Gazetelerde Galatasaray Haberleri - Galatasaray Transfer Haberleri (12 Eylül 2017)
FutbolArena - Galatasaray transfer haberleri FutbolArena’da her gün sizlerle. Bugünün Galatasaray Haberleri (12 Eylül Salı GS haberleri) Fanatik, Fotomaç, AMK gibi gazeteler başta olmak üzere diğer gazete haberlerindeki Galatasaray adına yaşanan son gelişmeler derlendi. Fanatik Gazetesi Galatasaray Haberleri, Fotomaç Gazetesi Galatasaray Haberleri, AMK Gazetesi Galatasaray Haberleri, Milliyet Gazetesi Galatasaray Haberleri, Sabah GS Haberleri aramalarında istediğiniz sonuçların hepsini derledik. Bu aramaların hepsini bulabileceğiniz galerimizdeki haberler şu şekilde...
1İskender Baydar Galatasaray’dan ayrıldı

Galatasaray Medya ve İletişim Direktörü İskender Baydar, attığı bir tweet nedeniyle Sarı Kırmızılı camiada tepki topladı. Baydar’ın bu olayların gündeme gelmesinden sonra istifa ettiği öğrenildi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İskender Baydar, Başkan Dursun Özbek ile konuşarak bu kararı verdiğini ifade etti.
Galatasaray Medya ve İletişim Direktörü İskender Baydar görevinden ayrıldı. İstifa ile ilgili detaylar da ortaya çıktı. Konuyla ilgili konuşan Baydar, "Başkanla görüşüp kişisel olarak aldığım bir karar. Bir süredir düşündüğüm bir şeydi. Özbek bana ’Emin misin?’ dedi. Ben de kararımın kesin olduğunu ilettim." şeklinde konuştu.
2

Kocaman tweeti tartışma yaratmıştı
Sarı-Kırmızılı ekipte görev alan Baydar, "Bence Aykut Kocaman’a gereken sabır gösterilirse ligin ikinci yarısında 17’de 17 yapabilir, bunu yapabileceğini geçmişte kanıtladı." şeklinde bir tweet attı.
Baydar’ın Aykut Kocaman ’la ilgili tweeti camia içinde de tartışma yaratmıştı.
Kongre üyeleri şikayetlerini başkan Dursun Özbek’e iletmiş, Baydar da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Çok öfkeliyim.. Bir Galatasaray Spor Kulübü üyesi bu tweetten rahatsız olup beni yönetime şikayet ediyorsa burada durmanın bir anlamı yok." ifadelerini kullanmıştı.
Skorer
Sarı-Kırmızılı ekipte görev alan Baydar, "Bence Aykut Kocaman’a gereken sabır gösterilirse ligin ikinci yarısında 17’de 17 yapabilir, bunu yapabileceğini geçmişte kanıtladı." şeklinde bir tweet attı.
Baydar’ın Aykut Kocaman ’la ilgili tweeti camia içinde de tartışma yaratmıştı.
Kongre üyeleri şikayetlerini başkan Dursun Özbek’e iletmiş, Baydar da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Çok öfkeliyim.. Bir Galatasaray Spor Kulübü üyesi bu tweetten rahatsız olup beni yönetime şikayet ediyorsa burada durmanın bir anlamı yok." ifadelerini kullanmıştı.
Skorer
3ultrAslan’dan sert açıklama

G.SARAY taraftar grubu ultrAslan, takım kaptanı Selçuk İnan için sert bir bildiri yayınlandı. Açıklamanın ilk kısmında "Selçuk, Antalya maçında görev aldığı 30 dakikalık süre boyunca Galatasaray formasını taşıyamadığını, hatalarından ders almadığını ve bu forma için savaşmaktan çok uzak olduğunu maalesef bizlere bir kez daha gösterdi" ifadelerini kullanan Ultraslan, Selçuk İnan’a bir şans daha vermeyeceklerini ima etti. Açıklamada, "Galatasaray şımarıkları, kendini beğenmişleri, yalnız kendini düşünenleri sevmez" ifadeleri kullanıldı.
Fotomaç
4Sneijder’i aratıyor

SNEİJDER’İN gidişinin ardından Galatasaray’da 10 numaralı formayı sırtına geçiren Belhanda, Antalyaspor karşısındaki performansıyla hayal kırıklığı yaşattı. 10 hatalı pasta maçta bu alanda öne çıkan isim olan Faslı futbolcu, yüzde 67.7’lik isabetli pas yüzdesi yakaladı. 27 yaşındaki futbolcunun tek şut ve yine tek orta denemesi de başarısızlıkla sonuçlandı.
Fotomaç
5Gözler onda!

Latovlevici için G.Saray’da seferberlik ilan edildi. Antalya maçında sol bekte görev yapan Linnes’in beklentilerin altında kalması gözleri Rumen oyuncuya çevirdi. Sakat olan bu futbolcu, Kasımpaşa yetiştirilmeye çalışılıyor.
Fotomaç
6 Selçuk İnan gönderiliyor

Antalyaspor maçının ikinci yarısında Ndiaye’nin yerine oyuna giren ancak hem kötü performansı hem de Muslera’nın verdiği kaptanlık bandını takması sebebiyle yine eleştiri oklarının hedefi haline gelen Selçuk İnan için ayrılık çanları çalıyor.
Habertürk’ün haberine göre; Yönetim tıpkı Sneijder gibi Kaptan’ı bedavaya göndermeyi planlıyor. Selçuk’u devre arasında ya da en geç sezon sonunda Senijder gibi alacağı ücrete karşılık bonservis bedeli almadan göndermeyi planladığı ortaya çıkan yönetimin, asıl rahatsızlığının ise Selçuk’un performansından ziyade aldığı yüksek yıllık ücret olduğu öğrenildi.Yapılan yeni transferler sonrasında artık ilk ll’de şans bulamayan 32 yaşındaki yıldızın yıllık 2.9 milyon Euro garanti ücreti, yedek kulübesi için fazla lüks bulunuyor.
7

ARAYA ’KUR’ GİRDİ
Selçuk’un sabit kur rahatsızhğı üzerine Dursun Özbek yönetimi, Ünal Aysal döneminde belirlenen sabit Euro kurunu, güncel Euro’ya çevirmiş, Kaptan’ın TL bazında daha çok para kazanması sağlanmıştı.Yönetimin bu jestine karşılık, Euro’nun artışıyla mali krizin daha derin hissedildiği dönemde Selçuk İnan’m ücretini TL’ye çevirmemesinin de gözden çıkarılmasında etkili bir unsur olduğu ileri sürüldü.
Fotomaç
8Yeni kral Garry Rodrigues

Sezona süper bir başlangıç yapan futbolculardan biri tartışmasız Garry Rodrigues... Galatasaray’ın 26 yaşındaki yıldızı, Süper Lig’de geride kalan 4 maça da 11’de başlarken, beklentileri fazlasıyla karşıladı. Sağ kanatta oynayan Rodrigues, forma giydiği karşılaşmalarda 3 asist yaptı. Sarı-kırmızılıların en çok gol pası veren ismi olan Yeşil Burun Adalı futbolcu, ligde de Başakşehirli Emre Belözoğlu ile birlikte zirveye çıktı.
Fotomaç
9 Yöneticiler dondu kaldı

Galatasaray Teknik Direktörü İgor Tudor, Antalyaspor mücadelesinin 62. dakikasında yaptığı değişiklik ile protokol tribününü adeta dondurdu. Antalya’da maçı izlemeye gelen İkinci Başkan Cengiz Özyalçın ve yöneticiler, Tudor’un Ndiaye’yi oyundan alması ile hayrete düştü. Özyalçın ve Narman, N’diaye’nin yerine Selçuk girince "Neden Ndiaye! Orta sahayı Fernando ile birlikte ayakta tutan isim neden kenara alındı" diye tepki gösterdi.
Fotomaç
10 Messi’yi geçti

Galatasaray’da en iyi sezon başlangıcına imza atan Fransız oyuncu, Avrupa’nın 5 büyük ligi göz önüne alındığında en çok gol atan 3 isim arasında yer aldı
Spor Toto Süper Lig’in 4. haftasında Galatasaray’ın Antalyaspor deplasmanında tek golünü atan Bafetimbi Gomis, Avrupa’da zirveyi zorluyor. Galatasaray’a bu sezon 5 milyon euro’ya (2.5 milyon euro imza parası) Swansea City’den transfer edilen ve kariyerinin en iyi sezon başlangıcını yapan Gomis, Avrupa’nın 5 büyük ligi ve Süper Lig dikkate alındığında 7 gollü Edinson Cavani ve Radamel Falcao’nun ardından 3. sırada kendisine yer buldu. Avrupa’nın 5 büyük liginde Barcelona’dan Messi, Juventus’tan Dybala ve İnter’den Icardi’nin de 5 golü bulunuyor
11

MESSİ’Yİ GERİDE BIRAKTI
SPOR Toto Süper Lig kariyerine harika bir başlangıç yapan Bafetimbi Gomis’in yaptığı 2 asist de eklenince dünyaca ünlü futbolcu Messi’yi solladı. 7 gole katkı yapan Gomis sezon başı itibariyle 9 gole (7 gol, 2 asist) katkı yapan Cavani ile 8 gole (4 gol, 4 asist) katkı yapan Neymar’ın arkasında yine 3. sırada yer aldı. 7 gol atan Falcao ise Gomis’le aynı oranda gole katkı yaptı. Fransız oyuncu, 5 gol atıp asist yapamayan Messi ve Dybala’yı ise geride bıraktı.
12

Avrupa’nın en çok gol atan isimleri
Cavani (PSG) 7
Falcao (Monaco) 7
Gomis (Galatasaray) 5
Messi (Barcelona) 5
Dybala (Juventus) 5
Icardi (İnter) 5
Lukaku (M. United) 4
Neymar (PSG) 4
Bu sezon ilk 4 haftada 5 gol ve 2 asist yapan Fransız golcü, maç başı 3.3 şut attı. 0.8 kilit pası verip, 0.5 adam geçmeyle oynadı. Yüzde 87 pas yüzdesiyle oynamayı başardı.
Fotomaç
Cavani (PSG) 7
Falcao (Monaco) 7
Gomis (Galatasaray) 5
Messi (Barcelona) 5
Dybala (Juventus) 5
Icardi (İnter) 5
Lukaku (M. United) 4
Neymar (PSG) 4
Bu sezon ilk 4 haftada 5 gol ve 2 asist yapan Fransız golcü, maç başı 3.3 şut attı. 0.8 kilit pası verip, 0.5 adam geçmeyle oynadı. Yüzde 87 pas yüzdesiyle oynamayı başardı.
Fotomaç
13 Seleznyov’dan Galatasaray açıklaması

Transfer döneminde adı Galatasaray ile anılan Kardemir Karabükspor’un Ukraynalı forveti Yevhen Seleznyov, artık spekülasyonlara yer olmadığını belirterek, takımı için her şeyini vereceğini söyledi.
Kardemir Karabükspor, Süper Lig’in 5. haftasında deplasmanda karşılaşacağı Teleset Mobilya Akhisarspor maçının hazırlıklarını sürdürdü.
Sezon başında adı Galatasaray ile yazılıp çizilen ve transfer döneminin kapanması ile takımında kalan Ukranyalı forvet Seleznyov’u idmanlarda Teknik Direktör Erkan Sözeri yakın markaja aldı. Tecrübeli golcü ile yakından ilgilenen Sözeri, zaman zaman tercüman aracılığı ile oyuncusunu motive ediyor.
Kardemir Karabükspor, Süper Lig’in 5. haftasında deplasmanda karşılaşacağı Teleset Mobilya Akhisarspor maçının hazırlıklarını sürdürdü.
Sezon başında adı Galatasaray ile yazılıp çizilen ve transfer döneminin kapanması ile takımında kalan Ukranyalı forvet Seleznyov’u idmanlarda Teknik Direktör Erkan Sözeri yakın markaja aldı. Tecrübeli golcü ile yakından ilgilenen Sözeri, zaman zaman tercüman aracılığı ile oyuncusunu motive ediyor.
14

Seleznyov: "En iyi şekilde mücadele edeceğim"
İdman sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Seleznyov, sezon öncesi kafasının karıştığı durumlar olduğunu söyleyerek, "Fakat bu asla benim buradaki performansımı etkilemedi. Ben her zaman Karabükspor’un oyuncusuyum. Şimdi transfer dönemi kapandı. Bu tür spekülasyonlara artık asla yer yok. Buradayım ve kalbimi, yüreğimi her şeyimi koyup takımım için en iyi şekilde mücadele edeceğim" dedi.
Hafta sonu oynayacakları mücadeleyi de değerlendiren Seleznyov, "Maçtan önce çok fazla bir şeylerden bahsetmek doğru olmuyor. Maçın ne olacağını bilemeyiz. En güzeli maçı kazanıp, kazandıktan sonra konuşmak. Şu an için çalışıyoruz. Maçtan en iyi sonucu almak için gayret gösteriyoruz" ifadelerine yer verdi.
İHA
İdman sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Seleznyov, sezon öncesi kafasının karıştığı durumlar olduğunu söyleyerek, "Fakat bu asla benim buradaki performansımı etkilemedi. Ben her zaman Karabükspor’un oyuncusuyum. Şimdi transfer dönemi kapandı. Bu tür spekülasyonlara artık asla yer yok. Buradayım ve kalbimi, yüreğimi her şeyimi koyup takımım için en iyi şekilde mücadele edeceğim" dedi.
Hafta sonu oynayacakları mücadeleyi de değerlendiren Seleznyov, "Maçtan önce çok fazla bir şeylerden bahsetmek doğru olmuyor. Maçın ne olacağını bilemeyiz. En güzeli maçı kazanıp, kazandıktan sonra konuşmak. Şu an için çalışıyoruz. Maçtan en iyi sonucu almak için gayret gösteriyoruz" ifadelerine yer verdi.
İHA
15Selçuk İnan: Kimseden zorla kaptanlık almam

Antalyaspor maçında oyuna sonradan dahil olan Selçuk İnan, kaptanlık bandını Muslera’dan aldıktan sonra eleştirilere maruz kalmıştu. Muslera ve Selçuk konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Antalyaspor maçında oyuna sonradan dahil olan ve kaptanlık bandını takan Selçuk İnan’a sosyal medyadan oldukça eleştiriler gelmişti. Konu ile ilgili sahaya 1. kaptan olarak çıkan Muslera ve Selçuk İnan açıklamalarda bulundu.
16

Fernando Muslera’nın açıklamaları şu şekilde:
’Selçuk bizim 1. kaptanımız’
Selçuk bizim 1.kaptanımız. Ondan sonra ben geliyorum. Ben bu takımın2.kaptanıyım, Selçuk olmaduığı zaman pazuband bende oluyor fakat selçuk oyuna girdiği zaman ben pazubandı selçuğa veririm.
’Bu camia için yaptıkları ortada’
Kendisiniçok uzun yıllardır tanıyorum. Selçuk’a çok saygı duyuyorum oyuncu olarak ve saha dşında da çok sevdiğim ve saygı duyfuğum birisi. 6 senedir beraber oynuyoruz bu camia için yaptıkları ortada. Bir çok kupalar kazandık. Bence bazı zamanlar gereksiz eleştiriler oluyor. Selçuk bizim 1.kaptanımız ve aramızdakaptanlık sıkıntısı olamaz. İnsanlarınbiraz daha duyarrlı olup selçupa biraz daha saygı duyması gerekiyor.
’Selçuk bizim 1. kaptanımız’
Selçuk bizim 1.kaptanımız. Ondan sonra ben geliyorum. Ben bu takımın2.kaptanıyım, Selçuk olmaduığı zaman pazuband bende oluyor fakat selçuk oyuna girdiği zaman ben pazubandı selçuğa veririm.
’Bu camia için yaptıkları ortada’
Kendisiniçok uzun yıllardır tanıyorum. Selçuk’a çok saygı duyuyorum oyuncu olarak ve saha dşında da çok sevdiğim ve saygı duyfuğum birisi. 6 senedir beraber oynuyoruz bu camia için yaptıkları ortada. Bir çok kupalar kazandık. Bence bazı zamanlar gereksiz eleştiriler oluyor. Selçuk bizim 1.kaptanımız ve aramızdakaptanlık sıkıntısı olamaz. İnsanlarınbiraz daha duyarrlı olup selçupa biraz daha saygı duyması gerekiyor.
17

Selçuk İnan’ın açıklamaları şu şekilde:
’Muslera benim kardeşim gibi’
Aslında bu olaylarla ilgili açıklama yapmak bile çok üzüyor beni. Muslera benim kardeşim gibi sevdiğim birisi. Bundan önceki maçlarda da söylüyordu bana, oyuna girersen kaptanlık bandını sana vermek istiyorum diye. Fakat pozisyondan itibaren belki de ona uzak olduğum için böyle bir durum olmamıştı.
’Normalde sessiz kalırım ama...’
Normalde böyle durumlarda sessiz kalırım fakat, yaşananlar canımı acıttı. Bazen içinizde fırtınalar kopar ama sessiz durursunuz ya, bu da öyle bir durum. Galatasaray kaptanlığını asla böyle şeylere alet edicek bir adam değilim. İnsanlar bunu bilmeli. Bazı insanlar rant sağlamak için bu olaydan prim yapmak istiyor ama böyle bir şey olamaz. 16 yıldır profesyonel kariyerim var kimseyle bir tartışmam bile olmamıştır.Bir insana kötü bakarsanız kötü özelliklerini görürsümüz ama iyi özelliklerine de bakın biraz ki iyi özelliklerini de görün. Bence insanlar artık iyi olmayı denemeliler. Birinden zorla kaptanlık alıcak birisi değilim hele ki bu Galatasaray kaptanlığı. Asla Galatasaray kaptanlığını böyle bir şeye alet etmem.
18

’Taraftarlarımız bize destek olsun’
Taraftarlarımıza, camiamıza seslenmek istiyorum. Kimin oynadığı hiç önemli değil. Ben sorumluluklarımın farkındayım. Takım arkadaşlarıma elimden geldiğince yardım ediyorum. Tek hedefimiz şampiyon olmak ve bunu başaracağız.
Fanatik