Gazetelerde Galatasaray Haberleri - Galatasaray Transfer Haberleri (3 Ocak 2018)
FutbolArena - Galatasaray’la ilgili gündemde yer alan tüm haberler FutbolArena’da. Gazetelerde Bugünün Galatasaray Haberleri (3 Ocak Çarşamba GS haberleri) Fanatik, Fotomaç, AMK gibi gazeteler başta olmak üzere diğer gazete haberlerindeki Galatasaray adına yaşanan son gelişmeler derlendi. Fanatik Gazetesi Galatasaray Haberleri, Fotomaç Gazetesi Galatasaray Haberleri, AMK Gazetesi Galatasaray Haberleri, Milliyet Gazetesi Galatasaray Haberleri, Sabah GS Haberleri aramalarında istediğiniz sonuçların hepsini derledik. Bu aramaların hepsini bulabileceğiniz galerimizdeki haberler şu şekilde...
1 Asamoah transferinde G.Saray’ın beklediği haber!

Galatasaray, sol bek bölgesindeki ilk adayı Asamoah’ta sözleşme bitiş tarihi olan 30 Haziran’ı beklerken Torino’dan müjdeli haber geldi. 30 yaşındaki Ganalı sol bek, Juventus’un yeni sözleşme teklifini geri çevirdi
Fatih Terim’in "iyi bir oyuncu, doğru bir transfer. ümit ediyorum devre arası olur" dediği Kwadwo Asamoah’ta son dakika gelişmesi yaşandı.
2

Sarı-kırmızılıların ısrarla istediği Ganalı sol bek, İtalyan ekibinin yeni sözleşme teklifini reddetti.
Torino ekibinde 6. sezonunu geçiren Asamoah’ın ret cevabı sonrası Juventus ekibi strateji değişikliği kararı aldı.
Daha önce sol beke alternatif almadan oyuncusunu satmaya yanaşmayan Juventus, 4 Ocak’tan sonra istediği kulüple görüşmelere başlama hakkına kavuşacak olan Asamoah’ı transfer listesine koyma kararı aldı.
Torino ekibinde 6. sezonunu geçiren Asamoah’ın ret cevabı sonrası Juventus ekibi strateji değişikliği kararı aldı.
Daha önce sol beke alternatif almadan oyuncusunu satmaya yanaşmayan Juventus, 4 Ocak’tan sonra istediği kulüple görüşmelere başlama hakkına kavuşacak olan Asamoah’ı transfer listesine koyma kararı aldı.
3

Siyah-beyazlılar böylece Asamoah’ın bonservissiz ayrılma ihtimalinin önüne geçmeyi planlarken, bu durum Galatasaray’ın elini güçlendirdi.
Asamoah için ’Bekle ve bonservissiz al’ taktiğini uygulayan G.Saray yönetimi, son gelişmelerin ardından harekete geçerek uygun bir bonservis karşılığında yıldız oyuncunun transferini Ocak döneminde bitirme fırsatını yakalamış oldu.
Fotomaç
4 Dursun Özbek: Cumhurbaşkanı Erdoğan ile idman yapardık

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, futbol oynadığı dönemde Cumhurbaşkanı Erdoğan’la aynı sahada idman yaptıklarını söyledi.
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, gençlik yıllarında amatör kümede futbol oynadığını ve o dönemde İ.E.T.T’de futbol oynayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la aynı sahada antrenman yaptıklarını ifade etti.
Akşam gazetesinin haberine göre; Dursun Özbek, "İstanbul Teknik Üniversitesi’nde 1969-1974 dönemi içerisinde amatör futbol takımımız vardı. Amatör futbol takımı hem 1.Amatör kümede oynuyor hem de üniversiteler arası maçlarda oynuyor. Ben de o takımın bir üyesiydim. Geçmişe bağlı olarak anları fotoğraflamak veya resmetmek şimdiki gibi kolay değildi. O gün itibarıyla Teknik Üniversite’den sonra lisansım Mustafa Kemal Paşa Spor’dadır, Bursa’da. 3000 TL karşılığında transfer olmuştum." şeklinde konuştu.
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, gençlik yıllarında amatör kümede futbol oynadığını ve o dönemde İ.E.T.T’de futbol oynayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la aynı sahada antrenman yaptıklarını ifade etti.
Akşam gazetesinin haberine göre; Dursun Özbek, "İstanbul Teknik Üniversitesi’nde 1969-1974 dönemi içerisinde amatör futbol takımımız vardı. Amatör futbol takımı hem 1.Amatör kümede oynuyor hem de üniversiteler arası maçlarda oynuyor. Ben de o takımın bir üyesiydim. Geçmişe bağlı olarak anları fotoğraflamak veya resmetmek şimdiki gibi kolay değildi. O gün itibarıyla Teknik Üniversite’den sonra lisansım Mustafa Kemal Paşa Spor’dadır, Bursa’da. 3000 TL karşılığında transfer olmuştum." şeklinde konuştu.
5

"ERDOĞAN’LA İDMAN YAPTIK"
Cumhurbaşkanı Erdoğan’la antrenman yaparken sık sık karşılaştıklarını aktaran Özbek, "Daha sonra İstanbul Teknik Spor Kulübü’nde Yönetim Kurulu Üyesi oldum. Basketin özellikle şampiyon olduğu dönemde Hüseyin Alplerin, Cihatların, Nurilerin döneminde ben de yönetim kurulundaydım. Futbol şubesi bana bağlıydı. Yaklaşık 8 sene orada yöneticilik yaptım. Dolaysıyla futbol sevdası böyle bir şey bir yerden başlıyorsunuz. Aynı dönemde Sayın Cumhurbaşkanımız İ.E.T.T’ydi. Aynı sahalarda idman yapar ve onunla karşılaşırdık." dedi.
Fotomaç
6 Eren kapıya yakın

Galatasaray’da bu sezon çok fazla forma şansı bulamayan ve gözden düşen Eren Derdiyok’un kaderi takıma alınacak yeni golcüye bağlı... Teknik direktör Fatih Terim’in Gomis’in yanına güçlü bir alternatif golcü istediği bilinirken yeni golcü gelmesi halinde Derdiyok’a yol görüneceği belirtiliyor
Fotomaç
7Evra’nın kefili Gomis!

Sol bek transferi için harekete geçen G.Saray’da aday isimlerin başında gelen Evra için yeni bir gelişme var. Patrice Evra’nın transferi konusunda sarı-kırmızılıların golcüsü Gomis kefil oldu.
Fransız golcü, vatandaşı hakkında Galatasaray’a olumlu referans vererek, Evra’nın gelmesi halinde takıma büyük katkı vereceğini de belirtti. Gomis’in Evra ile ilgili olarak, ’’O tam bir lider. Oynadığı takımlar zaten kalitesini ortaya çıkartıyor. G.Saray’a gelirse büyük iş yapar. Hem karakteri hem de tecrübesiyle bize katkısı olacaktır. Evra’da İstanbul’a gelmek istiyor. Galatasaray’ın ne kadar büyük bir takım olduğunu biliyor.’’ şeklinde konuştuğu öğrenildi.
Galatasaray’ın Fransız sol bek için kısa bir süre içinde somut adımlar atması bekleniyor.
Fotomaç
8 G.Saray için sürpriz iddia: Peres!

İtalyan basını, sol bek arayan Galatasaray’ın Roma’dan Bruno Peres ile ilgilendiğini öne sürdü.
Galatasaray için İtalya’dan sürpriz bir iddia geldi. İtalyan Corriere dello Sport gazetesi, Galatasaray’ın Roma’da hem sağ bek hem de sol bek olarak görev alabilen Bruno Peres’i devre arası transfer döneminde kadrosuna katmak istediğini yazdı.
Geçen sezon Torino’dan 12.5 milyon Euro bonservis bedeliyle Roma’ya transfer olan 27 yaşındaki futbolcuyu Galatasaray dışında Benfica’nın da istediği ifade edildi.
Hem sağ hem de sol bek oynayabilen Bruno Peres, Roma teknik direktörü Eusebio Di Francesco tarafından forma şansı bulamıyor. Brezilyalı futbolcu, bu sezon toplam 14 kez forma giyerken 1 asist kaydetti.
Fotomaç
9Kulağı Terim’de

Galatasaray’da Terim’in iki yardımcısı belirlenirken şimdi gözler Levent Şahin ve Taffarel’in yanına eklenecek isimlerde... Adayların başında Hasan Şaş gelirken Terim’le daha önce bir görüşme yapan efsanevi oyuncu, her zaman göreve hazır olduğunu söylemişti. Şu an PRO lisans seminerinde bulunan Hasan Şaş’ın bir yandan da Florya’dan gelecek çağrıyı beklediği ifade edildi.
Fotomaç
10 Terim’in gelmesi fikir değiştirtti!

Galatasaray ile sözleşmesi sezon sonunda bitecek Yasin Öztekin, Fatih Terim’in gelmesiyle birlikte yeni sözleşmeyi sorun etmiyor.
Terim’in gelmesiyle birlikte kendisini sadece işine odaklayan Öztekin, çok çalışıp formayı almayı kendisine ilk hedef olarak belirledi. Fatih Terim’in de futbolcusunun bu tutumundan çok memnun kaldığı ortaya çıktı. Yasin’in hocasının bu tavrından haberdar olduğu ve yeni sözleşme konusunu kafasından çıkartıp, takımını hedefi olan şampiyonluğa taşımayı istediği dile getirildi. Yasin’in verilen şansı iyi kullanması halinde, yeni sözleşme hakkındaki kararı da Terim verecek.
Fotomaç
11Yeni Albayrak Ural Aküzüm

Teknik direktörlük görevine gelen Fatih Terim’in yönetim adına beraber çalışacağı isim de belli oldu. Abdürrahim Albayrak’ın listeye girmeyi reddetmesi üzerine Fatih Terim, Başkan’dan Ural Aküzüm’ü talep edecek. Aküzüm sezon başında Fatih Terim ile Mircea Lucescu arasında gidip gelirken, Terim’den yana tavır koymuş Tudor kovulduktan sonra yapılan yönetim kurulu toplantısında Terim için oy veren 3 isimden birisi olmuştu.
Fotomaç
12 Büyük tehlike! FIFA...

Sezon başında transfer edilen futbolcuların komisyon ücretlerini geçen 5 aylık sürede yatırmayan sarı-kırmızılılar, 20 Ocak’taki seçimden sonra da sorunu çözemezse FIFA tehlikesiyle karşılaşacak
Bu sezon başındaki transfer döneminde 40 milyon Euro (180 milyon TL) bonservis harcaması yapan Galatasaray’da menajerlere toplam 8.9 milyon Euro komisyon ödeneceği açıklanmıştı. Ancak sarı-kırmızılı yönetimin geçen 5 aylık sürede menajerlere hiçbir ödeme yapmadığı öğrenildi. Bu durum yüzünden yabancı futbolcular olumsuz etkilenirken, seçim sürecine giren Galatasaray’da 20 Ocak’a kadar kulüp kasasından para çıkışı olmayacak. Yeni seçilecek yönetim de 8.9 milyon Euro alacağı olan menajerlere kısa sürede herhangi bir ödeme yapmazsa, Galatasaray’ın FIFA’ya şikayet edilme tehlikesi ortaya çıkacak.
Sabah
13Ezeli rakiplerin Bilal Başacıkoğlu savaşı!

Fenerbahçe, Galatasaray’ın transfer listesinde olan Feyenoord’da oynayan kanat oyuncusu Bilal Başacıkoğlu’nu yeniden gündemine aldı.
Devre arasında kadroya yeni isimler katmayı planlayan Fenerbahçe, sezon başı transfer listesinde olan ancak Feyenoord’un sözleşme yenilemesiyle transferi rafa kalkan Bilal için yeniden nabız yokladı. Feyenoord’da sezonun ilk yarısında fazla forma şansı bulamayan Bilal’in transferine Feyenoord’da sıcak bakıyor. Fenerbahçe yönetimi Bilal Başacıkoğlu’nu sezon sonuna kadar satın alma opsiyonlu kiralamak istiyor.
14

FATİH TERİM’İN DE LİSTESİNDE
Galatasaray’ın başına geldikte sonra takımda yenile gideceğinin sinyalini veren Fatih Terim, kadronun yerli kalitesini yükseltmeyi hedefliyor. Galatasaray bu hedef doğrultusunda gözünü Avrupa’da forma giyen genç gurbetçi isimlere çevirmişti. Terim listesinde yer alan isimlerin başında iki kanatta da oynayabilen Bilal Başacıkoğlu yer alıyor.
Fotomaç
15 İşte G.Saray’ın Aziz Behich teklifi!

Sol bek transferini kampa yetiştirmek isteyen G.Saray, Bursaspor’a Aziz Behich için 2.5 milyon euro önerdi. Yeşil-Beyazlılar 4 milyon euro istiyor.
Akşam’ın haberine göre; Galatasaray’da sol bek arayışları aralıksız devam ediyor. Juventus’tan Asamoah ve Marsilya’dan ayrılan Patrice Evra konusunda görüşmeler sürüyor. Sarı-Kırmızılı Yönetim, Teknik Direktör Fatih Terim’in sol bek talebini kampa yetiştirmek için de bazı alternatiflerle görüşmelere başladı. Bursaspor’un başarılı oyuncusu Aziz Behich için Yeşil-Beyazlı yetkililerle konuşan Sarı-Kırmızılılar, 2.5 milyon euroluk teklifini ileterek beklemeye geçti.
16

’AYRILMAK İSTİYORUM’
Trabzonspor’un da gündeminde olan 27 yaşındaki Avustralyalı için Bursaspor 4 milyon euro bonservis bedeli istedi. Görüşmelerin süreceği belirtiliyor. Başarılı oyuncuyla F.Bahçe’nin ilgilenmediği öğrenildi. Kulübü ile 2019 yılına kadar sözleşmesi bulunan Aziz Behich, yönetimle yaptığı toplantıda "Benim daha büyük hedeflerim var. Bu nedenle takımdan ayrılmak istiyorum. Dünya Kupasında Avustralya MilliTakımı ile göstereceğim performanstan sonra buradan ayrılmam daha zor olacak. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum" dediği vurgulandı.
Trabzonspor’un da gündeminde olan 27 yaşındaki Avustralyalı için Bursaspor 4 milyon euro bonservis bedeli istedi. Görüşmelerin süreceği belirtiliyor. Başarılı oyuncuyla F.Bahçe’nin ilgilenmediği öğrenildi. Kulübü ile 2019 yılına kadar sözleşmesi bulunan Aziz Behich, yönetimle yaptığı toplantıda "Benim daha büyük hedeflerim var. Bu nedenle takımdan ayrılmak istiyorum. Dünya Kupasında Avustralya MilliTakımı ile göstereceğim performanstan sonra buradan ayrılmam daha zor olacak. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum" dediği vurgulandı.
17

ALİ AY’DAN AÇIKLAMA
Bursaspor Başkanı Ali Ay, Aziz Behich’in transferine yeşil ışık yaktı. Ali Ay, "Aziz Behich’e dolaylı olarak teklifler geliyor. Bizim için önemli olan teklifin miktarıdır. Her futbolcu neticede gitmek istiyorsa gidebilir. Önemli olan nokta kulübe menfaat sağlamasıdır. Bakacağız artık tekliflere" açıklamasını yaptı.
Fotomaç
Bursaspor Başkanı Ali Ay, Aziz Behich’in transferine yeşil ışık yaktı. Ali Ay, "Aziz Behich’e dolaylı olarak teklifler geliyor. Bizim için önemli olan teklifin miktarıdır. Her futbolcu neticede gitmek istiyorsa gidebilir. Önemli olan nokta kulübe menfaat sağlamasıdır. Bakacağız artık tekliflere" açıklamasını yaptı.
Fotomaç
18 Asla yanlız yürümeyeceksin

Cimbom en büyük gücü olan taraftarından bir süredir yoksundu. Kötü futbol, saha sonuçları ve daha birçok etken yüzünden sarı- kırmızılı taraftarlar Türk Telekom Stadı’ndan uzaklaşmıştı. Bu sezon başındaki yıldız transferler, eskiyen yüzlerle yolların ayrılması, şampiyonluk umutlarının artışı, takımın müthiş performansı taraftarı yeniden stada çekti. Sezon başındaki Östersunds faciasına rağmen Galatasaray taraftarı bu sezon içeride dışarıda takımlarını hiç yalnız bırakmadı. Bu alanda da ilk yarının lideri oldu. İlk yarıdaki 17 hafta boyunca Galatasaray 355 bin 329 ile en fazla bilet satan kulüp oldu.
19

NEREDEYSE 2 KATI
Galatasaray geçen sezon aynı bölümde 175 bin 471 bilet satmış ve 21 bin 934 taraftar ortalamasıyla oynuyordu. Bu sezon ise taraftar ortalaması 39 bin 481’e yükseldi. Sarı-kırmızılı taraftarlar sadece hala Ali Sami Yen" dedikleri Türk Telekom Stadı’nda değil, deplasman maçlarında da takımlarını bir an olsun yalnız bırakmadı. Taraftarın müthiş desteğiyle birlikte Galatasaray da sahada şahlandı. Cimbom iç sahada taraftarını arkasına alıp 9 maçın 8’ini kazandı sadece F.Bahçe ile 0-0 berabere kaldı. 26 gole karşılık kalesinde 7 gol gördü
Fotomaç
Galatasaray geçen sezon aynı bölümde 175 bin 471 bilet satmış ve 21 bin 934 taraftar ortalamasıyla oynuyordu. Bu sezon ise taraftar ortalaması 39 bin 481’e yükseldi. Sarı-kırmızılı taraftarlar sadece hala Ali Sami Yen" dedikleri Türk Telekom Stadı’nda değil, deplasman maçlarında da takımlarını bir an olsun yalnız bırakmadı. Taraftarın müthiş desteğiyle birlikte Galatasaray da sahada şahlandı. Cimbom iç sahada taraftarını arkasına alıp 9 maçın 8’ini kazandı sadece F.Bahçe ile 0-0 berabere kaldı. 26 gole karşılık kalesinde 7 gol gördü
Fotomaç