Adnan Polat: "Galatasaray'ın Türk futbolundaki ağırlığını da erozyona uğrattı"

Polat Holding Yönetim Kurulu ve Türkiye-Macaristan İş Konseyi Başkanı Adnan Polat'ın girişimleriyle yenilenen Gül Baba Türbesi ziyaret edildi. Adnan Polat gündeme dair konuştu. 

FutbolArena - Galatasaray Eski Başkanı Adnan Polat, sarı kırmızılı takımın gündemini değerlendirdi.

"TURU GEÇMELİYİZ, MAZERET OLMAZ"

"UEFA Şampiyonlar Ligi'nde bize çıkan grubu kendimiz belirlesek daha iyisini yapamayız. Bu turu geçmeliyiz. Mazeret olmaz. UEFA'da umarım bundan sonra başarılı, iyi neticeler alırız"

"GALATASARAY'IN TÜRK FUTBOLU ÜZERİNDEKİ AĞIRLIĞINI DA EROZYONA UĞRATTI"

2011'de yaşanan olaya gönlümüz kırılmıştı. Hakikaten hak etmediğimiz olaylarla karşılaşmıştık. Mustafa Başkana teşekkür ederim. Genel kurulda alkışları ile bir nebze olsun o gün yapılanın yanlış olduğunu gösterdi. İçimde bir yara kaldı o kongreden ama bir kırgınlığımız yok şu anda. 2011 kongresinde sadece bizi üzmediler, Galatasaray'ın yazılmamış kanunlarını bozdu o kongre. Galatasaray'da daha önce başkan olmak için yönetimlerde görev yapılırdı. Dolayısıyla o yönetimde görev yapanlar neyin içine girdiğini bilerek girerdi. Ama benden sonraki dönemde onlar olayı yaşadıkları süre boyunca anlamaya çalıştılar. Dolayısıyla Galatasaray'ın başkanlık makamını da yıprattı. Galatasaray'ın Türk futbolu üzerindeki ağırlığını da erozyona uğrattı, zedeledi.

Bir soru üzerine de Polat, "Galatasaray'ın hakikaten anayasasında değişiklik yapıp kapıları açması lazım. Ben demiyorum ki sokaktan geçen her insanı alsın. Tüzüğü değiştirmek lazım...

DERBİDE İPİN UCU KAÇTI

Galatasaray-Fenerbahçe maçlarında her zaman bazı olaylar oluyor. Türk futbolunun rengi bu. Ama bu kez ipin ucu fazla kaçtı. Çok kabul edilebilecek şekilde söylemler olmadı. İnşallah tekrar etmez."

Adnan Polat'ın öne çıkan diğer sözleri:

dnan Polat'ın açıklamasında öne çıkan diğer sözleri ise şöyle;

* Uzun vadeli plan yapıp onun arkasında durmak lazım.

* Bir kaç sene şampiyon olmuyorsa da olmasın takım. Galatasaray 14 sene şampiyon olmadı. Herkes üzüldü ama Galatasaray büyüklüğünden bir şey kaybetmedi.

* Esasında vücudu kurtarmak için parmağı kesebilmeyi göze almak lazım.

* Galatasaray raydan çıktı mı raya sokmak zor olur. Galatasaray'da birlik beraberlik bitti.

* Başkanın üzerine konuşulmaz. Başkan konuştu mu son nokta olur.

* Galatasaray'ın şampiyonluğunu kenara atarım ama duruşunu bozmam.

* İdari devrim yapmadan Galatasaray düzelmez.

* Galatasaray'ın bir duruşu vardır. Bir kupaya bir şampiyonluğa bu duruşu bozmam. (DHA)

Sarı Kırmızılı takımla ilgili tüm gelişmelere Galatasaray Haberleri sayfasından ulaşabilirsiniz.

Futbolarena anasayfasından devam...

Galatasaray Son Dakika Haberleri