Gazetelerde Galatasaray Haberleri - Galatasaray Transfer Haberleri (19 Ağustos 2017)

FutbolArena - Galatasaray transfer haberleri FutbolArena’da her gün sizlerle. Bugünün Galatasaray Haberleri (19 Ağustos Cumartesi GS haberleri) Fanatik, Fotomaç, AMK gibi gazeteler başta olmak üzere diğer gazete haberlerindeki Galatasaray adına yaşanan son gelişmeler derlendi. Fanatik Gazetesi Galatasaray Haberleri,  Fotomaç Gazetesi Galatasaray Haberleri, AMK Gazetesi Galatasaray Haberleri, Milliyet Gazetesi Galatasaray Haberleri, Sabah GS Haberleri aramalarında istediğiniz sonuçların hepsini derledik. Bu aramaların hepsini bulabileceğiniz galerimizdeki haberler şu şekilde...

1 Galatasaray UEFA’ya gitti!
Galatasaray UEFA’ya gitti!

Galatasaray, daha ağır bir cezayla karşı karşıya kalmamak adına UEFA’nın kapısını çaldı. Avrupa futbolunun patronu da eylül ya da ekim ayında çağıracağını belirtti. Aslan her halükarda uzun süre yıldız futbolcu transferi yapamayacak.

Bu sezon transferin en konuşulan kulübü Galatasaray, UEFA Finansal Fair Play konusunda sıkıntı yaşamamak için tedbirli davrandı, kendisi UEFA’nın kapısını çaldı.
2
Bu yıl 297 milyon lira zarar açıklayıp, UEFA’nın radarına girmekten korkan sarı-kırmızılılar, gönüllü olarak masaya oturma kararı aldı. Bu konuyla ilgili Avrupa futbolunun patronu olan UEFA ile bir randevu talebinde bulunan Cim-Bom, gelecek cevabı bekliyor.

UEFA’nın talimatlarına göre kulüpler gönüllülük anlaşması yapabiliyor. Bu durumda daha esnek ve kulübün içinde bulunduğu koşullara uygun yaptırımlarla karşılaşacağını bilen Galatasaray, UEFA’yı beklemeden kendisi harekete geçti. Ancak bu konuda sarı-kırmızılıların işi oldukça zor... Çünkü talimata göre "Gönüllülük anlaşması" için kulübün son üç raporlama döneminde ceza almamış olması gerekiyor. Ancak Cim-Bom geçen sezon "Avrupa kupalarından men" cezası aldığı için bunun uygulanması mümkün değil...
3

Bu nedenle "Settlement Agrement" olarak tanımlanan anlaşmanın devreye gireceği dile getirildi. Bununla ilgili olarak da eylül ya da ekim ayı içerisinde UEFA ile bir görüşme yapılacak. Yeni yapılacak pazarlıkta Galatasaray, men cezası dışında kendilerine sunulacak "acı reçete"ye uyma sözü verecek.

Eğer anlaşma sağlanırsa Galatasaray taraftarı uzun bir süre "çilek" olarak değerlendirilen yıldız futbolcu transferlerini göremeyecek.

Skorer
4 Galatasaray’ın Osmanlıspor maçı kadrosu belli oldu
Galatasaray’ın Osmanlıspor maçı kadrosu belli oldu

Galatasaray’ın ligin ikinci haftasında oynayacağı Osmanlıspor maçı kadrosu belli oldu.

Süper Lig İlhan Cavcav Sezonu’nun ikinci haftasında Osmanlıspor ile karşılaşacak olan sarı-kırmızılı ekipte, yeni transfer Sofiane Feghouli, sakatlığından dolayı kadroya alınmadı.

Kadroda yer alan isimler şu şekilde:
5
Fernando Muslera, Mariano Ferreira, Maicon Roque, Serdar Aziz, Ahmet Çalık, Tolga Ciğerci, Yasin Öztekin, Selçuk İnan, Eren Derdiyok, Younes Belhanda, Sinan Gümüş, Martin Linnes, Emrah Başsan, Bafetimbi Gomis, Badou Ndiaye, Tarık Çamdal, Lionel Carole, Garry Rodrigues, Fernando Reges, Koray Günter, Eray İşcan.

Fanatik
6 Tudor: Aynı hırsı istiyorum
Tudor: Aynı hırsı istiyorum

Geçen hafta Kayseri’yi dağıtan Aslan, bugün 21.45’te başkent ekibine konuk olacak. Teknik direktör Igor Tudor ipleri sıkı tutuyor: Hesapsız bir yenilgi rüzgarı tersine çevirir. İlk maçtaki hırsı sahaya yansıtın

Sezonun ilk haftasında Kayserispor’u 4-1 yenerek Süper Lig’e süper başlayan Galatasaray, ligin 2. maçında bugün Osmanlıspor’a konuk olacak. Yoluna tam gaz devam etmek isteyen sarı-kırmızılı takım, geçen hafta Yeni Malatyaspor’a 3-1 kaybeden rakibinden mutlak 3 puan almayı hedefliyor. Osmanlı Stadı’nda saat 21.45’te başlayacak karşılaşmayı hakem Umut Meler yönetecek. Teknik direktör Igor Tudor, zorlu sınav öncesi oyuncularıyla yaptığı toplantıda ilk karşılaşmadaki hırsı görmek istediğini söyleyip, "Kayseri maçındaki azim ve performansınızı yine sahaya yansıtın. Camianın bu sezon şampiyonluğa ihtiyacı var. 34 hafta 34 final dedik; bir tanesini geride bıraktık. Şimdi de Osmanlı finaline çıkıyoruz. Aynı hırsı görmek istiyorum" dedi.
7
17’nci karşılaşma

Daha ilk haftadan şampiyon gösterilmelerinin takım üzerinde bir rehavet yaratmasından da korkan Hırvat çalıştırıcı, "Hesapsız bir yenilgiyle işler terse dönebilir. Daha yolun başındayız. Köprünün altından çok sular akar. Şımarmadan devam edelim" uyarısında bulundu. Öte yandan iki takım bugün 17. kez karşılaşacak. Sarı-kırmızılılar, eski adı Ankaraspor olan başkent ekibini 2’si hükmen olmak üzere 9 defa devirirken; 5 müsabaka ise berabere bitti. Aslan’ın 6’sı hükmen zaferlerden olmak üzere 30 golüne, Osmanlı 12 golle yanıt verdi.
8

Takımı bozmayacak

Tudor, bugün de geçen haftaki Kayseri maçını kazanan kadroyu aynen sahaya sürecek. Selçuk İnan, Yasin Öztekin ve Eren Derdiyok’un kulübede oturacağı sarı- kırzmızılı takımda en büyük kozlar ise yine Belhanda ve Bafetimbi Gomis olacak. Feghouli dışında tüm yeni transferler sahaya çıkacak. Bu sezonu aynı isimlerle götürmek isteyen Tudor, sakatlığının geçmesinin ardından Feghouli’yi 11’e yazacak.

Fotomaç
9UEFA’dan davet gelmedi!
 UEFA’dan davet gelmedi!

BAŞKAN Dursun Özbek’in transferde yapılan harcamalar nedeniyle UEFA tarafından Nyon’a davet edildiği iddiası bomba gibi düştü. Sarı-kırmızılı yöneticiler ise, "UEFA’dan talep gelmedi. Transfer bütçe dahilinde yapılıyor. Anlaşmayı ihlal eden durum yok" dediler.

UEFA’nın Galatasaray’dan rapor isteyeceği ileri sürülmüştü. Flaş transferleriyle dikkat çeken Cimbom’un harcamaları Divan’da da eleştirilmiş, ancak başkan Özbek, bütçeyi aşmadıklarını açıklamıştı.

Fotomaç
10De Jong ve Donk da sırada
 De Jong ve Donk da sırada

Kadro temizliğinde sırada Nigel de Jong ve Ryan Donk var. Hollandalı iki oyuncudan 32 yaşındaki De Jong’a talip çıkmazsa sözleşmesi anlaşma yolu ile feshedilecek. Yönetim, geçen sezon Real Betis’e kiraladığı Donk’tan ise en az 1 milyon euro bonservis bedeli bekliyor. Görüşmeler sürüyor...

Fotomaç
11Carole Fransa yolcusu
 Carole Fransa yolcusu

Asamoah için gün sayan Aslan’da Lionel Carole’a da yol göründü. Fransız oyuncuya eski kulübü Troyes’un talip olduğu, transferin birkaç gün içinde sonuçlanacağı ifade ediliyor. Carole için Nantes’ın da devrede olduğu, yönetimin en iyi bonservis bedelini koparmaya çalıştığı öğrenildi. Galatasaray, Carole’ü 2 yıl önce Troyes’tan 1.5 milyon euro’ya kadrosuna katmıştı. 26 yaşındaki sol bek başarılı maçlar çıkarsa da hücumdaki yetersizliği ve savunmada yaptığı hatalarla gözden düştü.

Fotomaç
12Galatasaray’dan sıra dışı transfer
 Galatasaray’dan sıra dışı transfer

Galatasaray, Usain Bolt’u transfer etmeyi düşünüyor...

Transfer döneminin en hızlı takımlarından biri olan Galatasaray’da gündeme sürpriz bir isim geldi. Sarı-kırmızılılar atletizmin efsane ismi ve futbol tutkunu olan Usain Bolt’u transfer etme düşüncesini yönetim kurulu toplantısında konuştu.
Kulübün marka değeri ve popülaritesini artırmaya yönelik olarak gündeme gelen bu fikre bazı yöneticiler sıcak bakarken bazılarının ise veto ettiği öğrenildi.
Bolt’a bazı futbol kulüplerinin teklif götürdüğü biliniyor.

Fotomaç
13Nani’ye veto
 Nani’ye veto


G.Saray’a menajerlerin Luis Nani’yi önerdiği ancak teknik heyetin hem aynı bölgeye Feghouli’nin transfer edilmesi hem de Rodrigues’in yüksek performansı nedeniyle Portekizli yıldızı veto ettiği belirtildi. Yöneticiler, "Nani gündemimizde yok" dedi.

Fotomaç
14Sinan Gümüş imzaya kaldı
 Sinan Gümüş imzaya kaldı

Sinan Gümüş’ün Benfica’ya transferi de sonuçlanmak üzere... Portekiz basını dün Benfica’nın 23 yaşındaki oyuncu için girişimlerini hızlandırdığını yazdı. Transferin her an açıklanabileceği belirtildi. Sinan, Kayserispor maçında oyuna girdikten sonra taraftarlar tarafından ıslıklanmıştı.

Fotomaç
15Sportif direktör İnan
 Sportif direktör İnan


Kulüpten ayrılacağı konuşulan ancak Kayseri sınavında gol atanların sevincini paylaşmak için koştuğu Selçuk İnan, takımın adeta abisi gibi. Yeni gelenlerle yakından ilgilenen İnan, zor durumda kalmaları durumunda kendisini arayabileceklerini söylüyor. Bir nevi sportif direktörlük görevine de soyunan Selçuk’un geçtiğimiz günlerde yeni evine taşınan Maicon’a nakliye firması konusunda yardımcı olduğu bildirildi.

Fotomaç
16Stopere Mbiwa iddiası
 Stopere Mbiwa iddiası

Mercato: Lyon’lu savunmacıya Türkiye’den teklif var

Mercato sitesi, Lyon’un gözden çıkardığı Mapou Yanga-Mbiwa’ya Türkiye, Çin ve İtalya’dan teklifler olduğunu belirtti... 28 yaşındaki Afrika kökenli oyuncu ile Galatasaray’ın ilgilendiği ileri sürüldü. Newcastle United ve Roma kariyeri de bulunan tecrübeli stoper, ön libero ve sağ bekte de görev yapabiliyor. Lyon, Mbiwa için 2 yıl önce Roma’ya 9.4 milyon euro bonservis bedeli ödemişti.

Fotomaç
17 Denayer transferi hakkında konuştu
Denayer transferi hakkında konuştu

Adı sık sık Galatasaray ile anılan Jason Denayer transferi hakkında açıklamalarda bulundu.

Bonservisi Manchester City’de bulunan Jason Denayer’in gelecek sezon hangi takımda forma giyeceği hakkında belirsizlik sürüyor. Geleceği hakkında açıklamalarda bulunan Belçikalı savunmacı sarı kırmızılı taraftarı heyecanlandırdı. Geçtiğimiz sezon Sunderland’de kiralık olarak forma giyen Denayer, "Transfer dönemi kapanmak üzere. Her gün gazetelerde kulüplere gideceğim konuşuluyor. Transferim için birçok seçeneğim var ancak şimdilik net konuşmak istemiyorum. İlerleyen günlerde daha açık konuşacağım" dedi.
18
"İSPANYA’YA GİTMEK İSTEMİYORUM"

İngiliz devinin İspanya’daki kardeş kulübün olan Girona’ya zorla kiralık olarak göndermek istediğini söyleyen Belçikalı stoper, "City beni satmak istemiyor, kiralamak istiyor. Buna karşı değilim. Ancak Lyon benim için ideal bir yerdi. Lyon ile anlaştım, City veto etti ve Girona’ya gitmem yönünde bana baskı yaptı. Ne olacağını göreceğiz. Eğer bu durum değişmezse Girona’ya gideceğim ancak kalbimin istediği olmayacak. Girona La Liga’ya yeni yükselmiş. küçük bir şehir. Aradığım şey bu değil" ifadelerini kullandı.
19
G.SARAY İÇİN TORİNO’YU REDDETTİ

Galatasaray’a gelmek için Torino’nun teklifine olumsuz cevap veren Denayer için Cenk Ergün girişimlerde bulunmuştu. Ergün, "Denayer için resmi olarak Manchester City ile görüşmelerimiz oldu. City’nin düşünceleri var. Bizim ve City’nin düşünceleri birbiriyle örtüşmedi. Denayer bize gelmek istiyor. Biz de Denayer’i almak istiyoruz." şeklinde konuşmuştu.

Fotomaç
20 Asamoah’ta geri sayım
Asamoah’ta geri sayım

Marotta, "Asamoah, G.Saray olasılığından bahsetti. Tekliflere yanıt vermemiz için halen 15 günümüz var" dedi. Transferin haftaya sonuçlanması bekleniyor

Galatasaray’ın sol beke transfer için büyük uğraş verdiği Kwadwo Asamoah için Juventus’tan resmi açıklama geldi. İtalyan ekibinin genel menajeri Beppe Marotta, Galatasaray’ın Ganalı sol bekle ilgilendiğini doğrulayarak, "Asamoah, Galatasaray olasılığından bahsetti ancak ayrılmak istediğini söylemedi" ifadesini kullandı. Üstü kapalı konuşan Marotta, "Gelecek tekliflere cevap vermemiz için halen 15 günümüz var" derken, "Kaliteli oyunculardan kurulu bir model yarattık. Mutsuz oyuncuları takımda tutmak istemiyoruz" diyerek transfer için açık kapı bıraktı.
21

4 YILLIK İMZALAYACAK

Cimbom, 28 yaşındaki Asamoah ile 4 yıllığına anlaşma sağlamıştı. Cenk Ergün, Juventus’tan yanıt beklediklerini söyledi. Transferin haftaya sonuçlanması bekleniyor. Gana basını, G.Saray’ın Asamoah için Juventus’a 7 milyon euro ödeyeceğini yazdı.
22

ÖZBEK: AZ KALDI

Dursun Özbek, Asamoah için görüşmelerin sürdüğünü belirterek, "Resmiyet kazanınca açıklayacağız" dedi. Başkan, taraftarı mutlu etmek için hamlelerin süreceğini belirtirken, "Uçakları indirdik, kalkacak uçaklar da var. Ayrılanlar olacak" diye konuştu.

Fotomaç

Futbolarena anasayfasından devam...