Ve Belhanda'nın kontratındaki "SIR" madde! Kara kara düşündürüyor

 FutbolArena - Younes Belhanda’nın sözleşmesindeki sır madde açığa çıktı... 

1
Geçen sezon başında 4 yıllık kontrata imza atan Younes Belhanda için Dinamo Kiev’e 8 milyon Euro bonservis bedeli ayrıca Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi’ne katılımlarda toplam 2 milyon Euro bonus ödeneceğini kamuoyuna açıklayan G.Saray’da sır gibi saklanan bir ’detay’ ortaya çıktı.
2
Buna göre, Faslı yıldızın transferinde yapılan pazarlıkta bu rakamların yanı sıra oyuncunun bir başka kulübe satılması halinde Ukrayna kulübüne 2 milyon Euro daha ödenmesinin kabul edildiği öğrenildi. Eski yönetimin imza attığı anlaşma aylar sonra gün yüzüne çıkarken, bu ek maddenin KAP’a yapılan bildirimde yer almaması dikkat çekti.
3
Galatasaray’ın Belhanda’yı hangi rakama satarsa satsın Ukrayna ekibine 2 milyon Euro ödeyecek olması, verilen bonservis rakamının da toplamda açıklandığı gibi 10 değil 12 milyon Euro’yu bulduğu gerçeğini gözler önüne serdi.
4
Galatasaray bu sezon Şampiyonlar Ligi’ne katıldığı için Kiev’e 500 bin Euro bonus ödeyecek. Sezon başına 3 milyon 350 bin Euro garanti ücret alan Belhanda ise Galatasaray ile yaptığı anlaşma gereği 545 bin Euro da bonusun sahibi oldu ve geçen sezon toplam 3 milyon 895 bin Euro kazandı.
5
İşte Belhanda’nın geride kalan sezonda kazandıkları:
6
Garanti Ücret: 3 milyon 350 bin Euro
Oynadığı maçlarda kazanılan 69 puan için kazandığı prim: 345 bin Euro
Oynadığı maçlarda kazanılan her 25 puan için kazandığı bonus: 200 bin Euro
TOPLAM: 3 milyon 895 bin Euro
7
GEÇTİĞİMİZ SEZON BELHANDA

35 MAÇ, 3 GOL, 10 ASİST

Sabah
8

Futbolarena anasayfasından devam...