Galatasaray'da Donk varsa galibiyet yok

Galatasaray 2015-2016 sezonu devre arasında transfer ettiği Donk'un oynadığı maçlarda gülemiyor.

FutbolArena Detay - Galatasaray, Süper Lig'in 20. haftasında Sivasspor ile deplasmanda karşılaşırken bu maçta Selçuk İnan yerine Ryan Donk'un oynaması nedeniyle Fatih Terim'e eleştiriler vardı. Ryan Donk, geçen sezonlarda olduğu gibi bu maçta da beklentilerin altına kaldı.


Ryan Donk'un ilk 11'de başladığı maçlarda Galatasaray


2015-2016 sezonu devre arasında, sözleşmesinin bitmesine 5 ay kala 2.5 milyon euro bonservis bedeli ile Kasımpaşa'dan transfer edilen Ryan Donk, sarı kırmızılı takımda beklentileri karşılayamamış ve bu yüzden geçen sezon Real Betis'te kiralık olarak geçirmişti. Real Betis'te de uzun süre yedek kalan Donk ile Galatasaray'ın yüzü Fatih Terim döneminde de gülmedi.

Ryan Donk geldiğinden beri Süper Lig'de ve Avrupa Ligi'nde Galatasaray ile toplam 11 maça ilk 11'de başladı. Genelde kupa maçlarında oynayan Donk, daha ciddi maçlarda kendisine güvenildiğinde hayal kırıklığı yarattı.

Donk'a şans verilen 11 ciddi maçta Galatasaray 6 kez mağlup olurken 3 kez sahadan beraberlikle ayrıldı ve sadece 2 kez galip gelebildi.

Fatih Terim kaç maç sonra kaybetti?


İHA'nın haberine göreSarı-kırmızılılar, Fatih Terim döneminde ligde 3, Ziraat Türkiye Kupası'nda 3 maç olmak üzere 6 müsabakada 5 galibiyet, 1 beraberlik almıştı. Sivas deplasmanından üzgün ayrılan Galatasaray, Fatih Terim döneminde ilk yenilgisini aldı. Terim, ligin son haftasındaki Göztepe maçıyla 4. kez takımı çalıştırmaya başlamış, 6 maçta yenilgi yüzü görmemişti.

LİDERLİK ŞANSINI TEPTİ

Sarı-kırmızılılar, liderlik koltuğunda olan Medipol Başakşehir'in Konyaspor ile 1-1 berabere kalmasını değerlendiremedi. Galatasaray, Sivas'tan 3 puan çıkarsaydı, liderliğe yükselecekti.

Şampiyonluk yarışında olan diğer rakipleri Fenerbahçe ile Beşiktaş'ın da puan kaybettiği haftada sarı-kırmızılılar da Sivas deplasmanından eli boş döndü.

Sarı Kırmızılı takımla ilgili tüm gelişmelere Galatasaray Haberleri sayfasından ulaşabilirsiniz.

Futbolarena anasayfasından devam...

Galatasaray Son Dakika Haberleri