Ve Galatasaray'ın kasasına girecek para belli oldu
FutbolArena - Galatasaray’da bir önceki başkan Dursun Özbek’in projesi olan Florya ve Riva için ihale yapıldı. Florya arsasının inşaatı için yapılan ihaleyi 2 milyar 250 milyon lira teklif veren Öz Erka İnşaat kazandı. Peki Galatasaray bu ihaleden ne kadar kazanacak?
1

Galatasaray’ın Florya arsasının ihalesini 2 milyar 250 milyon lira teklif veren Öz Erka İnşaat kazandı.
2

Hürriyet’in haberine göre; Emlak Konut ile Galatasaray arasında kulübün iki arsası için anlaşma yapılmıştı.
3

Buna göre Emlak Konut gelir paylaşım ihaleleri yapacak, arsa gelirinin yüzde 80’i kulübün, yüzde 20’si de Emlak Konut’un olacak.
4

Emlak Konut, Florya’daki Galatasaray’ın arsasına komşu 40 bin metrekarelik arsayı geçtiğimiz aylarda TOKİ’den 262 milyon 500 bin lira bedelle satın almıştı.
5

Şirket her iki arsayı birleştirerek tek bir ihale yapma yolunu seçti. Bu sebeple; elde edilecek "Şirket Payı Geliri"nin yaklaşık yüzde 71,43’ü Emlak Konut’a, yaklaşık yüzde 28,57’si ise Galatasaray Spor Kulübü’ne ait olacak.
6

Galatasaray’ın bu ihale sonucunda kasasına 642 milyon 825 bin liralık bir gelir girecek. (Hürriyet)