Yaya Toure'den Galatasaray'a transfer için flaş teklif

 FutbolArena - Galatasaray’ın, yeni sezonda Şampiyonlar Ligi’nde oynayacak olması transferde de sürpriz avantajlar elde etmesini sağlıyor.  

1
Manchester City Kulübü ile sözleşmesi sona eren yıldız futbolcu Yaya Toure, menajeri aracılığı ile adının anıldığı Galatasaray’a haber gönderdi!
2
Fildişili yıldız futbolcu, Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edecek olan Galatasaray’da forma giyebileceğini menajeri aracılığı ile sarı kırmızılı yönetime kendi iletti.
3
Galatasaray yönetimi ise yıllık 4 - 4.5 milyon euro düzeyinde maliyeti olan 35 yaşındaki oyuncunun transferine sıcak bakmadı.
4

Teknik Direktör Fatih Terim’in, Galatasaray takımını gençleştirme planı, UEFA’nın kısıtlamaları ve Yaya Toure’nin maliyeti ile birlikte 35 yaşında olması da sarı kırmızılıların kararında rol oynadı.
5
35 yaşındaki Yaya Toure, 2010-2011 sezonunda Barcelona’dan Manchester City’e transfer oldu. Geride bıraktığı 8 sezonda Manchester City’de önemli başarılara imza attı.
6
Bugüne kadar Manchester United ile 315 mücadeleye çıkan Yaya Tore toplamda 83 gol kaydederken 53 kez sarı kart ve gördü ve yalnzıca 1 kez kırmızı kartla oyundan ihraç edildi. Yaya Toure geride kalmak üzere olan sezonda ise Manchester City formasını 9’u lig olmak üzere 16 kez sırtına geçirdi.

Futbolarena anasayfasından devam...