tudor'un sezon başından beri Galatasaray'da uyguladığı birçok sistem ön plana çıktı. Galatasaray, Tolga Ciğerci sakatlanana kadar ilk 6 hafta 4-3-2-1 sistemini başarıyla uygularken başarılı futbolcunun sakatlığı sonrası istikrarsızlık ve uyumsuzluk yaşandı.

6. haftadan sonra Tudor'un sürekli yeni denemeler yaptığı göze çarparken, Hırvat Teknik adam ilk 6 haftadaki sisteme de dönmeyi düşünmedi

Galatasaray'da Igor Tudor'un oynattığı dizilişler


FENERBAHÇE MAÇI

Igor Tudor, daha önce denemediği 3'lü savunmayı Fenerbahçe derbisinde denedi. Galatasaray maça 3-4-1-2 sistemiyle çıktı. Sarı-Kırmızılı takımın teknik patronu, Serdar Aziz'in sakatlanmasıyla Latovlevici'yi oyuna soktu. Rumen solbek oyuna girince sistem 4-3-2-1'e döndü. Bafetimbi Gomis'in oyundan alınması da eleştirilere neden oldu.

TRABZONSPOR MAÇI

Igor Tudor, Galatasaray'ın Trabzonspor ile oynadığı maçta derbideki formasyonu bozup 4-5-1 sistemini tercih etti. Trabzonspor'a 2-1 yenilen Galatasaray'da Tudor'un en çok eleştirildiği nokta Bafetimbi Gomis'in oyundan alınması oldu.İ kinci yarı üstelik geriye de düşmüşken Gomis'i oyundan almak skandal düzeyinde bir antrenör hatası olarak değerlendirildi.

GENÇLERBİRLİĞİ MAÇI

Galatasaray, Gençlerbirliği karşısında ise Igor Tudor yine daha önce denemediği bir sistemi uyguladı. 3'lü savunmayı yeniden kurgulayan Igor Tudor, Eren Derdiyok ile Bafetimbi Gomis'i aynı anda sahaya sürdü.

HAFTA HAFTA SİSTEMLER

1- Kayserispor: 4-3-2-1
2- Osmanlıspor: 4-3-2-1
3- Sivasspor: 4-3-2-1
4- Antalyaspor: 4-1-4-1
5- Kasımpaşa: 4-3-2-1
6- Bursaspor: 4-3-2-1
7- Karabükspor: 4-2-3-1
8- Konyaspor: 4-2-3-1
9- Fenerbahçe: 3-4-2-1
10- Trabzonspor: 4-5-1

Sarı Kırmızılı takımla ilgili tüm gelişmelere Galatasaray Haberleri sayfasından ulaşabilirsiniz.

Futbolarena anasayfasından devam...

Galatasaray Son Dakika Haberleri