Gazetelerde Galatasaray Haberleri - Galatasaray Transfer Haberleri (22 Mart 2017)

Futbol Arena - Galatasaray’da yaşanan son gelişmelerle ilgili gazetelerdeki haberleri tarayarak sizler için bir araya getirdik.  Fanatik, Fotomaç, Sabah, AMK Galatasaray Haberleri - Bugünün Galatasaray Haberleri (21 Mart Salı GS haberleri) Bugünün Galatasaray  Haberleri arasında Fanatik, Fotomaç, AMK gazeteleri başta olmak üzere diğer gazete haberlerinde neler var? Fanatik Gazetesi Galatasaray Haberleri, AMK Gazetesi Galatasaray Haberleri ve Fotomaç Gazetesi Galatasaray Haberleri, Sabah GS Haberleri aramalarında istediğiniz sonuçların hepsini derledik. GS haberleri, Habertürk GS Haberleri, Hürriyet Galatasaray haberleri, Milliyet Galatasaray haberleri gibi aramalarda istediğiniz tüm haberleri tek yerde topluca okuyabilirsiniz. 

1 Galatasaray’dan resmi açıklama! İstifa...
Galatasaray’dan resmi açıklama! İstifa...
Galatasaray’da yaşanan istifaların ardından, yardımcı antrenör Ayhan Akman’ın da istifa ettiği iddia edilmişti. Galatasaray’dan bu konu ile ilgili resmi açıklama geldi.

Florya’da sıcak saatler yaşanıyor. Başkan yardımcısı Nasuhi Sezgin, Antalyaspor maçından sonra yaptığı açıklamayla gündem olmuştu. Sarı kırmızılı camia bu sözlerden rahatsız olmuş, Nasuhi Sezgin bunun üzerine Sportif AŞ.’deki görevinden istifa etmişti.
2
Bunun üzerine Galatasaray Yönetim Kurulu maç sonunda yöneticilerin açıklama yapmamasına karar vermişti. Bu yöneticiler arasında Levent Nazifoğlu da vardı. Nazifoğlu, geçtiğimiz gün "Ben çok yoruldum, her gün yalan var. Galatasaray’da maskeli balo oynanıyor. Ben bu maskeyi takmayacağım, kendim istifa ettim" diyerek görevini bırakmıştı.

Bugün ise yeni bir iddia ortaya atıldı. Galatasaray’da Riekerink’in de yardımcılığını yapan ve görevine Tudor ile devam eden Ayhan Akman’ın istifa ettiği öne sürüldü. Ancak konuyla ilgili Florya’dan açıklama geldi.
3
TUDOR’UN EN İYİ ADAMI!

Sarı kırmızılı teknik direktör Igor Tudor’un arasının en iyi olduğu ismin Ayhan Akman olduğu belirtildi. Hırvat teknik adamın genç antrenörden çok yararlandığı, oyuncular ile ilişkilerinde ona büyük yardımının olduğu ifade edildi.

Hali hazırda Ayhan Akman’ın herhangi bir sıkıntısının olmadığı ve görevinden ayrılma ihtimali en düşük isimlerden biri olduğu söylendi. Böyle bir istifa durumunun söz konusu bile olmayacağını belirten yöneticiler, 40 yaşındaki çalıştırıcıdan oldukça memnun olduklarını ifade ettiler.

Fanatik
4 Aslan TT yapacak
Aslan TT yapacak
Cimbom önümüzdeki sezonun kadrosunu oluşturmak için harekat başlattı. Stopere Titi, hücum hattına ise Tunay düşünülüyor. İki ismin kontratları sezon sonu bitiyor.

Sarı-kırmızılılar kötü devam eden sezonun ardından bir kez daha transfere sarıldı. Galatasaray’ın kadrosuna katmak istediği iki ismin Kasımpaşalı Titi ve Tunay Torun olduğu ortaya çıktı. Gelecek yıl için geniş bir kadro kurmak isteyen Cimbom’u bu transferlerde cezbeden iyi futbolculukları kadar kontratlarında son sezonlarına girmiş olmaları. Stoperde oynayan Titi, 29 yaşında ve 1.88 boyunda. Havadan bu sezon kolay geçilen Aslan’ın dertlerine ilaç olabilecek yetenekte. Tunay Torun ise 26 yaşında. Forvet arkasında görev alan başarılı oyuncu ayaklarına hakim, kolay adam eksiltebiliyor ve arka direğe gizli koşularıyla sürpriz goller buluyor.
5
HOCA AKLINA KAZIMIŞ

Gelecek sezonun kadrosunu kurmak için teknik direktör İgor Tudor’la kafa kafaya verdi. Scout ekibinin yönetime sunduğu Titi ve Tunay Torun isimleri Hırvat çalıştırıcıya da iletildi. 38 yaşındaki teknik direktör, sezonun ilk yarısında Karabük’ün başındayken 2-2 berabere kaldıkları Kasımpaşa mücadelesinde iki ismin de aklına kazındığını yöneticilere söyledi. Tudor’un "Bu iki ismi takip ettim. Titi de Tunay da çok kaliteli futbolcular. Kadro derinliği için de faydalı isimler. Transferlerini gerçekleştirirsek önemli bir hamle yapmış oluruz." ifadelerini kullandı. Sarı-kırmızılı yönetim kısa süre içinde Titi ve Tunay’a resmi teklifi götürecek.
6
EREN VE DONK’U TRANSFER ETMİŞTİ

Galatasaray yakın dönemde Kasımpaşa’dan 2 ismi kadrosuna katmıştı. Geçen sezon devre arası Ryan Donk 2.5 milyon euro’ya transfer edilmişti. Bu sezon başı da Cimbom, Eren Derdiyok için Kasımpaşa’ya 4 milyon euro ödemişti.

TİTİ 1 MAÇ KAÇIRDI

Cimbom’un kanca attığı isimlerden olan Titi tam bir istikrar abidesi. Brezilyalı futbolcu bu sezon sadece 1 maçta oynamadı. Ligdeki diğer 24 karşılaşmada 90 dakika sahada kaldı. Solak olması da Tudor’un ilgisini çekiyor.

Fotomaç
7 Galatasaraylı yıldıza uyarı! Gece gezmesi...
Galatasaraylı yıldıza uyarı! Gece gezmesi...
Sarı kırmızılı yöneticiler, sezonun hayal kırıklığı yaratan isimleri arasında yer alan Sinan Gümüş’e, "Gece hayatında çok fazla görülüyorsun. Kendine çeki düzen ver. Galatasaray’da oynuyorsun. Bu formanın kıymetini bil ve senden beklenenleri yerine getir" dedi.

Galatasaray’da bu sezon en büyük hayal kırıklığı yaratan isimler arasında Sinan Gümüş de yer aldı. Sarı kırmızılı camianın kendisinden çok şeyler beklediği 23 yaşındaki futbolcu, yaşadığı sakatlığın da etkisiyle 17 maçta görev alırken, sadece 2 gol attı, 1 de asist yaptı.

Bir türlü istenen forma gelemeyen Sinan, gece hayatında da fazla gezince yönetimden sarı kartı gördü. Teknik direktör Igor Tudor’un performansını yeterli görmediği; ’daha çok çalışıp kendisini geliştirmeli ve profesyonelce yaşamayı öğrenmeli’ diye rapor verdiği Sinan Gümüş’e önemli bir uyarı yapıldı.
8
TRABZON’DA KADER ADAMI OLDU

Sarı kırmızılı yöneticiler genç futbolcuyla özel bir görüşme yaparak, "Gece hayatında çok fazla görüldüğüne dair bilgiler geliyor. Kendine çeki düzen ver. Galatasaray’da oynuyorsun. Bu formanın kıymetini bilmen lazım. Senden, profesyonelce yaşayıp Galatasaray taraftarının beklentilerini yerine getirmeni istiyoruz" diyerek ikaz etti.

Sinan Gümüş son olarak 2-0 kaybedilen Trabzonspor maçının son dakikalarında yüzde yüz bir gol fırsatından yararlanamamış ve karşılaşmanın kaderini belirleyen isimler arasında yer almıştı.

EKİCİ TAKASINI REDDETMİŞLERDİ

Trabzonspor, geçtiğimiz Ocak ayında Sinan Gümüş’e karşılık Mehmet Ekici’yi takas vermeyi teklif etmiş ancak Galatasaray yönetimi, Sinan’dan çok şeyler beklediği için bu öneriyi geri çevirmişti. Yöneticiler, Sinan’a fazla şans vermeyen eski teknik direktör Jan Olde Riekerink’ten de bu oyuncuya daha çok şans vermesini istemişti.

Hürriyet
9 ’’Takımı etkiliyor’’
’’Takımı etkiliyor’’
Teknik direktör Igor Tudor hemen her gün gelecek sezonun planlamasını yapıyor. Bu konuda Başkan Dursun Özbek ve futbol şubesiyle sürekli fikir alışverişinde bulunuyor. Tudor, değerlendirmelerini her hafta dosya halinde başkan Özbek’e sunarken takımda gördüğü eksikleri de dile getiriyor. Her futbolcuyla ilgili tek tek rapor sunan Hırvat hoca, "De Jong ve Tolga ile ne yapacağımı bilmiyorum" ifadesini kullanırken, Wesley Sneijder içinse, "Bir gün bile bana ’idmanlar ağır’ demedi. Ama yüzünden her seferinde, ’yeter’ dediğini hissediyorum. Onun düşük enerjisi takımı etkiliyor. Buna çare bulmalıyız" diye konuştu.

PODOLSKİ DEĞİŞTİ

Tudor, Japon kulübü Vissel Kobe ile anlaşan Podolski’yle ilgili ise, "İki ayrı Podolski ile çalışıyorum. Japonya’dan öncesi ve sonrası... Konsantre olmakta zorlanıyor" dedi.

Fotomaç
10 Video başlıyor
Video başlıyor

TFF harekete geçti...

Video Yardımcı Hakem Sistemi (VAR) ile ilgili çalışmalara hız verildi. Hakemlere sistem anlatılmaya ve çalışmalar yapılmaya başlandı. Sistemin deneneceği ilk maç olarak ise Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin seçildiği iddia edildi. VAR için TT Arena’ya ekstra kameralar konulacak. Fakat sistem offline olarak kullanılacak. Hakem bir hata yaparsa uyarı olmayacak.

Fotomaç
11 Galatasaray’da flaş haber! Fernando Muslera...
Galatasaray’da flaş haber! Fernando Muslera...
Galatasaray’da Fernando Muslera, Armindo Bruma, Lionel Carole ve Yasin Öztekin’in geleceğini mali genel kurul belirleyecek.

Sarı-kırmızılı yönetim, 25 Mart’ta kongre üyelerinin onayını alırsa, dört starının sözleşmesini uzatmak için harekete geçecek. Bu nedenle genel kurul üyeleri kadar futbolcular da kongreyi dört gözle bekliyor.

Galatasaray’da 25 Mart sadece başkan Dursun Özbek ve yönetiminin kaderini değil, sözleşme imzalatılması düşünülen futbolcuların durumunu da belirleyecek. Sarı-kırmızılılarda Muslera, Bruma, Yasin ve Carole’ün sözleşmelerinin 25 Mart’ta yapılacak kongreden sonra masaya yatırılacağı belirtildi. Buradaki bütçenin onaylanmasının ardından oyuncularla görüşmeye başlanacağı ifade edildi.
12
Galatasaray’da tartışmasız en çok sevilen isim olan ama aldığı 3 milyon 575 bin euro ve maç başı 20 bin euro ile Sneijder’den sonra en fazla kazanan isim durumundaki Muslera’nın sözleşmesinin 2021’e kadar uzatılması isteniyor. Yönetim de Uruguaylı eldivenle anlaşarak 1 numarada sorun yaşamamayı amaçlıyor.

Galatasaray’da yine zam ve yeni sözleşme bekleyen bir diğer isim Bruma... Portekizli’nin sözleşmesi de yine önümüzdeki yıl bitecek. Sarı-kırmızılılar, Bruma’nın 1.1 milyon euroluk ücretine iyi bir zam yapıp uzun vadeli bir sözleşme yapmak istiyor. Kongreden sonra genç futbolcunun menajeriyle pazarlıkların başlayacağı bildirildi.
13

Yine sezon başındazam isteyen ve 2018’te sözleşmesi bitecek Yasin Öztekin’in durumu da kongreden hemen sonra ele alınacak. Yönetim 1.1 milyon euro olan Yasin’e belli miktarda zam yapacak.

2019’da sözleşmesi biten ve 700 bin euro kazanan Carole de zam bekleyen diğer bir futbolcu... Bu oyuncunun durumu da kongreden sonra masada olacak.

234: Fernando Muslera 2011’de Lazio’dan geldiği Galatasaray’da toplam 234 maçta forma giydi, bir de gol attı. Uruguaylı file bekçisi bu maçlarda toplam 262 gol yedi.

Skorer
14 Sneijder’den olay itiraf!
Sneijder’den olay itiraf!
Wesley Sneijder eski hocası için arkadaşlarına, "Riekerink varken, takım olarak çalışmıyorduk. İyi idman yaptığımızı söyleyemem" yorumunu yaptı.

Galatasaray Sportif AŞ’deki görevinden istifa eden Levent Nazifoğlu Sneijder’le Tudor’un kimyasının tutmayacağını iddia edip, "Sneijder’in, Tudor’dan çok mutlu olduğunu düşünmüyorum. Fazla idman ve getirdiği disiplinden dolayı... Sneijder’in tarzı Tudor’un tarzı değil’’ demişti.

Sneijder hakkındaki gerçekler ortaya çıktı. Sneijder’in Riekerink’in son dönemlerinde hocası hakkında çok değiştiği yönünde serzenişlerde bulunduğu ortaya çıktı. Sneijder’in yakın çevresine, "Riekerink varken iyi idman yaptığımızı söyleyemem.
15
Tudor geldi, bir şeyleri değiştirmeye çalışıyor ama kısa sürede oyun felsefesini oturtamaz. Tek yaptığımız koşmak! Artık idmanlarda daha çok koşuyoruz’’ ifadesiyle durumu özetlediği öğrenildi.

GALATASARAY’DA KALMAK İSTİYOR

Nazifoğlu’nun "Mutlu değil’ dediği Sneijder aksine, Galatasaray’da oynamaktan ve ailesiyle İstanbul’da yaşamaktan çok mutlu. Hollandalı sezon sonunda sarı-kırmızılı takımdan ayrılmayı kesinlikle düşünmüyor. Öyle ki iki hafta önce menajeri Guido Albers İstanbul’a geldi ve Başkan Dursun Özbek’in sahibi olduğu Point Otel’de konakladı.

Sabah
16 Igor Tudor’dan yönetime: Vida’yı alın!
Igor Tudor’dan yönetime: Vida’yı alın!
Galatasaray’da teknik direktör Igor Tudor, bir yandan takımdaki kötü gidişatı durdurmak için çalışırken, diğer yandan gelecek sezonun planlaması için gecesini gündüz ediyor. 3’lü savunma düzeninde ısrar eden genç teknik adam, gelecek sezon yapılacak takviyeler için yönetime isteklerini bildirmeye başladı.

Tudor, Chedjou sonrası deneyimli bir isme savunmanın iplerini vermek isterken, Dinamo Kiev’de forma giyen Domagoj Vida, listenin ilk sırasında yer alıyor.

Hırvat gazetesi Sportske Novosti’de yer alan haberde, Hırvat Milli Takımı’nın formasını giyen ve Tudor’un çok istediği başarışı savunmacıyla hali hazırda görüşmelerin başladığı ve Vida’nın menajeri Anthony Seric ile Tudor’un temasa geçtiği öne sürüldü.
17
Uygun fiyata alınabilecek

2013 yılından bu yana Kiev’de görev yapan Vida, takımda kaptanlığna kadar yükseldi. 131 kez Kiev adına sahaya çıkan 28 yaşındaki futbolcunun sözleşmesi 2018 yılında sona erecek.

Igor Tudor, takımıyla olan kontratını henüz yenilemeyen Vida’nın yazın uygun bir bonservis bedeliyle alınabileceğini düşünüyor. Yönetim de bu yönde hamlelerini yapıyor.

Devre arasında uzun süre Beşiktaş’la adı anılan Vida’nın transferi o dönem yüksek bonservis bedeli nedeniyle gerçekleşmemiş, ve siyah-beyazlılar 4.2 milyon Euro’ya Matej Mitrovic’i kadrosuna katmıştı.

Fanatik
18 Galatasaray Olimpiyat Stadı’na taşınıyor
Galatasaray Olimpiyat Stadı’na taşınıyor
Sarı kırmızılı yönetim, milli maç arasında Florya Metin Oktay Tesisleri’ndeki sahanın bakıma alınmasını kararlaştırırken, Sarı-kırmızılı takımın bu süreçte antrenmanlarını Atatürk Olimpiyat Stadı’nda gerçekleştireceği açıklandı.

Bu arada Galatasaray, Adanaspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarına bu akşam Florya Metin Oktay Tesisleri’nde yaptığı antrenmanla başladı. Teknik direktör Igor Tudor yönetimindeki antrenmanın ilk bölümünde dayanıklılık artırıcı koşu yapıldı. Ardından ilk olarak dar alanda, daha sonra da geniş alanda topa sahip olma çalışması üzerinde duruldu.

Antrenmanın ana bölümünde ise, iki ceza sahası arasında yüksek tempolu çift kale maç gerçekleştirildi. Antrenmanda milli takım kamplarında bulunan oyuncular yer almadı.

DHA
19 Chedjou’dan transfer sinyali
Chedjou’dan transfer sinyali
Galatasaray’ın Kamerunlu futbolcusu Chedjou, İngiliz ekibi Southampton ile irtibata geçtiğini belirterek, sezon sonunda takımdan ayrılabileceğini bildirdi

Galatasaray’ın Kamerunlu savunma oyuncusu Aurelien Chedjou, haziran sonunda takımdan ayrılabileceğinin sinyalini verdi.

Fransız SFR Sport televizon kanalına konuşan Chedjou, "Galatasaray ile sözleşmem Haziran sonunda bitiyor. Haziranda maceram sona eriyor. Umarım bundan sonrası benim için yeni bir sıçrama olur." dedi.
20
Şu ana kadar Galatasaraylı yöneticilerin kendisine bir şey söylemediğini aktaran 31 yaşındaki oyuncu, "Bunun bir çeşit cezalandırma olduğunu düşünüyorum. Fransız kulüpleriyle değil ama İngiliz kulüpleriyle iletişimim var. Southampton ile kontağa geçtim." ifadelerini kullandı.

Ayrıca bir ay boyunca tek başına antrenmana çıktığını hatırlatan Chedjou, kendi iradesi dışında kar yağışından dolayı Türkiye’ye gelemediği için böyle bir ceza aldığını öne sürdü.

Chedjou 2013’te Fransa’nın Lille takımından Galatasaray’a transfer olmuştu. Kamerunlu futbolcunun bu sezon sonunda sözleşmesi sona eriyor.

AA
21 Hakan Balta: Üçlü sisteme, oynadıkça alışacağız
Hakan Balta:
Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu’nu ziyaret eden G.Saraylı Milli Futbolcu Hakan Balta, G.Saray Teknik Direktörü Igor Tudor’un defansta uyguladığı üçlü sisteme oynadıkça alıştıklarını ifade etti. Hakan Balta basın mensuplarının sorularını şu şekilde yanıtladı: "Biz antrenmanlarda bu sistem üzerine çok çalışıyoruz."dedi.

Fanatik Galatasaray taraftarı olan Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu’nun" kaptan şampiyonluk şansımız ne? " sorusunu da değerlendiren Hakan Balta, "Önümüzde 9 haftalık bir süre var. Üç puanlık sistemde biz; şampiyonluğu veya şampiyonlar ligi vizesi olan lig ikinciliğini sonuna kadar kovalayacağız. Şampiyonlar liginde oynamanın önemini biliyoruz ve çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz." dedi.
22
SAKATLIĞIM GEÇTİ

Başkan Kerimoğlu ile sohbeti sırasında sakatlığı hakkında açıklamalarda bulunan Hakan Balta," Bel fıtığından kaynaklanan sakatlığım geçti. Bugün doktorlarımızın yapacağı kontroller göre antrenmana çıkıp çıkmayacağım belli olacak." şeklinde konuştu.

BAŞKAN KERİMOĞLU: HAKAN ÖRNEK BİR FUTBOLCU

Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu da ," Hakan Balta teknik direktörlerinin stoper veya sol kanatta verdiği görevleri başarıyla yerine getiriyor. Mütevazi aile yaşantısıyla da Türk futbolcularına örnek olacak bir futbolcu. "şeklinde düşüncelerini ifade etti.

DHA
23 Alex Telles en iyi 11’de!
Alex Telles en iyi 11’de!
Galatasaray’da forma giyen bu sezon başı Porto’ya 6.5 milyon euro karşılığında satılan Alex Telles, Portekiz Ligi’nde iyi 11’e seçildi.

2013-2014 sezonunda Galatasaray’a transfer olan bu sezon yaz döneminde 6.5 milyon euro karşılığında Porto’ya transfer olan Alex Telles harika bir sezon geçiriyor. Real Madrid’in takibe aldığı Alex Telles, Portekiz Ligi’nde en iyi 11’e seçilmeyi başardı.
24
En iyi 11’de

2013-2014 sezonunda 6 milyon 150 bin euro karşılığında Galatasaray’a transfer olan Alex Telles, sarı kırmızılı formayı 1.5 sezon giydikten sonra 1 milyon 300 bin euro karşılığında İtalyan devi İnter’e transfer oldu Alex Telles bu yaz ise Portekiz devi Porto’ya 6 milyon 500 bin euro karşılığında satıldı. Bu sezon 9 asist yapan Alex Telles, Portekiz Ligi’nde en iyi 11’e seçildi.

Alex Telles kazandığı ödülle ilgili olarak ödülün uzun süreli bir çalışmanın karşılığı olduğunu söyledi. Porto kulübüne ve takım arkadaşlarına teşekkür eden Telles, uzun süre Porto’nun formasını giymek istediğini sözlerine ekledi.

Fanatik
25 Arena artık Galatasaray’ın
Arena artık Galatasaray’ın
Galatasaray stadına 6 yıl sonra resmi olarak kavuştu. Türk Telekom Arena Stadını’nın üst kullanım hakkı artık resmi olarak Sarı Kırmızılı kulübün oldu.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek bugün Başbakan Binali Yıldırım ile görüşüp, stadın üst kullanım hakkı için gerekli son imzayı da attırdı. Böylece Galatasaray’ın 2011 yılından beri kullandığı ancak üst kullanım hakınını bir türlü elde edemediği stadın devrini sağlamış oldu. Galatasaray bundan böyle stadla ilgili kullanım ve değişiklik kararlarını istediği gibi yapacak, stadın dış yüzeyinde değişiklik yapabilecek ve reklam için kullanım alanları açabilecek. Böylece Sarı Kırmızılı kulübün stad gelirleri daha da artacak.

Başkan Dursun Özbek, 25 Mart Cumartesi günü yapılacak Mali Kongre’de stadın üst kullanım hakkı ve stadın yanına yapılacak basketbol salonu için de son resmi imzayı attırarak gerekli tüm izinleri almış olduğunu açıklayacak.

DHA

Futbolarena anasayfasından devam...