Galatasaray'a Alex Telles müjdesi

Galatasaray'ın Porto kulübüne sattığı Alex Telles için Chelsea'nin 25 milyon Euro'yu gözden çıkardığı yazıldı.

FutbolArena Detay - Galatasaray, 2013 - 2014 sezonunda Gremio'dan 6 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında transfer ettiği Alex Telles'i geçtiğimiz sezon Porto'ya 6.5 milyon Euro karşılığında satmıştı.


Galatasaray'a Alex Telles transferi müjdesi


Porto takımına 6.5 milyon euro ve bonuslar ile satılan Alex Telles için flaş bir iddia ortaya atıldı. İngiltere Premier Lig'in son şampiyonu Chelsea'nin Brezilyalı oyuncu ile ilgilendiği ve 25 milyon Euro'yu gözden çıkardığı yazıldı. Bunun üzerine gözler Galatasaray'ın KAP açıklamasına çevrildi.

Alex Telles'i 6.5 milyon Euro ve bonuslarla Porto kulübüne satan Galatasaray sözleşmeye sonraki satıştan bedel koydurmuştu.

Galatasaray Alex Telles'in Chelsea satışından ne kadar kazanacak?


Portekiz'in Porto kulübü ile yapılan anlaşma gereği Alex Telles, Chelsea'ye 25 milyon Euro karşılığında satılması halinde sarı kırmızılı kulübün kasasına satış payından 1.9 milyon Euro girecek.

Sarı kırmızılı takımla ilgili diğer gelişmeler için Galatasaray Haberleri özel sayfamızı takip edebilirsiniz.


Galatasaray'ın Alex Telles KAP açıklaması


''Galatasaray Sportif AŞ'nin KAP'ya yaptığı bildirim şöyle:

Profesyonel futbolcularımızdan Alex Nicolao Telles'in transferi konusunda FC Porto (Porto) kulübü ile anlaşmaya varılmıştır. Buna göre Porto kulübü Şirketimize 6.500.000 Euro net bonservis bedeli ödeyecektir. Oyuncunun gelecekte üçüncü bir kulübe transferi durumunda Porto Kulübü Şirketimize satış karının 10%'unu ödeyecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."



Alex Telles'in Porto performansı


Portekiz ekibi Porto'da istikrarlı bir performans sergileyen Brezilyalı sol bek oyuncusu Alex Telles, iki sezonda Portekiz temsilcisi ile 45 karşılaşmaya çıkarken takımı adına 1 gol, 10 asistlik performans sergilemeyi başardı.

Futbolarena anasayfasından devam...

Galatasaray Son Dakika Haberleri