Galatasaray'a 500 milyon dolar vermek isteyen iş adamı

 FutbolArena - Galatasaray’ın başına talih kuşu konduğu söyleniyor. 

1
Ekonomik krizlerle boğuşan Galatasaray, bu anlamda Riva ve Florya arazisini elinden çıkardı.

2
Bir süredir Çin’den gelen teklifin gündemde olduğu Galatasaray’da bahsedilen para miktarları dudak uçuklatacak cinsten.
3
Ekonomik olarak zor günler geçiren Galatasaray’a 500 milyon dolar vermek isteyen iş adamının ortaya çıktığı yazıldı
4
Fotomaç’taki habere göre, sarı-kırmızılı ekibe 500 milyon dolar vermek isteyen iş adamının Çinli Zhu Xingliang olduğu ortaya çıkarken görüşmeleri yürüten kurumun ise Galatioto Sports Partners olduğu belirlendi.
5
İnter’in Suning Grup’a, Milan’ın ise Haixa Capital ve Sino-Europe Spor Yatırımları Şirketi’ne satılmasına aracılık eden Amerika menşeili GSP’nin önde gelen ortaklarından Phil Landolphi’nin konuyla yakından ilgilendiği bildirildi.
6
Kendilerini spor finansmanı ve danışmanlık şirketi olarak tanıtan Galatioto Sports Partners ile temaslar bir yıldan uzun bir süredir devam ediyor.
7
Galatasaray’ın içinde bulunduğu finans darlığına çözüm bulması için bu firmadan yardım istenirken, kulübü detaylı inceleyen Landolphi’nin hazırladığı raporda, şu anki yapı ile sürdürülebilir devamlılığın imkansız olduğu belirtilerek ’Sıcak para girişi sağlanması için acilen yatırımcı bulunmalı’ denildi. Bunun üzerine dünyaca ünlü yatırımcılarla görüşme kararı alındı.
8
Galatioto Sports Partners, Galatasaray için Çin, Körfez ülkeleri, ABD dahil bazı yatırımcılarla temas kurdu. Hatta Arabistan’a yapılan seyahatte bizzat Türk yöneticilerle, Arap talipleri bir araya getirildi. Fakat beklentiler karşılanamadı. Türkiye pazarına girmek isteyen Xingliang’ın konuya sıcak bakmasının ardından görüşmeler uzak doğuya kaydı..
9

Futbolarena anasayfasından devam...