Diagne bu sezon kaç penaltı kaçırdı? Galatasaray'da ilki yaşadı

Galatasaraylı Mbaye Diagne, Çaykur Rizespor maçında bu sezon 4. kez penaltıyı gole çeviremedi. Diagne, Galatasaray'da ilk kez penaltı kaçırdı.

FutbolArena - Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Çaykur Rizespor ile deplasmanda karşılaştı. Mbaye Diagne ilk yarıda skor Galatasaray lehine 1-0'ken VAR ile kazanılan penaltıyı kaçırdı. Devamında 45. dakikada Vedat Muriç'in attığı golle maça eşitlik geldi. Mbaye Diagne bu sezon kaç penaltı kaçırdı. Detaylar haberimizde.

Mbaye Diagne bu sezon kaç penaltı kullandı?


Hakem Serkan Çınar 37. dakikada oyunu durdururak bir önceki korner pozisyonunu yeniden izlemek için kenara geldi. Donk'a yapılan müdahaleyi VAR'da izleyen Serkan Çınar, Galatasaray lehine penaltı kararı verdi.

Topun başına gelen Mbaye Diagne penaltıyı kaçırdı. Direğe çarpan topu tamamlayan Diagne, ofsayta düşerek golün geçersiz sayılmasına neden oldu. Sosyal medyadaki Galatasaray taraftarları ceza sahasına erken giren oyuncular nedeniyle penaltının tekrarlatılması gerektiği yönünde itirazlarda bulundu.

KURAL NE DİYOR?

Hakem vuruş işaretini verdikten sonra, penaltı atışını kullanan oyuncu, şutunu çektikten sonra, top diğer bir oyuncuya değmeden topla tekrar oynayamaz, yani direkten dönen topa tekrar müdahele edemez, ettiği takdirde, hakem rakip takım lehine endirekt serbest atış kararı verir. Eğer vuruştan önce oyuncular ceza sahasına girerse, penaltıcı topa dokunmadan önce hakemin oyunu durdurup penaltıyı tekrar ettirmesi gerekir.

Eski hakem Murat Fevzi Tanırlı konu hakkında sosyal medyadan yaptığı yorumda, "Penaltda hakem ile VAR'ın kapsamları konusuna IFAB düzenleme getirmeli. Çünkü klasik oyun kuralları der ki iki takımdan da ihlal olursa tekrarlanır. VAR kapsamında ise penaltı kurtarılıp ihlali yapana gelirse endirekt serbest vuruş verilir. Bu netleşmeli." dedi.

DİAGNE BU SEZON 15 PENALTININ 4'ÜNÜ KAÇIRDI

Galatasaray'ın devre arası transfer döneminde Kasımpaşa'dan kadrosuna kattığı Mbaye Diagne, bu sezon sarı kırmızılı formayla kullandığı ilk 5 penaltıyı gole çevirmişti. Çaykur Rizespor maçında Galatasaray formasıyla ilk kez penaltı kaçıran Diagne, Kasımpaşa'dayken ise kullandığı 9 penaltıdan 3'ünü kaçırmıştı. Yıldız futbolcu bu sezon Galatasaray ve Kasımpaşa ile kullandığı 15 penaltının 11'ini ağlarla buluşturdu.

Sarı Kırmızılı takımla ilgili tüm gelişmelere Galatasaray Haberleri sayfasından ulaşabilirsiniz.

Futbolarena anasayfasından devam...

Galatasaray Son Dakika Haberleri