Galatasaray için kim, ne dedi?

Süper Lig'de Konyaspor ile 1-1 berabere kalan Galatasaray hakkında spor yorumcuları neler söyledi?

FutbolArena - Süper Lig'de Galatasaray sahasında ağırladığı Konyaspor ile 1-1 berabere kaldı. Geçtiğimiz haftada da Denizlispor'a mağlup olan sarı kırmızılılarda oynanan oyun vasat bulundu. Spor yorumcuları arasında öne çıkan değerlendirmeleri derledik. Galatasaray hakkında kim, ne söyledi?

MEHMET DEMİRKOL: "FATURA AĞIR OLDU" (FANATİK)

"Babel'in golü 60'da gelene kadar toplamda 2-3 dakika dışında maç hep Konyaspor sahasında oynandı. Yüzde 76 topla oynama, yüzde 89 pas başarısı. Konya ise yüzde 65'deydi. Galatasaray tam 31 orta yapmıştı. 16 şut çekmişti. Ama isabetli şut 4, demarke şut sıfırdı. Bundan Galatasaray adına çıkacak sonuç şu. Oyuncular deneyimli ve oyunu - Emre Mor dışında - çok iyi biliyorlar. Özel yetenekleri var. Ancak birbirlerini tanıma ve oyun otomatiği açısından henüz işin başındalar. Genelde ligin 2. maçında bir şampiyonun öndeki 6 oyuncusundan 4'ü yeni olmaz. Maçın başında Konya'nın üst üste kazandığı kornerler sonrasında Aslan 2 pozisyonun ardından 3. bölgeye yerleşmeyi bildi ve Konya için çıkış bırakmadı. Eksik kalan hücumu genişletememeleriydi. Bu sıkışık oyunda aranan oyuncu Belhanda'dır. Ve tabii iyi bir santrfor performansı. İkisi de yoktu. Kırmızı kart sonrası bu kadar yeni bir takımın eksik kalmasının sonuçları da ağır olabiliyor. Son saniye golü de bunun faturası oldu."

AHMET ÇAKAR: "DIAGNE BÜYÜK HEDEFLERİN SANTRFORU DEĞİL" (SABAH)

"Galatasaray'da topla mesafe kat eden bir tek Babel var. Diagne, hep söyledik asla ama asla Galatasaray için büyük hedeflerin santrforu değil. İkinci yarı Galatasaray, Konyaspor ceza alanına çöktü, art arda goller kaçırdı ve nihayet Babel'in şutunda Konyaspor kalecisi kontrpiyede kalınca Galatasaray aradığı golü buldu.

Konya golü yedi, hücum etmeyi düşündü ve Galatasaray'da Seri de yaptığı sorumsuzca hareketle kırmızıyı gördüğünde maçın tüm hakimiyeti Konyaspor'a geçti. Bu dakikadan sonra Konya geldi, Galatasaray savundu."



ŞANSAL BÜYÜKA: "ŞİMDİLİK HAKKINI VERMİYOR" (MİLLİYET)

"Galatasaray'ın karşısına çıkacak takımın hocası olsanız, elinize rakibin kadrosu geldiğinde çekinir, hatta ürkersiniz. Kabul edelim ki Falcao gelse de, gelmese de Süper Lig'in en güçlü kadrosu Galatasaray'da... Ama bu kadro adının, gücünün, yeteneğinin hakkını veriyor mu derseniz, hayır vermiyor. En azından şimdilik vermiyor. Zaten verse, lige iki maçta bir puanla başlar mı?

5-0 bitse “Normal" diyeceğimiz maç 1-1 bitti. Galatasaray maç boyu ezici baskısına rağmen kaçırdığı gollerin, son 15 dakikada bir eksik kalışın ve son derece “berbat" savunma anlayışının faturasını çok ağır ödedi. Konyaspor 15 dakika geldi, golünü attı, puanını aldı ve gitti. Futbolun şakası da yok, acıması da... Bunu bir kez daha anladık. Umarım Galatasaraylı oyuncular da anlamıştır."

LEVENT TÜZEMEN: "BU KADROYLA LİG YARIŞINI GÖTÜREMEZ" (SABAH)

"Seri-Nzonzi ikilisi yaratıcı değiller. Seri, inşallah sadece kenarlara pas vermek için alınmamıştır. Belhanda'nın eksikliğini bence Seri da aradı. Çünkü benim izlediğim Seri daha üretkendi. Ancak rakibine yaptığı kırmızı kartlık hareket tam bir ihanetti. Emre Mor'un çıkışı, Adem'in girişi ve Babel'in nihayet şut atabilecek zihniyete bürünmesi Galatasaray'ın Konya kalesine daha etkili hücum etmesini sağladı. Babel, Konya kilidini sağ çaprazdan içeri girerek attığı golle çilingir gibi açtı. Galatasaray skoru artırabilecek pozisyonlar buldu ancak Seri'nin ihanetle eşdeğer olan kırmızı kartı rakibe pozisyonlar vermesine neden oldu. Yine de büyük bir takım maçın bitme noktasında skoru koruyacak kaliteyi göstermelidir. Terim'in kadro yapılanmasını bir daha gözden geçirmesi gerekir. Seri-Nzonzi ikilisi Fernando-Ndiaye ikilisini verimlilik adına aratacak gibi görünüyor.

Ayrıca kanatları işletecek bir formülü Terim mutlaka bulmalı. Yoksa bu görüntüsüyle Galatasaray lig yarışını götüremez."



ERCAN TANER: "ERİYEN BİR MUM GİBİ" (SÖZCÜ SKOR)

"Galatasaray'ın iç saha oyun yapısı belli, rakibi çıkartmamaya yönelik, kanatların saat gibi çalıştığı ve hücumun bütün prensiplerinin denendiği güçlü iç saha oyunu. Bu oyuna, ancak 12. dakikadan sonra dönebildi. Fatih Terim, Emre Mor'a şans vererek, 11'de başlattı. Emre, Ribery gibi uçak olacaksa, kondisyonunu en üst seviyeye çıkartmalı. Nzonzi gelir gelmez sahaya çıktı. Çok iyi transfer, iki yönlü, doğrudan rakip kaleyi düşünen bir oyuncu… Özellikle Şampiyonlar Ligi'nde çok faydası olacak. Seri, daha uyum sürecinde, takıma tam alışamamış havası veriyor. Yalnız şunu söylemeden geçemeyeceğim, havanın sıcaklığı yetmezmiş gibi, inanılmaz nemde oynayan profesyonelleri, tebrik ediyorum. “Tamam da, bu onların işi, milyonlar kazanıyorlar kardeşim" diyenleriniz çoğunlukta olacak. Fakat öyle bir nem vardı ki dün, 10 metre ilerideki bakkala bile gitmeye üşenirdiniz. İlk yarınının son bölümlerine girerken, Konyaspor 9 kişilik, klasik hale gelmiş savunmasıyla, bütün alanları kapattı. Tek çare, havadan veya yerden, sağ ve sol kanatlardan gelecek iyi paslardı, ama olmadı. Diagne, geçen sene tam bir gol makinesiydi ve sorumluluk alıyordu. Kendine güveni tamdı. Ne oldu? Sabahtan akşama kadar her yerde Falcao konuşulursa, önce küser, sonra kalabalık ve dirençli savunmaların arasında kaybolur gider, eriyen bir mum gibi."

Son dakika Galatasaray Haberleri FutbolArena'da!

Futbolarena anasayfasından devam...

Galatasaray Son Dakika Haberleri