Son Dakika Galatasaray Haberleri (15 Şubat 2020)

FutbolArena - Galatasaray ile ilgili son dakika gelişmeleri ve son dakika transfer haberlerini sizler için derledik. 

1 TÜRK FUTBOLUNDA KRİZ
TÜRK FUTBOLUNDA KRİZ
Türk futbolu son dönemde kelimenin tam anlamıyla kaosun içinde! Kulüplerin Türkiye Futbol Federasyonu’na yönelik tepkileri sürüyor. Bir süredir Fenerbahçe ile TFF arasında yaşanan gerilim sonrasında diğer kulüpler de TFF’ye yönelik tepki içeren yazılı açıklamalarda bulundu.

BEŞİKTAŞ: "TFF’YE TALEBİMİZDİR!"
Son olarak Beşiktaş kulübü, Göztepe maçındaki kural hatası nedeniyle müsabakanın tekrar edilmesi yönünde henüz olumlu bir yanıt alamadıkları için TFF’ye sert bir mesaj daha yayınladı. Beşiktaş kulübü, "Şeffaflık ilkesine bağlı ve adalet duygusuna uygun bu taleplerimiz yerine getirilmediği takdirde, TFF ve tüm kurullarının gözümüzde meşruluğunu yitireceğini kamuoyuna bildiriyoruz." şeklinde bir açıklama yaparak detaylarını resmi internet sitesinde bildirdi.

GAZİANTEP FK’DAN TEPKİ: "TÜRK FUTBOLU BU DURUMDAN ÇIKMALI"

Gaziantep FK ise Gençlerbirliği maçındaki kural hatası başvuruları hakkında TFF’den olumsuz yanıt aldıklarını fakat buna rağmen devam eden fikstürde Beşiktaş maçını işaret ederek, hakem hatalarının devam ettiğini belirten bir açıklama yayınlayarak, şu ifadelere yer verildi:

Gaziantep Futbol Kulübümüzün, Süper Lig Cemil Usta Sezonu 19. hafta maçında karşılaştığı Gençlerbirliği müsabaka sonrasında, karşılaşma içerisinde takımımızın kazandığı penaltı pozisyonun ardından verilen kararda "KURAL HATASI" olması sebebiyle Türkiye Futbol Federasyonu’na başvuruda bulunmuştuk. Başvurumuzun üzerinden haftalar geçtikten sonra, maçta "KURAL HATASI" olmadığı ve maçın tekrar edilmeyeceği yönünde tarafımıza resmi olarak yanıt gönderilmiştir. Bu üzücü "KURAL HATASININ" üzerinden haftalar geçmesine rağmen, devam eden fikstürümüzde oynadığımız maçlardaki hakem hatalarının da sürmesi kulübümüzü hem maddi hem de manevi olarak zararlara uğratmaya devam etmektedir. Türk Futbolu’nun bir an önce içinde bulunduğu bu durumdan çıkmasını ümit ediyoruz. Gaziantep Futbol Kulübü olarak, takımımızın haklarını sonuna kadar korumak adına Tahkim Kurulu’na başvuru yapacağımızı ve tüm hukuki haklarımızı kullanacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.

GALATASARAY’DAN TFF’YE: "KULÜPLERİN HARCAMA LİMİTLERİNİ AÇIKLAYIN"

TFF’ye yönelik bir tepki de geçtiğimiz hafta Galatasaray’dan gelmişti. Sarı kırmızılı kulüp tarafından yapılan yazılı açıklamada, özellikle Fenerbahçe için yapılan 16 milyon TL’lik harcama limitindeki artışa vurgu yapılarak, kulüplerin nihai harcama limitlerinin açıklanmasını talep etti. TFF ise yaptığı yazılı açıklamada bunun mümkün olmadığını ve belgelerin gizli olduğunu belirtti.

FENERBAHÇE DERNEKLERİ: "NİHAT ÖZDEMİR İSTİFA!"

Özellikle Aytemiz Alanyaspor maçı sonrası TFF’ye tepkisi artan Fenerbahçe’de, kulübe ait tüm ternekler ortak bir bildiri yayınlayarak Nihat Özdemir’i istifaya davet etti. Aytemiz Alanyaspor maçı sonrası ise taraftarlar Riva’da toplanarak TFF ve MHK’yı istifaya çağırarak protesto etti. Fenerbahçe yönetimi uzun süredir özellikle transfer konusundaki harcama limiti hakkında TFF’ye yönelik ciddi tepkiler gösterdi.

SİVASSPOR’DAN VAR VE MAÇ TAKVİMİ TEPKİSİ

Süper Lig’de şampiyonluk mücadelesi veren Sivasspor ise Türkiye Futbol Federasyonu ve MHK’ya yönelik son dönemde VAR sistemi, hakem kararları dışında maç takvimleri konusunda tepki gösteriyor. Teknik Direktör Rıza Çalımbay, Antalyaspor ile kupada oynanan ilk maç öncesinde maç saatinin geç vakitte olmasına tepki göstererek, "Sivas’a haksızlık yapılıyor." demişti. Rıza Çalımbay ayrıca Başakşehir maçındaki Clichy’nin pozisyonuyla ilgili olarak penaltı siteminde bulunarak, "VAR sistemi bize çalışmıyor. Bizde VAR’a gitmiyorlar ve bu ligde penaltı atmayan tek takımız." dedi.

AHMET AĞAOĞLU’NDAN SÖRLOTH TEPKİSİ

Süper Lig’in ilk yarısında hakem hatalarından dolayı birkaç kez yazılı açıklamayla TFF’ye tepki gösteren Trabzonspor’da, son olarak başkan Ahmet Ağoağlu, TRT Spor’a konuşarak Sörloth’a verilen 2 maçlık cezanın kabul edilemez olduğunu belirterek tepki gösterdi ve Tahkim Kurulu’na gideceklerini açıkladı.
2 VAR OLMASAYDI SÜPER LİG PUANI NASIL OLURDU?
VAR OLMASAYDI SÜPER LİG PUANI NASIL OLURDU?
Süper Lig’de 22. hafta heyecanı Başakşehir - Beşiktaş maçıyla başlarken, şampiyonluk ve kümede kalma yarışında birbirinden kritik maçlar oynanacak. 21 haftası geride kalan Süper Lig’de liderlik koltuğunda Sivasspor otururken, 1 maçı eksik Trabzonspor, Yiğidolar’ı takibini sürdürüyor. Başakşehir, Alanyaspor, Galatasaray , Fenerbahçe ve Beşiktaş, zirve iddialarını sürdürken, alt sıralar bir hayli karışık.

Hakem hataları her hafta tartışılmaya devam ederken, puan durumu altüst olmaya devam ediyor. Peki, VAR olmasaydı 21.hafta sonunda puan durumu nasıl olurdu?

FANATİK
3 FATİH TERİM’DEN SÜRPRİZ TRANSFER HAMLESİ
FATİH TERİM’DEN SÜRPRİZ TRANSFER HAMLESİ
Galatasaray İkinci Başkanı Abdürrahim Albayrak, "Gelecekte büyük transfer olmayacak. Genç kardeşlerimize yöneliyoruz" diyerek devre arasındaki gençleşme politikasının devam edeceğini ortaya koyarken bu yönde çalışmalara başlandığı ortaya çıktı.

Scout ekibi genç ve yetenekli isimleri tarayıp Fatih Terim’in önüne uzun bir liste getirdi. BU listede Terim’in gözüne çarpan isimse Santos’ta forma giyen Yuri Alberto oldu.

Hem sağ hem de sol kanatta oynamasının yanı sıra 2001 doğumlu oyuncunun forvet hattında da forma giyebilmesi Terim’in ilgisini çekti. Tecrübeli teknik adam 1 Temmuz’da sözleşmesi bitecek olan Yuri Alberto’nun menajeriyle temas kurulmasını istedi.

Piyasa değeri 2,5 milyon euro olan Alberto, Brezilyalı U23 takımında da forma giyiyor. (Fotomaç)
4 GALATASARAY’IN FALCAO PLANI
GALATASARAY’IN FALCAO PLANI
İttifak Holding Konyaspor maçında sakatlanan Kolombiyalı yıldız, kupa ve ligde oynanan son 4 karşılaşmada forma giyemedi.

Teknik heyet ve sağlık ekibinin, takımla birlikte çalışmalara başlayan Falcao’yu Fenerbahçe derbisine hazırladığı öğrenildi.

BtcTürk Yeni Malatyaspor maçının kadrosunda olması beklenen yıldız golcünün, oyunun gidişatına göre süre alması bekleniyor. Kasımpaşa mücadelesinde sakatlanarak oyundan çıkan Saracchi’den de sevindirici haber geldi.

Sakatlığını atlatan 21 yaşındaki sol bekin, BtcTurk Yeni Malatyaspor maçında riske edilmeyeceği ifade edildi. Deneyimli teknik adamın sol bekte Linnes’e şans vermeyi düşündüğü öğrenildi. Fatih Terim’in, cezalı Mariano’nun yerine de sağ bekte Şener Özbayraklı’yı düşündüğü gelen haberler arasında.

Kaynak: TRT SPOR
5 MUSTAFA CENGİZ’İN KARŞISINA ADAY ÇIKMIYOR
MUSTAFA CENGİZ’İN KARŞISINA ADAY ÇIKMIYOR
Galatasaray, seçim gündeminden çıkamıyor. Ancak yeniden seçim olsun isteyen muhalefetin aday çıkarmakta zorlandığı öğrenildi.

Camiada dolaşan dedikodu ise, ’’seçime gitme kararı aldırsalar bile Mustafa Cengiz’in karşısına çıkaracak güçlü bir aday bulamayacaklar. O yüzden şu durumda Mayıs ayında bir seçim olmasını istemiyorlar’’ yönünde.

Kaynak: Fotospor
6 GALATASARAY’A MAİCON PİYANGOSU
GALATASARAY’A MAİCON PİYANGOSU
Galatasaray’a Suudi Arabistan’dan bir müjde geldi... geçen sezon devre arasında 1.7 milyon Euro’ya Al Nassr’a kiralanan Maicon için Araplardan teklif geldi. Al Nassr adına Galatasaray’la temas kuran menajer, Maicon’un bonservisi için 3.5 milyon Euro vermeye hazır olunduğunu söyledi. Galatasaray yönetimi ise menajere Maicon için opsiyonda yazan 5 milyon Euro’dan vazgeçmeyeceklerini söyledi. Pazarlıkların başladığı Fatih Terim’in, Maicon’un geri dönmesini istemediği için fiyatta bir esneklik sağlanabileceği bildirildi.

Kaynak: Fotospor
7 FIFA’DAN GALATASARAY’A ÖDEME
FIFA’DAN GALATASARAY’A ÖDEME
Galatasaray’a FIFA’da beklediği ama unuttuğu bir ödeme geldi... milli takımda sakatlanan Christian Luyindama’nın 3 aylık transfer taksidinde denk gelen 262 bin 500 euro, FIFA tarafından Galatasaray’ın hesabına yatırıldı. Luyindama’nın sakatlığını FIFA’nın ’’en az sahalarda uzak kalma’’ sürecini doldurduğu için futbolun patronunun gelen raporlar doğrultusunda sarı-kırmızılılara ödeme gönderdiği gelen bilgiler arasında.

FANATİK
8 ARDA TURAN’NDAN YALANLAMA GELDİ
ARDA TURAN’NDAN YALANLAMA GELDİ
ARDA TURAN’DAN YALANLAMA GELDİ

Japonya Ligi ekiplerinden Urawa Reds ile anlaşma noktasına geldiği öne sürülen Arda Turan’ın yakın çevresine, "Ben Barcelona’nun futbolcusuyum, hiçbir yerle görüşme yapmadım" dediği bildirildi.

Devre arasında Galatasaray’a transferi gerçekleşmeyen Arda Turan’ın adı Uzak Doğu ekipleriyle anılmış, hatta tecrübeli futbolcunun Japonya Ligi ekiplerinden Urawa Reds ile anlaşma noktasına geldiği öne sürülmüştü.

Ancak TRT Spor’un verdiği habere göre Arda’nın yakın çevresine, "Ben Barcelona’nın futbolcusuyum, hiçbir yerle görüşme yapmadım" dediği bildirildi. Başakşehir’le yollarını ayıran 33 yaşındaki oyuncunun, Katalan ekibiyle sözleşmesi sezon sonunda bitiyor.

FANATİK
9 GALATASARAY LEMİNA İÇİN HAREKETE GEÇTİ
GALATASARAY LEMİNA İÇİN HAREKETE GEÇTİ
Son dönemde Galatasaray’ın tartışmasız en iyi oyuncularından biri olan ve orta sahadaki savaşcı kimliğiyle takımını ateşleyen Mario Lemina için yönetimin şimdiden harekete geçtiği öğrenildi.

Sezon başında İngiliz ekibi Southampton’dan kiralık olarak alınan Lemina’nın sözleşmesinde 16 milyon Euro’ya satın alma opsiyonu bulunuyordu. Ancak şu anki şartlarda bu rakamı ödemesi çok zor gözüken Aslan’ın, oyuncunun da burada kalmak istemesini koz olarak kullanıp, 1 yıl daha yıldız futbolcuyu kiralamak istediği bildirildi.

FANATİK
10 RIDVAN DİLMEN: ’’GALATASARAY KADIKÖY’DE..’’
RIDVAN DİLMEN: ’’GALATASARAY KADIKÖY’DE..’’
Süper Lig’in 22. haftasında Medipol Başakşehir Beşiktaş’ı 1-0 mağlup etti. Usta yorumcu Rıdvan Dilmen, karşılaşmanın ardından Başakşehir, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor’un şampiyonluk yarışı hakkında açıklamalarda bulundu.

Rıdvan Dilmen yaptığı değerlendirmede; "Ben puan barajının çoğalacağını değil düşeceğini düşünüyorum. Galatasay, Fenerbahçe karşısında Kadıköy’de galip gelse ya da berabere kalsa da şampiyonluğa aday olacaktır. Beşiktaş o fırsatı bugün kaçırdı. Başakşehir, Fenerbahçe’ye yenilmesine ve Sivas’la berabere kalmasına rağmen Beşiktaş ile arasında 7 puan farkı var. Beşiktaş ve Galatasaray bundan sonra kazanmak zorunda. Trabzonspor’un puan kaybetme lüksü var. Fenerbahçe, eğer Trabzonspor maçını kaybederse artık futbolculara lig ızdırap gelir" ifadelerine yer verdi.

Futbolarena anasayfasından devam...