Digitürk'ten açıklama! "Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nden kazanacağı para"

Digitürk Spor İçeriklerinden Sorumlu Başkanı Al-Hudaifi, gündemdeki konulara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

FutbolArena - Digitürk Spor İçeriklerinden Sorumlu Başkanı Al-Hudaifi, Galaatsaray'ın yayıncı kuruluşla yaşadığı telif hakları sorunu ve Şampiyonlar Ligi geliri hakkındaki açıklamalarına yanıt verdi. Sarı kırmızılıların sosyal medyadan paylaştığı 8 dakikalık hakem videosu hakkında konuşan Al Hudaifi, "Galatasaray 8 dakikalık video yayınladı. Birçok sebepten dolayı bu kabul edilemezdi." dedi. beIN Sports Haber'e konuşan Al Hudaifi şunları söyledi:

"1 DAKİKALIK VİDEOYA İZİN VERİYORUZ"

"Telif hakkı ihlali ne demek? Bunu açıklamak lazım. 3 kategoriye bölelim. Canlı maçlar, önceki maçlar ve bir seyircinin tribünden çektiği videolar. Bunların üçünün de hakkı bize ait. Bazı taraftarlar biz önceki maçı yayınlıyoruz diyorlar ama aynı şey. Telif hakkı ihlali, spor ve eğlence sektörüne en büyük tehdittir. Türk futboluna da öyle. Belli sorunlar yaşıyoruz Türk futbolunda. TFF'den de içerik haklarının korunması konusunda destek bekliyoruz. Örneğin La Liga bu konuda çok önde. Haklarını iyi koruyorlar ve ciddi aksiyon alıyorlar. Aslında biz bu tip durumlardan sakınmak için elimizden geleni yapıyoruz. Kulüplere 1 dakikalık videolar için izin veriyoruz ama bunun böyle devam etmesini de kabul edemeyiz."

"GALATASARAY İLE İLETİŞİME GEÇTİK"

"Galatasaray 8 dakikalık video yayınladı. Birçok sebepten dolayı bu kabul edilemezdi. Diğer kulüplere adil değil, belli pozisyonları kullanıyorlar bu doğru değil. Onlara resmi bir mektup yollayarak bu videonun kaldırılmasını istedik. Ben şahsen herkesi aradım. Arkadaşım Fatih Terim ve Mustafa Cengiz'e resmi mektup da yolladık ama dikkate almadılar bunu. Daha önce de söylediğim gibi Türk futbolunun değerini düşüren bir şey bu."

"MAÇ SAATLERİNİ DEĞİŞTİRME YETKİSİ TFF'DE"

"Bazı kulüpler bizimle iletişime geçerek maç saatlerini değiştirmek istiyor ama buna yanıt verecek olan biz değiliz. Maç saatlerini değiştirme konusunda tek sorumlu TFF. Bizim böyle bir otoritemiz yok. Maç saatlerini değiştirme yetkisi olan kuruluş TFF'dir."

"GALATASARAY YAKLAŞIK 30 MİLYON EURO KAZANACAK"

"Biz Şampiyonlar Ligi'nde miktarı düşürmedik. Biz izleyicimize farklı lig ve turnuvalardan en iyi yayınları sunmaya çalışıyoruz. Sayın Mustafa Cengiz'in Şampiyonlar Ligi'nde bütçenin azaldığı yönünde bir eleştirisi varsa UEFA'ya sormalı. Bizim cevap verme hakkımız yok. Şampiyonlar Ligi'ni ucuza almadık, pahalıydı. Kulübe ne kadar para kazandıracağı konusunda endişeleri varsa bunu UEFA ile konuşabilir. Bu sezon 30 milyon euroya yakın iyi bir para kazanacaklarını duyuyorum. Bu miktar yeterli gelmiyorsa UEFA ile görüşmeliler. Galatasaray'a Şampiyonlar Ligi'nde bol şanslar diliyorum."

"YILIN 11'İNİ BİZ SEÇMEDİK, KAPTANLAR SEÇTİ"

"Yılın 11'ini biz seçmedik. Süper Lig'de her takımın kaptanına bir kitapçık yolladık ve en iyi futbolculara onlar karar verip bize geri yolladılar. Mustafa Cengiz böyle bir soruyu bana sorunca şaşırdım. Her kulübe yolladık bunları çünkü. Galatasaray da bunlardan biri. Ben bu konuda bir iletişimsizlik olduğunu düşünüyorum. Biz ilk 11'i seçmedik. Her takımın kaptanı ve ikinci kaptanı seçti. Sonuç bu ve saygı göstermek gerekiyor. 3 kategoride oylar verildi. Jüriler en iyi oyuncuları OPTA datalarıyla seçti. Kafalarına göre birini seçmediler. Bütün kulüplere aynı adayları yolladık. Galatasaray çok büyük bir kulüp. Eğer onlar kanalımıza gelmek istemiyorsa biz de oraya gidebiliriz. İletişime açığız. Türkiye Ligi Avrupa'da 6. sırada olmalı. Şu anda 6. sırada değiliz."

Sarı Kırmızılı takımla ilgili tüm gelişmelere Galatasaray Haberleri sayfasından ulaşabilirsiniz.

Futbolarena anasayfasından devam...

Galatasaray Son Dakika Haberleri