Galatasaray'da Fatih Terim'in hedefi gençlik aşısı

Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim'in hedefi takımı gençleştirmek olacak.

FutbolArena - Galatasaray'da kabuk değişimi artık kaçınılmaz oldu. Sarı kırmızılılarda Teknik Direktör Fatih Terim'i hem bu sezon hem de gelecek yıl adına en çok tedirgin eden detayın takımın yaşlı ve yaş ortalamasının yüksek olduğu ifade edildi. Daha önce sık sık "Artık oyuncuların geçmişine değil geleceğine yatırım yapmalıyız" açıklaması yapan Fatih Terim, takımın yaş ortalamasını düşürmeyi hedefliyor.

Galatasaray Haberleri 23 Aralık 2019


Fatih Terim, önce devre arası ardından sezon sonu olmak üzere Galatasaray'da bir kabuk değişimi yaşanmasını planlıyor. Takımının yaş ortalamasının oldukça yüksek olduğunu sık sık sohbetlerde dile getiren Terim, gençlik aşısı vurmak istiyor. Şampiyonlar Ligi'nde en az koşan iki takımdan biri olan Galatasaray'ın sürekli koşu mesafeleri ve fizik olarak sınıfta kalma gerekçesi olarak da takımın yaşlı olması en büyük etken olarak öne çıktı.

Nitekim, Galatasaray takımında bu gerçek Göztepe deplasmanında çok net şekilde ortaya çıktı. Göztepe karşısında sahaya çıkan Galatasaray takımında ilk 11'de yer alan oyunculardan tam 7 tanesi 33 yaşının üzerindeydi.

Muslera
Mariano
Nagatomo
Donk
Selçuk
Babel
Falcao

Sarı kırmızılı takımda Ömer, Marcao, Belhanda ve Feghouli dışındaki tam 7 isim bir ay sonra 34 yaşına girecek! Galatasaray'da yaş ortalamasını yükselten isimlerden Selçuk İnan, Donk, Mariano ve Nagatomo'nun kontratı sezon sonunda bitecek. Babel ve Falcao ile 3 yıl, Galatasaray'ın en başarılı ismi Muslera'nın ise 2 yıl daha sözleşmesi bulunuyor.

Son dakika Galatasaray Haberleri FutbolArena'da!

Futbolarena anasayfasından devam...

Galatasaray Son Dakika Haberleri