Gazetelerde Galatasaray Haberleri - Galatasaray Transfer Haberleri (17 Ağustos 2017)

FutbolArena - Galatasaray transfer haberleri FutbolArena’da her gün sizlerle. Bugünün Galatasaray Haberleri (17 Ağustos Perşembe GS haberleri) Fanatik, Fotomaç, AMK gibi gazeteler başta olmak üzere diğer gazete haberlerindeki Galatasaray adına yaşanan son gelişmeler derlendi. Fanatik Gazetesi Galatasaray Haberleri,  Fotomaç Gazetesi Galatasaray Haberleri, AMK Gazetesi Galatasaray Haberleri, Milliyet Gazetesi Galatasaray Haberleri, Sabah GS Haberleri aramalarında istediğiniz sonuçların hepsini derledik. Bu aramaların hepsini bulabileceğiniz galerimizdeki haberler şu şekilde...

1 Asamoah rest çekti
Asamoah rest çekti


İtalyan yöneticilerle yaptığı görüşmede, sarı-kırmızılı yönetimin teklifini değerlendirmek istediğini ifade etti. Sportif direktör Ergün’ün hafta sonunda Torino’nun yolunu tutması ve transfere nokta koyması bekleniyor.

Galatasaray’da Feghouli’nin gelmesinin ardından gözler Arda Turan ve Kwadwo Asamoah’ın transferine çevrildi. Arda konusunda, Barcelona’dan haber beklenirken Asamoah’ın sarı-kırmızılı formayı giymeye hazır olduğu bildirildi. Ganalı futbolcunun, Juventus’un sözleşme yenileme teklifini kabul etmediği ve "Galatasaray’ın cazip teklifini değerlendirmek istiyorum" diyerek İtalyan kulübünden ayrılmak için istediği belirtildi.
2

4 YILLIK İMZA ATACAK

Asamoah’ın Juve’ye rest çekmesi ile eli güçlenen Galatasaray’da Sportif Direktör Cenk Ergün’ün hafta sonunda İtalya’ya giderek Ganalı futbolcu ve kulübü ile son bir görüşme yapacağı ve transferi bitirmeye çalışacağı ifade edildi. 28 yaşındaki sol bekin, sarı-kırmızılı yönetimin yıllık 3 milyon euro ücret ve 4 yıllık sözleşme teklifine ’evet’ dediği öğrenilirken bu hafta sonu transferin açıklanması bekleniyor.
3

ÇILGIN RAKAMLAR

Transfer piyasasını sallayan Galatasaray, Kwadwo Asamoah’a imza attırmak için gün sayarken tecrübeli futbolcunun rakamları da tartışma yaratacak cinsten... Bir yıl sözleşmesi kalan Ganalı için Juventus’a 7+1 milyon euro bonservis bedeli ödenecek. Yıllık 3 milyon euro alacağı belirtilen Asamoah’ın sözleşmesinde ayrıca 5 bin euro’luk puan bonusu, 100’er bin euro’luk da Şampiyonlar Ligi bonusları olacağı ifade edildi.

Fotomaç
4 Şenol Güneş, Selçuk İnan’ı istiyor
Şenol Güneş, Selçuk İnan’ı istiyor

Galatasaray’da forma giyen ve Trabzonspor’a transferi gündemde olan Selçuk İnan için flaş bir iddia ortaya atıldı.

Birbirinden önemli transfler yapan, son iki yılın şampiyonu Beşiktaş, Galatasaray’da son zamanlarda sıkça eleştirilen kaptan Selçuk İnan’ın peşine düştü.

TRT Spor’un haberine göre; Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş’in Selçuk’un transferine onay verdiği, tecrübeli futbolcunun Galatasaray’dan bonservisini alırsa Beşiktaş’ın teklif yapacağı belirtildi.
Tecrübeli futbolcunun geleceğinin kısa süre içerisinde netleşmesi bekleniyor.

Fotomaç
5 Lucescu, Galatasaray’ın idmanında
Lucescu, Galatasaray’ın idmanında

Galatasaray, Süper Lig İlhan Cavcav Sezonu 2. haftasında Osmanlıspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarına bu akşam yaptığı antrenmanla başladı.

Florya Metin Oktay Tesisleri Jupp Derwall Antrenman Sahası’nda teknik direktör Igor Tudor yönetiminde yapılan idmanın ilk bölümünde ısınma hareketleriyle yapıldı.

6
Isınma hareketlerinin ardından Kayserispor maçına ilk 11’de başlayan oyuncular rejenerasyon çalışması ile idmanı noktalarken diğer oyuncular, dar alanda pas ve top kapma çalışmasıyla antrenmanı sürdürdü. Ardından 70 metrede interval koşu yapan Sarı-kırmızılılar, iki grup halinde topa sahip olma çalışması gerçekleştirdi. Daha sonra 40 metrede interval koşu yapılırken son bölümdeki dar alanda çift kale maçla antrenman tamamlandı.

Öte yandan antrenman öncesi, bugün 23 yaşına giren Koray Günter’in doğum günü kutlandı.
7
LUCESCU, TUDOR İLE GÖRÜŞTÜ

Bu arada dün Samandıra’ya giderek Fenerbahçe Teknik Direktörü Ayut Kocaman ile görüşen Türkiye A Milli Takım Direktörü Mircea Lucescu, bugün de Galatasaray’ı zıyaret etti.

Lucescu, yardımcısı Tayfur Havutçu ile birlikte antrenmanı ziyaret ederken teknik direktör Igor Tudor ile de görüştü.

Galatasaray, Osmanlıspor karşılaşmasının hazırlıklarına yarın akşam saat 19.00’da Florya Metin Oktay Tesisleri’nde gerçekleştireceği antrenmanla devam edecek.

Fanatik
8 İşte Arda Turan’ın bonservis bedeli
İşte Arda Turan’ın bonservis bedeli


Barcelona, Galatasaray’ın transfer etmek istediği Arda Turan’ın bonservis bedelini belirledi.

Galatasaraylıların merakla beklediği Arda Turan transferinde önemli bir gelişme yaşandı.

Barcelona, sarı kırmızılıların uzun süredir girişimde bulunduğu yıldız futbolcuyu bonservisiyle elden çıkarmak istiyor. Katalan yöneticilerle bir araya gelen Arda Turan’ın menajeri Ahmet Bulut,oyuncusunun kulüpte mutsuz olduğunu belirtirken transferinde kolaylık istedi.
9
Bonservisi 25 milyon Euro

Ancak Bulut’un kolaylık isteğine sıcak bakmayan Barcelona, Arda için kiralama tekliflerine kapıyı kapattı.

Katalan devi, milli futbolcu için en az 25 milyon Euro getiren olursa görüşmelere başlanacağını Ahmet Bulut’a bildirdi. Barcelona’nın bu kararının ardından yaşanacak gelişmeler de merakla beklenmeye başlandı.

BeIN Sports
10 Galatasaray’dan Feghouli açıklaması
Galatasaray’dan Feghouli açıklaması
Galatasaray, yeni transferi Sofiane Feghouli’nin sakatlığı hakkında açıklamalarda bulundu.

West Ham United ile geçirdiği yeni sezon hazırlık kampında sakatlandıktan sonra Galatasaray’a transfer olan Cezayirli futbolcu hakkında Sarı-Kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada: "Eski kulübü West Ham United’da yaşadığı sakatlık sonrası sağ bacak arka adalesinde ikinci derece yırtık oluşan Sofiane Feghouli’nin kulübümüzdeki tedavisine başlanmıştır" denildi.
11
FUTBOL DİREKTÖRÜ CENK ERGÜN DE AÇIKLAMIŞTI

Sarı-Kırmızılı kulübün 4-1 kazandığı Kayserispor maçı sonrasında Feghouli’nin sakatlığı hakkında açıklamalarda bulunan Futbol Direktörü Cenk Ergün, "Feghouli,çok önemli bir transfer. West Ham’dan sakat geldi, milli takım arası sonrası takıma katılmasını bekliyoruz. Sağlık ekibimiz onu iyileştirmek için çaba gösterecektir. Kendisinin katılımıyla takımımız güç kazanacaktır" demişti.

Fanatik
12 Galatasaray’da sürpriz gelişme! Sinan Gümüş’ün yerine Welliton...
Galatasaray’da sürpriz gelişme! Sinan Gümüş’ün yerine Welliton...

Transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray’da, takımdan ayrılması beklenen Sinan Gümüş’ün yerine sürpriz bir ismin gündeme geldiği belirtildi.

Galatasaray’da transfer olma ısrarını sürdüren Sinan Gümüş’le yolar ayrılıyor. Sinan’ın yerine de transfer yapmayı planlayan sarı kırmızılı yönetim sürpriz bir hamle ile Brezilyalı futbolcu Welliton’la görüşmelere başladı.
13

Süper Lig’de son olarak Kayserispor forması giyen 30 yaşındaki Welliton alacakları ödenmediği gerekçesiyle sezonun başlamasına kısa bir süre sözleşmesini tek taraflı olarak fesih etmişti.

Brezilyalı oyuncu kariyerinde Spartak Moskova, Gremio, Sao Paulo, Celta Vigo’nun yanı sıra Türkiye’de Mersin İdmanyurdu formaları giymişti.

Skorer
14 Kombinelerde yıldız bereketi!
Kombinelerde yıldız bereketi!

Pepe, Gomis, Valbuena ve Kucka kombinelerde doping etkisi yarattı. Süper Lig ve TFF 1. Lig’de geçtiğimiz sezon sadece 174 bin 100 kombine satılırken bu rakam, yıldız isimlerin transferleriyle beraber yeni sezonda 210 bin 252 sayısına ulaştı.

Artan yayın gelirleri ile beraber çok sayıda yıldız futbolcunun da yolunu tuttuğu Süper Lig, kombine sayısında da büyük bir patlama yaşadı. Geçtiğimiz sezona göre Fenerbahçe’nin kombine sayısı 14 bin 300’den 18 bin 480’e çıkarken, Galatasaray’ın ise 14 bin 600’den 25 bin 200’e çıktı. Beşiktaş ise 31 bin 500 kombine sayısına geçen sezondan ulaşmayı başarmıştı. Akyazı Stadyumu’nda maçlarına çıkan Trabzonspor, geçtiğimiz sezon 16 bin 600 kombine satarken, şu anda 15 bin 900 sayısına ulaştı. Geçen sene kötü bir grafik serigiyen Bursaspor, 16 bin kombine barajını aşmayı başardı.
15
KOMBİNE SATIŞLARI YÜZDE 20,7 ARTTI

Süper Lig ve TFF 1. Lig ekiplerinin dün itibarıyla sattıkları toplam kombine miktarları ise geçtiğimiz sezona göre yüzde 20,7 artış gösterdi. 36 ekip geçtiğimiz sezon 174 bin 100 kombine satabilirken, bu sezon 210 bin 252 sayısına ulaştı. Bu kombinelerin 107 bin 80 adeti yani yüzde 50,9’u ligde şampiyonluk yaşamış 5 ekip (Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor, Bursaspor) taraftarı tarafından alındı.
16

TARAFTAR ORTALAMASININ ÜZERİNE ÇIKTI

Gerçekleştirdiği transferler sonrası kombine satışlarında en fazla çıkış yakalayan ekip olan Galatasaray, ligin ilk haftasında 31 bin taraftarı önünde oynadı. Sarı kırmızılı takım geçtiğimiz sezon 21 bin 358 taraftar sayısı ortalama ile mücadele ederken, bu sayının üzerine çıkmış oldu. Öte yandan geçtiğimiz sezon Beşiktaş 30 bin 448, Trabzonspor 17 bin 252, Fenerbahçe ise 16 bin 485 taraftar ortalaması ile oynamıştı.

Sabah
17 Galatasaray’ın Riva arazisi el değiştirdi!
Galatasaray’ın Riva arazisi el değiştirdi!

Galatasaray Spor Kulübünün İstanbul Riva’daki arsası için gerçekleştirilen ihaleyi kazanan Fema İnşaat Ticaret AŞ & KLV İnşaat AŞ. İş Ortaklığının belirlenen sürede sözleşmeyi imzalamaması üzerine söz konusu işin en uygun ikinci teklifi sunan Yılmaz İnşaat Taahhüt ve Ticaret AŞ’ye ihale edilmesine karar verildi.

Galatasaray’ın İstanbul Riva’da bulunan arazisi için Emlak Konut GYO tarafından yapılan ihaleyi Fema İnşaat Ticaret AŞ & KLV İnşaat AŞ İş Ortaklığı almıştı fakat yeni bir gelişmeyle ihalenin sahibi değişti.
18

Fema & KLV ortaklığı belirlenen sürede sözleşme imzalamayınca ihale en yüksek ikinci teklifi veren Yılmaz İnşaat Taahhüt ve Ticaret AŞ’ye verildi. Emlak Konut’un açıklaması şöyle:

"Söz konusu iş, adı geçen iş ortaklığına ihale edilerek şartname gereği sözleşme imzalamak üzere yazı ile şirketimize davet edilmiş ancak sözleşme imzalamak için belirlenen son gün olan 15 Ağustos tarihi mesai bitimine kadar sözleşmeyi imzalamamış olduğundan, ihale şartnamesinin ilgili hükümleri gereği, istekli iş ortaklığına ait geçici teminatın nakde çevrilerek irat kaydedilmesi işlemi başlatılmış olup söz konusu işin ihalede en uygun ikinci teklifi veren Yılmaz İnşaat Taahhüt ve Ticaret AŞ’ye ihale edilmesine karar verilmiştir."
19
GELİR DAĞILIMI DEĞİŞTİ

İhaleyi alan firma değişince kulübün ve Emlak Konut’un da gelir beklentisi Hürriyet’in yaptığı hesaplamaya göre düştü.

İlk ihaleye göre 3.1 milyar lira değerinde proje yapılacak ve şirket payı olarak yüzde 38’e denk gelen 1 milyar 178 milyon lira kulüp ve Emlak Konut kasasına girecekti.

Galatasaray yüzde 80’e denk gelen 942 milyon 400 bin lira gelir sağlarken kalan 235 milyon 600 bin lira Emlak Konut’un olacaktı ancak ihale en yüksek teklif veren ikinci firmaya geçince şirket payı yüzde 38’den yüzde 25’e geriledi.
20
Yılmaz İnşaat 3 milyar 808 milyonluk proje yaparken şirket payı için 952 milyon taahhüt etmişti. Bu durumda gelirin yüzde 80’ine denk gelen 761.6 milyon kulübün olacak.

Yani Galatasaray’a verilen gelir taahhütü 180 milyon 800 bin TL’ye düşecek. İhalede yeni tabloya göre de Emlak Konut payı 190 milyon 400 bin TL olacak.

Toplam 869 bin 522 metrekare konut alanına sahip olan arazide 206 bin 497 metrekarelik bir de özel orman alanı bulunuyor. 2018’de inşaatın başlaması ve 3 yıl sürmesi bekleniyor.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek Riva ve Florya’dan 1.5 milyar lira gelir beklendiğini belirtmişti.

Habertürk

Futbolarena anasayfasından devam...