Son Dakika Galatasaray Haberleri (15 Mart 2020)

FutbolArena - Galatasaray ile ilgili son dakika gelişmeleri ve son dakika transfer haberlerini sizler için derledik. 

1 GALATASARAY - BEŞİKTAŞ DERBİSİ MUHTEMEL 11’LERİ
GALATASARAY - BEŞİKTAŞ DERBİSİ MUHTEMEL 11’LERİ
Galatasaray - Beşiktaş derbisi ilk 11’ler

Galatasaray muhtemel 11’i: Muslera, Mariano, Marcao, Donk, Saracchi, Seri, Lemina, Ömer Bayram, Feghouli, Onyekuru, Falcao

Beşiktaş muhtemel 11’i: Karius, Gökhan Gönül, Vida, Ruiz, Caner, Atiba, Elneny, Boateng, N’Koudou, Boyd, Burak Yılmaz
2 GALATASARAY - BEŞİKTAŞ DERBİSİ ÖNCESİNDE SICAK GELİŞME
GALATASARAY - BEŞİKTAŞ DERBİSİ ÖNCESİNDE SICAK GELİŞME
Galatasaray - Beşiktaş derbisi sakat ve cezalı futbolcular

Beşiktaş’ta sakatlıkları devam eden Dorukhan Toköz ve Douglas’ın dışında eksik futbolcu bulunmuyor. Siyah beyazlı takımda Burak Yılmaz, Umut Nayir, Atiba Hutchinson, Tyler Boyd, Caner Erkin ve Kevin N’Koudou, Galatasaray derbisinde kart görürlerse Antalyaspor maçında forma giyemeyecekler.

HENRY ONYEKURU’DAN GALATASARAY’A İYİ HABER

Galatasaray’da sakatlıkları bulunan Christian Luyindama ve Adem Büyük, Beşiktaş derbisinde forma giyemeyecekler. Galatasaray sağlık heyetinin tedavisi için yoğun çaba sarf ettiği Henry Onyekuru ise derbi 11’inde olacak. Adem Büyük’ün yerine yedek forvet olarak Florin Andone kadroda yer alacak. Öte yandan Sofiane Feghouli, Ryan Donk ve Michael Seri, Beşiktaş derbisinde kart görürlerse Rizespor deplasmanında forma giyemeyecekler.
3 İŞTE GALATASARAY’IN ZARARI
İŞTE GALATASARAY’IN ZARARI
Sadece hafta sonundaki Beşiktaş maçından 15 milyon TL’ye yakın maç günü hasılar geliri bekleyen Galatasaray, Trabzonspor maçının da şampiyonluk için kritik önem taşıdığı göz önüne alındığında 15 milyon TL’lik bir geliri de o maçtan elde edemeyecek. Ayrıca Galatasaray içeride oynanacak Gaziantep maçını da seyircisiz oynamak zorunda kalacak. O maçın maç günü hasılatı da en az 5 milyon TL olarak hesaplanıyor. Bu hesaplamalar içine maç için satılan biletlerin yanı sıra, maç günlerinde GS Store’lardan yapılan alışverişleride giriyor. Ayrıca Galatasaray’ın bu üç maça giremeyecek olan seyircilerin talep etmesi durumunda kombine ve loca ücretlerini de geri ödemesi gibi bir durum ortaya çıkacak.

Böyle bir durum olması durumunda Galatasaray’ın üç maçlık zararının 100 milyon TL’lelere kadar çıkmasının söz konusu olabileceği gündemde.

Kaynak: Fotospor
4 DERBİYİ 1 MİLYAR İNSAN İZLEYECEK
DERBİYİ 1 MİLYAR İNSAN İZLEYECEK
Fransa’dan Almanya’ya, İngiltere’den, Portekiz’e Yunanistan’a, kadar pek çok ülkede futbol durunca, dünyanın farklı ülkelerinden spor kanalları gözünü Süper Lig’e dikti. Bu akşam oynanan Fenerbahçe-Konyaspor maçı Avrupa’da spor kanalı olan tüm ülkelerde canlı yayımlandı. Ayrıca, Güney Amerika ve Afrika’da kıtalararası spor kanalları sayesinde izleyici buldu.

Bugün oynanacak Galatasaray-Beşiktaş derbi maçı ise gelen bilgilere göre 100’ün üzerinde ülkede canlı olarak izlenecek.

Güney ve Kuzey Amerika ile Asya ve Afrika’da ortak spor kanalları, derbiyi şifresiz olarak evlere taşıyacak. Aynı şekilde Avrupa’da bazı ülkelerdeki kanallar derbiyi şifreli, bazı ülkeler ise şifresiz olarak yayımlayacak. Gelen bilgilere göre derbi için 1 milyar civarında sporseverin, ekran başında olacağı gelen bilgiler arasında.

Kaynak: Fotospor
5 FATİH TERİM KADRO DIŞI BIRAKTI
FATİH TERİM KADRO DIŞI BIRAKTI
Tecrübeli teknik adam 21 kişilik maç kadrosunda 12 yabancı oyuncu bulundurmak zorunda kalacağı için Jesse Sekidika ve Martin Linnes’i kadro dışı bırakma kararı verdi.

Terim’in sakatlıktan çıkan ama henüz tam performans veremeyen Florin Andone’yi Adem Büyük’ün sakatlığı geçmediği için 21 kişilik maç kadrosunda tutma kararı verdiği bildirildi.

Bu aradaAdem’in sakatlığının ciddi olduğu, Beşiktaş derbisi dışında Rizespor maçında forma giymesinin de risk altında olduğu bildirildi. Terim’in Andone dışında Belhanda ve Emre Akbaba’yı da derbide hamle oyuncusu olarak kullanacağı gelen bilgiler arasında.

Kaynak: Fotospor
6 DEZENFEKTE EDİLDİ
DEZENFEKTE EDİLDİ
Galatasaray-Beşiktaş derbisi öncesi Türk Telekom Stadı korona virüsüne karşı tedbir amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri tarafından dezenfekte edildi.

FANATİK
7 FLAŞ! LUYİNDAMA İNGİLTERE YOLUNDA
FLAŞ! LUYİNDAMA İNGİLTERE YOLUNDA
Süper Lig’in 26. haftasında Beşiktaş ile karşı karşıya gelecek Galatasaray için sürpriz bir transfer haberi gündeme geldi. Buna göre sarı kırmızılıların Kongo’lu yıldızı Luyindama’ya Premier Lig’den 2 talibin olduğu duyuruldu.

Yaşadığı ağır sakatlık nedeniyle uzun süredir sahalardan uzak kalan yıldız savunmacı, geçtiğimiz günlerde sahalara dönmüştü. Kulüp, Onyekuru ve Adem Büyük’ün yaşadığı sakatlıklarla ilgili bilgilendirme yaparken sürpriz bir kare de paylaşmıştı. Galatasaray’da ekim ayından bu yana sahalardan uzak kalan Christian Luyindama’nın idmanda fizyoterapist eşliğinde çalıştığı görülmüştü.

2 İNGİLİZ PEŞİNE DÜŞTÜ

Afrika basınında yer alan habere göre, 2 Premier Lig kulübü Wolverhampton Wanderers ve Aston Villa, Luyindama’nın peşine düştü.

YAZ TRANSFER SEZONUNDA TEKLİF

Öte yandan sezonun sona ermesinin ardından resmi teklifin Galatasaray yönetimine iletileceği aktarılan haberde, yaklaşık 12 milyon euroluk bonservis önerileceği duyuruldu.

FOTOMAÇ
8 DERBİYİ UYDUDAN ÜCRETİSZ VEREN KANALLAR
DERBİYİ UYDUDAN ÜCRETİSZ VEREN KANALLAR
Galatasaray ile Beşiktaş arasında Türk Telekom’da oynanacak derbi maçını Bein Sports şifresiz yayınlama kararı almadı. Türkiye’de de etkisini gösteren koronavirüs salgını nedeniyle taraftarların toplu yerlerde maç izlemesinin önüne geçmek için ’’şifresiz’’ kararı bekleniyordu. Ancak maç günü gelmesine rağmen Digiturk böyle bir açıklama yapmadı.

Sarı kırmızılılar ile siyah beyazlılar arasında mücadele şifresiz bazı yabancı kanallarından izlenebiliyor. Avrupa’da Süper Lig’i yayınlayan kanallar şu şekilde:

Be Sport 1(belgium)/Hd, beIN Sports Connetct EPANA, Benfica Tv2(BTV2), BT Sport 1/HD, Canal+Futbol/HD, Canal+ Sport (france), Canal + Sport (poland) / Hd, Daiema Sport 2 HD, Digi Sport 1 (Hun), Dolce Sport / Hd, ESPN Caribbean, Fox Sports (italy)/ HD, Futbol 1 (Ukranie), GO Sports 2 / Hd, / Hd, KAZ Sport, Lig tv3/HD, Ntv Plus Futbol 1 / HD, O2 Sport (cze), OLL TV Player, Sky Sport 2 (germany)/HD, Sport 1 (israel)/HD.

Derbi saat kaçta?

Şampiyonluğun belirleyicisi olacak derbi mücadelesi saat 19.00’da başlayacak. Türk Telekom Stadyumu’nda oynanacak karşılaşmayı hakem Abdulkadir Bitigen yönetecek.



Kaynak: Fotospor

Futbolarena anasayfasından devam...