Bafetimbi Gomis: "Galatasaray'da futbolu bırakmak istiyordum"

Galatasaray'dan geçtiğimiz yaz transfer döneminde Suudi Arabistan'ın Al-Hilal takımına transfer olan Bafetimbi Gomis, Galatasaray'da yaşadıkları ve Galatasaray'dan ayrılık süreciyle alakalı önemli ifadeler kullandı.

FutbolArena - Galatasaray'ın geçen sezon kazandığı şampiyonlukta en önemli pay sahibi olan Bafetimbi Gomis geçen yaz Al Hilal takımına transfer olmuştu. Sarı-Kırmızılı takımın eski golcüsü Sabah'a önemli açıklamalarda bulundu.

Bafetimbi Gomis, Galatasaray'dan ayrılmak istemediğini ve kendisinin yönetim tarafından satılmak istendiği için transfer olduğunu belirtti.İşte Bafetimbi Gomis'in yaptığı açıklamalar

Bafetimbi Gomis'in Galatasaray ve Al Hilal açıklamaları


"KONTRATIMI UZATMA TALEBİM REDDEDİLDİ"

"İyi bir sezon geçirdik, şampiyon olduk ve Şampiyonlar Ligi oynayacaktık. Önceliğim elbette ki Galatasaray'da kalmaktı. Kariyerime burada devam etmeyi ve kontratımı uzatmayı istedim. Yaşamayı çok sevdiğim bir şehir ve daha önce hiç almadığım sevgiyi bana hissettiren bir taraftar topluluğu… Böyle güzel bir kulüpte bir sene daha kalmak istedim, zam değildi talebim. Kontratımı uzatma talebim reddedildi."

"TRANSFER TAMAMEN YÖNETİMİN KARARIYDI"

"Bir transfer için 3 taraf gerekir. Karar veren Başkan'dı, ben ise hiçbir zaman transferim için baskı yapmadım çünkü İstanbul'da mutluydum ve gitmek için sebebim yoktu. Paraya ihtiyaçları vardı ve beni satmak istediler, onları anlıyorum. Şimdi Riyad'da mutluyum ama bu tamamen yönetimin kararı ve isteğiydi. Parasal sıkıntılar vardı, bu anlayış gösterebileceğim bir durum ama bu kararın sorumluluğunu almalılar."

"ŞAMPİYONLUK BENİM İÇİN ÖZEL KALACAK"

"Galatasaray'ı takip ediyorum ve arkadaşlarımın yaptıklarıyla gurur duyuyorum. İlk geldiğimde beni harika karşılayan ve sürekli bize destek olan taraftar ile kazandığımız şampiyonluk benim için hep özel olacak ve sonsuza kadar öyle kalacak. Hayır sürpriz olmadı. Ligi çok iyi bilen bir hocaları var. Yıldız bir forvetin eksikliğine rağmen gol atmayı başarıyorlar. Şu an ligde liderler ve Şampiyonlar Ligi'nde tur atlamak için büyük bir şansları var. Sadece onlara inanmak ve desteklemek gerekiyor."

"ALEX'İ GEÇMEK GURUR VERİCİ"

"Türkiye Ligi çok zor bir lig. İlk sezonumda şampiyonluk yaşayıp, gol krallığına ulaşmak rüya gibiydi. Yenildiğimiz maçlardan sonra bile bizi havalimanında karşılayan taraftarımız da performansımı olumlu yönde etkiledi. Alex gibi büyük bir oyuncuyu geçmek ise benim için gurur verici bir olay."

"36 YAŞIMA KADAR OYNAMAK İSTİYORDUM"

"36 yaşıma kadar Galatasaray'da oynayıp sonra da kulüpte farklı bir görev almayı hayal ediyordum ama olmadı ve kendime yeni bir yol çizdim. Eskiden bir futbolcusuydum, artık bir G.Saray taraftarıyım. G.Saray için en iyisini diliyorum."

Sarı Kırmızılı takımla ilgili tüm gelişmelere Galatasaray Haberleri sayfasından ulaşabilirsiniz.

Futbolarena anasayfasından devam...

Galatasaray Son Dakika Haberleri