Galatasaray'da taşlar yerinden oynayacak! Futbolculara kötü haber

FutbolArena - Milliyet Gazetesi’nden Nevzat Dindar’ın haberine göre; UEFA’nın Şampiyonlar Ligi listesinde kısıtlamaya gidecek olmasıyla yabancılar başta olmak üzere ciddi bir eksilmeye gidilecek. 

1
Rodrigues’in ise zam yapma yerine satılmasına karar verildi. Gelen para transfere kaynak oluşturacak.

2
UEFA ile yapılandırma anlaşmasına imza koyan Galatasaray’ın kurtuluş reçetesi belli oldu. Buna göre sarı-kırmızılıları, zorlu bir 4 yıl bekliyor. Aslan kemerleri sıkacak, israftan kaçınacak.

3
Mali konuda birçok çalışma içerisine girecek olan sarı-kırmızılılarda takım içerisinde deyim yerindeyse tüm taşlar yerinden oynayacak. Şampiyonlar Ligi için vereceği listede 4 futbolcu eksik yazmak zorunda kalacak olan sarı-kırmızılılarda ciddi bir kadro yapılanması gerçekleştirilecek.

4
Yüksek maliyetli futbolcularla yollar ayrılacak, gelen teklifler değerlendirilecek. Bu çerçevede primlerle ve maç başı puanlarla beraber Galatasaray’a yıllık maliyeti 30 milyon euroyu aşan 7 yıldız isimden kime teklif gelirse değerlendirecek.

5
Bu isimler; Muslera, Gomis, Fernando, Feghouli, Belhanda, Maicon, Fernando... Özellikle Feghouli, Belhanda ve Maicon’un satılması, Selçuk İnan’ın ise 2.9 milyon euroluk garanti ücretinin yarı yarıya indirilerek, 2 yıllık yeni bir sözleşme önerilmesi hedefleniyor.

6
Garry Rodrigues’te ise istediği zammı yapma yerine, satılması kararı çıktı. Buna göre 27 yaşındaki futbolcu gönderilerek transfer için kaynak yaratılacak.

7
Ayrıca yeterli katkıyı veremeyen Eren Derdiyok ve Ahmet Çalıkile yine teknik heyet tarafından üzeri çizilen Tolga Ciğerci’den de kendilerine kulüp bulmaları istenecek.

8
Bu şekilde Cim-Bom hem maddi yükten kurtulacak hem de transfer için yer açacak. Sözleşmesi biten Yasin Öztekin’e ise yeni bir sözleşme sunulmayacak.
9
2018-2019 sezonundan geçerli olmak üzere ilk yıl 20 milyon euro, ikinci sene ise 10 milyon euro başa baş açığı vermeyi (zarar etmeyi) taahhüt eden sarı-kırmızılılar, sonra iki sezonda ilk yıl zararsız ikinci yıl ise 10 milyon euro kâr edeceği taahhüdüne imza atacağı için takımın maliyetinin düşürülmesi zorunlu görünüyor. (Fanatik)

Futbolarena anasayfasından devam...