Emre Mor, Ahmet Çalık ve Cengiz Ünder'in Moldova'ya attığı gol (İZLE)

Cengiz Ünder, Emre Mor ve Ahmet Çalık milli takım formasıyla ilk golünü Moldova'ya attı.

FutbolArena - 2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde Finlandiya'yı mağlup eden A Milli Takım, hazırlık maçında Moldova'yı konuk etti. Moldova ağlarını sarsan Emre Mor, bu sevinci ilk kez yaşadı.

Emre Mor'un milli takım formasıyla attığı ilk gol


14. dakikadaki hızlı atakta Oğuzhan Özyakup topu çok iyi taşıdı ve pasını verdi. Karşı karşıya kalan Emre Mor kaleciyi geçip topu filelere bıraktı.

Türkiye'yi 1-0 öne geçiren golü atan Emre Mor, milli takım formasıyla ilk kez rakip ağları havalandırdı. A Milli Takım formasını 10. kez giyen Emre Mor, geride kalan 9 karşılaşmada golle buluşamamıştı.

EMRE MOR'UN GOLÜNÜ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

EMRE MOR, AUBAMEYANG'I MEST ETTİ

Emre Mor'un Moldova karşısında attığı gol ve çalımları, takım arkadaşı Aubameyang'ı mest etti. Borussia Dortmund'un golcü oyuncusu Aubameyang, sosyal medyada Emre Mor'a yazdığı mesajda "Moldova'ya neler yapıyorsun öyle? Müthiş maç. Koçum Emre Mor." ifadelerini kullandı. FATİH TERİM NE DEMİŞTİ?

Moldova maçı öncesi basın toplantısı düzenleyen Türkiye Milli Takımlar Direktörü Fatih Terim, genç oyuncu Emre Mor'un yeteneği hakkında konuşmuştu.

Borussia Dortmund'ta forma şansı bulmakta zorlanan Emre Mor hakkında da konuşan Terim, "Emre Mor çok önemli bir yetenek ancak birtakım şeyleri zaman içinde değiştirmesi lazım. O da bunun farkında. Zaman lazım. Emre Mor ile zaman zaman konuşuyorum. Kollektif olarak oynamayı arttırmalı. Yeteneğini kaleye yakın yerlerde kullanmalı." demişti.

Emre Mor'un sahada geçemeyeceği bir adam olmadığını söyleyen Terim, "Finlandiya maçı öncesi bana gelip 90 dakikayı zaten çıkaramayacağını söyledi." şeklinde konuşmuştu.

Ahmet Çalık'ın milli takım formasıyla attığı ilk gol


Türkiye - Moldova hazırlık maçının 24. dakikasında köşe vuruşunu kullanan Emre Çolak, topu arka direğe gönderdi. İyi yükselen Ahmet Çalık, başarılı bir kafa vuruşuyla Moldova ağlarını sarstı ve milli takımımız skoru 2-0'a getirdi.

Milli takım formasıyla 8. maçına çıkan Galatasaray'ın defans oyuncusu Ahmet Çalık, golün ardından büyük sevinç yaşadı. Sezon başında Gençlerbirliği'nden sarı kırmızılı takıma transfer olan 23 yaşındaki oyuncu, kulüp performansıyla da beğeni topluyor.

AHMET ÇALIK'IN ATTIĞI GOLÜ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Cengiz Ünder'in milli takım formasıyla attığı ilk gol


Medipol Başakşehir'in genç yıldızı Cengiz Ünder, Türkiye - Moldova hazırlık maçının 52. dakikasında ceza sahası dışından müthiş bir gol kaydetti.

Sol ayağıyla topu sağ köşeye gönderen Cengiz Ünder, Moldova ağlarını sarsarak Türkiye A Milli Takımı formasıyla ilk golünü atan bir diğer isim oldu.

Fatih Terim'in güvenerek ilk 11'de şans verdiği 19 yaşındaki kanat oyuncusu, A Milli Takım formasını sırtına geçirdiği 2. maçta ilk golünü kaydetti. Cengiz Ünder, Süper Lig'de bu sezon çıktığı 24 maçta ise 5 gol ve 4 asist üreterek yıldızlaştı.

Altınordu'nun resmi sosyal medya hesabı golün ardından, "İşte evlatlarımız! Teşekkürler Çağlar Söyüncü ve Cengiz Ünder... Üretmeye devam, işimiz çok." paylaşımını yaptı.

CENGİZ ÜNDER'İN GOLÜNÜ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Futbolarena anasayfasından devam...

Galatasaray Son Dakika Haberleri