Popescu'ya göre tüm zamanların en iyi 11'i! Galatasaray'dan bir isim...

FutbolArena Dış Haberler - Galatasaray’ın ve Rumen futbolunun unutulmaz stoperi Gheorghe Popescu, Rumen basınından Gazeta Sporturilor’a futbol tarihinin ona göre en iyi 11’ini açıkladı. Bir dönem Barcelona forması giyen hatta Barcelona’da kaptanlık yapan Popescu’un 11’inde tam 7 isim geçmişte Barcelona forması giymiş isimlerden oluşuyordu. En iyi 11’de kendisine ve bacanağı Gheorghe Hagi’ye yer vermeyen Popescu, Galatasaray’dan eski arkadaşını ise tarihin en iyi 11’ine koydu.

1
Galatasaray ve Rumen futbolunun unutulmaz stoperi Popescu tarihin en iyi ilk 11’ini belirlerken, yeni nesil futbolcuları öncelik aldı.
2
Galatasaray’a transfer olmadan önce Barcelona’da kaptanlık yapan Popescu eski takımına biraz torpil geçmiş gibi görünüyor.
3
Popescu’nun rüya 11’inde kalede Taffarel var. Brezilya’ya 94 Dünya Kupası’nı getiren Taffarel, 98-2001 yılları arasında Galatasaray’da Popescu ile de oynamıştı. Bu iki ismin Galatasaray’da UEFA Kupası ve Süper Kupa’da rolü büyüktü. İki isim savunmadan topu çıkarma konusunda sorumluydular.
4
Popescu’ya göre Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi sağ beki Dani Alves
5
Stoperde Barcelona’nın unutulmaz kaptanlarından Puyol var.
6
Puyol’un yanında Pique yer alıyor.
7
Sol bekte Milan’ın efsanesi Paulo Maldini var.
8
Savunmanın önünde yine Barcelona’dan Busquets yer alıyor. Busquets’i tarihin en iyi ön libero olarak görmek oldukça iddialı görünüyor.
9
Busquets’in önünde, Popescu’nun tek Real Madridli oyuncusu Zidane yer alıyor.
10
Onun yanında Barcelona’nın en büyük efsanelerinden belki de birincisi Cruyff yer alıyor.
11
Forvet arkasında Arjantin ve eski Barcelonalı Maradona var.
12
Maradona’nın yanında bir başka Arjantin ve Barcelonalı Messi
13
Santrforda ise Pele yer alıyor.

Futbolarena anasayfasından devam...