10 numara Galatasaray yanıtı; "Forma numarasına takılmayın"

  FutbolArena - Galatasaray’da sezon başında Sneijder krizi yaşanmış ve Hollandalı yıldız takımdan ayrılmıştı. 

1
Galatasaray’ın artık bir değil birden fazla 10 numarası var!
2

Cim-Bom’da özellikle Sneijder sonrası Belhanda’nın yerini doldurup doldurmayacağı tartışma konusu olurken, Gençlerbirliği maçına kadar, Faslı futbolcu da eleştirilerin odağına oturmuştu. Ancak başkent ekibi karşısında Belhanda, gol pasları ile beğeni topladı.

3
Buna karşın teknik direktör Igor Tudor’un 10 numaraya bakışında değişiklik olmadı. Daha önce Belhanda için, "Forma numarasına takılmayın" diyen Hırvat teknik adam, Gençlerbirliği maçından sonra kurmaylarıyla yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

4
"Birden fazla 10 numaram var. Örnek mi arıyorsunuz? Gomis’in Mariano’ya pası 10 numara işi... Çalımı, topu önüne alışı ve arkadaşını görmesi...
5
Eren’in Tolga’ya attırdığı gol... Bu takımda herkesin düşündüğü gibi sabit bir 10 numara yok. Bu bazen Belhanda olur, bazen Gomis, Mariano veya Rodrigues olabilir."
6

Galatasaray’da geride kalan 11 haftaya bakıldığında 5 gollü Belhanda asist krallığında ilk sırada yer alırken, onu 3’er gol pasıyla Gomis ve Rodrigues, 2 asistle Mariano izledi, 1’er kez de Feghouli, Eren, Serdar ve Linnes gol pası verdi.

Milliyet

Futbolarena anasayfasından devam...