Belhanda 6 yıl sonra ilki yaşadı! Trabzonspor'dan kötü rekor

Galatasaray'ın Trabzonspor'u 3-1 mağlup ettiği haftanın maçından sonra ortaya çıkan istatistikler dikkat çekti.

FutbolArena - Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında ağırladığı Trabzonspor'u 3-1 mağlup etti. Galatasaray ve Trabzonspor birçok rekorun kırıldığı ve ilklerin yaşandığı bir maçı geride bıraktı. Galatasaray - Trabzonspor maçının istatistiklerini sizler için derledik.

Belhanda en son ne zaman 2 gol attı?


Geçtiğimiz hafta Süper Lig'de sezonun ilk isabetli şutunu çeken Younes Belhanda, Trabzonspor karşısında patlama yaşadı. Bordo mavili takıma 2 gol birden atan Belhanda, maçın yıldızı olurken aynı zamanda 6 yıl sonra bir ilki yaşadı.

Opta rakamlarına göre Galatasaray formasıyla ilk kez 2 gol atan Belhanda, bir maçta en az 2 gol bulduğu maçı Dinamo Kiev formasıyla oynamıştı. Dinamo Kiev'in 6 Ekim 2013'te Metalurh Donetsk'u 9-1 yendiği maçta hat-trick yapan yıldız futbolcu, o tarihten sonra ilk kez 1'den fazla gol attı.

BELHANDA SÜPER LİG KARİYERİNDE İLKİ YAŞADI

Süper Lig kariyerinde en fazla isabetli şut çektiği maçı geride bırakan Belhanda, 89 dakikada kaleye isabet eden 3 şutunda 2 gol buldu. Yıldız oyuncu aynı zamanda 3 şut pası ve 11 ikili mücadele kazanma rakamlarını elde etti.

TRABZONSPOR'DAN ÜST ÜSTE KÖTÜ REKORLAR

Galatasaray karşısında 45 dakikada 110 isabetli pas yapabilen Trabzonspor, bu sezon Süper Lig'de en az isabetli pas attığı ilk yarıyı oynadı. Aynı zamanda 90 dakika sonunda %38 topa sahip olma oranı elde eden Trabzonspor, bu sezon Süper Lig'de topla oynama oranının en düşük olduğu maça imza attı.

FATİH TERİM İLE BÜYÜK MAÇ KABUSU SONA ERDİ

Fatih Terim'in göreve gelmesinden önce Süper Lig'de Trabzonspor, Beşiktaş ve Fenerbahçe ile oynadığı 18 maçtan 4 galibiyet alabilen Galatasaray, tecrübeli teknik direktör ile bu kabusundan uyandı. Fatih Terim yönetimindeki Galatasaray ezeli rakipleriyle oynadığı 7 Süper Lig maçından 3 galibiyet ve 2 beraberlik aldı.

Öte yandan Galatasaray'da Emre Akbaba sevinci yaşandı. En son 28 Eylül 2018 tarihindeki BB Erzurumspor maçında forma giyen Emre Akbaba, sakatlığını atlattı ve 4,5 ay sonra Süper Lig'de sahaya çıktı.

Sarı Kırmızılı takımla ilgili tüm gelişmelere Galatasaray Haberleri sayfasından ulaşabilirsiniz.

Futbolarena anasayfasından devam...

Galatasaray Son Dakika Haberleri