Fatih Terim: 'Galatasaray, Avrupa'ya alışkın'

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Neftçi Bakü maçı öncesi basın toplantısı düzenledi.

FutbolArena - UEFA Avrupa Ligi İkinci Ön Eleme maçında Neftçi Bakü ile karşılaşacak olan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim basın toplantısı düzenledi.

"AZERBAYCAN SEVDİĞİMİZ BİR YER"

"Uzun yıllar sonra tekrar Bakü'de olduğum için çok mutluyum. Galatasaray, Avrupa'ya alışkın bir takım. Her ne koşulda olursa olsun sonuna kadar mücadele etmek ister. Bizim için yabancı bir yer değil. Bu nedenle mutluyum. Azerbaycan bizim her zaman sevgisinden şüphe etmediğimiz ve çok sevdiğimiz bir yer."

"HER OYUNCU AYNI GÖREVİ YAPMALI"

"En önemli maç, önünüzdeki maçtır. Bizim için de Neftçi önemli bir maç. Bu yüzden tamamen buraya konsantre olmuş durumdayız. Rotasyon konusuna yarın karar vereceğim. Bu süreci birlikte yaşayacağız. Cuma sabah İstanbul'da olacağız, belki bir antrenman ve pazar günü maça çıkacağız. Nasip olur turu geçersek tekrar perşembe-pazar oynayacağız. Yoğun tempoya alışmamız gerekiyor. Rotasyon değil de her oynayan aynı görevi üstlenmeli."

"NEFTÇİ'NİN KOMANDOLARI İYİ"

"Neftçi'nin komandoları iyi. Saha dışında kardeşiz ama saha içinde herkes kazanmak için oynayacak. Neftçi'nin iki maçını izledim. Son 3 sezondur bu seviyelerde oynayan bir ekip. Son maçta mağlup oldular. Bu sezon şimdiye kadar hep iç sahada oynadılar. Önemli oyuncuları da var."

"MUSLERA'NIN FUTBOLU BURADA BIRAKACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

"Muslera bizim için sadece bir kaleci değil. Onun olması bizim için bir güven. Allah beterinden saklasın. Bir an evvel dönmesi için gerek kendisi, gerek doktorlarımız çalışıyor. Muslera'nın olmasını isteriz ama olmadığı zamanlarda da diğer kalecilerimize güveniyoruz. Fatih ve Okan inşallah onu aratmayacaktır. Muslera'nın futbolu Galatasaray'da bırakacağını düşünüyorum."

"TRANSFER OLURSA OLUR, OLMAZSA KADROMUZLA DEVAM EDERİZ"

"Ekonomik durumdan dolayı kolay transfer yapılamıyor. En iyisini yapmak için uğraşıyoruz hep beraber. Niyetimize, hedefimize uygun bir şeyler yaparız. Ancak Galatasaaylılar şunu bilsin, almış olmak için almak istemiyorum. Yapmış olmak için yapmak istemiyorum. Kafamda bir takım oluşturduğumda, onlara uygun oyuncularımız da var bizim tespit ettiğimiz. Hem takımın yaş ortalamasını düşürecek, hem de Galatasaray'a ekonomik anlamda değer kazandıracak planlama yapıyoruz. Olursa olur, olmazsa bu kadromuzla devam edeceğiz. Karalar bağlamayız, söylenmeyiz de."

Son dakika Galatasaray Haberleri FutbolArena'da!

Futbolarena anasayfasından devam...

Galatasaray Son Dakika Haberleri