Galatasaray 6 gollü maçta Çaykur Rizespor'u yendi (İZLE)

Galatasaray ile Çaykur Rizespor, Süper Lig'de karşılaştı. Galatasaray - Çaykur Rizespor maç özeti bilgisi haberimizde.

FutbolArena - Galatasaray, Süper Lig'in 27. haftasında Çaykur Rizespor'u 4-2 mağlup etti. NEF Stadyumu'nda oynanan maçı hakem Ümit Öztürk yönetti. Galatasaray, Süper Lig'de 35 puanla 12. sırada yer aldı. Çaykur Rizespor ise 23 puanla 19. sırada kaldı.

ÇAY TV'DE MAÇ SONU TEPKİ!

Maç sonu Çay TV'de yayınlanan programda maçın hakemi Ümit Öztürk'e tepki vardı ve şu yorumlar yapıldı:

"Gedson Fernandes'e yapılan faulleri Rizesporlu futbolcular yapsaydı sahada 7-8 kişi kalırdı herhalde takım. Böyle futbol mu olur?"

ÇAYKUR RİZESPOR BAŞKANI TAHİR KIRAN

Tahir Kıran: "Ben artık kimseye güvenmiyorum. Futbol sahada oynansın, barış olsun dedikçe işin cılkını çıkardılar. 24 haftadır biz bunu yaşıyoruz. Yeter! Galatasaray hak ederek maç kazanmadı. Galatasaray ilk maçta da, bu maçta da hak ederek kazanmadı.

Galatasaray-Çaykur Rizespor maç özeti


3. dakikada Emre Kılınç net pozisyonu kaçırdı.

8. dakikada Çaykur Rizespor, Gedson Fernandes'in şık golüyle öne geçti. Sol kanattan ceza sahası yan çizgisi ile taç çizgisinin arasındaki bölgeden kazanılan serbest vuruşta topun başına Fernandes geçti. Dar açıya rağmen doğrudan kaleyi düşünen Portekizli orta saha oyuncusunun vuruşunda kaleci Pena'yı geçen meşin yuvarlak uzak köşeden iki direğin birleştiği yerden ağlara gitti: 0-1.

10. dakikada Cicaldau'nun frikiğini Tarık kurtardı.

28. dakikada Van Aanholt ortaladı. Gedson Fernandes kademeye girdi.

40. dakikada Galatasaray beraberliği sağladı. Sol kanatta topla buluşan Kerem Aktürkoğlu, pasını ceza sahasındaki Berkan Kutlu'ya aktardı. Bu oyuncu, meşin yuvarlağı bekletmeden geriden gelen Van Aanholt'a verdi. Hollandalı sol bekin, ceza sahası dışı sol çaprazda yerden vuruşunda top uzak köşeden ağlarla buluştu: 1-1.

43. dakikada Kerem Aktürkoğlu'nun ortası Mostafa Mohamed yükseldi. Aut.

50. dakikada Çaykur Rizespor, Tyler Boyd'un golüyle Galatasaray deplasmanında yeniden öne geçti. Tyler Boyd Süper Lig'de bu sezon ilk golünü Galatasaray'a attı. Çaykur Rizespor'un, Galatasaray maçında attığı 2 şut da gol oldu.

54. dakikada Marcao kendisini topun önüne atarak net pozisyonu önledi.

60. dakikada Van Aanholt'un sağ ayağıyla şutunu Tarık kurtardı.

62. dakikada Galatasaray penaltı kazandı. Gomis penaltıyı kaçırdı. Tarık kurtardı.

70. dakikada Galatasaray 2. kez penaltı kazandı. Babel penaltıyı gole çevirdi. Maça eşitlik geldi. 2-2

72. dakikada Tarık Çetin 20 saniyede üst üste 2 şut kurtardı.

87. dakikada Van Aanholt'un attığı şık golle Rizespor karşısında öne geçti. Tek pasların ardından karşı karşıya kalan Patrick van Aanholt, şık bir vuruşla maçtaki ikinci golünü attı. 3-2

90+3. dakikada Rizespor'da Baiano kırmızı kart gördü.

90+8. dakikada Gomis'in golüyle Galatasaray, Rizespor karşısında farkı 2'ye çıkardı. 4-2

MAÇ ÖZETİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Galatasaray-Çaykur Rizespor maç haberleri


Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Çaykur Rizespor'u konuk eden Galatasaray'da son maça göre kadroda 4 değişiklik yapıldı.

Sarı-kırmızılı takımda teknik direktör Domenec Torrent, geçen hafta Göztepe'yi 3-2 yendikleri maça ilk 11'de başlayan oyunculardan Ömer Bayram, Erick Pulgar ve Ryan Babel'i yedeğe çekerken, Halil Dervişoğlu'nu ise kadroya almadı.

İspanyol teknik adam, Çaykur Rizespor karşısında bu futbolcuların yerlerine Patrick van Aanholt, Berkan Kutlu, Alexandru Cicaldau ve Emre Kılınç'a forma verdi.

GALATASARAY'IN MAÇ KADROSU

Galatasaray maça Inaki Pena, Omar Elabdellaoui, Victor Nelsson, Marcao, Patrick van Aanholt, Taylan Antalyalı, Berkan Kutlu, Alexandru Cicaldau, Emre Kılınç, Kerem Aktürkoğlu ve Mustafa Muhammed ilk 11'i ile başladı.

Sarı-kırmızılı takımın yedek kulübesinde ise Ömer Bayram, Erick Pulgar ve Ryan Babel'in yanı sıra İsmail Çipe, Alpaslan Öztürk, Bafetimbi Gomis, Barış Alper Yılmaz, Semih Kaya, Sofiane Feghouli ve Sacha Boey oturdu.

Ev sahibi ekipte Halil Dervişoğlu'nun yanı sıra Olimpiu Morutan ve Arda Turan da maçın kadrosuna alınmadı.

OMAR'A TRİBÜNLERDEN DESTEK

Galatasaraylı futbolcular ile taraftarlar, yaşadığı talihsiz kaza sonrası ilk kez Nef Stadı'nda maça çıkan Norveçli oyuncu Omar Elabdellaoui'ye destek verdi.

Sarı-kırmızılı futbolcuların saha kenarında koridor oluşturarak karşıladıkları Elabdellaoui, takım arkadaşlarına sarıldıktan sonra tribünlere gitti.

Norveçli futbolcu, kendisine tezahüratlarla destek veren tribünlere "üçlü" çektirdi.

Bu arada taraftarlar, kale arkasındaki tribüne üzerinde İngilizce "Tekrar hoş geldin Omar" yazısının bulunduğu pankart astı.

GALATASARAY TARAFTARINDAN TEPKİ

Galatasaraylı taraftarlar, kulüp yönetimini istifaya davet etti.

Sarı-kırmızılı taraftarlar, maç öncesinde "Yönetim istifa" şeklinde tezahüratlarda bulundu.

Taraftarlar, maç öncesindeki anonsta ismi okunduğu sırada teknik direktör Domenec Torrent'i de ıslıkladı.

Çaykur Rizespor aleyhine de tezahürat yapan taraftarlar, "Rizespor kümeye" diye bağırdı.

BÜLENT KORKMAZ VE GEDSON, ESKİ TAKIMLARINA KARŞI

Çaykur Rizespor'da teknik direktör Bülent Korkmaz ile Portekizli futbolcu Gedson Fernandes, maçta eski takımları Galatasaray'a rakip oldu.

Bülent Korkmaz, uzun süre formasını giydiği ve kaptanlığını yaptığı Galatasaray'da bir dönem teknik direktörlük görevinde de bulundu.

Sarı-kırmızılılarda geçen sezonun ikinci yarısında kiralık olarak forma giyen Gedson Fernandes de eski takımına karşı maça ilk 11'de başladı. (AA)

Galatasaray-Çaykur Rizespor maçı ilk 11'ler


Galatasaray'ın ilk 11'i: Pena, Omar, Marcao, Nelsson, Van Aanholt, Taylan, Berkan, Cicaldau, Kerem Aktürkoğlu, Emre Kılınç, Mostafa Mohamed

Çaykur Rizespor'un ilk 11'i: Tarık, Fabricio, Holmen, Ponck, Eren, Phiri, Gedson Fernandes, Yusuf Sarı, Boldrin, Boyd, Pohjanpalo

Son dakika Süper Lig Haberleri FutbolArena'da.

Futbolarena anasayfasından devam...

Galatasaray Son Dakika Haberleri