Adnan Polat: 'Galatasaray'ın UEFA sıkıntısı...'

Galatasaray Eski Başkanı Adnan Polat, sarı kırmızılı takımın gündemini değerlendirdi. 

FutbolArena - Galatasaray Eski Başkanı Adnan Polat, TRT Spor'un konuğu oldu. Adnan Polat, Galatasaray'ın UEFA'nın yeniden inceleme kararı sonrası CAS'a başvurması hakkında konuştu.

"FİNANSAL FAİR PLAY KONUSU AĞRIMA GİDİYOR"

Sadece Galatasaray değil, Türk futbolunda Finansal Fair Play meselesiyle sıkıntısı olan çok kulüp var. Biz bu meseleyi bir türlü anlatamadık. UEFA'nın bunu öğretmesi ağrıma gidiyor. Bunu bizim kendimizin halletmesi gerekiyor. Bu konuyla ilgili 2008'den itibaren konuşuyorum ve 2012'den itibaren işlerin daha da zorlanacacğını söylemiştim.

"BUNU ANLATMAYA ÇALIŞTIM"

Ben bu sıkıntıyı daha önceden duyurmaya çalıştım. Bizde maalesef günü kurtarma meselesi hakim. Geleceği kurtarma konusuna kimse sıcak bakmıyor. Taraftarları anlayabiliyorum. Camia ise sadece taraftar gibi bakmamalı. Geleceğe yönelik çalışmalar yapmalı. Bunu anlatmaya çalıştık. Galatasaray'da gelirlerin hepsi savruldu. Şu anki yönetim 7 senelik harcamalardan dolayı sıkıntının içinde. Mevcut imkanlarla bunu temizlemek kolay değil. Uzun zaman alacak ve kimse sabır göstermeyecek. Galatasaray için böyle olmasına rağmen Türk futbolu için de böyle.

"BENİM DÖNEMİMDE BORÇ 100 MİLYON DOLAR ARTTI AMA SEBEPLERİ VAR"

Galatasaray'ın 2011 yılında banka borcuna değineceksek, ben bıraktığım 110 milyon dolar civarındaydı. Kulübün tüm borcu ve imza altına alınmış 328 milyon dolardı borç. Ben geldiğimde 2006 yılında 228 milyon dolardı. Benim dönemimde 100 milyon dolar borcu arttı. Neden? Galatasaray'ın şirket birleşmesi yapıldı ve hisseler alındı. Galatasaray'ın stadı yapıldı. Stadın içine ciddi para harcandı. 1996'dan sonra 2006'ya kadar herhangi bir şekilde bizim devlete ait olan gayrimenkullerin hiçbirinin parası ödenmemişti, tamamı ödendi. 100'den fazla icra takibi ve haciz vardı. Onları ödedik. UEFA'da en fazla problemi olan kulüptük. Bunları ödeyince 328 milyon dolara çıktı.

Sarı Kırmızılı takımla ilgili tüm gelişmelere Galatasaray Haberleri sayfasından ulaşabilirsiniz

Futbolarena anasayfasından devam...

Galatasaray Son Dakika Haberleri